עדכון רכבת ישראל

16/12/2024 ט"ו כסלו תשפ"ה

משרד התחבורה ורכבת ישראל מציינים אבן דרך משמעותית בתוכנית הפיתוח של הרכבת לשנת 2040, שבה יבוצעו 300 מיליון נסיעות בשנה ברכבות חשמליות מתקדמות במהירות של עד 250 קמ"ש. מערכת השליטה והבקרה, שתופעל בשלב ראשון בקו מודיעין-ירושלים, תשפר משמעותית את בטיחות הנסיעה ותאפשר להגביר את תדירות הרכבות בציר האיילון העמוס.

רכבת ישראל מתקדמת צעד נוסף בהטמעת מערכת השליטה והבקרה המתקדמת ביותר בעולם ETCS - European Train Control System. המערכת החדשנית נועדה לשפר את בטיחות הנסיעה ולייעל את פעילות הרכבות, באמצעות ניטור מהירות הרכבת וסיוע לנהגים לעמוד בכללי הבטיחות, תוך הגדלת קיבולת ותדירות הרכבות.

הפרויקט החל בשנת 2018 בעלות של 2.1 מיליארד שקלים, וכלל הקמה של כ-100 אנטנות GSM המאפשרות תקשורת רציפה בין הרכבות לשני מרכזי בקרה חדשים שהוקמו בלוד ובקישון, ומבוססים על מחשב מרכזי (RBC) המחובר למערכת האיתות האלקטרוני ואחראי על ניהול המידע בזמן אמת. בנוסף, נפרסו כ-1,500 "בליזים" (יחידות ניטור) מתוך כ-5,000 יחידות שייכללו ברשת הארצית עם השלמתה. יחידות אלה מספקות מיקום מדויק של הרכבת ותומכות בתפעול בטיחותי ואמין. בנוסף, בוצעו התאמות טכנולוגיות ל-120 רכבות לצורך התממשקות עם המערכת החדשה.

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא"ל (במיל') מירי רגב: "שנת 2040 נראית אולי כמו עתיד רחוק, אבל במושגים של תשתיות תחבורה זהו יעד קרוב ורלוונטי. בחזון 2040 של משרד התחבורה ורכבת ישראל, מדינת ישראל מחוברת ברשת מסילות רכבת מהירות מקרית שמונה ועד אילת, המובילות 300 מיליוני נוסעים בשנה ונפח עצום של מטענים. לשם כך נדרשת השקעה מסיבית בטכנולוגיות המתקדמות בעולם בכל ההיבטים של הפעלת וניהול הרשת, תוך שמירה קפדנית על בטיחותה. המערכת המופעלת בימים אלה תתרום ללא ספק להשגת היעד שהצבנו בתוכניות הפיתוח של הרכבת."

מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן-זקן: "חזון 'מחברים את ישראל' של השרה מירי רגב הולך ומתקדם. רק לאחרונה אישרנו בממשלה את התקציב לקידום המקטע הצפוני של התוכנית מכרמיאל לקרית שמונה, ובמקביל אנו מטמיעים את המערכות הטכנולוגיות שיאפשרו את מימוש החזון של חיבור מדינת ישראל מצפון לדרום ברשת רכבות מהירות. משרד התחבורה רואה במערכות הסעת המונים, ובראשן הרכבת, בסיס חיוני לפיתוח כלכלי וחברתי, לחיבור הפריפריה למרכז, להפחתת העומס בדרכים ולשמירה על איכות הסביבה."

יו"ר דירקטוריון רכבת ישראל, עו"ד משה שמעוני: "רכבת ישראל ממשיכה במלוא המרץ ביישום ומימוש תכנית הפיתוח רחבת ההיקף אותה מובילה שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, באמצעות דירקטוריון הרכבת, מנהליה, ועובדיה. פרויקט ה-ETCS יצעיד את רכבת ישראל לעמידה ביעדיה הלאומיים לשיפור השירות לנוסעים, תוך שמירה על חדשנות, בטיחות ומצוינות. במיוחד בימים אלה, ובאמצעות הטמעת הטכנולוגיות החדשניות ביותר בעולם, נמשיך לחבר את מדינת ישראל ולהגדיל משמעותית את מספר הנוסעים ברכבת."

מנכ"ל רכבת ישראל, שיקו זנה: "אנו מציינים היום אבן דרך משמעותית במהפכה הרכבתית עם תחילת הפעלה של פרויקט אסטרטגי שיציב את רכבת ישראל בין חברות הרכבות הטובות ביותר בעולם. הטכנולוגיה החדשה תשפר משמעותית את בטיחות הנסיעה וכך גם את כמות הרכבות שנוכל להפעיל על מסילות ארצנו. רכבת ישראל ממשיכה להוביל, לפתח ולחבר בין קצוות הארץ – בבטיחות, באמינות ובקידמה הטכנולוגית ששמה את בטיחותם של נוסעינו במרכז סדר העדיפויות."

צילום: רכבת ישראלצילום: רכבת ישראל

כנס מורשת החשמונאים במודיעין וסביבותיה

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

כנס המורשת המחקרי ע"ש פרופ' יאיר פרג ז''ל, הנערך מדי חג החנוכה ובשילוב כנס הצלמים השנתי חוזר, ויתקיים בנר שני של חנוכה בתאריך 15.12.25

להמשיך לקרוא

יום המאבק באלימות נגד נשים

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

ביום שלישי 25.11 יום המאבק הבינלאומי באלימות כנגד נשים, נערך קמפיין להעלאת המודעות בקרב תושבים ועסקים ומיצג במרכז העיר

להמשיך לקרוא

חלוקת מלגות סטודנטים

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו

שנת הלימודים הסטודנטיאלית יצאה לדרך באירוע בו השתתפו כ-150 סטודנטים וסטודנטיות תושבי העיר שזכו לקבל מלגות בסך מיליון שקלים וחצי

להמשיך לקרוא

מודיעין אז ועכשיו - בין סיפור לחוויה

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו

צעד נוסף לקידום התיירות בעיר. בתקופה הקרובה, יוצאת סדרת סיורים המספקת חוויה ייחודית של ביקורים במוזיאון לצד סיורי טעימות במרכז העיר, בתים מארחים ועוד

להמשיך לקרוא

כנס מיצוי זכויות לשורדי השואה

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו

כ-500 שורדי שואה השתתפו בכנס בהובלת הרשות לזכויות ניצולי השואה, העירייה וארגונים של ניצולי השואה בישראל

להמשיך לקרוא

נותנים באהבה

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו

ביום חמישי 19.12 יתקיים יריד ההתנדבות העירוני בהשתתפות עשרות ארגונים ועמותות שמזמינות את הציבור הרחב להגיע ולהתנדב

להמשיך לקרוא

יום המאבק באלימות נגד נשים

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו

ביום שני, 24.11 תערוך העירייה אירוע עירוני ותקיים קמפיין ומיצג לזכר נשים שנרצחו על רקע אלימות מגדרית

להמשיך לקרוא

תערוכה חדשה ב-MOMO : בין גלוי לנסתר

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו

תערוכת ''בין גלוי לנסתר'' של האמנית נחמה לבנדל — דיאלוג בין אמנות לארכיאולוגיה, תוצג במוזיאון מורשת מודיעין החל מ-27.11.25.

להמשיך לקרוא

קול העולם אצלנו בעיר

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו

מפגשי ''קול העולם'' מפגישים את תושבי העיר עם שגרירים מהעולם, כחלק מיוזמה קהילתית ייחודית שמחברת בין תרבויות, דיפלומטיה וסקרנות מקומית

להמשיך לקרוא

קהילה מחזקת נפש: כנס ראשון מסוגו בעיר

05/11/2025 י"ד חשון תשפ"ו

מאות השתתפו בכנס ראשון מסוגו לקידום בריאות הנפש בעיר, ביוזמת העירייה ומשרד הבריאות. הדגש: חיזוק החוסן הקהילתי והרחבת התמיכה הנפשית לתושבים, גם בזמן חירום.

להמשיך לקרוא

חנוכת משעול לזכרו של מושיקו רוזנוולד

30/09/2025 ח' תשרי תשפ"ו

נחנך משעול חדש להנצחת רס"ן במיל' מושיקו רוזנוולד, לוחם אמיץ, מפקד נערץ, מהנדס מבריק ואיש משפחה מסור ואהוב

להמשיך לקרוא

זוכים בתחרות הכתיבה בשלב המקומי

18/09/2025 כ"ה אלול תשפ"ה

הספרייה ע"ש שכטר קיימה טקס הכרזת הזוכים בתחרות בחגיגה של יצירה מקומית של סיפורים קצרים ושירה פרי עטם של תושבי העיר

להמשיך לקרוא

ספסלי הקשבה הוצבו בעיר

11/09/2025 י"ח אלול תשפ"ה

בספסלים יישבו מתנדבים שעברו הכשרה ייחודית ומטרתם לאפשר לתושבים בכל הגילים לפרוק עומס נפשי ולחץ, במיוחד מאז 7 באוקטובר ולחזק את תחושת הקהילה ככוח שמחולל ריפוי ושינוי

להמשיך לקרוא

קיץ של חיבורים וחיוכים

03/09/2025 י' אלול תשפ"ה

עשרות ילדים עולים השתתפו בקייטנות מיוחדות שהפעילה מחלקת הקליטה בעיר: למדו עברית, טיילו ויצרו חברויות חדשות

להמשיך לקרוא

סיירת מובחרת של נוער

02/09/2025 ט' אלול תשפ"ה

סיירת ההתנדבות של הנוער פעלה בחודשי הקיץ ומסכמת פעילות מרגשת וערכית עם מגוון אוכלוסיות שונות ועשייה חברתית לא שגרתית

להמשיך לקרוא

יום הכלב הבינלאומי

19/08/2025 כ"ה אב תשפ"ה

סדנאות ופעילויות בארבע גינות כלבים ברחבי העיר ביום הכלב הבינלאומי שלישי 26.8 בשעה 18:00, הכניסה חופשית

להמשיך לקרוא

הכשרת שומרי סף לאיתור אובדנות

21/08/2025 כ"ז אב תשפ"ה

ביום שני 11.8 השתתפו בני משפחה של משרתי מילואים בהכשרה ממוקדת לשומרי סף אשר יכולים לאתר סימני מצוקה ומחשבות אובדניות עקב המלחמה

להמשיך לקרוא

תלמידי צלילים נסעו לשדה התעופה

06/08/2025 י"ב אב תשפ"ה

תלמידי בית חינוך ''צלילים'' יצאו לביקור בשדה התעופה כחלק מהכנה לחיים עצמאיים ושיתוף פעולה עם חברת ''קווים'' שמלווה את בית הספר לאורך השנה

להמשיך לקרוא

שחק בני מצווה

31/07/2025 ו' אב תשפ"ה

תכנית ''שחק בני מצווה'' הסתיימה בטקס בכותל: בני נוער מהעיר למדו על זהות יהודית, התנדבו בקהילה וערכו עלייה לתורה בליווי משפחותיהם.

להמשיך לקרוא

פעילות ערב ט' באב

28/07/2025 ג' אב תשפ"ה

קריאת מגילת איכה ורב-שיח עם משפחות שכולות יתקיימו ברחבת ספריית שכטר. במקביל, יחולו שינויים בשעות פעילות מתקני העירייה וסגירת עסקים בהתאם לחוק העזר העירוני.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד