אכיפה מוגברת על אי עטיית מסכה

06/07/2020 י"ד תמוז תש"פ

סוף השבוע האחרון, 26.6.20 – 27.6.20, בישר על עלייה במקרי הקורונה בעיר, שהצריכו כמתבקש מהנחיות משרד הבריאות, הפסקת פעילויות נקודתיות במספר אתרים בהם התגלו תושבים אשר נמצאו חיוביים לנגיף הקורונה.

כך במוצ"ש 27.6.20 התקבלה ההחלטה לסגור את בית הכנסת "קול יהודה" בשכונת מוריה, בו נמצאו שלושה תושבים חיוביים לנגיף הקורונה. פעילות בית הכנסת הופסקה למשך 14 יום החל מיום ראשון, 28.6.20.

פעילות "גן פרח הרימון" גם היא הופסקה למשך 14 יום, בשל מקרה קורונה שהתגלה אצל סייעת בגן (שאינה מתגוררת בעיר), וכך גם תלמידי כיתות א', ד' והצוות החינוכי בביה"ס "נתיב זבולון" אשר נכנסו לבידוד עקב מקרה קורונה שהתגלה אצל מורה בביה"ס.

בתקופה זו, מדגישים בעירייה כי ננקטים צעדי זהירות חשובים על מנת לצמצם ככל הניתן את מעגלי ההדבקה. על כן, במצבים בהם יש תלמיד או איש צוות חינוכי אשר מבצע בדיקת קורונה, כלל התלמידים ואנשי הצוות אשר באו עמו במגע, נכנסים לבידוד עד לקבלת תוצאות הבדיקה.

מקרה שכזה קרה בעירוני ג', בו תלמידת י"ב נמצאה חיובית לנגיף הקורונה ביום שישי 26.6.20 בלילה. ממצא זה הוביל לכך שכלל שכבה י"ב ואנשי הצוות נכנסו לבידוד, עד אשר תסתיים החקירה האפידמיולוגית של משרד הבריאות.

לצד העלייה במקרי הקורונה, הוגברה משמעותית האכיפה בסוף השבוע. 57 דו"חות חולקו על ידי השיטור העירוני, על אי עטיית מסכות במרחב הציבורי. עיקר האכיפה התבצעה בפארק ענבה, בקניון ובפארקים. כידוע, הקנס על אי עטיית מסכה עומד כרגע על -200 שקלים האכיפה תימשך ביתר שאת.

בנוסף, במהלך השבוע הנוכחי צפויים 24 פקחים לסיים הסמכה ייעודית לאכיפת "עבירות קורונה" כדוגמת אי עטיית מסכה. מדובר בהרחבה של הסמכויות שניתנו עד כה רק לשיטור העירוני, על מנת להגביר את האכיפה במרחב הציבורי.

האכיפה תתחיל ברגע שתאושר חקיקת הרחבת סמכויותיהם של הפקחים בכנסת. אישור שצפוי לקרות בימים הקרובים.
גם במוסדות החינוך, בבתי הספר ובגנים, מרחיב הפיקוח העירוני את ביקורות הפתע. ביקורות אלו נועדו לוודא שיש עמידה בהנחיות "התו הסגול", בין היתר, חבישת מסכה בחצר ובמסדרונות, אי הכנסת הורים לשטח בתי הספר ועוד.

בעירייה מדגישים כי מקומות בהם יתגלו חולי קורונה נוספים ייסגרו בהתאם להנחיות, כפי שנעשה עד כה, על מנת למנוע ככל הניתן, את התפשטות הנגיף בעיר.

כל העדכונים על מקרי קורונה בעיר – מתעדכנים בזמן אמת

באתר על סדר היום

בטלגרם שלנו

אפליקציית "מודיעין מכבים רעות" באנדרואיד

מרכז עינבמרכז עינב

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

20/08/2026 ז' אלול תשפ"ו

העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון החלו השבוע. במהלך העבודות יחולו הסדרי תנועה זמניים בהתאם להתקדמותן.

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני: החגיגה נמשכת

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

אירועי קיץ מודיעיני נמשכו גם בשבוע שעבר עם אלפי תושבות ותושבים שהגיעו ליהנות ממופעים, פעילויות קהילתיות ואירועים לכל המשפחה ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

צובעים את העיר לקראת תשפ''ז

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

כ־1,250 מעברי חצייה וסימוני כביש נצבעים מחדש ברחבי העיר, בדגש על אזורי מוסדות החינוך. בהמשך החודש יחודשו גם מתחמי "נשק וסע" בבתי הספר היסודיים

להמשיך לקרוא

החזר כספי בקליק

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

העירייה מקדמת טופס מקוון חדש להגשת בקשות להחזרים כספיים, כחלק משיפור השירות הדיגיטלי לתושבים

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

החל מיום ראשון 16.8 יתקיימו עבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר ממשיך

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

מאות ילדים נהנו מההפנינג הרטוב, כ־1,700 תושבים הגיעו למופע הבי ג'יז, ובהמשך מחכים חנן בן ארי, הפרויקט של רביבו ותיסלם.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות השכונות הוותיקות רחוב ערער

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תסיים העירייה את שלב העבודות באזור מפגש הכבישים עמק דותן ועמק החולה

להמשיך לקרוא

שוטפים את מרכז העיר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

במסגרת פעולות העירייה לשיפור הניקיון והמרחב הציבורי, יחל מבצע שטיפה והסרת כתמים במרכז העיר, בשיתוף בעלי העסקים

להמשיך לקרוא

עדכון בנושא מחזור הנייר

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה מפנה את המיכלים הכחולים מחדרי האשפה ונערכת להצבת מיכלים מונפים בעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר לא עוצר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

חצי מחופשת הקיץ כבר מאחורינו, ומודיעין מכבים רעות ממשיכה עם חודש נוסף של מופעים, אירועים ופעילויות לכל המשפחה.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן צפון

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

היערכות העירייה לחגיגות 30 למודיעין

02/08/2026 י"ט אב תשפ"ו

סידורי הנגשה, חניות ייעודיות, חסימות כבישים כך נערכת העירייה לקראת אירועי חגיגות ה-30 להקמת העיר

להמשיך לקרוא

מעגל תנועה חדש בשדרות עמק זבולון

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו

העירייה תחל בהקמת מעגל תנועה בצומת עמק זבולון ותרשיש. העבודות יבוצעו בארבעה שלבים ויכללו שינויים זמניים בהסדרי התנועה.

להמשיך לקרוא

שבוע של חגיגות בעיר

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

פסטיבל היין יתקיים במשך שלושה ערבים בפארק ענבה, וביום חמישי ייערך אירוע ה־30 לעיר עם עדן בן זקן ועילי בוטנר וילדי החוץ.

להמשיך לקרוא

אותרו חשודים בוונדליזם בפארק עמק החולה

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

שלושה קטינים עוכבו לחקירה בעקבות השחתת רכוש בפארק בעיר. החשודים אותרו באמצעות מצלמות העירייה ובשיתוף פעולה בין המשטרה למערכי הביטחון העירוניים.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

20 שנה למלחמת לבנון השנייה

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

משפחות שכולות, מפקדים ולוחמים התכנסו בבית יד לבנים לערב זיכרון ומורשת לציון שני עשורים למלחמת לבנון השנייה.

להמשיך לקרוא

נערכים לרגע האמת

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

כ-110 מתנדבי יחידת החילוץ העירונית השתתפו בתרגיל קריסת מבנה, כחלק מהיערכות מקצועית ומעטפת עירונית מצילת חיים לשעת חירום.

להמשיך לקרוא

עמדות טעינה מהירות בחניון מורשת

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

החכ''ל התקינה ארבע עמדות בחניון התת קרקעי, הפתוח 24 שעות ביממה וכולל כ־300 מקומות חניה.

להמשיך לקרוא

הקיץ עולה שלב

28/07/2026 י"ד אב תשפ"ו

אירועי הקיץ המרכזיים נמשכים ברחבי העיר, עם פעילויות למשפחות ולנוער, לילות ענבה, פסטיבל היין וחגיגות 30 שנה למודיעין מכבים רעות.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד