נתיב הנחיתה מעל מודיעין: תשובות בנובמבר

21/09/2009 ג' תשרי תש"ע

ביום חמישי, 10/09/2009, הגיע שר התחבורה, ישראל כ"ץ למודיעין, מכבים-רעות, לביקור ראשון בתפקידו כאשר יחד עימו הגיעו כל צמרת משרד התחבורה: מנכ"ל המשרד יעקב גנות, מנכ"ל רכבת ישראל חקי הראל, נציג ממע"צ, מנכ"ל רש"ת קובי מור ובכירים מרת"א ומנהלת המחוז מטעם משרד הבינוי והשיכון, רבקה אבלסון. את הפמליה קיבל ראש העיר, חיים ביבס, סגניו חנן ברנשטיין ומויש לוי ובכירי העירייה.

בישיבה שנערכה בעירייה ערך ראש העיר סקירה כללית קצרה על העיר ואחריה עבר לפירוט הנושא התחבורתי של העיר בדגש על מצב התחבורה היום והתכנון העתידי.

ראש העיר דיבר על הצורך בפתיחת כביש מספר 3 הבינעירוני שחיבר בין כביש ירושלים תל אביב לבין כביש 443 ונסגר בשנת 2000 בשל אירועי האינתיפאדה השנייה, ועל נחיצותו לתושבי מודיעין כמו גם נהגים אחרים שמשתמשים כברירת מחדל בשדרות החשמונאים ובכך מגבירים את העומס בכבישי העיר, את מאבק העירייה נגד תאונות הדרכים, וכן עלה בהרחבה נושא מאבק העירייה לשינוי מסלול נחיתת המטוסים מעל פני העיר.

לאחר מכן הציג ראש העיר בפני השר את תוכניות התחבורתיות של העירייה "בדרך כלל אומרים אנחנו צריכים לתכנן תוכניות עתידניות שעדיין לא מיושמות", אמר ביבס לשר כ"ץ, "אצלנו כל התוכניות מוכנות רק צריכות את האישור של משרד התחבורה בין אם באישור עקרוני ובין במתן תקציב".

פגישת עבודה עם שר התחבורהפגישת עבודה עם שר התחבורה

בין יתר הבקשות שהעלתה העירייה היה פיתוח נופי של כביש 431, שסלילתו הושלמה אולם פיתוח הנוף טרם הושלם –השר השיב כי באופן ראשוני יש לבצע את העבודות בקטע הכביש מרחוב יצחק רבין ועד גשר כביש 3 העירוני (המחבר את שכונת אבני חן).

ראש העיר, כאמור העלה את סוגיית כביש מספר 3 הבינעירוני וטען כי סגירתו הפכה את שדרות החשמונאים לכביש בין עירוני דה פקטו מה שהביא לשחיקה מוגברת של הכביש. בנושא זה התקיים דיון ארוך בנוגע לאפשרות לפתוח מחדש את כביש 3. השר כ"ץ הורה לעובדי משרדו לבחון את האפשרות וכמו כן הורה לנציג מע"צ לבצע קרצוף וריבוד מחדש באופן מיידי לשדרות החשמונאים.

בנוסף אישר המשרד את הפיכת כיכר מכבים לכיכר דו-מסלולית כחלק מהפתרון להקטנת עומסי התנועה שקיימים במקום מידי בוקר ביציאה מרעות ומכבים.

בנוגע לתחבורה הציבורית עמד ראש העיר על הצורך בהקמת מרכז תחבורה וחניון תפעולי לאוטובוסים ומשאיות. הוסכם כי נציגי העירייה ישבו עם האחראי לתחבורה הציבורית במשרד התחבורה ויכינו מודל להפעלת מרכז התחבורה.

המרכז שעתיד לקום במרכז העיר מול קניון עזריאלי, נמצא בימים אלו בבנייה מתקדמת כאשר הרעיון הוא שהעירייה לא תממן את תפעול המרכז והחניון אלא יזם שייקח את הנושא על עצמו.

בנוגע לקירוי תחנות אוטובוס בעיר ראש העיר ביקש וקיבל מימון של 85% מסך עלויות התקנת 25 תחנות אוטובוס בעיר.

בנושא הרכבת בעיר ציין ביבס כי למרות שהתשתית הוכנה, הוחלט שלא לחבר את תחנת הרכבת העירונית עם הקו הישיר בין ירושלים לתל אביב. השר הסכים עם עמדת ראש העיר ואמר כי לא יעלה על הדעת שיהיה קו בין תל אביב וירושלים שלא יחבר את מודיעין מכבים רעות.

נציגי הרכבת ומשרד התחבורה הסבירו כי נושא זה הוקפא בשל הקיצוצים, אך עם זאת הבהירו כי עד למועד פתיחת הקו בשנת 2013 יהיה ניתן לבחון בשנית הפשרת מיזם זה. עם זאת הובהר כי קו רכבת בין מודיעין לירושלים יפעל, רק שהוא לא יהיה חלק מהקו המהיר בין ירושלים לתל אביב.

ראש העיר חזר בדיון זה על בקשה שהעביר סגנו, חנן ברנשטיין לפתיחת קו מנתב"ג לבאר שבע לטובת ציבור הסטודנטים והחיילים תושבי העיר. נציגי המשרד השיבו כי מהלך זה לא יוכל לצאת לפועל עד שלא ייכנסו לפעילות מסלולים נוספים שעל פי הערכה ייפתחו בשלהי 2011. בעניין ההסעות לדרום הארץ נמסר לעירייה כי ייפתח קו אוטובוס ממודיעין, מכבים-רעות לצומת ביל"ו שישמש נקודת קישור טובה עבור אלו המעוניינים לנסוע לדרום.

נושא נוסף שעלה לדיון היה בנוגע להפעלת מוניות שירות לקווים בינעירוניים. האחראי על התחבורה הציבורית הסביר כי בהתאם להסכמים שנקבעו לא ניתן לשנות את הנעשה כיום בתחום מוניות השירות עד לשנת 2010 ורק לאחר מכן תעשה בדיקה האם יש אפשרות להוסיף מוניות שירות שיפעלו בעיר ויקשרו אותה לתל אביב בדומה להפעלת הקו היום לירושלים.

בעניין הפורמאלי ביקש ראש העיר וגם קיבל את סמכויות התמרור העירוניות. משמעות הדבר היא הפחתת הבירוקרטיה של הגשת בקשות לשינוי תמרורים בעיר. בנוסף נתקבל גם אישור לפתיחת מרכז רישוי בעיר.

עוד נידון בישיבה בקשת העירייה לביטול מחלף שילת במתכונתו הנוכחית כאשר השר ביקש לבחון מחדש את הנושא, זאת למרות התנגדות חלק מפקידי משרדו. בין החלופות שהציע ראש העיר, חיים ביבס היה להקים מחלף קטן יותר, מסוג יהלום (בדומה לזה שבמחלף הסירה) כאשר סכום כסף שייחסך יושקע בבניית כביש מספר שלוש הבינעירוני.

שר התחבורה וראש העירשר התחבורה וראש העיר

נתיב הנחיתה מעל העיר: תשובות יתקבלו בנובמבר

הנושא המרכזי שעמד על הפרק בעת ביקור שר התחבורה היה מאבקה של העירייה, בראשות חיים ביבס והתושבים נגד ההחלטה לקיים נחיתות מטוסים מעל פני העיר מודיעין, מכבים-רעות.

במהלך הדיון, הסביר ראש העיר לשר את השתלשלות האירועים החל מהקיץ האחרון עד לימים האחרונים ואמר כי כיום, בניגוד לעבר הוא רואה כי יש הידברות הדדית בין העירייה והתושבים לבין רת"א ורש"ת.

"חבל שלא היה כך מלכתחילה", אמר ביבס לשר, "אולם היום אנחנו רואים שיש הידברות וניסיון כנה מצידם של רת"א ורש"ת לשנות את נתיב הנחיתה משמי מודיעין מכבים רעות".

ביבס ציין כי למעשה רת"א בוחנת בימים אלה שלוש אפשרויות שונות לפתרון המצב. האפשרות הראשונה היא זו המקורית כאשר לפיה המטוס יעבור מעל שמי העיר. השנייה היא חלופה אותה הציעה העירייה העוברת מעל השטחים הלא מאוכלסים של העיר, מעל אזור המלאכה.

החלופה השלישית הנבדקת היא החלופה המזרחית העוברת בשטח המחבר בין מודיעין למכבים, כאשר היא עוברת מעל מספר שכונות קטן יותר מהתוכנית המקורית.

מנכ"ל רש"ת, קובי מור אישר למעשה את דברי ראש העיר וסיפר כי במהלך הימים האחרונים נערכות טיסות מבחן בשמי העיר כאשר במהלך חודש נובמבר הקרוב ייערכו טיסות סימולציה נוספות שייבחנו את הנתיבים השונים בתנאים שונים ומהם ייבחר הנתיב שיהווה האופציה הנוחה לטייסים אך לא פחות חשוב הבטוחה ביותר עבור תושבי העיר.

שר התחבורה, שסיפר כי הוא עצמו גר בישוב כפר אחים הנמצא בסמוך לשדה תעופה חצרים, סיכם ואמר כי הוא מאמין כי הבדיקה שתיערך במהלך חודש נובמבר תביא למציאות נתיב נחיתה שמחד לא יפגע בחיי העיר ומאידך לא יפגע בבטיחות המטוס והנוסעים.

בתום הדברים ערך שר התחבורה מפגש עם נציגי "שמיים נקיים" דוד בן שימול, אלי גל, מתנאן שלום, יקי בז'ה ואורלי בן שלמה, למספר דקות במהלכן הסבירו התושבים לשר על מאבקם כאשר בן שלמה העניקה לשר קובץ חתימות של אלפי תושבי העיר המוחים על ההחלטה להעביר את נתיב הטיסה מעל העיר מודיעין, מכבים-רעות, ובן שימול הקריא בפני השר מכתב של אור, תלמיד בית הספר יחד שביקש ממנה למנוע מעבר מטוסים במי העיר. ואף העניק לו את המכתב.

עבודות לשדרוג עמק דותן

20/03/2025 כ' אדר תשפ"ה

הסתיים שלב א' של קרצוף וריבוד מחדש של הכביש בשדרות עמק דותן. ביום ראשון 25.3 יחל שלב של העבודות, שיתקיימו גם בשעות הלילה, ויכללו שינויים בהסדרי התנועה והתחבורה הציבורית.

להמשיך לקרוא

צ'אט בוט במינהל ההנדסה

19/03/2025 י"ט אדר תשפ"ה

בימים אלה הוטמעה מערכת חדשנית של צ'אט בוט, אשר יעניק שירות מקצועי לתושבי העיר, אנשי מקצוע כמו אדריכלים והקהל הרחב, בתחומים הנוגעים למינהל ההנדסה בעירייה

להמשיך לקרוא

כשנגמרות לך המילים

20/03/2025 כ' אדר תשפ"ה

בימים האלה מוצגת באולם הכנסים במרכז הרב תחומי תערוכת ציורי גוף של אימהות שכולות. תערוכה עוצמתית, מרגשת וכואבת שמזמינה את הקהל להיחשף למסע אישי וחברתי

להמשיך לקרוא

נחנך מתחם קיר הטיפוס האולימפי

20/03/2025 כ' אדר תשפ"ה

ביום חמישי, 13.3.25 נפתח במודיעין מכבים רעות  THE WALL- מתחם קירות הטיפוס האולימפיים הגדול, המתקדם והיחיד מסוגו בישראל.  זהו המתחם הראשון בארץ שעומד בכל הסטנדרטים הבינלאומיים

להמשיך לקרוא

מודיעין מכבים רעות 2025

19/03/2025 י"ט אדר תשפ"ה

השבוע התפרסם השנתון הסטטיסטי של מודיעין מכבים רעות שמופק זו השנה החמישית. השנתון מציג תמונת מצב סטטיסטית עדכנית, בלוחות, בגרפים ובמפות, על המתרחש בעיר במגוון רב של נושאים

להמשיך לקרוא

אלפי תושבים חגגו בפורים בעיר

19/03/2025 י"ט אדר תשפ"ה

ביום שישי 14.3.25, נערכה מסיבת רחוב פורימית, בשדרות דם המכבים במרכז העיר. אלפי תושבים, בני נוער, צעירים ומשפחות, הגיעו לאירוע מחופשים, וחגגו בהופעות מקפיצות ומלאות אנרגיה.

להמשיך לקרוא

עדכון מצב ביטחוני

19/03/2025 י"ט אדר תשפ"ה

בשלב זה אין כל שינוי בהנחיות ההתגוננות באזור שלנו. יש לשמור על ערנות ולפעול בהתאם להנחיות פיקוד העורף

להמשיך לקרוא

שבוע צה"ל

17/03/2025 י"ז אדר תשפ"ה

בין התאריכים 17-18 במרץ 2025, יתקיים בעיר "שבוע צה"ל עירוני" בשיתוף פעולה עם צה"ל ועם אגף חברה, נוער וצעירים בעירייה

להמשיך לקרוא

אלפי משתתפים בעדלאידע

17/03/2025 י"ז אדר תשפ"ה

באירוע הצבעוני של השנה, השתתפו אלפי תלמידים נרגשים, להקות מחול, תנועות נוער ועוד, אשר הכינו מיצגים ותלבושות מושקעות, בסימן "הרוח הישראלית", הנושא הנבחר השנה לאירוע

להמשיך לקרוא

אושרה הקמת שכונת מעיינות

19/03/2025 י"ט אדר תשפ"ה

מועצת העיר, בשבתה כמליאת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, המליצה על הפקדת תוכנית המתאר המקומית של שכונת מעיינות הממוקמת ממערב לשכונת הכרמים – מוזמנים לראות איך תיראה השכונה החדשה

להמשיך לקרוא

חוגגים פורים בעיר

17/03/2025 י"ז אדר תשפ"ה

במהלך חופשת פורים יתקיימו בעיר אירועי חג ובהם מסיבת רחוב פורימית עם נטע ברזילי ואגם בוחבוט, הפנינג פורים עם רוי בוי ושרי פופ, כנסי מבוכים ודרקונים וכמובן - הפורימונים של תנועות הנוער

להמשיך לקרוא

חוגגים בלי נפצים

17/03/2025 י"ז אדר תשפ"ה

לקראת חג פורים וכחלק מהגברת האכיפה למניעת שימוש בנפצים במרחב הציבורי, במיוחד בתקופת המלחמה, ביצעו פקחי ושוטרי השיטור העירוני, פעילות יזומה במוקדים מרכזיים בהם שוהים בני נוער

להמשיך לקרוא

כולנו תושווים ותושוות

06/03/2025 ו' אדר תשפ"ה

אגף השירותים החברתיים, ציין את יום המשפחה עם משפחות עם צרכים מיוחדים, באירוע מהנה במהלכו הושק הקמפיין העירוני ''פטור מתור'' במטרה לעלות למודעות את הנושא החשוב

להמשיך לקרוא

טקס הנצחה

04/03/2025 ד' אדר תשפ"ה

ביום ראשון 2.3.35, נערך טקס ההנצחה לקריאת משעול על שם סמ"ר יונתן דין חיים ז"ל בהשתתפות בני המשפחה,  ראש העיר, חברים ותושבים שבאו לחלוק כבוד לזכרו

להמשיך לקרוא

הנחת אבן פינה לבי"ס ארץ הצבר

06/03/2025 ו' אדר תשפ"ה

השבוע נערך טקס הנחת אבן פינה לבית הספר הממלכתי, ארץ הצבר, בשכונת מורשת, בנוכחות צוות בית הספר והתלמידים

להמשיך לקרוא

עדלאידע בסימן רוח הישראלית

09/03/2025 ט' אדר תשפ"ה

מחר, יום שישי 7.3.25, תצא לדרך העדלאידע, האירוע הצבעוני ביותר בעיר לאורך עמק החולה. לאחר העדלאידע תעלה על המה אנה זק. שימו לב להסדרי התנועה במהלך האירוע

להמשיך לקרוא

תושבי מודיעין חולקים כבוד אחרון

27/02/2025 כ"ט שבט תשפ"ה

אלפים מתושבי העיר יצאו ביום רביעי, 26.2.25, בשעה 11:00 בבוקר לרחובות העיר ועמדו עם דגלי ישראל לחלוק כבוד אחרון לשירי, אריאל וכפיר ביבס שהובאו למנוחת עולמים בבית העלמין ביישוב צוחר

להמשיך לקרוא

שדרוג פארק עמק החולה

27/02/2025 כ"ט שבט תשפ"ה

התחילו עבודות לשדרוג הפארק הוותיק בעמק החולה הסמוך למרכז המסחרי קאנטרי סנטר. הפארק עובר מתיחת פנים שתהפוך אותו למודרני, בטוח ונגיש יותר. העבודות צפויות להסתיים בתוך כחודש

להמשיך לקרוא

חלוקת שקיות מיחזור במורשת

27/02/2025 כ"ט שבט תשפ"ה

תלמידי כיתות י' מתיכון עירוני ה' ע"ש יצחק נבון חילקו שקיות כתומות לתושבי שכונת מורשת במטרה להסביר על חשיבות ההפרדה במקור ולעודד את השימוש במכלי המיחזור הכתומים

להמשיך לקרוא

פארק חדש יוקם בשכונת הציפורים

23/02/2025 כ"ה שבט תשפ"ה

ביום ראשון 26.1.25 החלו עבודות פיתוח של פארק חדש, הממוקם בין רחוב סלעית ושדרות יצחק רבין, בשכונת הציפורים.  בפארק יהיו שטחי גינון, מדשאות, ספסלי ישיבה, ברזיות וכמובן מתקני משחק מודרניים לילדים

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד