הורים כמובילי שינוי

05/07/2009 י"ג תמוז תשס"ט

כנס ארצי של סיירות הורים התקיים ביום ראשון האחרון (21/6/09) בהיכל התרבות העירוני. האירוע נערך במסגרת כנס ארצי לציון היום הבינלאומי למלחמה בסמים ואלכוהול.

ערב ההצעדה לסיירות הורים התקיים תחת הכותרת "הורים כמובילי שינוי" ואורגן ע"י הרשות הלאומית למלחמה בסמים ואלכוהול ועיריית מודיעין, מכבים-רעות כעיר המארחת.

בכנס השתתפו נציגים של 18 סיירות הורים מערים ויישובים שונים ברחבי הארץ. השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ כיבד את האירוע בנוכחותו ואמר: "אני בסך הכול אורח כאן שבא להגיד תודה. אנחנו פועלים רבות כדי להתמודד עם תחום פשעי איכות החיים, דרך הקמת המשטרה העירונית שמודיעין כבר בקשה להיות חלק ממנה. יושבים כאן 500 חברים מ-18 יישובים, אתם עושים עבודת קודש למרות שאני יודע שזה לא פשוט, לא לכם ולא למשפחתכם".

באירוע גם נכח יו"ר הרשות הלאומית למלחמה בסמים ואלכוהול, ח"כ לשעבר אליעזר צי'טה כהן שציין כי "מודיעין מכבים-רעות היא דוגמה ומופת לערים אחרות. כל הכבוד לעיר ולפעילות שלה".

גם מנכ"ל הרשות, יאיר גלר פרגן לעיר על המאמצים שהושקעו על ידה כדי לארח את הכנס. גלר ציין בדבריו את החלטת העירייה והעומד בראשה חיים ביבס לאסור מכירת אלכוהול ברחבי העיר החל מהשעה 22:00 ואמר: "ראש העיר עמד בעוז מול גורמים כלכליים רבים והעביר באומץ החלטה חשובה. למרות שמדובר בראש עיר חדש הוא קיבל החלטה שראשי רשויות ותיקים ומנוסים ממנו לא רצו לקבל וזה צריך לשמש דוגמה במקומות נוספים ברחבי הארץ".

ראש העיר, חיים ביבס, התייחס בדבריו לסיירת ההורים העירונית בהובלתם של מתאמת הפעילות עם הרשות ליאת אביזמר והנהגת ההורים העירונית ואמר: "קיבלתי החלטה לא פשוטה שהרבה ראשי רשויות אחרים פחדו לקבל. בעיות אלימות, ונדליזם ושתיית אלכוהול בקרב בני הנוער בישראל הפכו למכת מדינה ואתם, חברי סיירות ההורים, חוד החנית בפעילות המניעה של תופעות אלו. אנו עדים היום לבריחה והסרת אחריות של הורים על המתרחש בחייהם של הילדים."

"פעילות ההורים במסגרת הסיירות איננה מובנת מאליה בעיני", הוסיף ביבס, "במיוחד בעולם חומרי ואינדיבידואלי בו אנו חיים היום. העובדה כי אתם, לאחר סיום יום העבודה והעיסוקים המשפחתיים הפרטיים שלכם, בוחרים להשקיע את זמנכם החופשי בהתנדבות מסוג זה ולבלות לילות שלמים בתרומה לקהילה מעוררת העכרה רבה, ועל כך מגיע לכם כל הכבוד."

"קיום ערב זה במודיעין, מכבים-רעות הוא רק סמלי. יצא לי מספר פעמים להצטרף לפעילות של סיירת ההורים ולסייר איתם בעיר בלילות והבנתי מקרוב עד כמה חשובה ומשמעותית הפעילות שלהם".

בערב חולקו מגני הוקרה לכל נציגי סיירות ההורים מרחבי הארץ והופיעה בו להקת "כוכבי מודיעין" בניהולם של אילן ואסנת בריידמן.

אירועי יום הזיכרון ויום העצמאות

24/04/2025 כ"ו ניסן תשפ"ה

אירועי יום הזיכרון ויום העצמאות ייפתחו בטקסי זיכרון והנצחה וימשיכו בערב של שירה ישראלית ואווירה קהילתית, בהובלת אמנים מהשורה הראשונה ובשיתוף יוצרים מקומיים.

להמשיך לקרוא

אושרה הקמת אצטדיון כדורגל עירוני

24/04/2025 כ"ו ניסן תשפ"ה

מועצת העיר אישרה הקמת אצטדיון כדורגל עירוני חדש במרכז עינב, שישמש למשחקי הליגה הלאומית ולמופעי תרבות גדולים. ראש העיר, חיים ביבס: ''רגע היסטורי לעיר''

להמשיך לקרוא

זוכרים: טקסים ומפגשים לציון יום השואה

24/04/2025 כ"ו ניסן תשפ"ה

בערב יום השואה התקיימו טקסי זיכרון ומפגשי "זיכרון בסלון" עם ניצולים ובני הדור השני. היום התקיימו טקסים בבתי הספר, בהשתתפות תלמידים, צוותי חינוך והקהילה.

להמשיך לקרוא

מבצע אכיפה איסוף צואת כלבים

24/04/2025 כ"ו ניסן תשפ"ה

הקמפיין ''לא חראם?'' יוצא לדרך עם שילוט, אכיפה מוגברת וקנסות – כדי לשמור על סביבה נעימה לכולנו.

להמשיך לקרוא

ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה

24/04/2025 כ"ו ניסן תשפ"ה

אירועי יום השואה בעיר יתקיימו בסימן 80 שנה לכניעת גרמניה הנאצית, ויכללו טקסים מרכזיים בהובלת תלמידים, הקרנות סרטים והרצאות מרגשות לציבור הרחב.

להמשיך לקרוא

הפארק המשודרג בעמק החולה נפתח

22/04/2025 כ"ד ניסן תשפ"ה

הפארק הוותיק עבר מתיחת פנים מקיפה – עם מתקני משחק חדשים, הצללות ודשא סינתטי, כחלק מתוכנית עירונית לשדרוג המרחבים הציבוריים.

להמשיך לקרוא

עמדות מחזור פסולת אלקטרונית חדשות

22/04/2025 כ"ד ניסן תשפ"ה

העירייה ממשיכה להרחיב את מערך המחזור – עם עמדות חדשות, עיצוב משודרג ומודעות סביבתית גוברת. בשנת 2024 מוחזרה בעיר 107.5 טון פסולת ציוד חשמלי וסוללות – נתון שמציב את העיר מבין הערים המובילות.

להמשיך לקרוא

''לראות את האור": תערוכה לזכר הנופלים

09/04/2025 י"א ניסן תשפ"ה

עשרות יצירות של משפחות שכולות ושל חיילים שנפלו, מוצגות בתערוכה חדשה ביוזמת "יד לבנים" ומהווה מפגש בין זיכרון, אומנות ותקווה.

להמשיך לקרוא

אלפי תושבים בפסטיבל הבירה

07/04/2025 ט' ניסן תשפ"ה

הפסטיבל, שנערך לראשונה בפארק הדגים, משך צעירים ומבוגרים לאירוע הצבעוני שכלל מגוון רחב של בירות, אוכל והופעות חיות מהנות

להמשיך לקרוא

אמנות בין הברושים

22/04/2025 כ"ד ניסן תשפ"ה

נחנך המיזם הייחודי, אשר משלב בין אמנות לטבע על גבעת הברושים, ומעמיק את חוויית הטיול במסלול הרגלי של הגבעה

להמשיך לקרוא

קמחא דפסחא 2025

22/04/2025 כ"ד ניסן תשפ"ה

האגף לשירותים חברתיים בעירייה נערך בחודשים האחרונים, לעזרת משפחות שזקוקות לסיוע לקראת חג הפסח

להמשיך לקרוא

קריאת משעול ע''ש סמ''ר אופיר ברקוביץ'

07/04/2025 ט' ניסן תשפ"ה

בטקס מרגש נחנך משעול לזכרו של אופיר ברקוביץ' ז''ל, לוחם צה''ל ותושב העיר, שנהרג בקרבות ברצועת עזה.

להמשיך לקרוא

פסטיבל בירה בעיר

03/04/2025 ה' ניסן תשפ"ה

פסטיבל הבירה בעיר יתקיים בפארק הדגים עם מבחר ענק של בירות, דוכני אוכל, הופעות של להקת פול טראנק ולהקת ג'ין בורדו. חמישי 3.4.25 בשעה 19:00. הכניסה חופשית

להמשיך לקרוא

הצבת מתקני ביעור חמץ

03/04/2025 ה' ניסן תשפ"ה

ערב חג הפסח תציב העירייה מתקני ביעור חמץ במספר אתרים ברחבי העיר לשימוש בטוח ונוח. שימו לב: חל איסור על הדלקת אש שלא באתרים אלה

להמשיך לקרוא

היערכות ניקיון בעיר לקראת פסח

03/04/2025 ה' ניסן תשפ"ה

לקראת חג הפסח, העירייה מגבירה את פעילות הניקיון, פינוי הגזם והאכיפה – ומזכירה לתושבים להקפיד על ההנחיות ולמחזר פסולת אלקטרונית בעמדות הייעודיות ברחבי העיר.

להמשיך לקרוא

יריד הפשפשוק חוזר

02/04/2025 ד' ניסן תשפ"ה

יריד הפשפשוק החגיגי חוזר – מכירת יד שנייה, מפגש קהילתי ותרומה לסביבה, רגע לפני פסח.

להמשיך לקרוא

מרוץ מודיעין ה-19

03/04/2025 ה' ניסן תשפ"ה

ביום שישי 28.3 התקיים מרוץ מודיעין ה-19, בהשתתפות אלפי רצים ורצות  מכל הגילים שלקחו חלק באירוע הספורט המרכזי של השנה – גם למען הנצחת חללי העיר

להמשיך לקרוא

השוק האביבי חוזר

30/03/2025 א' ניסן תשפ"ה

גם השנה עושים סדר לקראת פסח ובאים למכור ולקנות חפצים יד שנייה בפשפשוק המסורתי. מחכים לכם ביום שישי 4.4.25 בין השעות 10:00 – 14:00 בפארק הדגים

להמשיך לקרוא

בשישי 28.3.25: מרוץ מודיעין 2025

30/03/2025 א' ניסן תשפ"ה

יותר מ-8,000 רצות ורצים צפויים לקחת חלק במרוץ מודיעין וליהנות מחמישה מסלולי ריצה אורבניים באירוע הספורט הגדול של העיר. ההיערכות והשינויים הצפויים בהסדרי התנועה

להמשיך לקרוא

נעים להכיר 8

30/03/2025 א' ניסן תשפ"ה

המיזם הקהילתי יתקיים בסופ"ש הקרוב חמישי 27.3.25, שישי 28.3.25, שבת 29.3.25. מוזמנים למפגשים חווייתיים ומעשירים ב-55 בתים מארחים במודיעין מכבים רעות. לפניכם רשימת הבתים המארחים

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד