עיריית מודיעין מכבים רעות תסבסד השתתפות בחוגי אחר הצהריים של עמותת סחלבים לילדות ולילדים תושבי העיר, בסכום של עד 180 שקלים לחודש לחוג. על המהלך הודיע ראש העיר, חיים ביבס, בעקבות דיוני התקציב וההיערכות העירונית לשנת 2027. היקף ההשקעה העירונית במהלך עומד על כחמישה מיליון שקלים.
התוכנית תצא לדרך בשני שלבים: החל מינואר 2027 יינתן הסבסוד לילדי כיתות ב'-ג', ובספטמבר 2027, עם פתיחת שנת הלימודים, הוא יורחב לילדי כיתות ב'-ד'. כך תחל התוכנית כבר במהלך שנת הלימודים הנוכחית ותתרחב בשנת הלימודים הבאה לשכבת גיל נוספת.
הסבסוד נועד להקל על הוצאות המשפחות ולאפשר לילדים נוספים להשתתף בפעילות העשרה בשעות אחר הצהריים. עבור משפחות המתמודדות עם מגוון הוצאות לאורך שנת הלימודים, השתתפות העירייה בעלות החוג יכולה לסייע בבחירת פעילות קבועה לילדים ובהתמדה בה לאורך זמן.
לצד ההקלה הכלכלית, חוג קבוע מעניק לילדים הזדמנות להכיר תחומי עניין חדשים, לפתח כישורים וליהנות ממפגש חברתי. הפעילות מאפשרת להם להתנסות, להתמודד עם אתגרים ולצבור ביטחון ביכולותיהם, בסביבה שונה מזו של יום הלימודים.
ראש העיר, חיים ביבס: "אנחנו רוצים לאפשר ליותר ילדות וילדים למצוא חוג שהם אוהבים, לפתח כישרונות וליהנות עם חברים, וגם להקל על ההורים בהוצאות. במסגרת ההיערכות לשנת 2027 החלטנו להשקיע כחמישה מיליון שקלים בסבסוד חוגי סחלבים לילדי כיתות ב'-ד'. זו השקעה בילדים שלנו ובחיי הקהילה בעיר."
המהלך מרחיב את ההשקעה העירונית בילדי העיר גם אל שעות הפנאי, מתוך תפיסה שהעשייה החינוכית נמשכת מעבר לכיתה. פעילות החוגים משלימה את הלמידה בבית הספר ומאפשרת לילדים להביא לידי ביטוי יכולות ותחומי עניין נוספים. באמצעות הסבסוד מבקשת העירייה להנגיש את הפעילות למשפחות ולעודד השתתפות במסגרות פנאי והעשרה בקהילה.






