פרויקט עירוני חשוב ומציל חיים החל השבוע, בהובלת אגף ביטחון וחירום בשיתוף עם האגף לשירותים חברתיים ושירות כבאות והצלה. במסגרת הפרויקט, רכשה העירייה כ-100 גלאי עשן, אשר מזהים בזמן אמת נוכחות של עשן וסכנה אפשרית לשריפה בבית, ומצפצפים כאזהרה.
הגלאים מותקנים על ידי סיירי הביטחון, בבתיהם של תושבים בודדים, בעיקר קשישים, המוכרים לאגף השירותים החברתיים. בנוסף, בעת ההתקנה מקבלים הקשישים הדרכה על התנהגות במקרה חירום של הפעלת הגלאי, ודרכי תקשורת למוקדי החירום השונים.
הפרויקט נולד כתוצאה ממקרים רבים שמתרחשים ברחבי הארץ, שהבולטים בהם כאשר אנשים קשישים שוכחים את התנור דולק או את הסיר המתבשל על הגז במטבח. הגלאים עומדים בתקני הבטיחות של כיבוי אש, ויגבירו ללא ספק את הבטיחות במיוחד בתקופה זו, בה קשישים רבים נמצאים בבתיהם בשל החשש מנגיף הקורונה.
אגף שפ"ע קורא לכל התושבים להקדים את הניקיונות לחג על מנת להימנע ממפגעים במהלך החג. מועד אחרון להוצאת גזם, גרוטאות וקרטונים יום שישי 31.3.23