כנס המורשת המחקרי ע"ש פרופ' יאיר פרג ז''ל, הנערך מדי חג החנוכה ובשילוב כנס הצלמים השנתי חוזר, ויתקיים בנר שני של חנוכה בתאריך 15.12.25
ביום חמישי 27.10.16 התקיים אירוע לציון עשור לנפילתו של סמ"ר עוז צמח ז"ל שנפל בקרב גבורה במלחמת לבנון השנייה. מידי שנה מתקיימים אירועים מסורתיים לזכרו והנצחתו, האזכרה השנתית בתאריך העברי בי"ח באב ותחרות כדורסל רחוב "סטריטבול" ביום שישי סמוך ליום הולדתו הלועזי 27 אוקטובר.
השנה, גם האזכרה וגם תחרות הסטריטבול, היו מאוד משמעותיים עם מאות משתתפים כשבנוסף המשפחה החליטה לקיים אירוע משמעותי לציון עשור לנפילתו. האירוע נערך ברעות מקום בו גדל והתחנך וכך נבחר אולם הספורט בתיכון מו"ר ובמועד יום הולדתו הלועזי 27.10.16.
אולם הספורט היה קטן מלהכיל את מאות האנשים שהגיעו להוקיר את זכרו של עוז וביניהם קצין השריון הראשי תא"ל גיא חסון, תא"ל (במיל') אביגדור קהלני, בני נוער, חניכי הצופים משבט אופק ברעות, חיילים ומפקדים מהגדוד של עוז, קבוצת כדורגל ילדים ג מכבי תל אביב – עוז.
רבים וטובים נרתמו לעזרת חיים ואלישבע צמח הוריו של עוז ז"ל, להפוך את הערב למשמעותי. ובהם האמנים דוד דאור ועידן רפאל חביב, תיכון מו"ר בראשות המנהלת גלית בר-אל וסגניתה רוית ברק, ההרכב המוזיקלי של תלמידי התיכון בניהולו של יניב מר ניר וינשטיין והתושבת מירה פרחי שנרתמה לסייע בארגון האירוע.
חיים צמח וילדי קבוצת הכדורגל ע''ש עוזהאירוע נפתח בסרטון קצר על מלחמת לבנון השנייה, קצין שריון ראשי תא"ל גיא חסון היה ראשון הדוברים ואחריו הוקרן סרטון על קרב הגבורה בו עוז נפל. לאחר מכן התקיים פאנל לוחמים שהיו במערכה בהנחייתו של טל לב-רם.
האמן דוד דאור המשיך בשני שירים: "שמור על העולם ילד" ושיר נוסף של אנדרי בוצ'לי שעוז מאוד אהב, בעיקר בגלל שהעריך מאוד אנשים עם מוגבלויות שהגיעו להישגים משמעותיים. לאחר מכן עלה האלוף במילואים בריק יצחק בעל עיטור העוז ממלחמת יום הכיפורים והיום ממלא תפקיד של נציב קבילות חיילים שתיאר את קרב הגבורה של עוז וציין שערכיו ואישיותו של עוז הם כמגדלור שמקרין על סביבתו.
מיטל קורן הציגה מצגת שמפרטת את עיקרי פעילות ההנצחה והמורשת הפסיבית והאקטיבית שבוצעו בעשר השנים מאז נפילתו של עוז.
אחריה עלה לבמה עידן רפאל חביב, שכן וחבר של המשפחה, ששר את השיר "מחכה" ואת השיר "עוז" שכתב הלחין ושר.
אורן, האח הגדול, נשא דברים שבעקבותיו עלה ההרכב המוזיקלי של התיכון עם יואב וסרמן חבר של עוז ותלמידי התיכון לשיר "צעיר לנצח".
אחרונים עלו ההורים חיים ואלישבע צמח שסיכמו את הערב ולסיום הוקרן סרטון של קטעים מצחיקים על עוז שגרמו לאנשים לצאת עם חיוך על השפתיים. האירוע הסתיים בשירת התקווה כשברקע הוצגה רשימת 121 נופלי מלחמת לבנון השנייה.
עידן רפאל חביבהפקת האירוע חייבה התארגנות לוגיסטית והשקעה כספית לא מבוטלת, נרתמו לסייע:
תיכון מור ברעות בראשות המנהלת גלית בר אל והסגנית רוית ברק ובסיוע צוות מיומן של אורית נבון, מירי כהן וטל לוין, תנועת הצופים שבט אופק, וועד הרובע מכבים רעות, עמותת נאות רעות, דודו גלבוע והאגודה למען החייל, שופרסל שלי רעות, עמותת סחבלים אגף הספורט, הצלם אלון מלכה, הצלם, הצלם חורחה נובומינסקי, חברת ידע קול, ערן בן גל, מירה פרחי, המנחה שיר מאיר, האומנים דוד דאור ועידן רפאל חביב., מנחה הפאנל הכתב הצבאי של גל"צ טל לב-רם, הלוחמים רס"ן מאיר בידרמן, עדיאל חרבש, יונתן סוחר, אל"מ (במיל') משה שטרית ואלוף (במיל'') בריק יצחק.
חיים צמח: "האירוע הייה מאוד מרגש, הרגשנו שאנחנו חייבים לאזור כוחות ולהוציאו לפועל, זה לא הייה פשוט, נדרשו מאיתנו כוחות נפש אדירים, אחרי 10 שנים לא רוצים לתת יד לשכחה, שבני הנוער ממשיכי דרכו של עוז ידעו מי היה עוז וילכו בעקבותיו, אנחנו צריכים הרבה "עוזים" אין לנו מדינה אחרת".
"העשייה הערכית והמשמעותית שהתרחשה ובאה לידי ביטוי בערב לזכר עוז, שתלה זרעים גדולים להמשך עשייה ערכית בתיכון מו"ר ובעיר מודיעין מכבים רעות כולה ואף מעבר לזה".

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
כנס המורשת המחקרי ע"ש פרופ' יאיר פרג ז''ל, הנערך מדי חג החנוכה ובשילוב כנס הצלמים השנתי חוזר, ויתקיים בנר שני של חנוכה בתאריך 15.12.25

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
ביום שלישי 25.11 יום המאבק הבינלאומי באלימות כנגד נשים, נערך קמפיין להעלאת המודעות בקרב תושבים ועסקים ומיצג במרכז העיר

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
שנת הלימודים הסטודנטיאלית יצאה לדרך באירוע בו השתתפו כ-150 סטודנטים וסטודנטיות תושבי העיר שזכו לקבל מלגות בסך מיליון שקלים וחצי

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו
צעד נוסף לקידום התיירות בעיר. בתקופה הקרובה, יוצאת סדרת סיורים המספקת חוויה ייחודית של ביקורים במוזיאון לצד סיורי טעימות במרכז העיר, בתים מארחים ועוד

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
כ-500 שורדי שואה השתתפו בכנס בהובלת הרשות לזכויות ניצולי השואה, העירייה וארגונים של ניצולי השואה בישראל

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
ביום חמישי 19.12 יתקיים יריד ההתנדבות העירוני בהשתתפות עשרות ארגונים ועמותות שמזמינות את הציבור הרחב להגיע ולהתנדב

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
ביום שני, 24.11 תערוך העירייה אירוע עירוני ותקיים קמפיין ומיצג לזכר נשים שנרצחו על רקע אלימות מגדרית

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
תערוכת ''בין גלוי לנסתר'' של האמנית נחמה לבנדל — דיאלוג בין אמנות לארכיאולוגיה, תוצג במוזיאון מורשת מודיעין החל מ-27.11.25.

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו
מפגשי ''קול העולם'' מפגישים את תושבי העיר עם שגרירים מהעולם, כחלק מיוזמה קהילתית ייחודית שמחברת בין תרבויות, דיפלומטיה וסקרנות מקומית

05/11/2025 י"ד חשון תשפ"ו
מאות השתתפו בכנס ראשון מסוגו לקידום בריאות הנפש בעיר, ביוזמת העירייה ומשרד הבריאות. הדגש: חיזוק החוסן הקהילתי והרחבת התמיכה הנפשית לתושבים, גם בזמן חירום.

30/09/2025 ח' תשרי תשפ"ו
נחנך משעול חדש להנצחת רס"ן במיל' מושיקו רוזנוולד, לוחם אמיץ, מפקד נערץ, מהנדס מבריק ואיש משפחה מסור ואהוב

18/09/2025 כ"ה אלול תשפ"ה
הספרייה ע"ש שכטר קיימה טקס הכרזת הזוכים בתחרות בחגיגה של יצירה מקומית של סיפורים קצרים ושירה פרי עטם של תושבי העיר

11/09/2025 י"ח אלול תשפ"ה
בספסלים יישבו מתנדבים שעברו הכשרה ייחודית ומטרתם לאפשר לתושבים בכל הגילים לפרוק עומס נפשי ולחץ, במיוחד מאז 7 באוקטובר ולחזק את תחושת הקהילה ככוח שמחולל ריפוי ושינוי

03/09/2025 י' אלול תשפ"ה
עשרות ילדים עולים השתתפו בקייטנות מיוחדות שהפעילה מחלקת הקליטה בעיר: למדו עברית, טיילו ויצרו חברויות חדשות

02/09/2025 ט' אלול תשפ"ה
סיירת ההתנדבות של הנוער פעלה בחודשי הקיץ ומסכמת פעילות מרגשת וערכית עם מגוון אוכלוסיות שונות ועשייה חברתית לא שגרתית

19/08/2025 כ"ה אב תשפ"ה
סדנאות ופעילויות בארבע גינות כלבים ברחבי העיר ביום הכלב הבינלאומי שלישי 26.8 בשעה 18:00, הכניסה חופשית

21/08/2025 כ"ז אב תשפ"ה
ביום שני 11.8 השתתפו בני משפחה של משרתי מילואים בהכשרה ממוקדת לשומרי סף אשר יכולים לאתר סימני מצוקה ומחשבות אובדניות עקב המלחמה

06/08/2025 י"ב אב תשפ"ה
תלמידי בית חינוך ''צלילים'' יצאו לביקור בשדה התעופה כחלק מהכנה לחיים עצמאיים ושיתוף פעולה עם חברת ''קווים'' שמלווה את בית הספר לאורך השנה

31/07/2025 ו' אב תשפ"ה
תכנית ''שחק בני מצווה'' הסתיימה בטקס בכותל: בני נוער מהעיר למדו על זהות יהודית, התנדבו בקהילה וערכו עלייה לתורה בליווי משפחותיהם.

28/07/2025 ג' אב תשפ"ה
קריאת מגילת איכה ורב-שיח עם משפחות שכולות יתקיימו ברחבת ספריית שכטר. במקביל, יחולו שינויים בשעות פעילות מתקני העירייה וסגירת עסקים בהתאם לחוק העזר העירוני.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.