המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום
ביום שלישי, בצל הרגיעה באזור הרצועה ביממה האחרונה, קיימה העירייה הערכות מצב בהשתתפות בכירי העירייה, נציגי פיקוד העורף, נציגי המשטרה וכל גורמי המקצוע הרלוונטיים בעירייה על פי הצורך.
בעירייה הדגישו כי על פי הנחיית פיקוד העורף, נכון ליום שלישי, אין כל שינוי בהנחיות להתנהגות תושבי העיר. העירייה מפרסמת עדכונים ומידע לציבור באופן רציף באתר האינטרנט העירוני ובדף הפייסבוק הרשמי של העירייה. האתר, כמו גם המוקד העירוני שתוגבר, זוכים לפניות וכניסות רבות של תושבים המבקשים להתעדכן בפרטים להתנהגות בשעת חירום. בנוסף, הוחלט על סגירת המקלטים במכבים רעות. יש לציין כי המקלטים מתוחזקים בצורה טובה זמינים ומוכנים לכל מקרה. ניתן לראות רשימת מיקומי המקלטים במכבים וברעות גם באתר העירייה.
לרשות הציבור עומד גם אתר פיקוד העורף המפרט את הכללים להתנהגות בשעת חירום, כמו כן בכל שאלה בתחומי ההתגוננות האזרחית ניתן לפנות למרכז המידע של פיקוד העורף בטלפון 104. כמו כן מומלץ להתעדכן באמצעות כלי התקשורת השונים.
על פי מפת ההגנה של פיקוד העורף לתושבי מודיעין מכבים רעות יש זמן התרעה של כ-90 שניות להגיע למרחב מוגן בהישמע אזעקת צבע אדום. העדיפות הראשונה היא להיכנס לממ"ד הביתי, מרחב מוגן דירתי, ולשהות בו עשר דקות לאחר השמע האזעקה. במידה ויש תושבים הנמצאים מחוץ לבית בעת האזעקה מומלץ להגיע למרחבים מוגנים הנמצאים במרכזים המסחריים או להיכנס לבניינים ולעלות בחדר המדרגות לקומה השנייה ולהמתין שם.
כידוע, העיר מודיעין נבנתה לאחר החלת התקן לבניית ממ"דים בבתי התושבים ולכן היא נחשבת לאחת הערים המוגנות ביותר בישראל. חלק מהבתים במכבים ורעות נבנו גם כן עם ממ"ד פרטי, אך רובם מסתמכים על מקלטים ציבוריים הנמצאים ברובע. כידוע, הנחיות פיקוד העורף לא הנחו על פתיחת המקלטים, ולאחר שהמקלטים היו פתוחים ביממה האחרונה החיטה העירייה על סגירתם. יש לזכור כי מפתחות המקלטים נמצאים אצל סיירי מחלקת הביטחון של העירייה וכן ישנם מפתחות אצל דיירים הגרים סמוך למקלטים. רשימת מיקומי המקלטים במכבים וברעות גם באתר העירייה
באשר לתחום החינוך, מינהל החינוך העירוני, בשיתוף עם אגף הביטחון של העירייה, הנחה את הצוותים החינוכיים כי פתיחת הלימודים תוקדש לאירועי הלילה ולחידוד הנחיות הביטחון במקרה של אזעקה ותרגלו תרחיש של ירידה למקלטים. במקביל, במהלך היום עברו סיירי הביטחון של האגף בגני הילדים ווידאו כי מרחבי הביטחון של הגנים מסודרים ומוכנים לשימוש. כידוע בכל הגנים בעיר מרחבים מוגנים.
בנוגע למקלטים המצויים במרכזים הציבוריים, בהתאם להוראות פיקוד העורף במידת הצורך ייצור אגף הביטחון קשר עם מוסדות הציבור בעיר, הקניון והמרכזים המסחריים במטרה לעדכן אותם להכין את המקלטים שבאחריותם, ולהיערך לקראת פינוי מהיר שלהם בעת הצורך.
במוקד העירייה הוכנה רשימה של כל האירועים הציבוריים המתקיימים בעיר בימים הקרובים. בהערכת המצב הוחלט שלא לבטל את האירועים המתקיימים בעיר, אך במידה ותהיה החמרה במצב יישקל מחדש קיומם.
בעירייה מציינים כי "מודיעין מכבים רעות היא אחת הערים הממוגנות והמוכנות ביותר בארץ לשעת חירום.
אגף השירות ואגף הביטחון עוסקים כל השנה במוכנות לאירוע חירום מכל סוג. כמו כן העירייה נמצאת בקשר רציף עם כל הגופים הרלוונטיים בעיר, לרבות מוסדות חינוך, מוסדות ציבור ומקומות ציבוריים בעיר המרכזים אליהם כמות גדולה של אנשים. כחלק מתהליכי ההכנה מקיימת העירייה בשנים האחרונות סדרת תרגילים, הערכות בשטח, רכישת ציוד, שדרוג מוקד עירוני לשעת חירום ועוד. כאשר מתרחש שינוי ברמת האיום או במצב הביטחוני בארץ, מתקיים הליך של מעבר לחירום ומוכנות גבוהה יותר על פי תכנית מסודרת. העירייה פועלת בשיתוף פעולה מלא עם פיקוד העורף ורח"ל על מנת להיות מוכנה לכל תרחיש אפשרי."
בעירייה הזכירו השבוע כי רק לפני כשבועיים קיימה העירייה בשיתוף עם פיקוד העורף תרגיל חירום, אשר דימה מצב של מלחמה הכוללת ירי טילים, קריסות מבנים ודליפת חומרים מסוכנים. בתרגיל פעלו ראש העיר, חיים ביבס לצד מנהלי אגפים ועובדי עירייה בתחומים השונים וזכו לשבח מצד פיקוד העורף, על עבודתם הטובה ומתן מענה מהיר ואיכותי לתרחישים שהוצגו במהלך התרגיל.

