אירועי יום הזיכרון ויום העצמאות ייפתחו בטקסי זיכרון והנצחה וימשיכו בערב של שירה ישראלית ואווירה קהילתית, בהובלת אמנים מהשורה הראשונה ובשיתוף יוצרים מקומיים.
העמותה שפעלה רבות למען הקשישים בעיר הודיעה על הפסקת פעילותה החל מהשבוע. ראש העיר חיים ביבס הודיע, כי העירייה תסייע לאוכלוסייה הנעזרת בשירותי העמותה על מנת שיוכלו להמשיך וליהנות מאותן פעילויות כפי שנעשו על ידי העמותה.
לפני כשבוע הודיעה הנהלת "העמותה למען הקשיש", עמותה שפעלה רבות לטובת האוכלוסייה הוותיקה בעיר, על הפסקת פעילותה החל מיום ראשון, 1.12.19.
עם קבלת ההודעה הנחה ראש העיר, חיים ביבס, את מנכ"ל העירייה והגורמים המקצועיים להתארגן בלוח זמנים הקצר ביותר, על מנת לאפשר לאוכלוסייה להמשיך וליהנות מאותה פעילות כפי שנעשו על ידי העמותה.
בימים הקרובים תעדכן העירייה את הגורמים בתכניות השונות לגבי מועד חידוש הפעילות. כבר ביום ראשון תחלק העירייה מזון חם לביתם של הקשישים.
כידוע, "העמותה למען הקשיש" הינה עמותת מתנדבים בעלת זכויות רבות בטיפול באוכלוסיית האזרחים הוותיקים בעיר (עמותה פרטית). כמו כן, כללי המינהל התקין אינם מאפשרים לעירייה להפעיל את העמותה כמות שהיא ולקחת אחריות על עובדיה.
יחד עם זאת, מאחר והעירייה רואה את טובת אוכלוסיית העיר אשר נעזרה בשירותי העמותה לנגד עיניה, היא החליטה, כי היא זו שתסייע לאוכלוסייה הנעזרת בשירותי העמותה, באופן ישיר או באמצעות גוף שייבחר על ידה.
כידוע, רבות מפעילותיה של העמותה החלו כשיתוף פעולה משולש של ארגון הג'וינט/אשל לבין העירייה והעמותה. בהמשך לפעילות זו זכתה העמותה בשנת 2016 במכרז.
לפני כשנה עדכנה העמותה, כי היא נמצאת בקשיים להמשך תפקודה. העירייה הציעה לעמותה להחזיר את המנדט שקיבלה לעירייה ובמשך שלושה החודשים עד שיכנס מפעיל חדש, תגבה העירייה כלכלית את הפעילות. הנהלת העמותה החליטה להמשיך בפעילות, במקביל להחלטה זו גם בוצעו שינויים בהנהלת העמותה, כאשר בעלי תפקידים וחברי הנהלה ישנים עזבו ובמקומם נכנסו חברות וחברים חדשים.
ההנהלה החדשה אשר בחנה את המצב בו נמצאה העמותה מצאה כי העמותה נמצאת בגרעון של מאות אלפי שקלים אולם האמינה ביכולותיה לייצר, בעזרת ניהול נכון ובעזרת ייעול המערכת הבראה כלכלית שבתוך שנה תכסה את הגירעון ותאפשר לשפר ולהוסיף פעילויות למען האזרחים הוותיקים.
למרבה הצער תכנית ההבראה לא הביאה לתוצאות המקוות בזמן המתוכנן ובשבוע שעבר כאמור, נמסרה ההודעה שכל הנהלת העמותה התפטרה ועל הפסקת מתן השירותים שסיפקה עם הרבה חם ונשמה לאזרחם הוותיקים.
ביום חמישי, 28.11.19, הודיעה העירייה, כי תפעיל את השירות את השירות לאזרחים הוותיקים. פעילות זו תיעשה על ידי העירייה עד שייבחר גוף עצמאי שיתכלל את הפעילויות שהיו באחריות העמותה למען הקשיש. את הפעילות ירכז האגף לשירותים חברתיים, שגם בעתיד יסייע לגוף המפעיל.
במסגרת הפעילות העירייה תעדכן כבר בימים הקרובים על החזרת הפעילויות שביצעה העמותה לשגרה כאשר למתנדבי העמותה נשלחה פניה בה הם נתבקשו להמשיך ולסייע לאותן פעילויות, זאת לצד רצון לגייס מתנדבים נוספים.
נושא חשוב אליו נדרשת העירייה בימים אלה הוא נושא ההתקשרות מול ספקי העמותה למען הקשיש בתחומים שונים ובהם הסעות, אוכל, ניקיון, לחצני מצוקה וכו'. בשבוע שעבר החלה העירייה בהגשת בקשות להצעות מחיר לקבלת שירותים מסוג זה.
בין השאר העירייה החלה להפעיל כבר ביום ראשון השבוע את נושא ההזנה, כאשר האוכל נשלח אל בתי התושבים. עם השלמת הצעות המחיר הנוספות יחזרו לפעול גם יתר הפעולות.
העירייה מודה לעמותה ועשרות המתנדבים שפעלו בתוכה, על תרומתה לקהילת הקשישים בעיר ועל עשייה ענפה במשך שנים.
כמו כן העירייה הודיעה כי תשמח אם המתנדבים שפעלו בעמותה ימשיכו לבצע את פעולות ההתנדבות גם בהפעלה המחודשת.
עדכונים נוספים יימסרו לאזרחים הוותיקים באמצעות האגף לשירותים חברתיים וכן באתר העירייה.
09/04/2025 י"א ניסן תשפ"ה
אירועי יום הזיכרון ויום העצמאות ייפתחו בטקסי זיכרון והנצחה וימשיכו בערב של שירה ישראלית ואווירה קהילתית, בהובלת אמנים מהשורה הראשונה ובשיתוף יוצרים מקומיים.
09/04/2025 י"א ניסן תשפ"ה
עשרות יצירות של משפחות שכולות ושל חיילים שנפלו, מוצגות בתערוכה חדשה ביוזמת "יד לבנים" ומהווה מפגש בין זיכרון, אומנות ותקווה.
07/04/2025 ט' ניסן תשפ"ה
הפסטיבל, שנערך לראשונה בפארק הדגים, משך צעירים ומבוגרים לאירוע הצבעוני שכלל מגוון רחב של בירות, אוכל והופעות חיות מהנות
07/04/2025 ט' ניסן תשפ"ה
נחנך המיזם הייחודי, אשר משלב בין אמנות לטבע על גבעת הברושים, ומעמיק את חוויית הטיול במסלול הרגלי של הגבעה
09/04/2025 י"א ניסן תשפ"ה
האגף לשירותים חברתיים בעירייה נערך בחודשים האחרונים, לעזרת משפחות שזקוקות לסיוע לקראת חג הפסח
07/04/2025 ט' ניסן תשפ"ה
בטקס מרגש נחנך משעול לזכרו של אופיר ברקוביץ' ז''ל, לוחם צה''ל ותושב העיר, שנהרג בקרבות ברצועת עזה.
03/04/2025 ה' ניסן תשפ"ה
פסטיבל הבירה בעיר יתקיים בפארק הדגים עם מבחר ענק של בירות, דוכני אוכל, הופעות של להקת פול טראנק ולהקת ג'ין בורדו. חמישי 3.4.25 בשעה 19:00. הכניסה חופשית
03/04/2025 ה' ניסן תשפ"ה
ערב חג הפסח תציב העירייה מתקני ביעור חמץ במספר אתרים ברחבי העיר לשימוש בטוח ונוח. שימו לב: חל איסור על הדלקת אש שלא באתרים אלה
03/04/2025 ה' ניסן תשפ"ה
לקראת חג הפסח, העירייה מגבירה את פעילות הניקיון, פינוי הגזם והאכיפה – ומזכירה לתושבים להקפיד על ההנחיות ולמחזר פסולת אלקטרונית בעמדות הייעודיות ברחבי העיר.
02/04/2025 ד' ניסן תשפ"ה
יריד הפשפשוק החגיגי חוזר – מכירת יד שנייה, מפגש קהילתי ותרומה לסביבה, רגע לפני פסח.
03/04/2025 ה' ניסן תשפ"ה
ביום שישי 28.3 התקיים מרוץ מודיעין ה-19, בהשתתפות אלפי רצים ורצות מכל הגילים שלקחו חלק באירוע הספורט המרכזי של השנה – גם למען הנצחת חללי העיר
30/03/2025 א' ניסן תשפ"ה
גם השנה עושים סדר לקראת פסח ובאים למכור ולקנות חפצים יד שנייה בפשפשוק המסורתי. מחכים לכם ביום שישי 4.4.25 בין השעות 10:00 – 14:00 בפארק הדגים
30/03/2025 א' ניסן תשפ"ה
יותר מ-8,000 רצות ורצים צפויים לקחת חלק במרוץ מודיעין וליהנות מחמישה מסלולי ריצה אורבניים באירוע הספורט הגדול של העיר. ההיערכות והשינויים הצפויים בהסדרי התנועה
30/03/2025 א' ניסן תשפ"ה
המיזם הקהילתי יתקיים בסופ"ש הקרוב חמישי 27.3.25, שישי 28.3.25, שבת 29.3.25. מוזמנים למפגשים חווייתיים ומעשירים ב-55 בתים מארחים במודיעין מכבים רעות. לפניכם רשימת הבתים המארחים
26/03/2025 כ"ו אדר תשפ"ה
ביום שישי 21.3.25, נערך טקס הנצחה לקריאת משעול ע"ש תושב העיר, סמ"ר איתן קרלסברון ז"ל. הטקס נערך בהשתתפות ראש העיר חיים ביבס, בני המשפחה, חברים ותושבים שבאו לחלוק כבוד להנצחתו בעיר
26/03/2025 כ"ו אדר תשפ"ה
בשבוע החולף התקיים בעיר ''שבוע צה''ל עירוני'' בשיתוף פעולה עם צה''ל ועם אגף חברה, נוער וצעירים בעירייה
24/03/2025 כ"ד אדר תשפ"ה
הסתיים שלב א' של קרצוף וריבוד מחדש של הכביש בשדרות עמק דותן. ביום ראשון 25.3 יחל שלב של העבודות, שיתקיימו גם בשעות הלילה, ויכללו שינויים בהסדרי התנועה והתחבורה הציבורית.
19/03/2025 י"ט אדר תשפ"ה
בימים אלה הוטמעה מערכת חדשנית של צ'אט בוט, אשר יעניק שירות מקצועי לתושבי העיר, אנשי מקצוע כמו אדריכלים והקהל הרחב, בתחומים הנוגעים למינהל ההנדסה בעירייה
25/03/2025 כ"ה אדר תשפ"ה
בימים האלה מוצגת באולם הכנסים במרכז הרב תחומי תערוכת ציורי גוף של אימהות שכולות. תערוכה עוצמתית, מרגשת וכואבת שמזמינה את הקהל להיחשף למסע אישי וחברתי
20/03/2025 כ' אדר תשפ"ה
ביום חמישי, 13.3.25 נפתח במודיעין מכבים רעות THE WALL- מתחם קירות הטיפוס האולימפיים הגדול, המתקדם והיחיד מסוגו בישראל. זהו המתחם הראשון בארץ שעומד בכל הסטנדרטים הבינלאומיים