אושרה תוכנית המתאר

01/02/2022 ל' שבט תשפ"ב

נסללה הדרך לאישור תוכנית המתאר של העיר מודיעין מכבים רעות: העיר תגדל לכ-240 אלף תושבים ותהפוך לאחת הערים הגדולות במרכז הארץ.

ועדת המשנה של המועצה הארצית לתכנון ובניה (הוולנת"ע), בראשות מנכ"לית מינהל התכנון, דלית זילבר, דנה היום (שלישי, 25.1.22) בהתנגדויות לתוכנית מתאר מחוזית חדשה לעיר מודיעין מכבים רעות, (תמ"מ 52/21/3) והחליטה לאשרה.

התוכנית תאפשר את קידומה של תוכנית המתאר הכוללנית לפיה, העיר מודיעין מכבים רעות תגדל לכ-240,000 תושבים ותהפוך לאחת הערים הגדולות במחוז המרכז.
בנוסף, קבעה הוולנת"ע בהחלטתה קבעה כי שטח הגבעות הדרומיות יוגדרו גן לאומי והשטחים בחלקה המערבי של העיר יוגדרו כשטחי יער נרחבים.

באשר לאופי הפיתוח של מכבים ורעות, קבעה הוועדה כי במסגרת התכנון המפורט, תוכניות יקודמו בהתאם לאופיין של שכונות אלה.

כזכור, בחודש אוגוסט 2021, החליטה הוועדה המחוזית לתכנון ובניה מרכז להפקיד את תוכנית המתאר לעיר מודיעין מכבים-רעות הכוללת תוספת של 43,000 יחידות דיור, שייתנו מענה להיקף אוכלוסייה של 240 אלף תושבים. התוכנית חלה על כל מרחב התכנון של העיר, בשטח של 50 אלף דונם ומתווה עקרונות ומדיניות ארוכת טווח לתכנון ולפיתוח העיר.

בנוסף למגורים, התוכנית מציעה הקמת מרכז עסקים חדש (מע"ר) בחלק הצפון-מעריב של העיר שישלב מגורים, תעסוקה ומסחר שיתחבר אל השכונות הקיימות. בצמוד למרכז העסקים, התוכנית מציעה הקמת מרכז רפואי ומרכז אקדמי חדשים. עוד במסגרת התוכנית מוצעת הארכת שלוחה תת קרקעית של הרכבת ממרכז העיר אל מרכז העסקים העירוני החדש ואל המרכז רפואי האזורי והמרכז להשכלה גבוהה.

כעת, עם אישור תוכנית המתאר המחוזית בוולנת"ע, נסללה הדרך לאישור הסופי של תוכנית המתאר לעיר מודיעין מכבים רעות.

ראש העיר מודיעין מכבים רעות, חיים ביבס: "השבוע השלמנו עוד שלב חשוב בדרך להפיכת מודיעין מכבים רעות לאחת הערים הגדולות והחשובות בישראל, עם אישור שינוי והתאמת תכנית המתאר המחוזית של העיר לתכנית המתאר הכוללנית, אשר עבדנו עליה רבות בשנים האחרונות. התכנית, שתייצר עוד יחידות דיור לילדים שלנו, שמה דגש מרכזי לשמירה על ערכי העיר אותה אנו אוהבים, כאשר לצד שמירה על ערכי הטבע והפיכת הגבעות הדרומיות לגן לאומי ואתר ירוק עד, שיישמר את המסדרון האקולוגי , וכן דרישתנו לשמר את האופי המיוחד של מכבים ורעות התקבלה. בנוסף, לצד השכונות החדשות, אשר ייבנו במתכונת דומה לשכונת מורשת, אושרה גם התכנית להקמת מתחם עסקים נוסף, שיעניק עוד פתרונות תעסוקה ומסחר לצד הקמת מרכז רפואי ומרכז אקדמי חדשים כאשר במקביל וכן אושרה התכנית להארכת מסלול הרכבת גם לאזור זה, דבר שיעניק מענה נוסף של תחבורה ציבורית בעיר. בחודש הבא תתקיים וועדה נוספת ובה נמשיך לדאוג לעצב את העיר שלנו בצורה הטובה ביותר עבור תושבי העיר היום ותושבי העיר בעתיד."

מנכ"לית מינהל התכנון, דלית זילבר: "הוולנת"ע ראתה לנגד עיניה תוכנית שמגלמת את כל איכויות התכנון של עיר אינטנסיבית, אורבנית ונכונה, מבלי צורך בדילוג לעבר הגבעות הדרומיות. ההחלטה קובעת כי יש לשמור על השטחים הערכיים המהווים חלק מהמסדרון האקולוגי שהוגדר בתוכנית האסטרטגית. כמו כן ההחלטה מציעה איזון בין מספר יחידות הדיור שייתנו מענה לרבע מיליון תושבים מחד, ושמירה על השטחים הערכיים לדורות הבאים מאידך".

העיר מודיעין מכבים רעותהעיר מודיעין מכבים רעות

עבודות לריבוד כבישים בשכונת מורשת

08/10/2026 כ"ז תשרי תשפ"ז

עם השלמת האכלוס במרבית השכונה, יחלו עבודות לריבוד מחדש של הכבישים בשלבים. השבוע יתחילו העבודות ברחוב שרה אהרונסון

להמשיך לקרוא

מכרז תחבורה ציבורית בעיר

07/10/2026 כ"ו תשרי תשפ"ז

משרד התחבורה פרסם מכרז להפעלת קווי האוטובוס בעיר. ראש העיר: ''הזדמנות חשובה לשיפור התחבורה הציבורית בעיר, נלווה את התהליך, מתוך מטרה להביא לשינוי שהתושבים ירגישו ביומיום''

להמשיך לקרוא

חידוש הכביש ברחוב יהלום שבוע שלישי

05/10/2026 כ"ד תשרי תשפ"ז

עבודות הקרצוף והסלילה מחדש של הכביש ברחוב יהלום, כחלק מהמשך שדרוג תשתיות התחבורה בעיר, לקראת סיום

להמשיך לקרוא

העיר זוכרת את 7 באוקטובר

08/10/2026 כ"ז תשרי תשפ"ז

עיריית מודיעין מכבים רעות תקיים שורת טקסים, ערבי זיכרון, שיח ושירה לציון שלוש שנים לאירועי 7 באוקטובר ולהנצחת הנופלים והנופלות.

להמשיך לקרוא

זהירות: הודעות SMS מתחזות לעירייה

08/10/2026 כ"ז תשרי תשפ"ז

ברחבי הארץ נשלחו הודעות על "חוב שלא שולם" עם קישור לתשלום. מדובר בניסיון הונאה שנועד לגנוב פרטים אישיים ופרטי אשראי

להמשיך לקרוא

פסטיבל ניצוצות מתקרב: התכנית המלאה

04/10/2026 כ"ג תשרי תשפ"ז

שמונה במות, עשרות מופעים, תהלוכת אור ומיצגים לאורך השדרה: פסטיבל ניצוצות יתקיים 29.9–1.10

להמשיך לקרוא

המשך העבודות להקמת מעגל תנועה בעמק זבולון

04/10/2026 כ"ג תשרי תשפ"ז

השלב השני בעבודות להקמת מעגל התנועה בעמק זבולון יוצא לדרך: חוצה עמק זבולון בין יעקב דורי לתרשיש ייחסם לתנועה

להמשיך לקרוא

חסימות כבישים – פסטיבל ניצוצות

24/09/2026 י"ג תשרי תשפ"ז

העיר נערכת לפסטיבל ניצוצות: השדרה הראשית תהפוך למדרחוב, ויחולו שינויים בהסדרי התנועה והחנייה

להמשיך לקרוא

חידוש הכביש ברחוב יהלום שבוע שני

23/09/2026 י"ב תשרי תשפ"ז

ביום ראשון 22.9 החלו עבודות קרצוף וסלילה מחדש ברחוב יהלום, בשלושה שלבים ובחסימות מדורגות, כחלק מהמשך שדרוג תשתיות התחבורה בעיר

להמשיך לקרוא

היערכות העירייה ליום כיפור תשפ''ז

22/09/2026 י"א תשרי תשפ"ז

היערכות מוגברת ליום הכיפורים: מחסומים יוצבו בכניסות לעיר, האבטחה בבתי הכנסת תתוגבר, המוקד העירוני יפעל ובערב החג אין להוציא גזם.

להמשיך לקרוא

פסטיבל ניצוצות מדליק את העיר

29/09/2026 י"ח תשרי תשפ"ז

חגיגות ה-30 שנה למודיעין מגיעות לפסטיבל "ניצוצות", שיתקיים בחול המועד סוכות, 29.9–1.10, בשדרת דם המכבים עם מופעי אור, קרקס, מחול ומוזיקה

להמשיך לקרוא

מחדשים את מיחזור הנייר

15/09/2026 ד' תשרי תשפ"ז

העירייה החלה השבוע בהצבת עשרות מכלים כחולים חדשים בעמדות המחזור ברחבי העיר, במסגרת הפעימה הראשונה לחידוש מערך מיחזור הנייר.

להמשיך לקרוא

מחדשים את רחוב יהלום

15/09/2026 ד' תשרי תשפ"ז

ב־22.9 יחלו עבודות קרצוף וסלילה מחדש ברחוב יהלום, בשלושה שלבים ובחסימות מדורגות, כחלק מהמשך שדרוג תשתיות התחבורה בעיר.

להמשיך לקרוא

רישוי עסקים בלחיצת כפתור

16/09/2026 ה' תשרי תשפ"ז

מערכת דיגיטלית חדשה באתר העירייה תאפשר לבעלי עסקים להגיש בקשות, לחדש רישיונות, לבצע שינוי בעלות ולעקוב בזמן אמת אחר תהליך הרישוי.

להמשיך לקרוא

נחנך משעול לזכר טל מובשוביץ

15/09/2026 ד' תשרי תשפ"ז

בטקס מרגש ברעות נחנך משעול לזכר סרן במיל׳ טל מובשוביץ ז״ל, בן העיר, לוחם ומפקד בשב״כ וסמ״פ במילואים, במסגרת מיזם ההנצחה העירוני.

להמשיך לקרוא

משעול לזכרו של טל מובשוביץ

08/09/2026 כ"ו אלול תשפ"ו

ביום שישי 4.9 ייחנך ברעות משעול לזכרו של סרן במיל׳ טל מובשוביץ ז״ל, בן העיר, לוחם ומפקד שנפל בקרב ברצועת עזה

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו

העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון נכנסות לשלב הרביעי, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

קו 25 בסכנת סגירה

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו

הקו הישיר לצומת חטיבה 7 נפתח לבקשת חיילי העיר, אך בשל מיעוט נוסעים בימים אלה נבחנת המשך הפעלתו

להמשיך לקרוא

מודיעין מחבקת את המסתערבים

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו

ראש העיר ביקר ביחידת המסתערבים של מג''ב ירושלים, המתמחה בפעילות מבצעית מורכבת ובסיכול טרור. בסיום המפגש הוכרז על אימוץ היחידה

להמשיך לקרוא

נערכים לחגי תשרי בעיר

10/09/2026 כ"ח אלול תשפ"ו

מינהל שפ''ע ומחלקת התברואה יוצאים למבצע ניקיון רחב היקף, עם תגבור צוותים, פינוי אשפה וגזם, טיאוט וניקיון יסודי ברחבי העיר.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד