ברכת ראש העיר, חיים ביבס, לחג

24/04/2022 כ"ג ניסן תשפ"ב

חג הפסח, מלבד היותו חג החירות המציין את יציאת עם ישראל ממצרים, מסמל גם תקופה חדשה של עונת האביב, פריחה והתחדשות.

בשנה האחרונה למדנו לחיות בצורה מפוקחת יותר ובשגרה עם נגיף הקורונה שמירה מצד אחד על בריאות התושבים ומאידך שומרים על שגרת חיים איכותית ובדגש על מערכת החינוך העירונית שעד כה מתנהלת בצורה אחראית בשיתוף פעולה עם הנהגת ההורים.
לצד הקורונה אנו מתמודדים עם מציאות ביטחונית לא פשוטה, אשר בעקבותיה הגברנו משמעותית את פעילות השיטור העירוני ואת מערך האבטחה העירוני בדגש על הכניסות לעיר, ובמוסדות החינוך ומבני הציבור. כאשר פעילות זו נעשית בתיאום מלא עם משטרת מודיעין אשר עושים לילות כימים כדי לשמור עלינו.

התקופה האחרונה היתה מאתגרת והציבה בפנינו משימות מורכבות לביצוע בתנאים משתנים ולא פשוטים. אבל הדבר רק דירבן אותנו לעבוד טוב יותר וחזק יותר. בשנה האחרונה, גדלנו והתפתחנו הפכנו לעיר עם 100 אלף תושבים ואין ספק שהעיר מובילה בתחומים רבים ומהווה מודל לערי ישראל.

סקר שביעות רצון, שביצענו לפני מספר חודשים העלה כי 90% מהתושבים בעלי שביעות רצון גבוהה מאיכות החיים בעיר וכ-80% מהתושבים מרוצים מאוד משירותי העירייה.

בשנה האחרונה, למרות אילוצי הקורונה, הספקנו לא מעט:
קודם כל ומעל לכל - המשכנו להשקיע בחינוך הילדים שלנו! אין לי ספק שמפה ייצאו המנהיגים של העתיד, 93.2 מבוגרי המערכת שלנו זכאים לבגרות דבר המעיד על חוזקה של המערכת שלא מוותרת על אף תלמיד ותלמידה ולא מוותרת לאף תלמיד או תלמידה.
וזה ממשיך אחר כך בשירות בצבא. רק לאחרונה דורגנו במקום הראשון כמובילים בגיוס לצה"ל ובשיעור הקצונה בבנים ובבנות! ואין ספק שממודיעין מכבים רעות יוצאים הלוחמות והלוחמים מהטובים ביותר של צה"ל.

שדרגנו את השירות לתושבים - הטמענו נהלי עבודה חדשים והקמנו מערך שירות מקוון.
הרחבנו משמעותית את דרכי העברת המידע לתושבים ולכל סוגי האוכלוסיות (לפי שכונות, גמלאים, צעירים..) .

המוקד העירוני, הפך להיות "מוקד רואה" משוכלל המחובר לאמצעים טכנולוגיים המאפשרים איתור תקלות וטיפול מהיר, יעיל וחכם.

אנחנו ממשיכים לשדרג את המוקד עם הוספת אמצעים טכנולוגיים כמו הכנסת מערכות רמזור חכמות ושדרוג המצלמות הקיימות למצלמות חכמות.

מרכז החדשנות העירוני הדיגיטלי, שהקמנו כאן, הוא מהמובילים והחדשניים ביותר בארץ. ומאפשר לייצר תכנון אסטרטגי, המייעל את עבודת העירייה וחוסך משאבים אותם ניתן להשקיע בתחומים אחרים. מערכת זו אף זוכה להתעניינות רבה ואין כמעט שבוע שלא מגיעים לכאן ראשי ערים או מנהלים של חברות מסחריות כדי ללמוד מאיתנו על הקמת המרכז.

השדרה הפכה למרכז עירוני תוסס הכולל מסחר, תעסוקה, מגורים ומוקדי תרבות ובילוי.
פתחנו את מועדון ה- GRAY, שמביא לעיר מידי שבוע את האמנים הטובים ביותר בישראל.
פתחנו את מוזיאון מורשת החשמונאים.

פתחנו חניון תת קרקעי במיקום אסטרטגי בסמוך למועדון הגריי.

פתחנו את מתחם העבודה השיתופי-ספייס מוד ובקרוב נפתח שם את הספייס-בר.

שדרגנו את פארק ענבה ונטענו אלפי עצים בפארק וברחבי העיר.

שדרגנו תשתיות בשכונות הוותיקות וחידשנו פארקים.

הצבנו עשרות תחנות אוטובוס חכמות.

כל זאת לצד המשך בניה ופיתוח: שכונת נופים כבר חיה ומתנהלת כמו שכונה לכל דבר, ובשבועות האחרונים כבר החל אכלוס התושבים הראשונים של שכונת מורשת.

הרכבת ממודיעין לירושלים יצאה לדרך ועכשיו אפשר להגיע לבירה שלנו בפחות מחצי שעה.

ומה מחכה לנו בעתיד? הנה חלק קטן מהפרויקטים אותם אנו מקדמים בימים אלה:

אנו מתכננים הקמת רובע לסטודנטים וצעירים וקמפוס חדשני להשכלה גבוהה. הרובע יכלול סוגים שונים של דירות קטנות להשכרה במחירים שפויים ומוגדרים מראש. במסגרת הפרויקט ייבנה גם קמפוס חדשני ללימודים גבוהים.

אנו מתכננים חניון תת קרקעי נוסף בשדרה ומעליו ייבנה מרכז עם מסעדות ובתי קפה.
זאת, לצד העבודות להקמת מתחם עסקים נוסף שיכיל בתי קולנוע ומרכז רפואי חדשני.
בקרוב מאוד נתחיל בעבודות לשדרוג פארק המים והספורט עם הקמת בריכת שחייה חיצונית נוספת, וקיר טיפוס אולימפי, שיהפוך את המקום לאטרקציה ארצית.

בקרוב יחלו עבודות גם לבניית הבריכה הטיפולית שתוקם במתחם של הבריכה העירונית.
העבודות לקמת מבנה קונסרבטוריון עירוני בשכונת מורשת כבר החלו ואנו נמצאים לקראת פתיחתו של הפארק הארכיאולוגי בגבעת א-שון.

בימים אלה אנחנו נמצאים לקראת אישורה של תכנית המתאר לשלב השני של העיר. בדומה לנעשה בשכונת מורשת גם כאן אנו נפעל לשריין 25% מהדירות לבני העיר, אנחנו רוצים אתכם ואת הילדים שלכם כאן איתנו.

בקרוב נצא לתכנון להקמת 330 יחידות דיור חדשות בשכונת הכרמים אשר יהיו מיועדות לזוגות צעירים כאשר בכוונתנו לדרוש כי 50% מהן יהיו מיועדות לבני מקום - תושבי העיר.
כעיר מובילה בתחום החדשנות הדיגיטלית אנו נמשיך לפתח עוד ועוד אמצעים טכנולוגיים.
זאת לצד קידום פרויקט של פריסת סיבים אופטיים במוסדות החינוך.

אני יכול להבטיח לכם שמחכה לנו קיץ תוסס ומלא באירועים ומופעים מפתיעים. יש למה לצפות

שלכם
חיים ביבס

ראש העיר חיים ביבסראש העיר חיים ביבס

הסדרי הנגשה ותנועה למופע סיום הקיץ

24/08/2026 י"א אלול תשפ"ו

מופע הסיום של אירועי הקיץ וחגיגות 30 שנה לעיר יתקיים ביום חמישי באמפי פארק עמק החולה, עם הסדרי תנועה, סידורי הנגשה וחניונים פתוחים לקהל.

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

20/08/2026 ז' אלול תשפ"ו

העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון החלו השבוע. במהלך העבודות יחולו הסדרי תנועה זמניים בהתאם להתקדמותן.

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני: החגיגה נמשכת

24/08/2026 י"א אלול תשפ"ו

אירועי קיץ מודיעיני נמשכו גם בשבוע שעבר עם אלפי תושבות ותושבים שהגיעו ליהנות ממופעים, פעילויות קהילתיות ואירועים לכל המשפחה ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

צובעים את העיר לקראת תשפ''ז

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

כ־1,250 מעברי חצייה וסימוני כביש נצבעים מחדש ברחבי העיר, בדגש על אזורי מוסדות החינוך. בהמשך החודש יחודשו גם מתחמי "נשק וסע" בבתי הספר היסודיים

להמשיך לקרוא

החזר כספי בקליק

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

העירייה מקדמת טופס מקוון חדש להגשת בקשות להחזרים כספיים, כחלק משיפור השירות הדיגיטלי לתושבים

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

החל מיום ראשון 16.8 יתקיימו עבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר ממשיך

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

מאות ילדים נהנו מההפנינג הרטוב, כ־1,700 תושבים הגיעו למופע הבי ג'יז, ובהמשך מחכים חנן בן ארי, הפרויקט של רביבו ותיסלם.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות השכונות הוותיקות רחוב ערער

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תסיים העירייה את שלב העבודות באזור מפגש הכבישים עמק דותן ועמק החולה

להמשיך לקרוא

שוטפים את מרכז העיר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

במסגרת פעולות העירייה לשיפור הניקיון והמרחב הציבורי, יחל מבצע שטיפה והסרת כתמים במרכז העיר, בשיתוף בעלי העסקים

להמשיך לקרוא

עדכון בנושא מחזור הנייר

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה מפנה את המיכלים הכחולים מחדרי האשפה ונערכת להצבת מיכלים מונפים בעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר לא עוצר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

חצי מחופשת הקיץ כבר מאחורינו, ומודיעין מכבים רעות ממשיכה עם חודש נוסף של מופעים, אירועים ופעילויות לכל המשפחה.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן צפון

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

היערכות העירייה לחגיגות 30 למודיעין

02/08/2026 י"ט אב תשפ"ו

סידורי הנגשה, חניות ייעודיות, חסימות כבישים כך נערכת העירייה לקראת אירועי חגיגות ה-30 להקמת העיר

להמשיך לקרוא

מעגל תנועה חדש בשדרות עמק זבולון

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו

העירייה תחל בהקמת מעגל תנועה בצומת עמק זבולון ותרשיש. העבודות יבוצעו בארבעה שלבים ויכללו שינויים זמניים בהסדרי התנועה.

להמשיך לקרוא

שבוע של חגיגות בעיר

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

פסטיבל היין יתקיים במשך שלושה ערבים בפארק ענבה, וביום חמישי ייערך אירוע ה־30 לעיר עם עדן בן זקן ועילי בוטנר וילדי החוץ.

להמשיך לקרוא

אותרו חשודים בוונדליזם בפארק עמק החולה

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

שלושה קטינים עוכבו לחקירה בעקבות השחתת רכוש בפארק בעיר. החשודים אותרו באמצעות מצלמות העירייה ובשיתוף פעולה בין המשטרה למערכי הביטחון העירוניים.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

20 שנה למלחמת לבנון השנייה

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

משפחות שכולות, מפקדים ולוחמים התכנסו בבית יד לבנים לערב זיכרון ומורשת לציון שני עשורים למלחמת לבנון השנייה.

להמשיך לקרוא

נערכים לרגע האמת

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

כ-110 מתנדבי יחידת החילוץ העירונית השתתפו בתרגיל קריסת מבנה, כחלק מהיערכות מקצועית ומעטפת עירונית מצילת חיים לשעת חירום.

להמשיך לקרוא

עמדות טעינה מהירות בחניון מורשת

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

החכ''ל התקינה ארבע עמדות בחניון התת קרקעי, הפתוח 24 שעות ביממה וכולל כ־300 מקומות חניה.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד