חצי מרתון מרוץ מודיעין ה-16

24/11/2021 כ' כסלו תשפ"ב

ביום שישי האחרון, 19.11.21, שטפו את רחובות העיר יותר מ-7,600 רצות ורצים העיר במסגרת חצי מרתון מרוץ מודיעין ה-16 ונהנו מחגיגה ספורטיבית גדולה שכללה ארבעה מקצי ריצה תחרותיים ושני מקצים עממיים.

אחרי פגרה של שנה בעקבות הקורונה, חצי מרתון 'מרוץ מודיעין' חזר ובגדול. האירוע, שאורגן על ידי אגף הספורט, נפתח בכינוס של המשתתפים בפארק הדגים ולאחר שכל המשתתפים קיבלו את ערכות המרוץ ועשו חימום, התכנסו ראשוני הרצים על קו הזינוק.

המקצה הראשון של חצי המרתון הוזנק על ידי ראש העיר, חיים ביבס ואחריו, בזה אחר זה הוזנקו יתר המקצים: 10, 5, 1.8 תחרותי, 1.8 עממי וכן מקצה האפרוחים בו רצו יחד עם הורים, מאות ילדים בגילאי 7-3. במהלך המרוץ ולאחריו נהנו הרצים בזמן הריצה מעמדות מוזיקה מבקבוקי שתייה ואחריה גם מפירות טריים, ארטיקים וכן ממדליות מעוצבות שחולקו בקו הסיום.

הריצה, נוהלה על ידי חברת ריל-טיימינג, שהפעילה מערכת ממוחשבת שסקרה את התוצאות האישיות של כל הרצים לפי מקצים וגילאים. במקצה הראשון של ה-21.1 ק"מ, היה זה פנטה גזצאו שסיים את המסלול בזמן הקצר ביותר, תוך שעה, 13 דקות ושלושים וחמש שניות וזכה במקום הראשון בחצי מרתון. בהפרש של 4 דקות הגיע בלטה ברהן שסיים במקום השני. את המקום השלישי תפס יששכר מתן שגמע 21.1 קילומטרים בשעה 21 דקות ו-52 שניות.

בקרב הנשים במקצה זה זכתה במקום הראשון רעות רוטנברג, שזכתה במקום הראשון במקצה זה גם במרוץ מודיעין הקודם ואף הצליחה לשפר את תוצאת הסיום מ-01:36:39 לפני שנתיים ל 01:31:13. אנה פריס שהגיעה תוך 01:32:50 זכתה במקום השני בנשים. קטי אלמוגי שמככבת על הפודיום המודיעיני בשלושת המרוצים האחרונים סיימה את המרוץ תוך 01:38:52 וזכתה במקום השלישי.

לאחר מקצה זה נערך המקצה של ה-10 ק"מ. במקום הראשון כללי זכתה כרואן חלבי שסיימה את המסלול תוך 35 דקות ו-53 שניות בלבד. את המקום השני הכללי והראשון בגברים, תפס מאיר סילברמן בהפרש של 11 שניות בלבד, לאחר שסיים בתוצאה 0:36:04. במקום השלישי הכללי והשני בגברים על זכה עמנואל ניטקי שסיים את המקצה בתוצאה 0:36:18. בקרב הבנות במקום השני זכתה טלי גודוביץ ובמקום השלישי רעות ברוך.

במהלך המרוץ, לצד המקצים התחרותיים, התקיימה גם אליפות בתי הספר לריצה בה לקחו חלק תלמידי מסגרות הספורט בבתי הספר בעיר שהתחרו במקצה של 1.8 ק"מ. בתום המקצים נערך בפארק הדגים טקס חלוקת מדליות וגביעים למנצחים.

באגף הספורט ציינו השבוע את היענות בתי הספר בעיר למרוץ ובראשם בתי הספר שיבולים, עירוני א' ועירוני ב' עם יותר מ-200 תלמידים וכן בתי הספר, אבני חן, אלונים, דרכי יהודה, חופים, יזמה, יחד ורמון אותם ייצגו יותר מ-100 תלמידים מכל בית ספר.
עוד צוינו לטובה ילדי והורי גן זית שהתארגנו ורצו כולם יחדיו עם הגננת חגית נגב. בית ספר נוסף שלקח חלק פעיל ביום המרוץ היה עירוני ג' שתלמידיו עזרו בצד הלוגיסטי של המרוץ ותרמו רבות להצלחתו בנקודת חלוקת המים, חלוקת ערכות הכוונת הרצים ובחלוקת המדליות.

ראש העיר, חיים ביבס: "החזרה לשגרה בטוחה לצד הקורונה אפשרה לנו להחזיר את מירוץ מודיעין ואין ספק שתושבי העיר הצביעו ברגליים. אני רוצה להודות לכל המשתתפים וכמובן לכל מי שעמל כדי להוציא את המירוץ לפועל ולהצלחתו. ועכשיו חוזרים להתאמן לקראת המירוץ בשנה הבאה."

המשנה לראש העיר ומחזיק תיק הספורט, אלעד שמעונוביץ: "אחרי שבשנה שעברה נאלצנו לבטל את המרוץ בגלל הקורונה, מרוץ מודיעין חזר ובגדול. היה תענוג לחזור לשגרה ספורטיבית ולראות יותר מ-7,600 רצים ורצות נהנים בחגיגה הספורטיבית הגדולה של העיר. תודה לאגף הספורט ולכל מי שלקח חלק בהצלחת המרוץ. הביקוש הגדול והתגובות החיוביות דוחפים אותנו לשדרוג המרוץ בשנה הבאה, הפיכת מרוץ הלילה למסורת חדשה והוספת אירועי ספורט עממיים נוספים."

מרוץ מודיעין ה-16. צילום חורחה נובומינסקימרוץ מודיעין ה-16. צילום חורחה נובומינסקי

מתכוננים לעדלאידע

23/02/2026 ו' אדר תשפ"ו

ביום שישי 27.2 תצעד העדלאידע לציון 30 שנה לעיר; יתקיימו חסימות כבישים ושינויים בתחבורה הציבורית, ותוקם עמדת צפייה מונגשת לבעלי מוגבלות ראייה

להמשיך לקרוא

מתקפים ומשפרים את השירות

19/02/2026 ב' אדר תשפ"ו

חברת קווים תתגבר ביקורות בעקבות עלייה באי־תיקוף; נתוני התיקוף משמשים בסיס להחלטות על עומסים, תגבור קווים והוספת נסיעות בעיר

להמשיך לקרוא

היערכות לחירום, מוכנות אישית ומשפחתית

23/02/2026 ו' אדר תשפ"ו

אמנם, נכון ליום אין החמרה בהנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף, והשגרה בעיר כסדרה. אך לנוכח הדיווחים על מתיחות אזורית גוברת, מומלץ לרענן את ההיערכות האישית והמשפחתית

להמשיך לקרוא

שבוע צה''ל 2026

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו

למעלה מ-3,000 בני נוער השתתפו באירוע השיא העירוני בהובלת אגף נוער וצעירים

להמשיך לקרוא

עדלאידע של פעם ב-30 שנה

18/02/2026 א' אדר תשפ"ו

פורים 2026 במודיעין מכבים רעות: שלושה ימי חג, תהלוכת ענק, מופעי רחוב ואירועי שיא חוגגים 30 שנה לעיר במסע צבעוני מהעבר אל העתיד.

להמשיך לקרוא

מתרגלים היערכות בחירום

19/02/2026 ב' אדר תשפ"ו

תרגיל פתע רחב היקף דימה נפילות טילים, פגיעה בתשתיות ופינוי תושבים – לחיזוק המוכנות, התיאום והחוסן העירוני

להמשיך לקרוא

עיר בטוחה עם שיעורי פשיעה נמוכים

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו

על פי נתוני משטרת ישראל לשנת 2025, עולה כי העיר מודיעין מכבים רעות הינה אחת הערים הגדולות הבטוחות בישראל עם שיעורי פשיעה נמוכים מאוד בעבירות אלימות ורכוש

להמשיך לקרוא

החודש הלאומי להגנה על ילדים ברשת

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו

לאורך חודש פברואר מתקיימות הרצאות בחטיבות הביניים, בנוסף באוסליבן בר תתקיים הרצאה חשובה להורים על זיהוי סימני אזהרה של חרם על הילדים

להמשיך לקרוא

מוכנות עירונית לחירום

19/02/2026 ב' אדר תשפ"ו

על רקע המתיחות, אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף, השגרה במודיעין מכבים רעות נמשכת לצד חיזוק מוכנות והיערכות אחראית של העירייה והתושבים.

להמשיך לקרוא

עדכון מאבק העירייה במניעת זיהום האוויר

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו

העירייה ממשיכה בפעילות לצמצום זיהום האוויר, לאחר דיווח על שימוש באמצעים מתקדמים של צה״ל לאיתור שריפות פסולת, אך מדגישה: נדרשת אכיפה רחבה ומתמשכת.

להמשיך לקרוא

המשפחות השכולות נטעו עצים לזכר בני ובנות העיר

10/02/2026 כ"ג שבט תשפ"ו

בטקס המסורתי שמתקיים בחורשת הנופלים ניטעו עצים יחד עם תלמידים וחניכי תנועות נוער לזכר בני ובנות העיר שנפלו במלחמות בנוסף, התקיימו נטיעות עירוניות בהן נשתלו אלפי עצים בעיר

להמשיך לקרוא

נעים בסופ"ש מתרחב

10/02/2026 כ"ג שבט תשפ"ו

בהובלת ראש העיר ולאחר סקר עומק בקרב תושבים, קו 712 תוגבר משמעותית ושינה מסלול, כדי להבטיח מקום וזמינות לתושבי מודיעין מכבים רעות

להמשיך לקרוא

מקצרים את הדרך: קו ישיר חדש יחבר את העיר לצומת חטיבה 7

12/02/2026 כ"ה שבט תשפ"ו

לאחר עבודה ממושכת של עיריית מודיעין מכבים רעות, בהובלת ראש העיר, חיים ביבס, מול משרד התחבורה, יוצא לדרך פיילוט תחבורתי חדש שיקל על חיילי העיר בדרכם לבסיסי הדרום

להמשיך לקרוא

עדכון תושבים מאבק העירייה בזיהום האוויר

09/02/2026 כ"ב שבט תשפ"ו

בתחילת השבוע נערכה פגישת תיאום בין ראש העיר למפקד חטיבת בנימין במהלכה הושם דגש על אכיפת צווי האלוף, הגברת האכיפה ודרישה לדיווחים שוטפים מהמנהל האזרחי

להמשיך לקרוא

עוברים לארנונה ירוקה

05/02/2026 י"ח שבט תשפ"ו

בימים אלה יוצאת העירייה בקמפיין פרסומי לעידוד התושבים להצטרף לארנונה הירוקה אשר נשלחת ישירות למייל של התושב, ובכך מהווה שירות מתקדם וסביבתי יותר בדומה לשירותים דיגיטליים נוספים שהעירייה מעניקה

להמשיך לקרוא

נתפסו נערים שריססו כתובות גרפיטי

04/02/2026 י"ז שבט תשפ"ו

במסגרת האכיפה המוגברת ברחבי העיר ובהתאם למדיניות אפס סובלנות לאלימות וונדליזם, נתפסו ארבעה נערים כשהם מרססים כתובות גרפיטי בסמוך למרכז מרלז

להמשיך לקרוא

עדכון מאבק בזיהום אוויר 29.1.26

09/02/2026 כ"ב שבט תשפ"ו

תחנת הניטור שפעלה בשבועות האחרונים בשכונת הכרמים פונתה ללא תיאום מוקדם; העירייה דורשת הבהרות, דו״ח נתונים והסבר להעברתה מחוץ לעיר

להמשיך לקרוא

עולים על המסילה: מתחם הרכבת בדרך למהפך עירוני

01/02/2026 י"ד שבט תשפ"ו

שיתוף פעולה בין העירייה לרכבת ישראל ולרמ"י מקדם תכנית אסטרטגית לפיתוח אזור תחנת הרכבת עם תוספת זכויות בנייה, פתרונות תחבורה חכמה וחניון תת קרקעי חדש

להמשיך לקרוא

כנס העסקים חוזר לעיר

27/01/2026 ט' שבט תשפ"ו

כנס העסקים המצליח של המרכז לצמיחה עסקית במרכז הרב תחומי חוזר ביום שלישי 10.2, עם הרצאות מרתקות לבעלי העסקים המקומיים ונטוורקינג איכותי

להמשיך לקרוא

הגברת האכיפה במרכז העיר בסופ''ש

29/01/2026 י"א שבט תשפ"ו

במהלך סוף השבוע בוצעה פעילות אכיפה במרכז העיר, שכללה דוחות לכלי רכב דו גלגליים, תפיסת קורקינטים וטיפול באירועי הפרת סדר

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד