קבוצת הכדורגל, עירוני מודיעין קיבלה ציון לשבח בטקס אות הנשיא בספורט על התנופה והעשייה הקהילתית בעונת 2025/26
לפני כשנה וחצי החלה עיריית מודיעין מכבים רעות, כחלק מההיערכות העירונית לשעת חירום בגיוס מתנדבים מקצועיים ומתנדבים ממקצועות חופשיים המעוניינים לסייע ולהיות חלק מההיערכות העירונית בשעת חירום.
גיוס זה נעשה בעקבות שינוי משמעותי בתפיסה והיערכות המדינה למצבי משבר, אחרי מלחמת לבנון השנייה ומבצע "עופרת יצוקה". גישה זו יוצאת מנקודת הנחה כי ייתכן מצב שבו בשעת חירום, של נפילת טילים או רעידת אדמה באזורים נרחבים בארץ, כוחות צה"ל, פיקוד העורף, וכוחות ההצלה לא יוכלו לתת מענה מהיר ומלא למספר רב של זירות פעולה. במקרים כאלה העירייה נדרשת לתפקד באופן עצמאי ולספק שירות ומענה לתושבי העיר ללא כל סיוע או תמיכה של גורמי חירום והצלה מקצועיים.
על מנת להיערך למקרה מסוג זה החל מנהל מחלקת ביטחון ושירותי חירום בעירייה, שמוליק כהן בהקמת יחידת מתנדבים מקצועית לחילוץ והצלה בשעת חירום עליה נמנים תושבי העיר. היחידה מהווה למעשה גוף זמין לתגובה מידית בזמן אירוע חירום לביצוע פעולות הצלה ראשונות של כיבוי אש, חילוץ לכודים, הגשת עזרה ראשונה ופינוי ברחבי העיר עד להגעת כוחות הסיוע.
כיום פועלים בעיר כ- 190 מתנדבים ומתנדבות המצוותים בשלושה צוותים העוברים אימונים וריענונם אחת לתקופה. צוותים אלה מהווים מערך זמין לתגובה מידית בזמן אירוע חירום לביצוע פעולות הצלה ראשונות של כיבוי אש, חילוץ לכודים, הגשת עזרה ראשונה ופינוי ברחבי העיר עד להגעת כוחות הסיוע. יש לציין שהיחידה מורכבת גם מאנשי מקצוע כגון, מהנדסי בניין, קונסטרוקטורים, חשמלאים, רתכים ואנשי רפואה, אנשי מקצוע בעלי ערך מוסף בהתמודדות במקרה חירום.

כחלק מההיערכות העירונית למצבי חירום ביצעה השבוע מחלקת הביטחון ושירותי חירום של עיריית מודיעין מכבים רעות אימון חילוץ והצלה נוסף למחזור השלישי של יחידת החילוץ וההצלה של העיר.
אימון ההכשרה כלל השתלמות בנושא רעידות אדמה, התנהגות אוכלוסייה במצבי חירום, משמעויות הרס לעיר מודיעין מכבים רעות, יסודות החילוץ הקל, השתלמות עזרה ראשונה וכן תרגול מעשי ומסכם באתר האימונים שהוקם לטובת הנושא בעיר. באימון הנוכחי השתתפו 30 מתנדבים כאשר את האימון העבירו אנשי פיקוד העורף. האימון היה מקצועי, איכותי והמתנדבים הפגינו מוטיבציה גבוהה, נחישות ונכונות לסייע בכל רגע שיקראו.
מנהל מחלקת הביטחון בעירייה, שמוליק כהן: "מה שהחל כהיערכות למתן מענה בשעת חירום בעיר בדגש על מקרה של רעידות אדמה מקבל בימים אלה חשיבות מיוחדת לאור המצב בו אנו נמצאים. יחידת החילוץ וההצלה יודעת לתת היום מענה בעיר במגוון רחב של מצבי חירום ואירועים חריגים. בין היתר במקרה של נפילות טילים וקריסת מבנים.
יש לזכור שבמצב בו כל המדינה מתמודדת עם אירועי חירום רבים לא יהיו כאן כוחות סיוע מקצועיים שיוכלו לתת את המענה הנדרש ולכן עלינו כרשות וכקהילה להיערך במסגרת האמצעים והיכולות שלנו לתת את המענה הראשוני בתחום החילוץ וההצלה עד להגעת הכוחות הנוספים. בימים אלה אנו נערכים לגיוס מתנדבים נוספים ליחידה על מנת להגדיל את מספר המתנדבים העומדים לראשותנו בעת חירום. בין היתר בכוונתנו לצרף ליחידה מערך של כלבים מאולפים לחילוץ והצלה."
תושבים המעוניינים להתנדב מתבקשים ליצור קשר עם מנהל מחלקת הביטחון, שמוליק כהן, בטלפון: 08-9726190
או במייל: shmulik@modiin.muni.il


19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו
קבוצת הכדורגל, עירוני מודיעין קיבלה ציון לשבח בטקס אות הנשיא בספורט על התנופה והעשייה הקהילתית בעונת 2025/26

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו
תכנית עירונית חדשה במודיעין תציע לנשים סדנאות וכלים בתחומי ביטחון אישי, חוסן, מניעת אלימות, עצמאות כלכלית וצמיחה אישית.

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו
שחייניות ושחייני פארק המים רעות ועירוני מודיעין רשמו הישגים מרשימים באליפויות ישראל, עם עשרות מדליות, שיאים אישיים וגאווה עירונית גדולה.

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו
אליפות ישראל 2026 בקפוארה התקיימה במודיעין מכבים רעות: ספורט, הדדיות וחגיגות 25 שנה לקבוצה המקומית

28/07/2026 י"ד אב תשפ"ו
בערב תשעה באב התקיים במודיעין רב שיח רב מגזרי על מחלוקת, הקשבה ואחריות משותפת לעתידה של החברה הישראלית.

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו
25 מאמני העיר והסביבה תרמו יצירות ליריד קהילתי, שכל הכנסותיו יוקדשו להמשך פעילות עמותת "מנדלת הלב" למען מתמודדי סרטן ובני משפחותיהם.

19/07/2026 ה' אב תשפ"ו
פורום התיירות של הרשויות המקומיות התארח במודיעין מכבים רעות, נפגש עם ראש העיר, התרשם מהעשייה העירונית וסייר במע"ר

12/07/2026 כ"ז תמוז תשפ"ו
סדנה חווייתית להורים וילדים בגילי 8–12 תשלב הכנת מאכלים בריאים, פעילות גופנית והרגלים לחיים בריאים בחופשת הקיץ.

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
תכנית הקיץ העירונית נפתחה עם מגוון אירועים ופעילויות לכל המשפחה, לבני הנוער ולילדים, קרוב לבית וללא תשלום

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
עשרות משפחות חגגו את חודש הגאווה באירוע קהילתי צבעוני בסימן שוויון ושייכות, כחלק מהפעילות העירונית למען הקהילה הגאה. בניין העירייה הואר גם הוא בצבעי הגאווה

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
כניסה בעלות של 50 שקלים בלבד למתחם הספייסמוד לתקופה של כשישה שבועות עד ה-8.8 כולל שישי ושבת, עבור סטודנטים הלומדים למבחנים

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
המקהלה, המורכבת מעולים ותיקים וחדשים סיכמה שנה של פעילות מוזיקלית ענפה לחיי התרבות והקליטה בעיר

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
בשבוע האחרון שתלו ילדי העולים החדשים בגינה האקולוגית פירות וירקות עונתיים. הגינה משמשת מרחב ירוק וקהילתי המחבר בין משפחות העולים

22/06/2026 ז' תמוז תשפ"ו
ביום רביעי 24.6 יתקיימו אירועים למשפחות ולנוער בסימן קהילתיות ושייכות, שיכללו פיקניק משפחות והופעה ופיקניק נוער בבית הגאה. ללא תשלום

13/07/2026 כ"ח תמוז תשפ"ו
תחרות הצילום ''לתפוס את הרגע'' יצאה לדרך ומטרתה צילומי טבע של היער הקהילתי הממוקם במכבים. תושבים מוזמנים לשלוח צילומים עד ל-1.8 ואולי לזכות בפרסים מטעם קק''ל

16/06/2026 א' תמוז תשפ"ו
מסע לפיד המכביה הגיע למודיעין מכבים רעות, עירם של החשמונאים, וחיבר בין מורשת המכבים, רוח הספורט, גאווה מקומית ותקווה ישראלית

09/06/2026 כ"ד סיון תשפ"ו
כישרון, התמדה וקליטה מוצלחת: מועדון הדרמה לעולים הציג את "הקוסם מארץ עוץ" בהשתתפות 22 ילדים ובני נוער שעלו לישראל במהלך עשר השנים האחרונות

09/06/2026 כ"ד סיון תשפ"ו
תכנית פיתוח התיירות ממשיכה עם קונספט מיוחד של סדנת יין חווייתית וסיור במוזיאון מורשת החשמונאים, כולל טעימות וסיפורים מרתקים

02/06/2026 י"ז סיון תשפ"ו
במוזיאון מורשת החשמונאים תוכלו להצטרף למסע רב חושי משפחתי בו העבר וההווה נפגשים דרך ארבעת היסודות המניעים את העולם

02/06/2026 י"ז סיון תשפ"ו
38 בתים מיוחדים השתתפו השנה בפרויקט הקהילתי "נעים להכיר" שבו נהנו התושבים מאמנות, סיפורים ובתים מעוררי השראה.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.