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
העירייה בשיתוף עם רשות הטבע והגנים מפרסמת קמפיין הסברה להיכרות עם חיות הבר הגרות באזור והנחיות להפחתת גורמי המשיכה שלהן לשטח העיר

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
המעלה ממוקם בסמוך לפארק הדגים ויספר את סיפורו של אלכס שלחם בגבורה במלחמת חרבות ברזל. בן 26 בנופלו

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
הסתיימו העבודות להקמת מעגל תנועה בעמק האלה וריבוד בכביש ברחוב אסתר המלכה ועמק איילון. בהמשך קרצוף וריבוד הכביש בעמק החולה

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
יחידת החילוץ העירונית קיימה תרגיל עם עשרות מתנדבי היחידה לחילוץ לכודים מהריסות בעת תרחיש חירום של רעידת אדמה או ירי טילים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
העירייה מגבירה את פעילותה במניעת זיהום האוויר. ראש העיר חיים ביבס, ייפגש בימים הקרובים עם הדרגים הבכירים במערכת הביטחון

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
מרוץ חגיגי ראשון מסוגו ייערך בשטח הפתוח של יער בן שמן – בין קברות המכבים לנופי בקעת הנזירים, עם מקצים לכל הגילים ורוח חנוכה ספורטיבית במיוחד.

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
הכיכר שממוקמת בצומת הרחובות עמק האלה ואליהו הנביא, נמצאת בשלבי העבודה האחרונים שצפויים להסתיים לקראת סוף השבוע

26/11/2025 ו' כסלו תשפ"ו
גדוד המילואים האזורי קיים לראשונה תרגול מערכתי ברמת המפג״ד לחיזוק המוכנות, קבלת ההחלטות והשליטה בשטח המבצעי

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
ביום שישי 28.11 בשעה 10:00 בפארק הדגים, יתקיים טקס הנצחה וקריאת מעלה לזכרו של רב סמל במיל' אלכסנדר אנוסוב, אשר נפל בעת קרב הגנה על המולדת במלחמת חרבות ברזל

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
בעקבות התגברות זיהום האוויר: עיריית מודיעין מכבים רעות דורשת מהמדינה להציג תוכנית פעולה מלאה, עם לוחות זמנים ותקציב לא להסתפק בדיבורים והצהרות

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו
ההחל מיום ראשון, 23.11.25 יחלו העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
מודיעין מכבים רעות ניצבת בראש הטבלה בפער משמעותי מערים גדולות אחרות בארץ, ומוכיחה שוב ושוב ערכיות ומנהיגות עם מיטב בנותיה ובניה שנלחמים למען המדינה

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו
ביום שישי 14.11.25 התקיים טקס ההנצחה לזכרו של בן העיר, רב סמל יונה בצלאל בריף בהשתתפות בני המשפחה, חברים ותושבים שבאו לחלוק כבוד לזכרו

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
שכונת הפרחים היא הראשונה בתכנית העירונית לשדרוג תאורת הרחוב. מאות גופי תאורה מוחלפים בימים אלה ללדים חסכוניים, כחלק ממהלך רחב להטמעת תשתיות "עיר חכמה" בכל רחבי העיר.

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו
בפסטיבל הוותיק התקיימו מופעים רבים בשלל סגנונות מוסיקה בכל רחבי העיר במשך שלושה ימים

19/11/2025 כ"ח חשון תשפ"ו
הנהלת העיר אישרה ביום שני את הצעת תקציב העירייה לשנת 2026 בסך כ-1.054 מיליארד שקלים, ואת תקציב הפיתוח לשנים 2028-2026 בסך 4.959 מיליארד שקלים.

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
עקב מזג האוויר החורפי הצפוי בסוף השבוע, המופעים החיצוניים של פסטיבל צלילי סתיו יתקיימו באולמות ברחבי העיר

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו
העבודות לשדרוג כביש תכלת הסתיימו ומתחדשות העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
טקס חנוכת מעלה על שמו של רב סמל יונה בצלאל בריף ז"ל, לוחם דובדבן בן העיר, שגילה גבורה עילאית בלחימה בכפר עזה ונפטר לאחר מאבק ממושך על חייו ייערך ביום שישי 14.11.25 בפארק השכנות, כחלק ממיזם ההנצחה העירוני.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.