הבריכה העירונית יוצאת לדרך

02/11/2009 ט"ו חשון תש"ע

מרכז הספורט של מודיעין, מכבים-רעות הכולל את הבריכה העירונית יוצא לדרך ובחודש הבא תחל בנייתו בסמוך למרכז העיר.

עם כניסתו לתפקיד של ראש העיר, חיים ביבס, לפני שמונה חודשים הוא כינס מסיבת עיתונאים בה הכריז על שורה של פרויקטים שיקדם במודיעין מכבים רעות ובראשם הבריכה העירונית.

מאז התבצע הליך תכנון ואישור המיזם כולו ובחודש יולי האחרון החלו עבודות העפר והתשתית להקמתו של מרכז הספורט.

בחודש ספטמבר הקרוב תחל הבנייה של בריכת השחייה הצפויה להמשך כעשרה חודשים ובחברה הכלכלית האמונה על הפרויקט, מעריכים כי בקיץ הבא תושבי מודיעין מכבים-רעות יוכלו ליהנות מבריכה עירונית במחירים עממים.

בשבוע שעבר אישרה ועדת המכרזים של החכ"ל את חברת "אופיצי" כקבלן המבצע של בניית המיזם. מדובר באחת החברות הגדולות בארץ המשפצת גם את התיאטרון הלאומי הבימה ובנתה לאחרונה את בריכת גורדון בת"א.

המרכז כולו תוכנן ע"י משרד האדריכלים "וי 5" בניהול האדריכלים שלמה ומידד גנדלר. למשרד ניסיון רב בתכנון של למעלה מ-35 בריכות ברחבי הארץ ובניהם הבריכה האולימפית החדשה של מכון וינגייט והקאונטרי-קלאב של מגדלי ת"א.

הדמיה של מרכז הספורט העירוניהדמיה של מרכז הספורט העירוני

הבריכה העירונית תיבנה בתחילת עמק זבולון שבשכונת אבני חן, בסמוך למרכז העיר על שטח של 12 דונם. במקום יהיה מבנה מרכזי בשטח של 500 מ"ר הכולל מבואה, משרדים, מלתחות לגברים, נשים ונכים, סטודיו, חדר עזרה ראשונה ובית קפה \ מזנון.

הבריכה הראשית של המרכז הינה קומפלקס של שלושה אזורי מים מחוברים: האזור הראשון הוא בריכה חצי אולימפית במידות של 25X16 מטר. האזור השני יהיה בריכה לימודית במידות של 13X7 מטר.

האזור השלישי המקשר בין שתי הבריכות יהיה בריכת שעשועים חצי עגולה ברדיוס של שבעה מטר שתהווה את הכניסה לשני האזורים האחרים, ספסל פנימי ומתקן הורדה לנכים.

בנפרד, תוקם בריכת פעוטות בשטח של 83 מ"ר שתוכננה לאפשר לפעוטות בכל הגילאים ליהנות מהשכשוך בבריכה , מעומק אפס לקטנטנים ועד העומק המותר בתכנון של 40 ס"מ לפעוטות, עם הפרדה בין הגילאים השונים של הילדים והצללה.

מתחת למבנה המרכזי ייבנה מרתף טכני בגודל של 185 מ"ר הכולל את מערכות המים, הסינון והחיטוי של בריכות השחייה ומערכות חימום והסקה.

במרתף תמוקם גם מערכת מים אפורים בכפוף לאישור משרד הבריאות, שתפריד את המים האפורים מהמקלחות ותטהר אותם לשימוש בטוח להשקיית למעלה מ-5500 מ"ר של שטחי דשא וגינון שבשטח הבריכה.

בשטחי הדשא יוקמו גם מתקני משחק, כושר ומגרשי ספורט למשחקים. בסמוך למבנה המרכזי יוקם מבנה שירות על שטח של 75 מ"ר הכולל חצר משק, מחסן, חדרי חשמל ואשפה.

הדמיה של מרכז הספורט העירוניהדמיה של מרכז הספורט העירוני

במתחם המשתרע בעמק זבולון ומתוכנן כמרכז הספורט כולו ייבנה אולם כדורסל ראשי עם 500 מקומות ישיבה ובגודל 1500 מ"ר. בימים אלו נשלמות עבודות התכנון של האולם שהקמתו מוערכת בתשעה מיליון שקל וממומנת ע"י מפעל הפיס ומועצת ההימורים בספורט.

כל השלב הראשון של הקמת הבריכה העירונית מוערך בסכום של עשרה וחצי מיליון שקל כאשר המקורות הכספיים הם איגום משאבים של כספי משרד השיכון, תאגיד המים, הלוואה עירונית ותרומה של דוד עזריאלי.

בשלב ב' של המרכז תבנה למבנה המרכזי של בריכת השחייה קומה שנייה שכבר עברה הליכי אישור ותכנון. הבריכה הראשית תוכננה ותיבנה בסמוך למבנה המרכזי בצורה כזו המאפשרת בשלב השני של הפרויקט קירוי של הבריכה להפעלתה גם בימי החורף.

על פי התוכנית תבנה במקום גם בריכה טיפולית בגודל 16X8 מטר במבנה מקורה וממוזג שיפעל לאורך כל השנה ויאפשר קיום חוגי שחייה לאמהות, אבות ותינוקות, הידרותרפיה ותיתן מענה לבעלי צרכים מיוחדים, כמו גם אפשרות ללימוד שחייה במבנה מקורה במשך כל ימות השנה.

במרכז גם ייבנו חמישה מגרשי קט-רגל מדשא סינטטי ברמה גבוהה במסגרת מכרז יזמות. במכרז מתוכנן תנאי ליזם כי אחד המגרשים יהיה פתוח לשימוש מבקרי הבריכה העירונית וחלק אינטגראלי בשעות הפעילות שלה. במתכונת דומה ייבנו במקום גם ארבעה מגרשי טניס.

את הפרויקט כולו מלווה באופן צמוד החברה הכלכלית לפיתוח העיר בראשותו של מנכ"ל החברה דורון ברק וזהו פרויקט הדגל שלה.

בחברה מציינים כי עם סיום יציאת כל העבודות למרכז ותחילת הבנייה בשבוע הבא תחל החברה בבניית התוכנית התפעולית לניהול הבריכה, על מנת לאפשר דמי מנוי ועלויות כניסה השוות לכל נפש, כפי שנידרש מבריכת שחייה עירונית שתשמש את כל תושבי העיר.

עבודות לריבוד כבישים בשכונת מורשת

08/10/2026 כ"ז תשרי תשפ"ז

עם השלמת האכלוס במרבית השכונה, יחלו עבודות לריבוד מחדש של הכבישים בשלבים. השבוע יתחילו העבודות ברחוב שרה אהרונסון

להמשיך לקרוא

מכרז תחבורה ציבורית בעיר

07/10/2026 כ"ו תשרי תשפ"ז

משרד התחבורה פרסם מכרז להפעלת קווי האוטובוס בעיר. ראש העיר: ''הזדמנות חשובה לשיפור התחבורה הציבורית בעיר, נלווה את התהליך, מתוך מטרה להביא לשינוי שהתושבים ירגישו ביומיום''

להמשיך לקרוא

חידוש הכביש ברחוב יהלום שבוע שלישי

05/10/2026 כ"ד תשרי תשפ"ז

עבודות הקרצוף והסלילה מחדש של הכביש ברחוב יהלום, כחלק מהמשך שדרוג תשתיות התחבורה בעיר, לקראת סיום

להמשיך לקרוא

העיר זוכרת את 7 באוקטובר

08/10/2026 כ"ז תשרי תשפ"ז

עיריית מודיעין מכבים רעות תקיים שורת טקסים, ערבי זיכרון, שיח ושירה לציון שלוש שנים לאירועי 7 באוקטובר ולהנצחת הנופלים והנופלות.

להמשיך לקרוא

זהירות: הודעות SMS מתחזות לעירייה

08/10/2026 כ"ז תשרי תשפ"ז

ברחבי הארץ נשלחו הודעות על "חוב שלא שולם" עם קישור לתשלום. מדובר בניסיון הונאה שנועד לגנוב פרטים אישיים ופרטי אשראי

להמשיך לקרוא

פסטיבל ניצוצות מתקרב: התכנית המלאה

04/10/2026 כ"ג תשרי תשפ"ז

שמונה במות, עשרות מופעים, תהלוכת אור ומיצגים לאורך השדרה: פסטיבל ניצוצות יתקיים 29.9–1.10

להמשיך לקרוא

המשך העבודות להקמת מעגל תנועה בעמק זבולון

04/10/2026 כ"ג תשרי תשפ"ז

השלב השני בעבודות להקמת מעגל התנועה בעמק זבולון יוצא לדרך: חוצה עמק זבולון בין יעקב דורי לתרשיש ייחסם לתנועה

להמשיך לקרוא

חסימות כבישים – פסטיבל ניצוצות

24/09/2026 י"ג תשרי תשפ"ז

העיר נערכת לפסטיבל ניצוצות: השדרה הראשית תהפוך למדרחוב, ויחולו שינויים בהסדרי התנועה והחנייה

להמשיך לקרוא

חידוש הכביש ברחוב יהלום שבוע שני

23/09/2026 י"ב תשרי תשפ"ז

ביום ראשון 22.9 החלו עבודות קרצוף וסלילה מחדש ברחוב יהלום, בשלושה שלבים ובחסימות מדורגות, כחלק מהמשך שדרוג תשתיות התחבורה בעיר

להמשיך לקרוא

היערכות העירייה ליום כיפור תשפ''ז

22/09/2026 י"א תשרי תשפ"ז

היערכות מוגברת ליום הכיפורים: מחסומים יוצבו בכניסות לעיר, האבטחה בבתי הכנסת תתוגבר, המוקד העירוני יפעל ובערב החג אין להוציא גזם.

להמשיך לקרוא

פסטיבל ניצוצות מדליק את העיר

29/09/2026 י"ח תשרי תשפ"ז

חגיגות ה-30 שנה למודיעין מגיעות לפסטיבל "ניצוצות", שיתקיים בחול המועד סוכות, 29.9–1.10, בשדרת דם המכבים עם מופעי אור, קרקס, מחול ומוזיקה

להמשיך לקרוא

מחדשים את מיחזור הנייר

15/09/2026 ד' תשרי תשפ"ז

העירייה החלה השבוע בהצבת עשרות מכלים כחולים חדשים בעמדות המחזור ברחבי העיר, במסגרת הפעימה הראשונה לחידוש מערך מיחזור הנייר.

להמשיך לקרוא

מחדשים את רחוב יהלום

15/09/2026 ד' תשרי תשפ"ז

ב־22.9 יחלו עבודות קרצוף וסלילה מחדש ברחוב יהלום, בשלושה שלבים ובחסימות מדורגות, כחלק מהמשך שדרוג תשתיות התחבורה בעיר.

להמשיך לקרוא

רישוי עסקים בלחיצת כפתור

16/09/2026 ה' תשרי תשפ"ז

מערכת דיגיטלית חדשה באתר העירייה תאפשר לבעלי עסקים להגיש בקשות, לחדש רישיונות, לבצע שינוי בעלות ולעקוב בזמן אמת אחר תהליך הרישוי.

להמשיך לקרוא

נחנך משעול לזכר טל מובשוביץ

15/09/2026 ד' תשרי תשפ"ז

בטקס מרגש ברעות נחנך משעול לזכר סרן במיל׳ טל מובשוביץ ז״ל, בן העיר, לוחם ומפקד בשב״כ וסמ״פ במילואים, במסגרת מיזם ההנצחה העירוני.

להמשיך לקרוא

משעול לזכרו של טל מובשוביץ

08/09/2026 כ"ו אלול תשפ"ו

ביום שישי 4.9 ייחנך ברעות משעול לזכרו של סרן במיל׳ טל מובשוביץ ז״ל, בן העיר, לוחם ומפקד שנפל בקרב ברצועת עזה

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו

העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון נכנסות לשלב הרביעי, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

קו 25 בסכנת סגירה

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו

הקו הישיר לצומת חטיבה 7 נפתח לבקשת חיילי העיר, אך בשל מיעוט נוסעים בימים אלה נבחנת המשך הפעלתו

להמשיך לקרוא

מודיעין מחבקת את המסתערבים

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו

ראש העיר ביקר ביחידת המסתערבים של מג''ב ירושלים, המתמחה בפעילות מבצעית מורכבת ובסיכול טרור. בסיום המפגש הוכרז על אימוץ היחידה

להמשיך לקרוא

נערכים לחגי תשרי בעיר

10/09/2026 כ"ח אלול תשפ"ו

מינהל שפ''ע ומחלקת התברואה יוצאים למבצע ניקיון רחב היקף, עם תגבור צוותים, פינוי אשפה וגזם, טיאוט וניקיון יסודי ברחבי העיר.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד