העולים החדשים, שרוב הזמן חורקים שיניים בלימודי השפה העברית באולפנים, עברו לאחרונה סדנה קולינרית חווייתית. הסדנה עסקה באוכל "ישראלי" כחלק מהחיבור לתרבות הישראלית ולתחושת השייכות למקום, בהובלת מחלקת הקליטה בעירייה.
העולים למדו איך מכינים חומוס ביתי, אחת הסוגיות, שמעוררות שיח ער בקרב אוהבי חומוס, שמחפשים את המתכון הסודי המושלם ומי יודע, אולי הוא נמצא בכלל באולפן לעולים חדשים בעיר.
בנוסף, למדו להכין כדורי פלאפל וטחינה, שהשלימו את הארוחה החגיגית. העולים נהנו מאוד מהאוכל והיו פעילים לאורך הסדנה יחד עם צוות מחלקת הקליטה, ומצפים לסדנאות נוספות שיעסקו באוכל ישראלי.
כנס המורשת המחקרי ע"ש פרופ' יאיר פרג ז''ל, הנערך מדי חג החנוכה ובשילוב כנס הצלמים השנתי חוזר, ויתקיים בנר שני של חנוכה בתאריך 15.12.25



























