המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום
לראשונה, מבצעת העירייה באמצעות היחידה לתכנון אסטרטגי ומנהלת אופק, סקר דיגיטלי על פארק ענבה. מטרתו של הסקר לבחון את עמדות התושבים לגבי חוויית הביקור והשירות, ותוצאותיו יניבו תכנית עבודה לפיתוח הפארק בשנים הקרובות.
הסקר פונה למגוון רחב ככל הניתן של תושבים מקהלים שונים בעיר, ובוחן למשל – תדירות הגעה לפארק, שביעות הרצון מהתחזוקה שלו, התאמה לצרכים לפי גילאים ואוכלוסיות שונות, טיפול של מוקד 106 בפניות התושבים לגבי הפארק, תדירות אירועי תרבות ופעילויות ועוד.
עוד בסקר, ניתן יהיה לתעדף הצעות שונות לבחינת שדרוג השירות בפארק. ההצעות כוללות, בין היתר, הוספת פארק כלבים, מתקני כושר, פינות ישיבה והצללה, מזרקות מים ועוד.
כמו כן, לראשונה יוכלו התושבים לבחור מבין ארבע אופציות שונות המומחשות בתמונות, את מתקן המשחקים המועדף עליהם שיוצב בפארק. הבחירה היא בין קרוסלת חבלים, מתקן הפעלה מוזיקלי, מסלול מכשולים וקרוסלה נגישה לנכים.
הסקר תוכנן ובוצע על ידי היחידה לתכנון אסטרטגי, שהוקמה לפני מספר חודשים מתוך מטרה לקדם תכניות אסטרטגיות רוחביות לעיר ולאגפי העירייה, בין היתר על ידי גיבוש מערך נתונים ולמידת צרכי התושבים.
מהלך זה מצטרף לסקר הנרחב אותו ביצעה העירייה בחודש ספטמבר האחרון, לקראת פתיחתו של מרכז העיר, שהוביל להיענות רבה של תושבים וישמש את העירייה בהמשך, לפיתוח המקום וגיבוש תכנית אירועים ופעילויות העונה על צרכי התושבים.
חיים ביבס, ראש העיר: "העיר שלנו גדלה ומתפתחת ובהתאם יש חשיבות גדולה בהעמקת הראייה האסטרטגית, שתגבש עבורנו תמונה רחבה ואיכותית על צרכי התושבים ולא פחות חשוב מכך, שדרוג השירותים הניתנים להם. גם בהמשך, בכוונתנו לבצע סקרים נוספים לתושבים ולהגדיל את השיתוף לציבור."
הסקר נשלח לתושבים בהודעות טקסט וכן, פורסם בפייסבוק ובאתר העירייה. ד"ר אופיר לנג, מנהל היחידה לתכנון אסטרטגי הדגיש כי פרטי הנשאלים חסויים ומשמשים למטרות המחקר בלבד.
חבר המועצה, ברוך בוחניק מחזיק תיק חדשנות ואסטרטגיה: הסקר לגבי פארק ענבה הינו סנונית ראשונה ומהווה חלק מהקו האסטרטגי והחדשנות העירונית שהחלטנו לקדם ביחד עם הציבור בסקרים שנפרסם מעת לעת באופן דיגיטאלי או לחילופין על ידי דיון ב"שולחנות עגולים" , בדרך זו נוכל למקסם ולשפר את קבלת ההחלטות בנושאים קריטים וחשובים.
מערך הסקרים דרך היחידה האסטרטגית יחסוך את הצורך בסקרים חיצונים והעלויות הגבוהות ויאפשר לנו ליצור סקרים רבים ומגוונים. חשוב מאד שהציבור יקח חלק ויביע את דעתו וכך נרוויח מערכת קבלת החלטות איכותית יותר.
***ההצבעה הסתיימה***

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
המאבק הסביבתי עולה מדרגה: ראש העיר סייר עם נציגי התושבים במוקדי השריפות ויקיים פגישות עם בכירי מערכת הביטחון. העירייה דורשת תוכנית פעולה מיידית להפסקת הזיהום

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
העירייה בשיתוף עם רשות הטבע והגנים מפרסמת קמפיין הסברה להיכרות עם חיות הבר הגרות באזור והנחיות להפחתת גורמי המשיכה שלהן לשטח העיר

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
המעלה ממוקם בסמוך לפארק הדגים ויספר את סיפורו של אלכס שלחם בגבורה במלחמת חרבות ברזל. בן 26 בנופלו

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
הסתיימו העבודות להקמת מעגל תנועה בעמק האלה וריבוד בכביש ברחוב אסתר המלכה ועמק איילון. בהמשך קרצוף וריבוד הכביש בעמק החולה

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
יחידת החילוץ העירונית קיימה תרגיל עם עשרות מתנדבי היחידה לחילוץ לכודים מהריסות בעת תרחיש חירום של רעידת אדמה או ירי טילים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
העירייה מגבירה את פעילותה במניעת זיהום האוויר. ראש העיר חיים ביבס, ייפגש בימים הקרובים עם הדרגים הבכירים במערכת הביטחון

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
מרוץ חגיגי ראשון מסוגו ייערך בשטח הפתוח של יער בן שמן – בין קברות המכבים לנופי בקעת הנזירים, עם מקצים לכל הגילים ורוח חנוכה ספורטיבית במיוחד.

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
הכיכר שממוקמת בצומת הרחובות עמק האלה ואליהו הנביא, נמצאת בשלבי העבודה האחרונים שצפויים להסתיים לקראת סוף השבוע

26/11/2025 ו' כסלו תשפ"ו
גדוד המילואים האזורי קיים לראשונה תרגול מערכתי ברמת המפג״ד לחיזוק המוכנות, קבלת ההחלטות והשליטה בשטח המבצעי

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
ביום שישי 28.11 בשעה 10:00 בפארק הדגים, יתקיים טקס הנצחה וקריאת מעלה לזכרו של רב סמל במיל' אלכסנדר אנוסוב, אשר נפל בעת קרב הגנה על המולדת במלחמת חרבות ברזל

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
בעקבות התגברות זיהום האוויר: עיריית מודיעין מכבים רעות דורשת מהמדינה להציג תוכנית פעולה מלאה, עם לוחות זמנים ותקציב לא להסתפק בדיבורים והצהרות

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו
ההחל מיום ראשון, 23.11.25 יחלו העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
מודיעין מכבים רעות ניצבת בראש הטבלה בפער משמעותי מערים גדולות אחרות בארץ, ומוכיחה שוב ושוב ערכיות ומנהיגות עם מיטב בנותיה ובניה שנלחמים למען המדינה

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו
ביום שישי 14.11.25 התקיים טקס ההנצחה לזכרו של בן העיר, רב סמל יונה בצלאל בריף בהשתתפות בני המשפחה, חברים ותושבים שבאו לחלוק כבוד לזכרו

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
שכונת הפרחים היא הראשונה בתכנית העירונית לשדרוג תאורת הרחוב. מאות גופי תאורה מוחלפים בימים אלה ללדים חסכוניים, כחלק ממהלך רחב להטמעת תשתיות "עיר חכמה" בכל רחבי העיר.

20/11/2025 כ"ט חשון תשפ"ו
בפסטיבל הוותיק התקיימו מופעים רבים בשלל סגנונות מוסיקה בכל רחבי העיר במשך שלושה ימים

19/11/2025 כ"ח חשון תשפ"ו
הנהלת העיר אישרה ביום שני את הצעת תקציב העירייה לשנת 2026 בסך כ-1.054 מיליארד שקלים, ואת תקציב הפיתוח לשנים 2028-2026 בסך 4.959 מיליארד שקלים.

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
עקב מזג האוויר החורפי הצפוי בסוף השבוע, המופעים החיצוניים של פסטיבל צלילי סתיו יתקיימו באולמות ברחבי העיר

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו
העבודות לשדרוג כביש תכלת הסתיימו ומתחדשות העבודות לשדרוג כביש עמק איילון דרום. במהלך העבודות יתקיימו הסדרי תנועה זמניים

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
טקס חנוכת מעלה על שמו של רב סמל יונה בצלאל בריף ז"ל, לוחם דובדבן בן העיר, שגילה גבורה עילאית בלחימה בכפר עזה ונפטר לאחר מאבק ממושך על חייו ייערך ביום שישי 14.11.25 בפארק השכנות, כחלק ממיזם ההנצחה העירוני.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.