בפארק הנופש והספורט ובבריכה העירונית נערכים לקראת פתיחת עונת הרחצה הרשמית ב-18.5.25. בפארק הנופש, בריכת אינפיניטי, מגלשות מים וחדר כושר חדשני, בבריכה העירונית בריכת שחייה חצי אולימפית, בריכת פעוטות ושלל חוגים מחכים לכם!
ראש השנה המתקרב שייחגג בסוף החודש, ביום ראשון, 29.9.19, דורש היערכות מיוחדת באגף שפ"ע שמטרתה הגברת ניקיונות, פינוי אשפה וגזם בכל רחבי העיר.
לשם כך חברו מחלקת תברואה, מחלקת איכות ותכנון סביבה, הפיקוח העירוני ומחלקת גנים ונוף, שכולם יחד שותפים למטרה אחת: להשלים את ההכנות לחג ולהימנע ממפגעים וגרוטאות במהלך החג.
כאשר כמו בכל חג, גם הפעם החליטו בעירייה לתת דגש מיוחד לנושא האכיפה של השארת גזם וגרוטאות שלא בימים המיועדים לכך, זאת בכדי לאפשר לתושבי העיר ליהנות מעיר נקייה במהלך החג.
התושבים מתבקשים להקדים ולהוציא גזם וגרוטאות יום לפני מועד הפינוי, בהתאם לימי הפינוי של כל שכונה ולנקודות האיסוף בלבד ועד ליום 26.9.19 כולל.
החל מיום ראשון 29.9.19 חל איסור להוציא גזם וגרוטאות עד לאחר החג. תושב אשר יוציא גזם או גרוטאות לאחר תאריך זה ולא בהתאם לימי ההוצאה הקבועים תבוצע אכיפה בהתאם לחוק העזר העירוני.
להלן ימי פינוי הגזם בעיר:
בימים ראשון ורביעי - מתבצע פינוי הגזם בשכונות: הפרחים, הנחלים הציפורים, נופים ומכבים.
בימים שני וחמישי - מתבצע פינוי הגזם בשכונות: הנביאים, המגנים, הכרמים וברעות צפון .
בימים שלישי ושישי - מתבצע פינוי הגזם בשכונות: משואה, השבטים, מוריה, אבני חן וברעות דרום.
יום לפני ערב חג ראש השנה, יתקיים פינוי אשפה בשכונות ברחבי העיר, על מנת לשמור על ניקיונה של העיר במהלך החג. פינוי האשפה יתבצע ב- 28.9.19 החל מהשעה 22:00 במוצאי השבת.
באגף שפ"ע ציינו את המאמצים הרבים המושקעים בשמירה על ניקיונה של שכונת נופים החדשה גם לקראת החגים. שכונה זו מוסיפה אתגר לא פשוט עבור עובדי אגף שפ"ע, שכן היא נמצאת בעיצומו של תהליך בנייה לצד אכלוס הדרגתי.
מנהל אגף שפ"ע, חיים בלאיש: "השנה, יותר משנים קודמות, נקדים את ההיערכות לחגי ישראל שכן ערב ראש השנה יוצא ביום ראשון, דבר המחייב תכנית פינוי מיוחדת במוצ"ש. אנו קוראים לתושבים לשתף פעולה ולגלות הבנה."
לחצו כאן לימי פינוי האשפה והגזם בכל שכונה
14/05/2025 ט"ז אייר תשפ"ה
בפארק הנופש והספורט ובבריכה העירונית נערכים לקראת פתיחת עונת הרחצה הרשמית ב-18.5.25. בפארק הנופש, בריכת אינפיניטי, מגלשות מים וחדר כושר חדשני, בבריכה העירונית בריכת שחייה חצי אולימפית, בריכת פעוטות ושלל חוגים מחכים לכם!
14/05/2025 ט"ז אייר תשפ"ה
יחידת החילוץ וההצלה העירונית השתתפה באימון חילוץ לכודים באתר הרס, שמטרתו שמירה על הכשירות והמוכנות של היחידה לכל תרחיש חירום
12/05/2025 י"ד אייר תשפ"ה
החלו העבודות להקמת גדר ביטחון תקנית חדשה נוספת לגדר הקיימת במכבים. זאת כחלק מהתכנית לשדרוג ועיבוי מערך הביטחון בקו התפר מכבים בהשקעה של 2.5 מיליון שקלים, שתכלול בין היתר, התקנת מערכות טכנולוגיות חדישות, הקמת מוקד ביטחון/מוקד רואה ועוד.
08/05/2025 י' אייר תשפ"ה
בתקופה הקרובה יירכשו ערכות ציוד נוספות לכיבוי שריפות אשר יוצבו בניידות הביטחון העירוניות ובנוסף, כחלק מלקחי השריפות שאירעו באזור, יוקם צוות ייעודי שייתן מענה ראשוני לכיבוי שריפות
06/05/2025 ח' אייר תשפ"ה
אירועי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונרצחי פעולות האיבה נפתחו בטקס של הנחת זרים על ידי המשפחות השכולות באנדרטה העירונית, והמשיכו לטקסים עירוניים בהשתתפות תנועות הנוער וערבי שיח ושירי לוחמים
06/05/2025 ח' אייר תשפ"ה
ערב יום הזיכרון נשתלו פרחים צהובים ליד אבני הזיכרון במשעולים, המעלות ואתרי ההנצחה לנופלים תושבי העיר
06/05/2025 ח' אייר תשפ"ה
הפסטיבל הכולל מסלולים מפתיעים מנקודת מבטם ובהדרכת תושבי העיר -מתנדבים חוזר לעיר. טיולים בשלל אתרים בעיר. מהרו להירשם
15/05/2025 י"ז אייר תשפ"ה
תושבי העיר מוזמנים לצעדת מודיעין המסורתית, שתתקיים ביום שבת 24.5.2025. הצטרפו אלינו לצעידה חווייתית בשבילי הטבע הסובבים את העיר ולהפנינג לכל המשפחה
06/05/2025 ח' אייר תשפ"ה
אלפי תושבים הגיעו לאירועי יום העצמאות, שנדחו ביום, בהתאם להנחיות הביטחון וכיבוי אש
08/05/2025 י' אייר תשפ"ה
העבודות יתחילו ביום ראשון 11.5.25, והן ייכללו קרצוף וסלילה של הכביש. העבודות מבוצעות במסגרת התכנית העירונית המקיפה לשדרוג תשתיות בשכונות הוותיקות
05/05/2025 ז' אייר תשפ"ה
במסגרת היערכות העירייה להדלקת מדורות בחג, הוחלט כמשנה זהירות עקב מזג האוויר, לצמצם את הדלקת המדורות ליום אחד 15.5, במתחם שאושר על ידי העירייה. במידה וייצא לקראת החג, איסור הדלקת מדורות על ידי נציב הכבאות, לא תותר הדלקת מדורות בעיר.
05/05/2025 ז' אייר תשפ"ה
בהנחיית כיבוי אש וקק''ל – אין להיכנס ליערות באזור ואין להדליק אש בשטחי העיר, למעט בהתאם להנחיות כבאות והצלה וקק''ל – חל איסור על כניסה ליערות שבאזורנו ובהם: יער בן שמן, פארק קנדה, יער אשתאול ויער קולה.
03/05/2025 ה' אייר תשפ"ה
בעקבות מזג האוויר הקיצוני והשריפות – אירועי העצמאות נדחו ביממה וייערכו כמתוכנן הערב
01/05/2025 ג' אייר תשפ"ה
בעקבות תנאי מזג האוויר ולאחר הערכת מצב, נדחו אירועי יום העצמאות שתוכננו להיום 30.4, למחר חמישי 1.5 בשעה 20:00. העירייה תעדכן ככל שיידרש.
06/05/2025 ח' אייר תשפ"ה
לקראת ערב יום העצמאות מפרסמת העירייה את הנתונים העדכניים לחודש אפריל 2025. על פי הנתונים בעיר מתגוררים 109,179 תושבים, העיר עודנה אחת הערים הצעירות בארץ עם גיל ממוצע 34.6 והשנה חוגגים יום הולדת 77 כמו המדינה, 560 תושבים
01/05/2025 ג' אייר תשפ"ה
העירייה תפעיל הסעות לבית העלמין ביום הזיכרון. בערב העצמאות – חסימות כבישים, סידורי נגישות ואכיפה מוגברת במתחמי החגיגות
28/04/2025 ל' ניסן תשפ"ה
מאות כבשים של קק''ל יסייעו, כמו בכל שנה בניכוש עשביה בשטחים הפתוחים בעוטף העיר במטרה למנוע התפרצות שריפות
28/04/2025 ל' ניסן תשפ"ה
יריד ההשכלה הגבוהה של מרכז הצעירים חוזר – עם מוסדות מובילים, ייעוץ במקום, והטבות לנרשמים – במיוחד לצעירים שמתכננים את הצעד הבא.
27/04/2025 כ"ט ניסן תשפ"ה
מינהל שפ''ע של העירייה פועל בשטחים הציבוריים לייבוש מקורות מים ולצמצום מפגעי היתושים, בדגש על הטיגריס האסייני – התושבים מתבקשים לסייע גם בשטח הביתי
30/04/2025 ב' אייר תשפ"ה
אירועי יום הזיכרון ויום העצמאות ייפתחו בטקסי זיכרון והנצחה וימשיכו בערב של שירה ישראלית ואווירה קהילתית, בהובלת אמנים מהשורה הראשונה ובשיתוף יוצרים מקומיים.