הסדרת חריגות בנייה במכבים ורעות

08/09/2009 י"ט אלול תשס"ט

מאז הקמת היישוב רעות, ולאחר מכן איחודו עם מכבים ומודיעין נוצרה סיטואציה שהובילה לחריגות בנייה בבתי תושבים רבים.

מייד עם כניסתו לתפקיד הנחה ראש העיר חיים ביבס את מינהל ההנדסה העירוני, יחד עם סגן ראש העיר ומחזיק תיק מכבים-רעות חנן ברנשטיין וחבר המועצה שלמה פסי לגבש מדיניות טיפול כוללת לכלל נושאי התכנון והבנייה במטרה לגבש פתרונות שיהלמו את צרכי התושבים וישמרו את האופי הקהילתי.

מעתה יכולים התושבים להסדיר את אישורי הבנייה במנהלת ההנדסה על פי מדיניות זו.

הצוות ההנדסי כלל את האדריכליות מירב אדמור ויעל אשל במסגרת עבודתן נפגשו עם גורמים מקצועיים נוספים ובהם גם התושב אפרים מלר.

פעילות זו תואמה עם חברי עמותת "נאות רעות" והוגשו לאישור מנהלת הרובע העירוני בראשות אורי מנשאוף שנתנה את הערותיה ואישרה את התוכנית. בסך הכל גובשה תוכנית הכוללת התייחסות ופתרונות ל-13 סוגיות עקרוניות.

הנושא הראשון מתייחס למבואה המקורה, סוגיה שהטרידה מאות משפחות. הסיכום שהתקבל קובע כי שטח המבואה המקורי, כל עוד לא בוצע בו שינוי (גם אם נוספה פרגולה בחזיתו), השטח לא ימנה במניין השטחים ואילו הפרגולה תחושב כשטח משני.

נושא שני הוא הגדלת תכסית. סוכם כי הגדלת תכסית בשטח שמעל 224 מ"ר תינתן בהקלה בחריגה של עד 3%. שטח עיקרי בקומת הקרקע מעל 155 מ"ר יינתן בהקלה של עד 3%.

נושא נוסף הוא ניוד שטחים מעל ומתחת לאפס. יאושר ניוד שטחים ללא פגיעה בזכויות הבנייה בכפוף להוראות הפיקוח. המסמך גם דן במיקום מחסנים בחזית קדמית. הוגשו עקרונות להקלות במיקום המחסן שיאפשרו פתרון לרוב הבתים בהתאם להנחיות התכנון של מנהל ההנדסה.

סעיף נוסף מתייחס לגובה המרתף. על פי התוכנית החדשה יאושר להגדיל את הגבוה הקיים לגובה קומה סטנדרטית. במסמך קיימת גם התייחסות לנושאים נוספים כגון מדרגות חיצוניות לקומה עליונה, חצר אנגלית לקומת המרתף, שצ"פים ועוד.

סגן ראש העיר ומחזיק תיק מכבים-רעות חנן ברנשטיין: "בעיות אלו הובילו למצב בו עד היום למאות משפחות ברעות היו חריגות בנייה והן הפכו לעבריינים בעל כורחם. מסמך זה, בשיתוף עם עמותת נאות רעות ומנהלת הרובע של מכבים-רעות והעומד בראשה מנשאוף, בא לשים סוף למצב זה ולהסדיר סוגיות ישנות ולקבוע מדיניות אחידה לכל התושבים".

חבר המועצה, שלמה פסי: "זו בשורה חשובה לתושבי רעות שהדירה שינה מעיניהם ומסדרת פתרונות חוקיים והוגנים לציבור רחב שנקלע למצוקה בלתי נסבלת. עבודה זו מתקשרת לעבודה נוספת שמוביל ראש העיר בעניין זכויות הבנייה של תושבי רעות מול גורמי מנהל מקרקעי ישראל".

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

20/08/2026 ז' אלול תשפ"ו

העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון החלו השבוע. במהלך העבודות יחולו הסדרי תנועה זמניים בהתאם להתקדמותן.

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני: החגיגה נמשכת

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

אירועי קיץ מודיעיני נמשכו גם בשבוע שעבר עם אלפי תושבות ותושבים שהגיעו ליהנות ממופעים, פעילויות קהילתיות ואירועים לכל המשפחה ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

צובעים את העיר לקראת תשפ''ז

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

כ־1,250 מעברי חצייה וסימוני כביש נצבעים מחדש ברחבי העיר, בדגש על אזורי מוסדות החינוך. בהמשך החודש יחודשו גם מתחמי "נשק וסע" בבתי הספר היסודיים

להמשיך לקרוא

החזר כספי בקליק

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

העירייה מקדמת טופס מקוון חדש להגשת בקשות להחזרים כספיים, כחלק משיפור השירות הדיגיטלי לתושבים

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

החל מיום ראשון 16.8 יתקיימו עבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר ממשיך

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

מאות ילדים נהנו מההפנינג הרטוב, כ־1,700 תושבים הגיעו למופע הבי ג'יז, ובהמשך מחכים חנן בן ארי, הפרויקט של רביבו ותיסלם.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות השכונות הוותיקות רחוב ערער

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תסיים העירייה את שלב העבודות באזור מפגש הכבישים עמק דותן ועמק החולה

להמשיך לקרוא

שוטפים את מרכז העיר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

במסגרת פעולות העירייה לשיפור הניקיון והמרחב הציבורי, יחל מבצע שטיפה והסרת כתמים במרכז העיר, בשיתוף בעלי העסקים

להמשיך לקרוא

עדכון בנושא מחזור הנייר

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה מפנה את המיכלים הכחולים מחדרי האשפה ונערכת להצבת מיכלים מונפים בעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר לא עוצר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

חצי מחופשת הקיץ כבר מאחורינו, ומודיעין מכבים רעות ממשיכה עם חודש נוסף של מופעים, אירועים ופעילויות לכל המשפחה.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן צפון

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

היערכות העירייה לחגיגות 30 למודיעין

02/08/2026 י"ט אב תשפ"ו

סידורי הנגשה, חניות ייעודיות, חסימות כבישים כך נערכת העירייה לקראת אירועי חגיגות ה-30 להקמת העיר

להמשיך לקרוא

מעגל תנועה חדש בשדרות עמק זבולון

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו

העירייה תחל בהקמת מעגל תנועה בצומת עמק זבולון ותרשיש. העבודות יבוצעו בארבעה שלבים ויכללו שינויים זמניים בהסדרי התנועה.

להמשיך לקרוא

שבוע של חגיגות בעיר

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

פסטיבל היין יתקיים במשך שלושה ערבים בפארק ענבה, וביום חמישי ייערך אירוע ה־30 לעיר עם עדן בן זקן ועילי בוטנר וילדי החוץ.

להמשיך לקרוא

אותרו חשודים בוונדליזם בפארק עמק החולה

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

שלושה קטינים עוכבו לחקירה בעקבות השחתת רכוש בפארק בעיר. החשודים אותרו באמצעות מצלמות העירייה ובשיתוף פעולה בין המשטרה למערכי הביטחון העירוניים.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

20 שנה למלחמת לבנון השנייה

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

משפחות שכולות, מפקדים ולוחמים התכנסו בבית יד לבנים לערב זיכרון ומורשת לציון שני עשורים למלחמת לבנון השנייה.

להמשיך לקרוא

נערכים לרגע האמת

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

כ-110 מתנדבי יחידת החילוץ העירונית השתתפו בתרגיל קריסת מבנה, כחלק מהיערכות מקצועית ומעטפת עירונית מצילת חיים לשעת חירום.

להמשיך לקרוא

עמדות טעינה מהירות בחניון מורשת

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

החכ''ל התקינה ארבע עמדות בחניון התת קרקעי, הפתוח 24 שעות ביממה וכולל כ־300 מקומות חניה.

להמשיך לקרוא

הקיץ עולה שלב

28/07/2026 י"ד אב תשפ"ו

אירועי הקיץ המרכזיים נמשכים ברחבי העיר, עם פעילויות למשפחות ולנוער, לילות ענבה, פסטיבל היין וחגיגות 30 שנה למודיעין מכבים רעות.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד