עם השלמת האכלוס במרבית השכונה, יחלו עבודות לריבוד מחדש של הכבישים בשלבים. השבוע יתחילו העבודות ברחוב שרה אהרונסון
כחלק מתוכנית העבודה לשנת 2010 של ראש העיר חיים ביבס, זוכה מודיעין מכבים רעות לתנופת פיתוח חסרת תקדים בהשלמת תשתיות לרווחת התושבים ושגשוג העיר.
בתחילת השבוע נערך סיור בהובלת ראש העיר חיים ביבס, מהנדס העיר רמי זיו ומנכ"ל החברה הכלכלית דורון ברק במספר צמתים חשובים בהם מתבצעות עבודות פיתוח רחבות היקף.
כחלק מתכנון שדרות החשמונאים והפרויקט לפיתוח הכניסה לעיר מתבצע בימים אלו טיפול נופי שיכלול שתי שדרות של עצים וגינון משני צידי הכביש על ידי הקבלן המבצע של הפרויקט. במפרדה שבין שני הכבישים מבצעת העירייה גינון ופיתוח, לצד הזזת עמוד החשמל בסמוך לצומת.
הגבעה עליה מוצב העמוד תגולח והכניסה לעיר מכיוון צומת שילת תפתח, מה שייתן מראה ירוק, אחיד ומרשים לכניסה לעיר ולאורך השדרה הראשית.
כידוע, מזה שנים התנגדו בעיריית מודיעין, מכבים-רעות להמשך פרויקט הבנייה של רבי הקומות לאורך שדרות החשמונאים הידוע גם בכינויו פרויקט "אמת המים".
עד היום נבנו לאורך השדרה תשעה מגדלים המחוברים ביניהם בקשתות וכוללים למעלה מ-600 יחידות דיור. על פי התכנון המקורי דגם בנייה זה היה אמור להמשיך עד לכניסה הראשית לעיר ולכלול 1,200 יחידות דיור נוספות על הקיים כיום.
על פי התכנון החדש תהיה הפחתה של 45% בבניית יחידות הדיור, והם יסתכמו ב-617 יחידות דיור בלבד שייבנו ע"י הקבלן שייבחר במכרז.
גובה המגדלים ירד בהתאם למבנה הטופוגרפי של השטח כאשר בסמוך לבניינים הקיימים היום ייבנו מגדלים בגובה תשע קומות ועד הכניסה לעיר ירד גובה הבניינים בהדרגה עד הכניסה לרחוב עמק האלה.
המתכננים הגישו תכנון הכולל חיבור חלקי של הקשתות בין הבניינים כדי לשמור על סימטריה תכנונית, אך בעירייה פועלים לצמצום מספר הקשתות והחיבורים, ואף מנסים להימנע מכך לגמרי. מאחורי המגדלים, בכניסות לשכונות המגנים והנביאים ייבנו יחידות דיור צמודות קרקע.
סיור עם ראש העיר בכיכר התחבורה
בהמשך לפיתוח שדרות החשמונאים יצא מכרז לביצוע שיקוע כביש הנסיעה של השדרה מתחת לכיכר התחבורה במרכז העיר לעומק של 5 מטר לשם מעבר חלק של תנועה מאזור הכניסה לעיר אל חלקה הדרומי לכיוון שכונות משואה, השבטים ומוריה אל היציאה מהעיר אל כביש 3 לכיוון לטרון.
בימים אלה מבוצעות עבודות הקמת הגשר הדרומי של הכיכר, כאשר התנועה כיום עוברת על הקטע הצפוני בלבד. עם השלמת מעגל הכיכר, התנועה בו תהפוך לחד-סטרית בשלושה נתיבים.
בתוך כיכר התחבורה ייבנו מסופים לתחבורה ציבורית עירונית ובין-עירונית עם חיבור ישיר לרכבת ולקניון. השלמת הפרויקט צפויה להיות בעוד כשנתיים.
ואדי ענבה הוא הפארק המרכזי והגדול של העיר מודיעין, מכבים-רעות. השלב הראשון של הפארק משתרע על פני כ-350 דונם – מכיכר התחבורה במרכז העיר עד כביש 3 הפנימי החוצה אותו.
הפארק כולל בתוכו אמפיתיאטרון ובו במה רחבה ועמוקה להופעות מול 800 מושבים קבועים וכ-4,000 מקומות ישיבה על הדשא. לאחרונה נבנו במקום מלתחות ושירותים לצד הסדרי תנועה וחנייה במתחם.
האמפי משקיף אל עבר אגם מלאכותי ששטח פניו כ-7,000 מ"ר ולאחרונה החלו העבודות לאיטומו.
הפארק גם כולל גבעת תבלינים ובשמים עם פרגולות ומקום תצפית אל כל הפארק וצפונה. במשטח רחב בפארק קיימת רחבת משחקים עם הצללות, מושבים ומערכת משחקים מהגדולות בארץ, על בסיס בולי עץ. במקום מתבצעות עבודות פיתוח והשלמה של מערכת שבילים להליכה ואופניים, מדשאות, עצים וצמחייה.
השלב השני העתידי של הפארק משתרע על מאות דונמים נוספים והוא יכלול בתוכו אטרקציות תיירות נוספות, פינת חי ופיתוח סביבתי המשתלב עם נוף הטבע הקיים. פתיחת החלק הראשון של הפארק מיועדת לקיץ הקרוב.
מנכ"ל החכ"ל מציג את פיתוח פארק ענבה
מרכז הספורט של מודיעין, מכבים-רעות הכולל את הבריכה העירונית הולך ונבנה בימים אלה. לפני שנה עם כניסתו לתפקיד הכריז ראש העיר, חיים ביבס, על שורה של פרויקטים שיקדם בעיר ובראשם הבריכה העירונית.
מאז התבצע הליך תכנון ואישור המיזם כולו ובחודש יולי האחרון החלו עבודות העפר והתשתית להקמתו של המרכז הספורט שיכלול את בריכה העירונית. המרכז נבנה בתחילת עמק זבולון שבשכונת אבני חן, בסמוך למרכז העיר על שטח של 12 דונם.
בחברה הכלכלית האמונה על הפרויקט, מעריכים כי בקיץ הקרוב תושבי מודיעין מכבים-רעות יוכלו ליהנות מבריכה עירונית במחירים עממים.
כאן נבנית הבריכה העירונית
אזור התעסוקה משתרע על פני 1,300,000 מ"ר ומיועד לתעסוקה, מסחר ומבני ציבור. עם השלמתו העתידית הוא אמור לספק תעסוקה לכ-35 אלף עובדים.
כיום זוכה האזור לשגשוג לראשונה מאז אכלוס העיר כשחלקם של המבנים המרשימים עדיין בבניה וחלקם לפני אכלוס. לאחרונה זכתה חברת "אלביט מערכות" במכרז למגרש של 32 דונם עליו תקים מבנה מרכזי גדול ובו עתידים לעבוד אלפי עובדים באחד הפרויקטים הגדולים שנבנו בעיר.
חברת אלביט מצטרפת לשורה ארוכה של חברות המגיעות לאזור התעסוקה ובניהן חברת קרביץ, גב ים, אריז וחברת אופיס דיפו המעבירה למקום את משרדי ההנהלה הראשיים שלה ומרכז לוגיסטי בגודל של 13,000 מ"ר, המשתרע על 25 דונמים, בהשקעה של כ-50 מיליוני שקלים.
לפני כחודשיים החל לעבוד בחברה הכלכלית לפיתוח העיר פרויקטור המרכז את פעילות אזור התעסוקה להתעניינות יזמים והבאת חברות חדשות.
החברה הכלכלית למודיעין, מכבים-רעות סיימה את עבודות הפיתוח וההרחבה של בית העלמין העירוני.
במסגרת העבודות נבנתה רחבת הסדרים מוצללת, חדר זיהוי ונוספו 220 חלקות קבורה.
פרויקט כולו הקציבה העירייה סכום של מיליון וחצי שקלים כאשר החברה הכלכלית, בניהולו של המנכ"ל דורון ברק הצליחה לסיים את הפרויקט בעלות של מיליון ו-300 אלף שקלים בלבד, תוך הכשרת שטח לכריית מספר קברים גדול מהמתוכנן.
פרויקטים נוספים שנמצאים בשלבי עבודה שונים הם השלמת הפיתוח של כל הפארק בעמק זבולון, השלמות פיתוח של גינון, כבישים מדרכות ופארקים שילוט וריהוט רחוב בשכונות העיר השונות ובמיוחד במוריה, השבטים, אבני חן והכרמים.
וכך גם נבחר קבלן לביצוע העבודות להשלמת כביש פנימי מספר 3 המחבר את עמק זבולון לכביש 431 דרך גשר ענבה. פתיחת הכביש בעוד כשנה תשחרר את עומסי התנועה במרכז העיר ותאפשר כניסה ויציאה לשכונות המערביות של מודיעין מכבים רעות מבלי לחצות את מרכז העיר.

08/10/2026 כ"ז תשרי תשפ"ז
עם השלמת האכלוס במרבית השכונה, יחלו עבודות לריבוד מחדש של הכבישים בשלבים. השבוע יתחילו העבודות ברחוב שרה אהרונסון

07/10/2026 כ"ו תשרי תשפ"ז
משרד התחבורה פרסם מכרז להפעלת קווי האוטובוס בעיר. ראש העיר: ''הזדמנות חשובה לשיפור התחבורה הציבורית בעיר, נלווה את התהליך, מתוך מטרה להביא לשינוי שהתושבים ירגישו ביומיום''

05/10/2026 כ"ד תשרי תשפ"ז
עבודות הקרצוף והסלילה מחדש של הכביש ברחוב יהלום, כחלק מהמשך שדרוג תשתיות התחבורה בעיר, לקראת סיום

08/10/2026 כ"ז תשרי תשפ"ז
עיריית מודיעין מכבים רעות תקיים שורת טקסים, ערבי זיכרון, שיח ושירה לציון שלוש שנים לאירועי 7 באוקטובר ולהנצחת הנופלים והנופלות.

08/10/2026 כ"ז תשרי תשפ"ז
ברחבי הארץ נשלחו הודעות על "חוב שלא שולם" עם קישור לתשלום. מדובר בניסיון הונאה שנועד לגנוב פרטים אישיים ופרטי אשראי

04/10/2026 כ"ג תשרי תשפ"ז
שמונה במות, עשרות מופעים, תהלוכת אור ומיצגים לאורך השדרה: פסטיבל ניצוצות יתקיים 29.9–1.10

04/10/2026 כ"ג תשרי תשפ"ז
השלב השני בעבודות להקמת מעגל התנועה בעמק זבולון יוצא לדרך: חוצה עמק זבולון בין יעקב דורי לתרשיש ייחסם לתנועה

24/09/2026 י"ג תשרי תשפ"ז
העיר נערכת לפסטיבל ניצוצות: השדרה הראשית תהפוך למדרחוב, ויחולו שינויים בהסדרי התנועה והחנייה

23/09/2026 י"ב תשרי תשפ"ז
ביום ראשון 22.9 החלו עבודות קרצוף וסלילה מחדש ברחוב יהלום, בשלושה שלבים ובחסימות מדורגות, כחלק מהמשך שדרוג תשתיות התחבורה בעיר

22/09/2026 י"א תשרי תשפ"ז
היערכות מוגברת ליום הכיפורים: מחסומים יוצבו בכניסות לעיר, האבטחה בבתי הכנסת תתוגבר, המוקד העירוני יפעל ובערב החג אין להוציא גזם.

29/09/2026 י"ח תשרי תשפ"ז
חגיגות ה-30 שנה למודיעין מגיעות לפסטיבל "ניצוצות", שיתקיים בחול המועד סוכות, 29.9–1.10, בשדרת דם המכבים עם מופעי אור, קרקס, מחול ומוזיקה

15/09/2026 ד' תשרי תשפ"ז
העירייה החלה השבוע בהצבת עשרות מכלים כחולים חדשים בעמדות המחזור ברחבי העיר, במסגרת הפעימה הראשונה לחידוש מערך מיחזור הנייר.

15/09/2026 ד' תשרי תשפ"ז
ב־22.9 יחלו עבודות קרצוף וסלילה מחדש ברחוב יהלום, בשלושה שלבים ובחסימות מדורגות, כחלק מהמשך שדרוג תשתיות התחבורה בעיר.

16/09/2026 ה' תשרי תשפ"ז
מערכת דיגיטלית חדשה באתר העירייה תאפשר לבעלי עסקים להגיש בקשות, לחדש רישיונות, לבצע שינוי בעלות ולעקוב בזמן אמת אחר תהליך הרישוי.

15/09/2026 ד' תשרי תשפ"ז
בטקס מרגש ברעות נחנך משעול לזכר סרן במיל׳ טל מובשוביץ ז״ל, בן העיר, לוחם ומפקד בשב״כ וסמ״פ במילואים, במסגרת מיזם ההנצחה העירוני.

08/09/2026 כ"ו אלול תשפ"ו
ביום שישי 4.9 ייחנך ברעות משעול לזכרו של סרן במיל׳ טל מובשוביץ ז״ל, בן העיר, לוחם ומפקד שנפל בקרב ברצועת עזה

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו
העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון נכנסות לשלב הרביעי, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו
הקו הישיר לצומת חטיבה 7 נפתח לבקשת חיילי העיר, אך בשל מיעוט נוסעים בימים אלה נבחנת המשך הפעלתו

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו
ראש העיר ביקר ביחידת המסתערבים של מג''ב ירושלים, המתמחה בפעילות מבצעית מורכבת ובסיכול טרור. בסיום המפגש הוכרז על אימוץ היחידה

10/09/2026 כ"ח אלול תשפ"ו
מינהל שפ''ע ומחלקת התברואה יוצאים למבצע ניקיון רחב היקף, עם תגבור צוותים, פינוי אשפה וגזם, טיאוט וניקיון יסודי ברחבי העיר.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.