מפגשי ''קול העולם'' מפגישים את תושבי העיר עם שגרירים מהעולם, כחלק מיוזמה קהילתית ייחודית שמחברת בין תרבויות, דיפלומטיה וסקרנות מקומית
יותר מ-150 רוכבי אופניים חובבים ומנוסים הגיעו ביום חמישי האחרון לאירוע הרכיבה הלילי שערך אגף הספורט בעמותת סחלבים כחלק מאירועי הקיץ, ונהנו משני מסלולי רכיבה לאור ירח לעבר נחל ענבה.
עם שקיעת החמה הגיעו הרוכבים לנקודות המפגש שבפארק ענבה ולאחר תדריך קצר התפצלו לשתי קבוצות רכיבה, עלו על האופניים, הדליקו את הפנסים ויצאו לדרך. לטיול הגיעו רוכבים חובבים, הורים וילדים ואף רוכבים מנוסים וקבוצות רכיבה שלוקחות את האופניים בכל סוף שבוע ויוצאים לטיולי רכיבה בסביבת העיר.
חברי קבוצת הרוכבים של עמותת פעול''הבין הקבוצות בלטו קבוצת הרכיבה של עמותת פעול"ה, הפועלת למען לקויי ראייה, שהגיעו לאירוע עם אופני טנדם ייחודיות. המשתתפים בחרו בין שני מסלולי רכיבה, מסלול ארוך של 22 ק"מ ומסלול מקוצר של 12 ק"מ. כאשר את שני המסלולים סיימו הרוכבים יחדיו בנסיעה משותפת בטיילת נחל ענבה. את האירוע שסוכם על ידי המארגנים והרוכבים במסלולים השונים, כמוצלח ומהנה במיוחד, הדריך בעז קליין מבית הספר לרכיבה bikeguideהפועל בעמותת סחלבים. ביום חמישי 18.8 יערך אירוע רכיבה נוסף במסגרתו יצאו הרוכבים למסלול מיוחד בגבעות הדרומיות ויוכלו ליהנות מחוויית רכיבה מהנה לאור ירח בשבילי הטבע היפים של העיר.
בעז קליין, מנהל בית הספר לרכיבה bikeguide: "אירוע הרכיבה הלילי אפשר לרוכבי העיר ליהנות מחוויית רכיבה מיוחדת בשעות הקרירות של הערב ולהכיר את שבילי האופניים הרבים שיש לנו בעיר ובסביבתה. כמות הרוכבים הגדולה מוכיחה את הצורך בהרחבת הפעילות בעיר ואני מודה לאגף הספורט על שיתוף הפעולה המוצלח והנכונות לקדם את התחום."

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו
מפגשי ''קול העולם'' מפגישים את תושבי העיר עם שגרירים מהעולם, כחלק מיוזמה קהילתית ייחודית שמחברת בין תרבויות, דיפלומטיה וסקרנות מקומית

05/11/2025 י"ד חשון תשפ"ו
מאות השתתפו בכנס ראשון מסוגו לקידום בריאות הנפש בעיר, ביוזמת העירייה ומשרד הבריאות. הדגש: חיזוק החוסן הקהילתי והרחבת התמיכה הנפשית לתושבים, גם בזמן חירום.

30/09/2025 ח' תשרי תשפ"ו
נחנך משעול חדש להנצחת רס"ן במיל' מושיקו רוזנוולד, לוחם אמיץ, מפקד נערץ, מהנדס מבריק ואיש משפחה מסור ואהוב

18/09/2025 כ"ה אלול תשפ"ה
הספרייה ע"ש שכטר קיימה טקס הכרזת הזוכים בתחרות בחגיגה של יצירה מקומית של סיפורים קצרים ושירה פרי עטם של תושבי העיר

11/09/2025 י"ח אלול תשפ"ה
בספסלים יישבו מתנדבים שעברו הכשרה ייחודית ומטרתם לאפשר לתושבים בכל הגילים לפרוק עומס נפשי ולחץ, במיוחד מאז 7 באוקטובר ולחזק את תחושת הקהילה ככוח שמחולל ריפוי ושינוי

03/09/2025 י' אלול תשפ"ה
עשרות ילדים עולים השתתפו בקייטנות מיוחדות שהפעילה מחלקת הקליטה בעיר: למדו עברית, טיילו ויצרו חברויות חדשות

02/09/2025 ט' אלול תשפ"ה
סיירת ההתנדבות של הנוער פעלה בחודשי הקיץ ומסכמת פעילות מרגשת וערכית עם מגוון אוכלוסיות שונות ועשייה חברתית לא שגרתית

19/08/2025 כ"ה אב תשפ"ה
סדנאות ופעילויות בארבע גינות כלבים ברחבי העיר ביום הכלב הבינלאומי שלישי 26.8 בשעה 18:00, הכניסה חופשית

21/08/2025 כ"ז אב תשפ"ה
ביום שני 11.8 השתתפו בני משפחה של משרתי מילואים בהכשרה ממוקדת לשומרי סף אשר יכולים לאתר סימני מצוקה ומחשבות אובדניות עקב המלחמה

06/08/2025 י"ב אב תשפ"ה
תלמידי בית חינוך ''צלילים'' יצאו לביקור בשדה התעופה כחלק מהכנה לחיים עצמאיים ושיתוף פעולה עם חברת ''קווים'' שמלווה את בית הספר לאורך השנה

31/07/2025 ו' אב תשפ"ה
תכנית ''שחק בני מצווה'' הסתיימה בטקס בכותל: בני נוער מהעיר למדו על זהות יהודית, התנדבו בקהילה וערכו עלייה לתורה בליווי משפחותיהם.

28/07/2025 ג' אב תשפ"ה
קריאת מגילת איכה ורב-שיח עם משפחות שכולות יתקיימו ברחבת ספריית שכטר. במקביל, יחולו שינויים בשעות פעילות מתקני העירייה וסגירת עסקים בהתאם לחוק העזר העירוני.

22/07/2025 כ"ו תמוז תשפ"ה
המרכז למשפחה מזמין הורים לילדים עם צרכים מיוחדים לארבעה מפגשים עם מומחי "מכון אבישי". כלים מעשיים, שיח פתוח והרשמה ללא עלות.

21/07/2025 כ"ה תמוז תשפ"ה
קבוצת אזרחים ותיקים מעמותת ''ארגמן'' חזרה מטיול מרגש בפולין, ששילב בין נופים, תרבות והיסטוריה – לבין מסע משמעותי לאתרי הזיכרון לשואה. באושוויץ, בוורשה ובגטו – הם עמדו בדממה, נשאו את דגל העיר ושרו את התקווה.

20/07/2025 כ"ד תמוז תשפ"ה
מאות בני נוער פתחו את הקיץ במתחם שישי החדש בשדרה. ה-ma.com חזר לפעול – עם משחקים, שיח, כיבוד ואווירה בטוחה לנוער בלב העיר.

20/07/2025 כ"ד תמוז תשפ"ה
כ-70 בני נוער ייקחו חלק בקיץ בסיירת ההתנדבות העירונית – יוזמה חינוכית-חברתית שתפגיש אותם עם עשייה קהילתית, ערכים ותרומה משמעותית במגוון תחומים

07/07/2025 י"א תמוז תשפ"ה
סיום מרגש לפרויקט ''חיבורים''– יוזמה קהילתית של חונכות ותמיכה בילדי משפחות המילואים ומשרתי הקבע, שהעניקה במהלך השנה אוזן קשבת, לב פתוח ורגעים של שקט בתוך סערה.

19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
מאז פרוץ המלחמה יצאה העירייה בתכנית עירונית נרחבת לסיוע למשרתי המילואים והקבע ובני משפחותיהם. הטבות, מענה רגשי, פעילויות הפגה ופנאי, סיוע במיצוי זכויות ועוד שלל מענים שגובשו בהתאם לתקופה המורכבת

10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
מטרת הכנס להעלות למודעות את הנושא יחד עם מיטב המומחים בתחום הנוירולוגי והנפשי שיספרו גם על שיטות טיפול חדשניות וכן, להקים קהילת ילדים ונוער חולי אפילפסיה לתמיכה

05/06/2025 ט' סיון תשפ"ה
כ-120 עולים חדשים דוברי שפות שונות נהנו מפעילות חווייתית ברוח חג שבועות, שהפעיל צוות מחלקת הקליטה
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.