חוזרים לבתי הספר

26/11/2020 י' כסלו תשפ"א

בעקבות החלטת הממשלה להשיב את כיתות ה'-ו' לספסל הלימודים ביום שלישי השבוע (24.11.20), ואת כיתות י"א- י"ב בתאריך 1.12.20, נערך מנהל החינוך בעירייה יחד עם צוותי החינוך בבתי הספר, למתווה בית ספרי עם עקרונות מנחים עירוניים ובראשם השמירה על בריאותם של התלמידים ושל אנשי הצוות החינוכי והמנהלי.

על פי המתווה של משרד החינוך, ישובו כיתות א'-ב' ללמוד ככיתות מלאות ללא חלוקה לקפסולות. זאת כאשר כיתות ג'-ו', ילמדו בחלוקה לקפסולות, כפי שלמדו לפני הסגר האחרון, לפחות שלושה ימי לימוד בבית הספר.

דבר זה מצריך היערכות רבה עליה עומלים בבתי הספר, הכוללת שימוש בצוותים הקיימים הכוללים, מחנכים, מורים מקצועיים ותומכי הוראה, אשר ילמדו בקפסולות קבועות, עם אנשי צוות קבועים ככל הניתן. יש להדגיש, כי על פי החלטת משרד החינוך, לא יוכלו להיות יותר מארבעה אנשי צוות בכל קפסולה, כך שהאתגר בהחלט גדול.

כפי שתמיד נעשה מאז משבר הקורונה, מדגישים במנהל החינוך, כי לכל בית ספר ניתנת האוטונומיה לבנות את הקפסולות לפי הצוותים, מערכת השעות והמרחבים הזמינים שברשותו.

כיתות ה'-ו' בבתי הספר היסודיים הצפופים יותר: אריאל, אסיף, דרכי יהודה ואבני החושן, מתארחים על פי החלטת מנהל החינוך, במרחבים אחרים, על מנת לרווח את בתי הספר העמוסים ולאפשר ימי לימוד פיזיים ככל הניתן.

בית הספר אסיף מתארח בעירוני ג', בית הספר אבני החושן מתארח באמ"ית בנים ובנות, בית הספר דרכי יהודה מתארח בעירוני ה', בית הספר אריאל מתארח במרחב המצוינות "מעלות".

חשוב להדגיש , שהאירוח בבתי הספר העל יסודיים יתאפשר עד אשר שכבות ז'- י' ישובו ללמידה פיסית. אגף הביטחון יחד עם בתי הספר, הקצה שטח נפרד ללמידה עבור בתי הספר המתארחים, כמו גם כניסה נפרדת וניקיון של המרחבים.

לצד חזרתם של תלמידי כיתות ה'-ו', יש לציין שבמהלך השבועיים האחרונים זוכים התלמידים למפגשים במרחבים פתוחים עם המורים, לאחר שאלו אושרו על ידי משרד החינוך. מטרת המפגשים ליצור שיח רגשי-חברתי, לחזק את החוסן האישי והקבוצתי ולזהות תלמידים בסיכון. ממנהל החינוך נמסר כי מפגשים במרחבים הפתוחים יוכלו להמשיך להתקיים, בהתאם לשיקול בתי הספר.

כפי שהיה עד כה, לא תותר כניסת הורים, מפעילים חיצוניים ואנשים שאינם צוותי חינוך לשטח בית הספר. כמו כן, יש למלא בכל בוקר הצהרת בריאות לפני ההגעה לבית הספר וכמובן, לגלות אחריות אישית וקהילתית ולא לשלוח את הילד למסגרת באם לא מרגיש טוב.

חיים ביבס, ראש העיר: "החזרת תלמידי כיתות ה'-ו' היא עוד שלב בדרך להחזרת כל מערכת החינוך לפעילות. בימים הקרובים יצטרפו גם תלמידים כיתות י"א ו-י"ב ובהמשך נפעל גם להחזרת תלמידי כיתות ז' עד י' תוך יצירת מתווה נכון וזהיר שיחזיר את כל התלמידים למסגרות (כולל כיתות ז-י) בערים ירוקות, וישים סוף לחודשים של בדידות וייאוש בבית".

מויש לוי, סגן רה"ע ומחזיק תיק החינוך: "מערכת החינוך העירונית עומדת כבר חודשים רבים באתגרים מאוד לא פשוטים. המתווים המשתנים יוצרים עבודה מורכבת וקשה למנהלים ולצוותים החינוכיים, שלא לדבר על ההשפעות על הילדים. יחד עם זאת, אני שמח ונרגש לראות סוף סוף את התלמידים חוזרים לבית הספר, ומקווה שמהר מאוד יחזרו גם יתר השכבות לפקוד את ספסל הלימודים ולפגוש את החברים והמורים שלהם".

חוזרים ללימודים באסיףחוזרים ללימודים באסיף

חנוכת משעול לזכרו של יהב מעיין

14/07/2025 י"ח תמוז תשפ"ה

הנצחה בלב הפארק. מודיעין מכבים רעות מצדיעה ליהב מעיין ז"ל: טקס חנוכת משעול לזכרו יתקיים ביום שישי הקרוב בעמק האלה 1. הציבור מוזמן להוקיר את זכרו של בן העיר שנפל בגבורה בלחימה ברצועת עזה

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני: אלפי תושבים במופע מחווה ללהקת אבבא

14/07/2025 י"ח תמוז תשפ"ה

הקיץ המודיעיני בעיצומו אלפי תושבים חגגו עם שייר להקת אבבא בפארק ענבה, ווכולם מוזמנים לעוד עשרות אירועים ללא תשלום המתקיימים מדי ערב בכל רחבי העיר.

להמשיך לקרוא

לימודי הייטק קרוב לבית

13/07/2025 י"ז תמוז תשפ"ה

בית הספר להייטק של Google ואוניברסיטת רייכמן, פותח לראשונה, מסלול הכשרה למקצועות ההייטק במודיעין מכבים רעות, במסגרתו יוענקו הטבות משמעותיות לתושבי העיר, ולזכאים ולזכאיות למלגה

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני מבלים קרוב לבית

09/07/2025 י"ג תמוז תשפ"ה

חופשת הקיץ נפתחה עם שלל אירועים למשפחות, ילדים ונוער – מפארקולנוע ועד יוגה, ממזרקות ועד ריקודי עם. מוזמנים להגיע לאירועי הקיץ

להמשיך לקרוא

סקר תושבים על היער הקהילתי

14/07/2025 י"ח תמוז תשפ"ה

בימים אלה נערך סקר תושבים דיגיטלי בנוגע ליער קהילתי מודיעין מכבים רעות, לגיבוש החזון הקהילתי ויציקת תוכן של פעילויות לרווחת התושבים

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני חוזר לעיר

07/07/2025 י"א תמוז תשפ"ה

הקיץ הזה נשארים קרוב לבית, עם עשרות אירועים, פעילויות והפתעות כמעט מדי יום: קמפינג, סרטים, ספורט, מופעים, מסיבות מזרקות ועוד: קיץ מודיעיני יוצא לדרך – ואתם במרכז

להמשיך לקרוא

העירייה תקים חניון ציבורי ברחוב אריאל שרון, בשכונת מורשת

02/07/2025 ו' תמוז תשפ"ה

החל מ-1 ביולי ייסגר חניון העפר ברחוב אריאל שרון, ויחל פרויקט להקמת חניון שיכיל כ-100 מקומות חניה. במהלך שעות פעילות הגנים ובית הספר של החופש הגדול חניון מורשת יהיה פתוח לקהל. העבודות צפויות להסתיים עד פתיחת שנת הלימודים.

להמשיך לקרוא

עדכון פעילות העירייה 24.6.2025

26/06/2025 ל' סיון תשפ"ה

בעקבות סיום המערכה מול איראן והקלות פיקוד העורף, עיריית מודיעין מכבים רעות תשוב לפעילות מלאה החל מיום רביעי, 25.6.25. גני הילדים, בתי הספר והצהרונים ייפתחו, שירותי העירייה יתחדשו – והכול תוך שמירה על כוננות וערנות בהתאם להנחיות

להמשיך לקרוא

סיוע למפונים ממרכז הארץ

02/07/2025 ו' תמוז תשפ"ה

קבלת פנים חמה במיוחד נערכה ל-85 מפונים מהדיור המוגן בתל אביב שנפגע במהלך המערכה מול איראן. מתנדבי מערך הביטחון והחירום עזרו בקליטת המפונים במלון ג'ייקוב מודיעין יחד עם אנשי פיקוד העורף.

להמשיך לקרוא

סיוע למפונים ממרכז הארץ

24/06/2025 כ"ח סיון תשפ"ה

ביום שני 23.6, התקיימה קבלת פנים חמה ל-85 מפונים מהדיור המוגן בתל אביב שנפגע אתמול מנפילת טיל. מתנדבים במערך הביטחון והחירום עזרו בקליטת המפונים במלון ג'ייקוב מודיעין יחד עם אנשי פיקוד העורף.

להמשיך לקרוא

דואגים לשכנים בבניין!

25/06/2025 כ"ט סיון תשפ"ה

קמפיין עירוני להקמת קבוצות וואטסאפ של דיירי בניינים פורסם בימים אלה, בהן יוכלו לעדכן מי נמצא בבית בעת אזעקה. מידע שיוכל לשמש את כוחות החירום במקרה של לכודים

להמשיך לקרוא

אימון מסכם ליחידת החילוץ וההצלה

19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה

יחידת החילוץ וההצלה העירונית ערכה אימון מסכם לסדרת האימונים שהתקיימה בחודש האחרון, ודימתה תרחיש של הרס מבנה וחילוץ לכודים רבים שנלכדו תחת ההריסות

להמשיך לקרוא

מתנדבים במערך הביטחון והחירום

19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה

מאות מתנדבים תושבי העיר נרתמו לסייע למשימות עירוניות שונות בתחומי הביטחון והחירום, כחלק מניסיון העבר במלחמת חרבות ברזל

להמשיך לקרוא

סרן (מיל') טל מובשוביץ ז"ל

19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה

סרן (מיל') טל מובשוביץ ז"ל, סגן מפקד פלוגה בגדוד ההנדסה 7086, חטיבת גולני

להמשיך לקרוא

עדכון הערכת מצב ופעילות עירייה יום ראשון 15.6

17/06/2025 כ"א סיון תשפ"ה

בהערכת מצב שהוביל ראש העיר חיים ביבס, חודדה החשיבות בהיצמדות להנחיות. העיר בטוחה, עם זמני התרעה ארוכים ומרחבים מוגנים זמינים. השירותים העירוניים צומצמו, והלמידה עוברת לזום. עקבו רק אחרי מקורות רשמיים.

להמשיך לקרוא

עדכון מוכנות העירייה לחירום

15/06/2025 י"ט סיון תשפ"ה

בעקבות מתקפת מנע ישראלית והכרזת מצב חירום בעורף, העירייה פועלת בכוננות גבוהה: מוסדות החינוך לא ייפתחו, המקלטים הציבוריים פתוחים לציבור, צוותי החירום העירוניים מתוגברים והעירייה קוראת לתושבים להישמע להנחיות פיקוד העורף ולהתעדכן באמצעים הרשמיים בלבד.

להמשיך לקרוא

מתכוננים באחריות: כך יש להיערך נכון למצב חירום

19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה

העירייה קוראת לתושבים לרענן את ההיערכות בבית – בעזרת חוברת ההנחיות העירונית כדי להיות מוכנים, בביטחון ובשקט נפשי

להמשיך לקרוא

עדכון: סיום עבודות התקנת גדר הביטחון

12/06/2025 ט"ז סיון תשפ"ה

הושלם שדרוג גדר הביטחון במכבים שאף עברה ביקורת של המשרד לביטחון לאומי. בימים אלה יחל שלב ב' בפרויקט, שכולל התקנת אמצעים טכנולוגיים מתקדמים בגדר

להמשיך לקרוא

שדרוג פארק ברחוב שמעון

10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה

הסתיימו עבודות לשדרוג הפארק שבשכונת השבטים במסגרתן הותקנו מתקני משחק חדשים וכן, הצללות ודשא סינטטי. במהלך הקיץ ישודרגו פארקים נוספים

להמשיך לקרוא

הופכים את מורשת לכתומה

10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה

בימים הקרובים תושלם הצבת כ־100 פחים כתומים למחזור אריזות בשכונת מורשת, לצד מערך פינוי מוסדר ומעודכן לכל סוגי האשפה.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד