פסטיבל סוכות בשדרה

24/09/2021 י"ח תשרי תשפ"ב

בחול המועד סוכות יתקיים לראשונה פסטיבל ייחודי לאמנויות הבמה, בשדרת מרכז העיר. הפסטיבל, אשר בימים אלה שוקדים עליו באגף התרבות והאירועים בעירייה, בנוי כך שלאורך השדרה ולצידם של מבנים שונים ומתחמים באוויר הפתוח, יפתיעו אמנים ממגוון רחב של אמנויות במה את העוברים ושבים במופעים צבעוניים, מרגשים, מוזיקליים ומלהיבים.

כחלק מהיערכות לפסטיבל, הודיעה העירייה כי שדרת דם המכבים תיסגר לתנועת כלי רכב בקטע הדרך בין רחוב תלתן לרחוב פיקוס וכן גם ברחוב הרכבת שייסגר לתנועת כלי רכב בקטע הדרך בין שדרת דם המכבים לרחוב ערער.

הפסטיבל יתקיים בחול המועד סוכות 23-22.9.21 בין השעות 23:00-17:00 בכל יום, כאשר אין הגבלת תו ירוק לנכנסים לשדרה ולמרבית המופעים שיתקיימו לאורכה. זאת מלבד הכניסה למתחמי המופעים המרכזיים, ברחוב הרכבת ובאמפי של המוזיאון אשר תהיה מוגבלת רק לבעלי תו ירוק. כלומר מחוסנים, מחלימים ובעלי אישור תו ירוק מבדיקה מהירה (אנטיגן) בלבד (שימו לב תוצאה שלילית מבדיקת PCR אינה מהווה אישור תו ירוק).

המופעים המרכזיים אשר יצריכו תו ירוק הם המופע של הזמר והיוצר גיא מזיג, שיארח את ג'ימבו ג'יי וקרולינה ב-22.9.21 בשעה 21:00 ברחבת הירידים בקניון עזריאלי. למחרת, 23.9.21, יופיע ההרכב המצליח והמיוחד "לולה מארש" גם כן ברחבת הירידים בקניון עזריאלי בשעה 21:00.

לולה מארשלולה מארש
גיא מזיג גיא מזיג

תו ירוק נדרש גם למיצג מוזיאון המורשת החשמונאים שהוקרן על קירות המוזיאון באירוע פתיחת השנה ויוקרן גם במהלך פסטיבל סוכות. מדובר במיצג מולטימדיה מרשים במיוחד שלא כדאי לפספס.

בנוסף לאורך שני ימי הפסטיבל יתקיימו מופעים רבים ללא צורך בתו ירוק בהם יופיעו אמני קרקס, להטוטנים, ליצנים ולהקת מחול סילבר.

כך למשל, "מרציפן" אקרובאלאנס פנטומימה מרשים ומשעשע יופיעו באמפי בשדרה (מול בית מספר 45). מופע ליצנים מצחיק ומרגש יתקיים ברחבת העצים בשדרה, במזרקות שבשדרה יתקיים מופע לכל המשפחה עם דייג ועשרות ברווזי פלסטיק שקופצים מהמזרקה, "חיות בפסנתר" מופע סוחף של יצירות קלאסיות בפסנתר בשדרה.

מופע נוסף שיעלה במהלך הפסטיבל הוא "רעמסט", סיפור אהבה בין אלה לאדם שיסחף את הקהל למסיבת ריקודים במתחם רקיע בשד' דם המכבים 39 ועוד.

במקביל לאירועים תצעד בשדרה תזמורת הפסטיבל במארשים ומוזיקה קצבית וכרכרה מפוארת מהאגדות עם נסיכה ונסיך תופיע גם היא לאורך השדרה. באמפי של מוזיאון מורשת החשמונאים תופיע להקת סילבר במופע מחול מודרני –קצבי עכשווי, המשלב בתוכו חומרים ואביזרים שונים ומגוונים כמו צינורות מתכת כסופים בגדלים שונים, נורות מהבהבות ועוד, הלוקחים את הצופה לעולם של פנטזיה ודמיון. מופע נוגע, משעשע, מלהיב ומסקרן.

אורכם של המופעים השונים נע בין 20 דקות לחצי שעה, והם יתקיימו באוויר הפתוח. לחצו כאן לתוכנית הפסטיבל

חיים ביבס, ראש העיר: "השנה נחזור לחגוג את סוכות בפסטיבל ייחודי בשדרת מרכז העיר שלנו. השדרה היפהפייה תהפוך במשך יומיים לצבעונית וחגיגית במיוחד עם שלל אמנים ואמניות, לצד העסקים הנפלאים כך שנכונה חגיגה אמיתית ומשמחת לתושבים ולמבקרים! בואו ליהנות יחד איתנו מהמופעים המצוינים והאוכל הטעים שמבטיחים בילוי נהדר לכל המשפחה."

אלעד שמעונוביץ, מחזיק תיק התרבות: "מסורת פסטיבל עירוני בסוכות חוזרת, אחרי הפסקה של שנה. חשוב לנו לשמור על אירוע תרבותי מרכזי שמושך אליו מבקרים רבים, מהעיר ומחוץ לה. שינוי המיקום של הפסטיבל יתרום גם הוא לחידוש וריענון שלו, וחיזוק מרכז העיר החדש. אני רוצה להודות לכל אנשי העירייה הלוקחים חלק בהפקה ובראשם אגף תרבות ואירועים, ולהזמין את תושבי העיר ליהנות ממופעים מדהימים ומקוריים שמתאימים לכל המשפחה."

הסדרי תנועה וחניה לבאי הפסטיבל

חל איסור להחנות בשדרת דם המכבים מיום רביעי 22.9.21 משעה 14:00 בצהריים ועד יום חמישי 23.9.21 בשעה 23:00.

חל איסור להחנות ברחוב הרכבת בימים רביעי 22.9.21, חמישי 23.9.21 משעה 15:00 עד השעה 23:00.

לרגל הפסטיבל תתאפשר, באופן מיוחד, חנייה ללא עלות בחניון התת קרקעי החדש של מרכז התרבות והמוסיקה, ברחוב תלתן 26.

לרשות התושבים והמבקרים בפסטיבל חניונים ציבוריים בקרבת השדרה במרכז העיר ובהם מאות מקומות חנייה מוסדרים:

• חניון העירייה הנמצא מול בניין העירייה, רחוב תלתן 1 - חינם לבעלי תו חנייה

• חניון ענבה צפון - החניון הסמוך לקפית – שדרות עמק זבולון 3 - חינם לבעלי תו חנייה

• חניון רכבת מרכז בשדרות עמק זבולון 3

• חניון לב העיר - בסמוך לקניון עזריאלי ברחוב לב העיר

• חניון הבריכה העירונית בשדרות עמק זבולון 5

שימו לב! תתקיים אכיפה מוגברת במקומות החנייה האסורים.

חוברת הנחיות לשעת חירום

17/04/2024 ט' ניסן תשפ"ד

בצל המלחמה ותרחישי החירום השונים העלולים לקרות בעקבותיה עלתה לאוויר בימים אלו חוברת הנחיות לשעת חירום עבורכם התושבים על מנת שתהיו ערוכים בזמן אמת

פודטראק חדש בגבעת הברושים

17/04/2024 ט' ניסן תשפ"ד

מיזם הפודטראק ממשיך להתרחב בעיר עם פתיחתה של משאית מזון נוספת בחניון גבעת הברושים. הפודטראק החדש מצטרף לארבעה נוספים שפועלים בהצלחה בפינות חמד בעיר

כיתת כוננות רפואית

18/04/2024 י' ניסן תשפ"ד

הרופאים והרופאות המתנדבים בכיתת הכוננות הרפואית בעיר קיבלו ממד"א תרומה של ציוד למתן עזרה ראשונה הכולל תיק החייאה S.L.A. הציוד נתרם על ידי מד''א

יריד הפשפשוק חוזר

17/04/2024 ט' ניסן תשפ"ד

ביום שישי 19.4.24 בפארק הדגים, בחלק העליון ברחבת הפרגולות. היריד מתקיים כמו תמיד, בסמוך לחג הפסח על מנת לאפשר לתושבים המנקים את ביתם למכור ולקנות מוצרי יד שנייה

בית קפה חדש בפארק המים

17/04/2024 ט' ניסן תשפ"ד

בפארק המים נפתח בית קפה חדש שצפוי לפעול לאורך כל השנה ולהציע מבחר של כריכים, מאפים, סלטים ושייקים של פירות עם אפשרות לתוספות חלבון עבור המתאמנים

עדכון יום שני 15.4.24 בשעה 8:30

17/04/2024 ט' ניסן תשפ"ד

בחצות עדכן פיקוד העורף על הסרת המגבלות והחזרת הפעילויות החינוכיות בכל רחבי הארץ. עמותת סחלבים נערכת לפתיחת הקייטנות בבתי הספר ובגני הילדים בשעה 10:00

עדכון חירום 14/04 10:30

15/04/2024 ז' ניסן תשפ"ד

תושבות תושבים יקרים בוקר טוב, עבר על כולנו לילה לא פשוט אולם הוא הסתיים בקרב הגנה אווירי מצוין וללא נזקים כבדים. נכון לעכשיו, אין כל שינוי בהנחיות פיקוד העורף.

מרוץ מודיעין ה-18

10/04/2024 ב' ניסן תשפ"ד

אלפי רצים ורצות השתתפו במרוץ מודיעין ה-18 שהוקדש השנה לזכר חללי המלחמה ולמען שחרור החטופים. בין הרצים הרבים, השתתפו משפחות שכולות וכן חיילים ושוטרים שרצו לזכר חבריהם לצוות

פודטראקס חדשים עיר