ביום רביעי, 27.5.20, חזרו המסעדות, בתי הקפה הפאבים והברים לפעילות עסקית מלאה בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
ביום זה העניקה העירייה, למסעדות ובתי קפה שי קטן מהעירייה של "ברכת העסק" לרגל פתיחתן המחודשת לאחר משבר הקורונה.
השי חולק לכ-150 בתי אוכל על ידי השיטור העירוני וסיירי הביטחון, כמחווה וכחלק מהליווי אותו מעניקה העירייה לעסקים. בין המחלקים היה גם ראש העיר, חיים ביבס שסייר אף הוא במספר מרכזי מסחר בעיר.
על אף שענף המסעדנות ספג מכה לא פשוטה בארץ, על פי נתוני מחלקת רישוי עסקים, רק ארבעה מקומות בעיר נסגרו במהלך משבר הקורונה, ומקומות חדשים נפתחו.
עם התחדשות הלחימה באזור רצועת עזה, העירייה נמצאת בקשר עם פיקוד העורף ובהתאם להערכות המצב, מערכת החינוך בעיר פועלת כסדרה בשגרת חירום וללא כל שינוי מהימים האחרונים