ירידה חדה בתאונות הדרכים בעיר

17/08/2009 כ"ז אב תשס"ט

ביום שני השבוע התכנסה ועדת התחבורה של עיריית מודיעין, מכבים-רעות בהשתתפות מפקד תחנת משטרת מודיעין רפ"ק יורם ברינה וצוות התנועה והתחבורה של התחנה.

מהנתונים עולה כי לעומת החצי הראשון של שנת 2008 בה התרחשו 59 תאונות דרכים מהן שלוש תאונות קשות, בחצי הראשון של שנת 2009 התרחשו 48 תאונות מהן שלוש קשות ואחת קטלנית לאחר דריסתו של הילד יוסף קדוש ז"ל ברחוב עמק החולה בעיר.

במספר הנפגעים מתאונות בתוך העיר חלה ירידה גדולה עוד יותר של 17.8% לאחר שבחצי הראשון של שנת 2008 נפגעו בעיר 129 בני אדם מהם שבעה בני אדם קשה, בחצי הראשון של שנת 2009 נפגעו 106 בני אדם מהם חמישה נפצעו קשה, וכאמור התאונה הקטלנית בעמק החולה.

יו"ר ועדת התחבורה, סגן ראש העיר חנן ברנשטיין: "אין ספק כי מאז יציאתה לדרך של התוכנית המשותפת של עיריית מודיעין ומשטרת מודיעין לירידה בתאונות הדרכים בתוך העיר ישנה ירידה משמעותית הן בכמות התאונות והן בכמות הנפגעים. אנחנו בדרך הנכונה, המספרים מדברים בעד עצמם ויש מגמה ברורה של ירידה גדולה בכמות התאונות".

מאבק בתאונות. ברנשטיין, ראש העיר, רפ''ק ברינהמאבק בתאונות. ברנשטיין, ראש העיר, רפ''ק ברינה

רפ"ק ברינה הציג בישיבה עלייה משמעותית במבצעי אכיפת תנועה בתוך העיר ומתן דו"חות תנועה תחת הסיסמה "אפס סובלנות כלפיי מפירי החוק" והדגיש כי מירב הדו"חות הינם איכותיים המונעים תאונות דרכים ולא דו"חות על עבירות קלות או שוליות.

בחצי הראשון של שנת 2008 נתנו בעיר 4389 דו"חות, מתוכם 73.2% דו"חות איכותיים.

בחצי הראשון של שנת 2009 נתנו 5123 דו"חות, מתוכם 74.7% דו"חות איכותיים - סה"כ עלייה של 16.7% במתן דו"חות תנועה.

רק בחודש יולי האחרון נתנו בעיר 996 דו"חות לעומת 848 דו"חות בחודש יולי 2008.

מאז תחילת שנת 2009 נערכו בעיר 34 מבצעי אכיפה מיוחדים, כאשר במשטרת מודיעין הושם דגש על פעילות האכיפה בסופי השבוע.

בחצי הראשון של שנת 2009 נפסלו רישיונם של 115 נהגים בעיר, וזאת לעומת 97 פסילות בתקופה המקבילה אשתקד. בתחום תפיסת נהגים תחת שכרות והשפעת אלכוהול חלה עלייה דרמטית של 56.5% לאחר שבחצי הראשון של שנת 2008 נתפסו 46 נהגים וחצי הראשון של שנת 2009 נתפסו 72 נהגים.

בסך הכל בחצי הראשון של שנת 2009 הורדו 127 כלי רכב מהכביש בעקבות עבירות תנועה כאשר רק בשבת האחרונה הורדו שני כלי רכב בעיר. בתקופה המקבילה אשתקד הורדו מהכביש 115 רכבים.

רפ"ק ברינה ציין כי בחצי הראשון של שנת 2009 נתפסו 174 נהגים בפסילת רישיון כאשר רובם המכריע הם לא תושבי העיר, ואף חלקם בני מיעוטים. בחצי הראשון של שנת 2008 נתפסו 135 נהגים ללא רישיון בתוקף.

עוד ציין רפ"ק יורם ברינה כי העלייה בפעילות המשטרה הביאה לירידה ישירה בכמות התאונות והדגיש כי אין בכוונת המשטרה להרפות: "הפסקנו לרחם על נהגים שעושים עבירות תנועה מסכנות חיים כי אז תהיה עלייה משמעותית בכמות התאונות. אני רוצה לציין את שיתוף הפעולה עם ראש העיר וצוות העירייה. מבחינתנו בכל פעם שיש צורך מתקיים שיתוף פעולה מלא עד הפרט הקטן ביותר. שירתי בערים רבות אחרות ולא נתקלתי בשיתוף פעולה כה פורה וצמוד עם העירייה".

לאחר הצגת הנתונים סקר סגן ראש העיר חנן ברנשטיין את שינויי התשתית התחבורתית הנעשים בימים אלה ברחבי העיר בשלבי ביצוע שונים. לאחר הצלחת תוכנית הפיילוט של פסי האטה ברחוב עמק האלה יותקנו בקרוב פסי האטה נוספים ברחובות עמק החולה, עמק בית שאן ועמק דותן. כמו כן מתבצע בימים אלה תכנון של פסי האטה ברחובות יצחק רבין ונחל נעמן.

בימים אלה ממתינה העירייה לאישור התכנון שלה ממשרד התחבורה להקמתן של צמד כיכרות על פי המודל הניסיוני של "שמינייה" בצומת הרחובות עמק החולה-נחל צין-עמק יזרעאל. ברנשטיין הודיע כי במידה והמודל יצליח ויביא להורדה של המהירות וירידה בכמות תאונות הדרכים בצומת הוא ייושם בצמתים נוספים ברחבי העיר.

טקסי הנצחה

21/04/2024 י"ג ניסן תשפ"ד

ביום שישי 19.4.24, התקיימו בעיר שני טקסי הנצחה מרגשים לחללי מלחמת חרבות ברזל, עם בני המשפחות, חברים ותושבים רבים שבאו לחלוק כבוד: רס''ר לירן אלמוסנינו וסמ''ר עדי ליאון

קמחא דפסחא 2024

21/04/2024 י"ג ניסן תשפ"ד

האגף לשירותים חברתיים בעירייה נערך בחודשים האחרונים, לעזרת משפחות שזקוקות לסיוע לקראת חג הפסח. השנה, סייע האגף לכ-500 משפחות בעזרת תרומות של גופים ואנשים פרטיים

גינת כלבים חדשה

21/04/2024 י"ג ניסן תשפ"ד

נפתחה גינת כלבים ראשונה בשכונת מורשת בצמוד לרחוב עמק חפר. שטח של הגינה כ-500 מטר ובה מתקני משחק לכלבים, ספסלי ישיבה וחול רך. תתחדשו

חוברת הנחיות לשעת חירום

17/04/2024 ט' ניסן תשפ"ד

בצל המלחמה ותרחישי החירום השונים העלולים לקרות בעקבותיה עלתה לאוויר בימים אלו חוברת הנחיות לשעת חירום עבורכם התושבים על מנת שתהיו ערוכים בזמן אמת

פודטראק חדש בגבעת הברושים

17/04/2024 ט' ניסן תשפ"ד

מיזם הפודטראק ממשיך להתרחב בעיר עם פתיחתה של משאית מזון נוספת בחניון גבעת הברושים. הפודטראק החדש מצטרף לארבעה נוספים שפועלים בהצלחה בפינות חמד בעיר

כיתת כוננות רפואית

18/04/2024 י' ניסן תשפ"ד

הרופאים והרופאות המתנדבים בכיתת הכוננות הרפואית בעיר קיבלו ממד"א תרומה של ציוד למתן עזרה ראשונה הכולל תיק החייאה S.L.A. הציוד נתרם על ידי מד''א

יריד הפשפשוק חוזר

21/04/2024 י"ג ניסן תשפ"ד

ביום שישי 19.4.24 בפארק הדגים, בחלק העליון ברחבת הפרגולות. היריד מתקיים כמו תמיד, בסמוך לחג הפסח על מנת לאפשר לתושבים המנקים את ביתם למכור ולקנות מוצרי יד שנייה

בית קפה חדש בפארק המים

17/04/2024 ט' ניסן תשפ"ד

בפארק המים נפתח בית קפה חדש שצפוי לפעול לאורך כל השנה ולהציע מבחר של כריכים, מאפים, סלטים ושייקים של פירות עם אפשרות לתוספות חלבון עבור המתאמנים

עדכון יום שני 15.4.24 בשעה 8:30

17/04/2024 ט' ניסן תשפ"ד

בחצות עדכן פיקוד העורף על הסרת המגבלות והחזרת הפעילויות החינוכיות בכל רחבי הארץ. עמותת סחלבים נערכת לפתיחת הקייטנות בבתי הספר ובגני הילדים בשעה 10:00

עדכון חירום 14/04 10:30

15/04/2024 ז' ניסן תשפ"ד

תושבות תושבים יקרים בוקר טוב, עבר על כולנו לילה לא פשוט אולם הוא הסתיים בקרב הגנה אווירי מצוין וללא נזקים כבדים. נכון לעכשיו, אין כל שינוי בהנחיות פיקוד העורף.

מרוץ מודיעין ה-18

10/04/2024 ב' ניסן תשפ"ד

אלפי רצים ורצות השתתפו במרוץ מודיעין ה-18 שהוקדש השנה לזכר חללי המלחמה ולמען שחרור החטופים. בין הרצים הרבים, השתתפו משפחות שכולות וכן חיילים ושוטרים שרצו לזכר חבריהם לצוות

פודטראקס חדשים עיר