מכבים צעירים

28/12/2022 ד' טבת תשפ"ג

פרס "מאור" הינו פרס חדש אשר הוענק לראשונה על ידי ארגון העלייה מצפון אמריקה, "נפש בנפש", על מנת להוקיר מצוינות ומנהיגות חברתית בקרב בני נוער עולים מעוררי השראה. הפרס הוענק השנה לתשעה צעירים יוצאי דופן, על מנת להכיר בהשתלבותם המהירה בחברה, תרומתם לחיזוק מדינת ישראל וקהילותיהם ובכדי לעורר השראה הן בקרב משפחות המתלבטות לעלות לישראל והן בקרב צעירים נוספים שעלו לישראל ומתמודדים עם אתגרי הקליטה בארץ.

בין הזוכים, קיבלו את הפרס מקס אנגלהרט וגדי שרייבר ממודיעין מכבים רעות.

מקס אנגלהרט בן 14, עלה מארה"ב והתיישב עם משפחתו במודיעין. אנגלהרט מגייס תרומות לטובת בית אלמוג שילוני המשמש כמקום לינה ומגורים לחיילים בודדים. הוא פועל רבות על מנת לאבזר את הדירות בציוד למטבח ולחדר השינה טרם הגעת החיילים, וכן מסייע לחיילים עם ארוחת ערב וקניות לאורך כל שירותם הצבאי.

גדי שרייבר בן 16, עלה לארץ ממדינת פלורידה שבארה"ב והשתקע עם משפחתו במודיעין. בגיל צעיר יזם פרויקט גיוס כספים לפארק כושר חדש בבית "אקדם" למען ילדים ובוגרים על הרצף האוטיסטי במודיעין מכבים רעות. מאז הוא הפך למתנדב קבוע ב"אקדם", והוא תומך נלהב למען אנשים על הרצף האוטיסטי בישראל.

הזוכים בפרס הינם בני ובנות נוער בין הגילים 18-12 אשר עלו לישראל עם משפחותיהם מרחבי העולם והתיישבו בקהילות השונות ברחבי המדינה. עשרות עולים צעירים ממדינות דוברות אנגלית היו מועמדים לפרס, ביניהן: אוסטרליה, קנדה, ניו זילנד, דרום אפריקה, בריטניה וארה"ב - היו מועמדים לפרס.

הרב יהושע פס, מייסד ומנכ"ל "נפש בנפש": "אנו גאים ונרגשים להשיק את פרס "מאור" לנוער עולה, על מנת להוקיר את המכבים הצעירים הללו אשר מהווים דוגמא ומופת לצעירים נוספים כמוהם, ויתרה מכך, על סביבתם הבוגרת. הצעירים המרשימים הללו רואים בתרומה חזרה לאזרחי המדינה חשיבות עליונה ומרעיפים עלינו את אורם, תוך כדי שהם מזכירים לנו את יופיו של עם ישראל. כל אחד ואחת מהם הוא אור קטן אך משמעותי, וכולם ביחד אור איתן שמאיר את העלייה והעולים לישראל – חג חנוכה שמח!".

ראש העיר, מודיעין מכבים רעות, חיים ביבס: העיר שלנו התברכה בנוער איכותי ומתנדב ואין גאה ממני לראות את גדי ומקס, שני בני נוער שעלו לישראל ובזכות הערכים שקיבלו מהבית זוכים לקבל הוקרה על פעילותם הרבה לטובת הילדים של בית 'אקדם' ולטובת חיילים בודדים המשרתים את המדינה. העובדה שהשניים משקיעים ממרצם ומזמנם הפנוי היא לא עניין של מה בכך ואין ספק שהם ראויים לפרס."

מידע על הזוכים הנוספים בפרס "מאור" לשנת 2022:
אלה רט (16) עלתה מאוסטרליה למצפה נטופה שבגליל, ומאז הפכה לחברת קהילה פעילה מאוד ביישוב. רט מדריכה ומפעילה פעילויות לילדים בעלי מוגבלויות, מכינה דברי מאפה לחיילים בבסיס הצבא הקרוב, מסייעת לנזקקים בטיפול במשק הבית ועובדת עם ילדים בסיכון.

אהרון לואיס (17) עלה לארץ מבריטניה וכיום מתגורר בבית שמש. אהרון הפגין מנהיגות אמיתית, לאחר שהתנדב בבית הכנסת המקומי שלו, הוביל יוזמות לסיוע למשפחות נזקקות ועבד עם נוער בסיכון.

טלי פיינלס (17), עלתה מניו ג'רזי שבארה"ב לרחובות. פיינלס היא פורצת דרך בקהילה שלה. במסגרת פעילויותיה הרבות: ארגון תרומות שיער לחולי סרטן, שירה למאושפזים בבתי חולים, הדרכת ילדים עם מוגבלויות, עבודה עם ניצולי שואה והתנדבות בחוות ברחבי הארץ. בנוסף, כמדריכה בתנועת הנוער שלה, החליטה פיינלס לפתוח סניף של התנועה שלה בשכונה מוחלשת, והיא ממשיכה להתנדב ולשרת את קהילתה באינספור דרכים.

יהודה יאנגרווד (15) עלה לירושלים מלוס אנג'לס, קליפורניה שבארה"ב והפך מהר מאוד לאור בקהילתו. כישרונותיו ותשוקתו לבניית לגו הובילו אותו ליצור פעילות לגו ייחודית, מחוץ לשעות הלימודים, עבור צעירים נוספים. במסגרתה, לומדים הילדים על בנייה, מוטוריקה עדינה ויצירתיות. הוא עובד קשה כדי ליצור סביבה בטוחה ומסבירת פנים לילדים על מנת לאפשר להם לאתגר את עצמם ולצמוח מזה.

אביבה סטול (15) ודבורה פייקרז (15) מתגוררות בבית שמש, לאחר שעלו מארה"ב. הצעירות מתנדבות ב"למען אחיי", תוכנית להצלת מזון. במסגרת התנדבותן, הן אוספות עודפי מזון, אורזות אותו מחדש ומעבירות את האוכל למשפחות מקומיות נזקקות. הן גם מבלות זמן רב בעבודה על גיוסי כספים מיוחדים במהלך השנה לטובת התוכנית.

יצחק ברנדר (17) עלה לירושלים מארה"ב. הוא פעיל מאוד בתנועת הנוער "עזרא" וגם מתנדב במיזם "שכן טוב", במסגרתו אורזים מתנדבים מזון למשפחות וליחידים במצוקה.

הרב יהושע פס עם מקס אנגלהרטהרב יהושע פס עם מקס אנגלהרט

כנס מורשת החשמונאים במודיעין וסביבותיה

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

כנס המורשת המחקרי ע"ש פרופ' יאיר פרג ז''ל, הנערך מדי חג החנוכה ובשילוב כנס הצלמים השנתי חוזר, ויתקיים בנר שני של חנוכה בתאריך 15.12.25

להמשיך לקרוא

יום המאבק באלימות נגד נשים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

ביום שלישי 25.11 יום המאבק הבינלאומי באלימות כנגד נשים, נערך קמפיין להעלאת המודעות בקרב תושבים ועסקים ומיצג במרכז העיר

להמשיך לקרוא

חלוקת מלגות סטודנטים

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו

שנת הלימודים הסטודנטיאלית יצאה לדרך באירוע בו השתתפו כ-150 סטודנטים וסטודנטיות תושבי העיר שזכו לקבל מלגות בסך מיליון שקלים וחצי

להמשיך לקרוא

מודיעין אז ועכשיו - בין סיפור לחוויה

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו

צעד נוסף לקידום התיירות בעיר. בתקופה הקרובה, יוצאת סדרת סיורים המספקת חוויה ייחודית של ביקורים במוזיאון לצד סיורי טעימות במרכז העיר, בתים מארחים ועוד

להמשיך לקרוא

כנס מיצוי זכויות לשורדי השואה

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

כ-500 שורדי שואה השתתפו בכנס בהובלת הרשות לזכויות ניצולי השואה, העירייה וארגונים של ניצולי השואה בישראל

להמשיך לקרוא

נותנים באהבה

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו

ביום חמישי 19.12 יתקיים יריד ההתנדבות העירוני בהשתתפות עשרות ארגונים ועמותות שמזמינות את הציבור הרחב להגיע ולהתנדב

להמשיך לקרוא

יום המאבק באלימות נגד נשים

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו

ביום שני, 24.11 תערוך העירייה אירוע עירוני ותקיים קמפיין ומיצג לזכר נשים שנרצחו על רקע אלימות מגדרית

להמשיך לקרוא

תערוכה חדשה ב-MOMO : בין גלוי לנסתר

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו

תערוכת ''בין גלוי לנסתר'' של האמנית נחמה לבנדל — דיאלוג בין אמנות לארכיאולוגיה, תוצג במוזיאון מורשת מודיעין החל מ-27.11.25.

להמשיך לקרוא

קול העולם אצלנו בעיר

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו

מפגשי ''קול העולם'' מפגישים את תושבי העיר עם שגרירים מהעולם, כחלק מיוזמה קהילתית ייחודית שמחברת בין תרבויות, דיפלומטיה וסקרנות מקומית

להמשיך לקרוא

קהילה מחזקת נפש: כנס ראשון מסוגו בעיר

05/11/2025 י"ד חשון תשפ"ו

מאות השתתפו בכנס ראשון מסוגו לקידום בריאות הנפש בעיר, ביוזמת העירייה ומשרד הבריאות. הדגש: חיזוק החוסן הקהילתי והרחבת התמיכה הנפשית לתושבים, גם בזמן חירום.

להמשיך לקרוא

חנוכת משעול לזכרו של מושיקו רוזנוולד

30/09/2025 ח' תשרי תשפ"ו

נחנך משעול חדש להנצחת רס"ן במיל' מושיקו רוזנוולד, לוחם אמיץ, מפקד נערץ, מהנדס מבריק ואיש משפחה מסור ואהוב

להמשיך לקרוא

זוכים בתחרות הכתיבה בשלב המקומי

18/09/2025 כ"ה אלול תשפ"ה

הספרייה ע"ש שכטר קיימה טקס הכרזת הזוכים בתחרות בחגיגה של יצירה מקומית של סיפורים קצרים ושירה פרי עטם של תושבי העיר

להמשיך לקרוא

ספסלי הקשבה הוצבו בעיר

11/09/2025 י"ח אלול תשפ"ה

בספסלים יישבו מתנדבים שעברו הכשרה ייחודית ומטרתם לאפשר לתושבים בכל הגילים לפרוק עומס נפשי ולחץ, במיוחד מאז 7 באוקטובר ולחזק את תחושת הקהילה ככוח שמחולל ריפוי ושינוי

להמשיך לקרוא

קיץ של חיבורים וחיוכים

03/09/2025 י' אלול תשפ"ה

עשרות ילדים עולים השתתפו בקייטנות מיוחדות שהפעילה מחלקת הקליטה בעיר: למדו עברית, טיילו ויצרו חברויות חדשות

להמשיך לקרוא

סיירת מובחרת של נוער

02/09/2025 ט' אלול תשפ"ה

סיירת ההתנדבות של הנוער פעלה בחודשי הקיץ ומסכמת פעילות מרגשת וערכית עם מגוון אוכלוסיות שונות ועשייה חברתית לא שגרתית

להמשיך לקרוא

יום הכלב הבינלאומי

19/08/2025 כ"ה אב תשפ"ה

סדנאות ופעילויות בארבע גינות כלבים ברחבי העיר ביום הכלב הבינלאומי שלישי 26.8 בשעה 18:00, הכניסה חופשית

להמשיך לקרוא

הכשרת שומרי סף לאיתור אובדנות

21/08/2025 כ"ז אב תשפ"ה

ביום שני 11.8 השתתפו בני משפחה של משרתי מילואים בהכשרה ממוקדת לשומרי סף אשר יכולים לאתר סימני מצוקה ומחשבות אובדניות עקב המלחמה

להמשיך לקרוא

תלמידי צלילים נסעו לשדה התעופה

06/08/2025 י"ב אב תשפ"ה

תלמידי בית חינוך ''צלילים'' יצאו לביקור בשדה התעופה כחלק מהכנה לחיים עצמאיים ושיתוף פעולה עם חברת ''קווים'' שמלווה את בית הספר לאורך השנה

להמשיך לקרוא

שחק בני מצווה

31/07/2025 ו' אב תשפ"ה

תכנית ''שחק בני מצווה'' הסתיימה בטקס בכותל: בני נוער מהעיר למדו על זהות יהודית, התנדבו בקהילה וערכו עלייה לתורה בליווי משפחותיהם.

להמשיך לקרוא

פעילות ערב ט' באב

28/07/2025 ג' אב תשפ"ה

קריאת מגילת איכה ורב-שיח עם משפחות שכולות יתקיימו ברחבת ספריית שכטר. במקביל, יחולו שינויים בשעות פעילות מתקני העירייה וסגירת עסקים בהתאם לחוק העזר העירוני.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד