כנס המורשת המחקרי ע"ש פרופ' יאיר פרג ז''ל, הנערך מדי חג החנוכה ובשילוב כנס הצלמים השנתי חוזר, ויתקיים בנר שני של חנוכה בתאריך 15.12.25
מאות אזרחים ותיקים ממודיעין מכבים רעות נהנו בחודש נובמבר ממגוון פעילויות, סדנאות והרצאות, שהתקיימו במסגרת אירועי ההוקרה לאזרחים הוותיקים. האירועים הועברו במסגרת "חודש הזקן הבינלאומי", חודש שנקבע על ידי האו"ם במטרה להעלות את המודעות לנושאים הקשורים לאזרחים הוותיקים וכן לתרומתם לחברה ולהשפעתם עליה.
לארגון תוכנית האירועים העשירה והמגוונת חברו יחדיו רכזת הגמלאים באגף לשירותים חברתיים, מיכל הלר, רכזת תחום קידום בריאות, מיכל אלימלך, העמותה למען הקשיש, היכל התרבות העירוני, בית החולים "אסף הרופא", שירותי בריאות כללית, המרכז הרב תחומי ועמותת סחלבים.
את אירועי החודש פתחו שיעורי טאי צ'י וצ'י גונג, אותם העבירה ליאת קסירר באחד מפארקי העיר, ובהמשך נערך במועדון מפג"ש הפנינג בריאות גדול, בשיתוף המרכז להתעמלות בונה עצם, שם הועברו מספר הרצאות בנושאים הנוגעים למניעת כאבי ברכיים וגב, חיזוק שרירים ועוד.
במהלך החודש נהנו האזרחים הוותיקים בעיר גם מהרצאה על שבעת פלאי עולם, מהרצאה של מנהלת תחום הבריאות במשרד לשוויון חברתי, זהרה כהן, שהסבירה על מיצוי זכויות בריאות לגמלאים, מפעילות תנועה של הריקוד ריו אביירטו, שהעבירה נעמה יניב, ומהרצאה על מסגרות משפחתיות בתרבויות העולם.
נציגים מבית החולים "אסף הרופא" העבירו הרצאות מרתקות בנושא תזונה בגיל השלישי, ותרומת הפעילות הגופנית, ונציגי שירותי בריאות כללית לימדו בהרצאותיהם המעניינות את הנוכחים על כוח המוח בגיל השלישי ועל שיווי המשקל במניעת נפילות. הנוכחים אף עברו במקום בדיקות שיווי משקל על ידי הפיזיותרפיסטים.
חדר כושר מנטלי - הרקדה המוניתבמהלך החודש נהנו האזרחים הוותיקים גם מפעילויות ספורטיביות של טניס שולחן, משחק הכדור פטאנק, הליכה נורדית ויוגה צחוק, פעילויות שמתקיימות לאורך כל השנה ובאופן קבוע בעיר, על ידי העמותה למען הקשיש ורכזת קידום הבריאות העירונית. כמו כן, במסגרת פסטיבל "צלילי סתיו", קיבלו המשתתפים את השבת ביחד עם מקהלת "שרים בגיל".
את אירועי ההוקרה לאזרחים הוותיקים סגר יום מיוחד בנושא "חדר כושר מנטלי", שנערך בשיתוף רכזת הגמלאים בעיר, המרכז הרב תחומי ומחלקת קהילה שבעמותת סחלבים. את היום פתחו מנהלת המרכז הרב תחומי, ד"ר אורנה מגר, וסגן ראש העיר ומחזיק תיק הגמלאים, שלמה פסי, אשר בירכו את 140 הנוכחים.
במהלך היום הרצתה הנטורופתית והתזונאית, גיליה כהן, ששברה מיתוסים לגבי תזונה וספורט. מנהל התכנית "רגע חושבים" של מכון פויירשטיין, צביקה וולק, העביר את הרצאתו "בדרכי המוח איך לשמור על הראש", בה סיפר על תכונת המוח האנושי להתחדש בעת ביצוע פעילות נכונה, דבר המאפשר לאנשים בכל גיל להתפתח וללמוד. וולק הסביר כיצד ניתן לנצל את תופעה זו לטובתנו, וכן נתן טיפים בנושא. בהמשך, נהנו המשתתפים מפעילות טאי צ'י, שמשפרת את הקואורדינציה ואת שיווי המשקל, ומאימון מוח בשיטת פוירשטיין, שמחזקת את האינטראקציה והתקשורת הבין אישית. היום המעשיר נסגר בהרקדה ברחבת היכל התרבות עם שלום גיאת.
משתתפי היום יצאו עם הידע שאימון המוח עשוי לתרום בהיערכות לאתגרי העתיד, וכי המוח מגיב להתנסויות, וככל שמאמנים ומאתגרים אותו יותר כך ילך וישתפר תפקודו. עוד למדו כי חשוב לשמור על הבריאות, הן מבחינה גופנית והן מבחינה מנטלית.
ממלא מקום ראש העיר ומחזיק תיק האזרחים הוותיקים, שלמה פסי: "חודש ההוקרה לאזרחים הוותיקים היה רצוף באירועים מגוונים בהם השתתפו מאות רבות של תושבים. שמחתי לראות מתנדבים שהם אזרחים ותיקים, וגם מתנדבים שהם בני נוער ותושבים בגילאים שבין לבין. אני רוצה להודות לכל הגורמים שחברו יחד לקיום האירועים השונים: רכזת האזרחים הוותיקים, הקתדרה העירונית, בניהולה של ד"ר אורנה מגר, האגף לשירותים חברתיים, רכזת קידום בריאות, רכזת קהילה בסחלבים והעמותה למען הקשיש, שבראשה מיגל הרף. אני בטוח שבעתיד, עם פתיחתו של המתחם שיעמוד לזכות האזרחים הוותיקים בעמק האלה, נוכל להמשיך ולהרחיב את מגוון הפעילויות למען התושבים הוותיקים."

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
כנס המורשת המחקרי ע"ש פרופ' יאיר פרג ז''ל, הנערך מדי חג החנוכה ובשילוב כנס הצלמים השנתי חוזר, ויתקיים בנר שני של חנוכה בתאריך 15.12.25

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
ביום שלישי 25.11 יום המאבק הבינלאומי באלימות כנגד נשים, נערך קמפיין להעלאת המודעות בקרב תושבים ועסקים ומיצג במרכז העיר

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
שנת הלימודים הסטודנטיאלית יצאה לדרך באירוע בו השתתפו כ-150 סטודנטים וסטודנטיות תושבי העיר שזכו לקבל מלגות בסך מיליון שקלים וחצי

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו
צעד נוסף לקידום התיירות בעיר. בתקופה הקרובה, יוצאת סדרת סיורים המספקת חוויה ייחודית של ביקורים במוזיאון לצד סיורי טעימות במרכז העיר, בתים מארחים ועוד

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
כ-500 שורדי שואה השתתפו בכנס בהובלת הרשות לזכויות ניצולי השואה, העירייה וארגונים של ניצולי השואה בישראל

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
ביום חמישי 19.12 יתקיים יריד ההתנדבות העירוני בהשתתפות עשרות ארגונים ועמותות שמזמינות את הציבור הרחב להגיע ולהתנדב

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
ביום שני, 24.11 תערוך העירייה אירוע עירוני ותקיים קמפיין ומיצג לזכר נשים שנרצחו על רקע אלימות מגדרית

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
תערוכת ''בין גלוי לנסתר'' של האמנית נחמה לבנדל — דיאלוג בין אמנות לארכיאולוגיה, תוצג במוזיאון מורשת מודיעין החל מ-27.11.25.

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו
מפגשי ''קול העולם'' מפגישים את תושבי העיר עם שגרירים מהעולם, כחלק מיוזמה קהילתית ייחודית שמחברת בין תרבויות, דיפלומטיה וסקרנות מקומית

05/11/2025 י"ד חשון תשפ"ו
מאות השתתפו בכנס ראשון מסוגו לקידום בריאות הנפש בעיר, ביוזמת העירייה ומשרד הבריאות. הדגש: חיזוק החוסן הקהילתי והרחבת התמיכה הנפשית לתושבים, גם בזמן חירום.

30/09/2025 ח' תשרי תשפ"ו
נחנך משעול חדש להנצחת רס"ן במיל' מושיקו רוזנוולד, לוחם אמיץ, מפקד נערץ, מהנדס מבריק ואיש משפחה מסור ואהוב

18/09/2025 כ"ה אלול תשפ"ה
הספרייה ע"ש שכטר קיימה טקס הכרזת הזוכים בתחרות בחגיגה של יצירה מקומית של סיפורים קצרים ושירה פרי עטם של תושבי העיר

11/09/2025 י"ח אלול תשפ"ה
בספסלים יישבו מתנדבים שעברו הכשרה ייחודית ומטרתם לאפשר לתושבים בכל הגילים לפרוק עומס נפשי ולחץ, במיוחד מאז 7 באוקטובר ולחזק את תחושת הקהילה ככוח שמחולל ריפוי ושינוי

03/09/2025 י' אלול תשפ"ה
עשרות ילדים עולים השתתפו בקייטנות מיוחדות שהפעילה מחלקת הקליטה בעיר: למדו עברית, טיילו ויצרו חברויות חדשות

02/09/2025 ט' אלול תשפ"ה
סיירת ההתנדבות של הנוער פעלה בחודשי הקיץ ומסכמת פעילות מרגשת וערכית עם מגוון אוכלוסיות שונות ועשייה חברתית לא שגרתית

19/08/2025 כ"ה אב תשפ"ה
סדנאות ופעילויות בארבע גינות כלבים ברחבי העיר ביום הכלב הבינלאומי שלישי 26.8 בשעה 18:00, הכניסה חופשית

21/08/2025 כ"ז אב תשפ"ה
ביום שני 11.8 השתתפו בני משפחה של משרתי מילואים בהכשרה ממוקדת לשומרי סף אשר יכולים לאתר סימני מצוקה ומחשבות אובדניות עקב המלחמה

06/08/2025 י"ב אב תשפ"ה
תלמידי בית חינוך ''צלילים'' יצאו לביקור בשדה התעופה כחלק מהכנה לחיים עצמאיים ושיתוף פעולה עם חברת ''קווים'' שמלווה את בית הספר לאורך השנה

31/07/2025 ו' אב תשפ"ה
תכנית ''שחק בני מצווה'' הסתיימה בטקס בכותל: בני נוער מהעיר למדו על זהות יהודית, התנדבו בקהילה וערכו עלייה לתורה בליווי משפחותיהם.

28/07/2025 ג' אב תשפ"ה
קריאת מגילת איכה ורב-שיח עם משפחות שכולות יתקיימו ברחבת ספריית שכטר. במקביל, יחולו שינויים בשעות פעילות מתקני העירייה וסגירת עסקים בהתאם לחוק העזר העירוני.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.