בצל המצב הביטחוני, מרוץ מודיעין ה־20 שתוכנן להתקיים ביום שישי, 20 במרץ, נדחה. המרוץ ייערך בתאריך חדש: יום שישי, 8 במאי 2026
נשיא מדינת ישראל, שמעון פרס, הגיע ביום שלישי השבוע לביקור ממלכתי ראשון בעיר. הנשיא התקבל בקבלת פנים חגיגית בכניסה לבניין העירייה שם פגש בראש העיר, חיים ביבס, ורבני העיר שקיבלו אותו בברכה המסורתית של הלחם והמלח, ונטילת ידיים.
בקבלת הפנים השתתפו ילדי כיתות א' מבי"ס עידנים ותלמידי מוסיקה חברי להקת המנדולינות ממספר בתי ספר בעיר. עובדי העירייה יצאו ממשרדיהם לבושים בחולצות לבנות לקבל את פניו של הנשיא עם כניסתו לבניין.
פרס השתתף בישיבה חגיגית של מועצת העיר בה הוצגו לו על ידי ראש העיר, חיים ביבס, פרטים ונתונים מאז הנחת אבן הפינה לעיר על ידי חברו יצחק רבין ז"ל בשנת 1993, דרך מצבה כיום ותוכניות הפיתוח שלה בעתיד. במהלך הישיבה העניק ביבס לנשיא סיכה של העיר ומתנה של כד קדום מאזור החשמונאים.
בישיבה אמר נשיא המדינה: "כאשר הסתובבתי בעיר בדרך לכאן הוכיתי תדהמה מיופי המקום. כמו שאומרים אין כמו יפו בלילות אז אין כמו מודיעין בימים. הכול מאוד ירוק, יפה, מסודר ונקי, הכול צעיר ומלא טעם ותקווה לעתיד."
"אני קצת מתבייש להגיד, אבל הפעם הראשונה כשהייתי כאן הייתה לפני 72 שנה כאשר גדלתי והתחנכתי בכפר הנוער בן-שמן, היינו באים לטייל באזור מודיעין בימי שבת. לא יכולנו לנחש אז שתקום עיר כזו יפה ונהדרת. אני מאמין כי הסדר שלום הוא משהו שניתן להגיע אליו, כי מדינת ישראל ללא ענני מלחמה היא כמו מודיעין בצהרי היום. משה דיין היה הראשון שרצה להקים עיר על הגבעות במרכזה של הארץ, והיום בפועל מסתבר כי זו הייתה הגישה הנכונה".
הנשיא פרס, מלווה בראש העיר, סייר בעיר דרך מספר פרויקטים הנמצאים בפיתוח והגיע לנקודת תצפית גבוהה שם קיבל הסבר ממהנדס העירייה וראש העיר על התוכניות העתידיות.
לאחר מכן המשיך הנשיא להיכל התרבות העירוני שם חיכו לו 600 תלמידי כיתות י"ב מכל בתי הספר התיכוניים בעיר.
במבואה של היכל התרבות המתינו לפרס תלמידים שהציגו לו מספר פרויקטים עליהם עבדו ובהם נציגים מנבחרת הרובוטיקה, תלמידי מגמת הפיזיקה, תלמידי מגמת אומנות מתיכון עירוני ג'.
את המפגש עם התלמידים הנחתה ראש מנהל החינוך חיה שיטאי ובשם הנוער ברכה יו"ר מועצת הנוער העירונית, גל אלבז.
ביבס אמר בכינוס כי "נמצאים כאן בני הנוער הטובים בארץ המובילים כמעט בכל התחומים: גיוס לצבא, זכאות לבגרות, הישגים לימודיים ונתוני התנדבות. יש לנו את אחת מחמשת מערכות החינוך הטובות בארץ בה אנחנו משקיעים למעלה מ-50 אחוז מהתקציב העירוני כי הם העתיד של העיר הזו ועתידה של המדינה".
הנשיא נשאל חמש שאלות על ידי תלמידי התיכונים. בין השאר על תהליך השלום, המו"מ לשחרורו של גלעד שליט, תופעת השחיתות השלטונית במדינה וזהותה היהודית בעוד כחמישים שנה. באירוע הופיעה גם חבורת הזמר של תיכון מור.
משם המשיך הנשיא לארוחת צהריים באולם "עינן" בקניון עזריאלי. בקניון פגש הנשיא מספר תושבים ואף ביקר בחנות צומת ספרים במקום ועיין במספר ספרים.
בארוחת הצהריים שסכמה את ביקורו השתתפו בכירי העירייה, יקיר העיר ד"ר ישראל פלד, נשיא קבוצת עזריאלי מנחם עינן, מזכיר הממשלה לשעבר ישראל מימון, רפי ביסקר, יו”ר הדירקטוריון חברה לנכסים מקבוצת IDB הבונה בעיר ועוד.
הנשיא הודה למארחיו ואמר: "זכיתי לחוויה בלתי רגילה, לפגוש נוער נהדר, ליהנות מהקיים ולראות כיצד העיר מתקדמת עם מלא תקווה ומרץ נעורים".

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
בצל המצב הביטחוני, מרוץ מודיעין ה־20 שתוכנן להתקיים ביום שישי, 20 במרץ, נדחה. המרוץ ייערך בתאריך חדש: יום שישי, 8 במאי 2026

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
ביום שני, 16.3 יחל השלב האחרון של שדרוג שדרות עמק החולה ויימשכו כשבוע. בהתאם לשלבי העבודות חלים הסדרי תנועה לאורך השדרה

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
העירייה ממשיכה לפעול במתכונת חירום מלאה, לצד חזרה מדורגת של מערכת החינוך, שירותי הרווחה, הפארקים, החוגים ומתקני הספורט בהתאם להנחיות פיקוד העורף.

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
מדריך קצר לשירותי רשות האוכלוסין בזמן חירום: תורים בלשכות, דרכונים בתעריף מוזל, פעילות מעברי הגבול ושירותי הרשות בנתב״ג.

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
מצלמות העירייה תיעדו צעירים משתוללים עם רכב בחניון עירוני וגורמים נזק לתשתיות. המעורבים אותרו, הוגשה תלונה והעירייה תפעל גם להגשת תביעה כספית

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
מינהל ההנדסה בעירייה ממשיך לשדרג את השירותים לתושבים וליזמים על ידי מעבר למערכת דיגיטלית נוחה ופשוטה שבה יוכלו להגיש מסמכים לוועדה בכל שלב של הבנייה

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
לקראת פסח: העירייה נערכת למבצע ניקיון ברחבי העיר ומבקשת מהתושבים להקדים הוצאת גזם וגרוטאות לפי ימי הפינוי בשכונות, עד 29.3 בלבד, ולמחזר פסולת אלקטרונית בעמדות הייעודיות

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
מרכז ההפעלה העירוני פועל סביב השעון עם פיקוד העורף וגורמי הביטחון, השירותים החיוניים בעיר נמשכים והעירייה מעניקה סיוע לאזרחים ותיקים ולמשפחות משרתי הקבע והמילואים.

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
כל מה שחשוב לדעת במצב הביטחוני: סוגי האיומים, זמני התרעה, התנהלות בזמן אזעקה, הכנת המרחב המוגן ומידע על מרכזי מחסה בעיר

09/03/2026 כ' אדר תשפ"ו
החל מיום שבת 28.2 בבוקר העירייה פועלת במתכונת חירום מלאה, מרכז ההפעלה פתוח והנחיות פיקוד העורף מחייבות כניסה מיידית למרחב מוגן ויציאה רק באישור רשמי

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו
העירייה החלה בהיערכות להסדרת החניה בשלושה רחובות במרכז עינב. תושבי העיר יוכלו לחנות ברחובות אלה שעתיים חינם באמצעות אפליקציות החניה. יתר המרכז נותר תחת ההגדרה חנייה חופשית

04/03/2026 ט"ו אדר תשפ"ו
בדיון במעמד שר הביטחון וראש העיר הוצגו נתוני האכיפה והניטור המעידים על שיפור, לצד הדגשת הצורך בהמשך פעולה מתכללת ורציפה.

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו
הפארק, הממוקם ברחוב שלומציון המלכה, התחדש במתקן משולב של משחקים לילדים וקטנטנים הכולל מגלשה וטיפוס והוא מצטרף לעשרות פארקים שכבר עברו שדרוג ברחבי העיר

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו
שתי עמדות החייאה חדשות הוצבו במרחב הציבורי. האחת, בעמק החולה והשנייה בשכונת מורשת. עמדות אלו קריטיות להצלת חיים במצב של דום לב והן מצטרפות לעשרות עמדות החייאה ברחבי העיר

28/02/2026 י"א אדר תשפ"ו
ביום שישי 27.2 תצעד העדלאידע לציון 30 שנה לעיר; יתקיימו חסימות כבישים ושינויים בתחבורה הציבורית, ותוקם עמדת צפייה מונגשת לבעלי מוגבלות ראייה

19/02/2026 ב' אדר תשפ"ו
חברת קווים תתגבר ביקורות בעקבות עלייה באי־תיקוף; נתוני התיקוף משמשים בסיס להחלטות על עומסים, תגבור קווים והוספת נסיעות בעיר

04/03/2026 ט"ו אדר תשפ"ו
אמנם, נכון ליום אין החמרה בהנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף, והשגרה בעיר כסדרה. אך לנוכח הדיווחים על מתיחות אזורית גוברת, מומלץ לרענן את ההיערכות האישית והמשפחתית

17/02/2026 ל' שבט תשפ"ו
למעלה מ-3,000 בני נוער השתתפו באירוע השיא העירוני בהובלת אגף נוער וצעירים

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו
פורים 2026 במודיעין מכבים רעות: שלושה ימי חג, תהלוכת ענק, מופעי רחוב ואירועי שיא חוגגים 30 שנה לעיר במסע צבעוני מהעבר אל העתיד.

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו
תרגיל פתע רחב היקף דימה נפילות טילים, פגיעה בתשתיות ופינוי תושבים – לחיזוק המוכנות, התיאום והחוסן העירוני
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.