העולים החדשים, שרוב הזמן חורקים שיניים בלימודי השפה העברית באולפנים, עברו לאחרונה סדנה קולינרית חווייתית. הסדנה עסקה באוכל "ישראלי" כחלק מהחיבור לתרבות הישראלית ולתחושת השייכות למקום, בהובלת מחלקת הקליטה בעירייה.
העולים למדו איך מכינים חומוס ביתי, אחת הסוגיות, שמעוררות שיח ער בקרב אוהבי חומוס, שמחפשים את המתכון הסודי המושלם ומי יודע, אולי הוא נמצא בכלל באולפן לעולים חדשים בעיר.
בנוסף, למדו להכין כדורי פלאפל וטחינה, שהשלימו את הארוחה החגיגית. העולים נהנו מאוד מהאוכל והיו פעילים לאורך הסדנה יחד עם צוות מחלקת הקליטה, ומצפים לסדנאות נוספות שיעסקו באוכל ישראלי.
השבוע יוצאת לדרך תוכנית ''חיבורים'' שתתמקד בסיוע ותמיכה של בני נוער מתנדבים לילדי משפחות המילואים הנושאות בנטל רב ועוברות תקופה מורכבת ומאתגרת, המשפיעה ללא ספק, גם על הילדים