לרגל חגיגות 30 שנה לעיר פסטיבל היין של מוזיאון ישראל בירושלים, פסטיבל היין הגדול בישראל יתקיים השנה במודיעין מכבים רעות
בעיית השפ"פים (שטחים פרטיים פתוחים) מלווה את העיר מודיעין מכבים רעות מאז הקמתה כאשר רוכשי דירות מצאו עצמם אחראים על שטחים פתוחים שהוגדרו כשטחים פרטיים.
על פי החוק, האחריות לטיפול בשפ"פים חלה על התושבים ודין השטחים כדין גינות בבתים משותפים, אך התושבים מתקשים לתחזק את השטחים ברמה התפעולית וברמה המשפטית.
עם כניסתו לתפקיד הודיע ראש העיר, חיים ביבס כי יש למצוא פתרון לסוגיה. המודל עליו החליטה לפעול העירייה הוא בדומה ל"מודל שוהם", בו המועצה מתחזקת את השפ"פים, בתשלום שנגבה מהתושבים במסגרת הארנונה.
בעירייה הוחלט לבצע תוכנית פיילוט הכוללת שבעה שפ"פים כאשר המטרה היא לבחון את שיתוף הפעולה בין העירייה לתושבים, ותחזוקת המתחמים על ידה. הפיילוט ימשך חצי שנה ולאחריה יתקבלו מסקנות לגבי פתיחת התהליך לכלל התושבים.
פארקבמהלך השבועות האחרונים הגיעו לבניין העירייה נציגי תושבים הגרים באותם אזורים שהביעו רצון להשתתף בביצוע הפיילוט והוצגה בפניהם טיוטת ההסכם לחתימה המהווה בקשה של תושבי המתחם לטיפול בשטחים ע"י העירייה ובעבור תשלום.
התושבים ישלמו 30 שקלים נוספים על תשלום הארנונה הקבוע והעירייה מצידה תהיה אחראית לטיפול בשטחים מבחינת ניקיון ותחזוקה שוטפת. בפגישה הובהר כי העירייה תפעל באותם אזורים רק אם תהיה היענות של 90 אחוז ומעלה מכלל תושבים, שבבעלותם השפ"פ.
במקביל, נקבע כי קבלן גינון מטעם מחלקת גינון ונוף בעירייה יערוך סיור עם נציגי התושבים וייתן הצעת מחיר לטיפול נקודתי, חד פעמי, לשיקום השטחים הציבוריים, הכולל גינון, גידור ושתילת צמחייה חדשה.
במהלך השבועיים האחרונים ניכרת היענות רבה בקרב תושבי האזורים שבהם יתקיים הפיילוט ובעירייה מקווים כי עד מהרה יעבירו הנציגים את טפסי האישור והרשאות התשלום לעירייה. מיד לאחר מכן ייכנסו לפעולה מחלקת התברואה ומחלקת גינון ונוף לפעול בשטחים אלו ובכך לשדרג את מראה העיר.
פארקנוסף על כך, בעירייה שוקדים בימים אלו גם על מציאת מודל דומה שיפעל במרכזים המסחריים שקיימים בעיר. כאשר גם כאן הקו המוביל הוא טיפול העירייה בשטחים הפתוחים שנמצאים באחריות המרכזים בתמורה לתוספת לתשלום בארנונה.
ראש העיר חיים ביבס אמר השבוע עם התחלת הפיילוט: "העירייה הסירה את המכשול העיקרי להסדרת כל עניין השטחים הפרטיים הפתוחים וכעת הדבר נמצא בידי התושבים. ככל שהתושבים יקדימו לחתום על ההסכם לטיפול העירייה בשפ"פים כך נוכל לסייע להם לשדרג את אזור המגורים שלנו לנוחיותם ולרווחתם".

09/07/2026 כ"ד תמוז תשפ"ו
לרגל חגיגות 30 שנה לעיר פסטיבל היין של מוזיאון ישראל בירושלים, פסטיבל היין הגדול בישראל יתקיים השנה במודיעין מכבים רעות

09/07/2026 כ"ד תמוז תשפ"ו
איסוף הנייר יעבור בהדרגה לעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר, במסגרת התאמת השירות למציאות המשתנה ולצורכי התושבים

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
השיטור העירוני איתר בעיר עסק שפעל ללא רישיון ממחסן ביתי, ובו נמכרו פריטים מזויפים של מותגי יוקרה

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
במבצע יזום באזור המע"ר, כיכר התחבורה ורחבת הקניון נרשמו דוחות לרוכבים בגין עבירות בטיחות ותנועה

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
אלפי תושבות ותושבים השתתפו באירועי פתיחת הקיץ, מפסטיבל הבירה ועד פעילויות לכל המשפחה ברחבי העיר

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. לאחר סיום העבודות על עמק החולה תחל העירייה בשבוע הבא בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב "לב העיר"

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
מועצת העיר אישרה בקשה לשינוי צו הארנונה, במטרה להשוות את תעריפי בתי הקפה והמסחר במע״ר למרכזים המסחריים בעיר

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
התוכנית להקמת שכונה חדשה במודיעין מכבים רעות הופקדה בוועדה המחוזית, ותכלול כ־3,575 יחידות דיור, מוסדות ציבור, שטחים ירוקים, מסחר ותעסוקה.

01/07/2026 ט"ז תמוז תשפ"ו
העבודות לשדרוג כביש עמק החולה דרום ממשיכות להתקדם. בשבוע הבא יום ראשון 5.7, יחל השלב השישי והאחרון בתכנית. בשל העבודות יהיו שינויים בהסדרי התנועה

30/06/2026 ט"ו תמוז תשפ"ו
במסגרת חגיגות 30 שנה למודיעה מכבים רעות, יתקיים פסטיבל הבירה בימים שלישי ורביעי, 30.6–1.7, עם מבשלות, אוכל רחוב, תקליטנים והופעות חיות. לקראת האירוע יבוצעו חסימות כבישים באזור הפארק

02/07/2026 י"ז תמוז תשפ"ו
עמדות מחזור חדשות הצטרפו לעיר, במסגרת קול קורא של המשרד להגנת הסביבה בו זכתה העירייה. עמדות אלו מצטרפות לעשרות עמדות מחזור הפזורות ברחבי העיר

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
פסטיבל בירה במשך יומיים, הופעות מוזיקה, רכיבה לאור ירח בענבה ופעילויות לכל המשפחה ולנוער ללא תשלום

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
העבודות לשדרוג כביש עמק החולה דרום ממשיכות להתקדם. בשבוע הבא יום ראשון 28.6, יחל השלב החמישי בתכנית. בשל העבודות יהיו שינויים בהסדרי התנועה

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
הקיץ המודיעיני מגיע עם עשרות אירועים: מופעי ענק של הכוכבים הגדולים, פסטיבלי בירה ויין, סרטי קולנוע בשכונות, מסיבות מזרקות ועוד שלל אירועים קרוב לבית

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
במהלך חודש יולי יתווספו תשע נסיעות נוספות בכל סוף שבוע, כחלק מהמהלך המשמעותי שמובילה העירייה לשיפור השירות

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
בעקבות שינויים בשוק המיחזור והירידה בכמויות הנייר, החל מ-1.7.26 פינוי הנייר יופסק זמנית עד להסדרה חדשה של השירות

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
במסגרת חגיגות ה-30 להקמת העיר, הפסטיבל יקיים יומיים של חגיגה מוזיקלית וקולינרית עם מותגי ענק והופעות של הג'ירפות ומרסדס בנד. 30.6-1.7, פארק הדגים. הכניסה חופשית.

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
47 דו"חות נרשמו רק בשבוע האחרון בגין עבירות הפוגעות באיכות חיים במרחב הציבורי ובהן רעש, חנייה, רכיבה על דו גלגלי ועוד

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
העירייה מגבירה את האכיפה והנוכחות הביטחונית בפארק ענבה, במטרה לשמור על הפארק המשודרג ולהבטיח בילוי בטוח ונעים

18/06/2026 ג' תמוז תשפ"ו
בשעות הלילה ביום שלישי 16.6 הותקפו מספר אנשים על ידי כלב שחור מעורב בגודל בינוני-גדול, באזור שדרות מנחם בגין. החיפושים לאיתורו עדיין נמשכים, הציבור מתבקש לדווח למוקד העירוני 106
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.