חודש הנוער 2017

10/05/2017 י"ד אייר תשע"ז

חודש הנוער

חודש מאי הקרוב יוקדש כולו לבני הנוער של מודיעין מכבים רעות, והשנה, שבוע הנוער הורחב לחודש שלם. במהלך חודש הנוער 2017, אותו מארגנת מחלקת הנוער והצעירים בעמותת סחלבים, יתקיימו ברחבי העיר מגוון פעילויות עבור אלפי בני הנוער הגרים כאן.

אירוע הפתיחה לחודש הנוער התקיים ביום שישי האחרון עם הפעילות "להעיר את העיר", במסגרתו הגיעו נציגים מצוות מחלקת הנוער והצעירים וממועצת התלמידים והנוער העירונית לבתי ספר, שם קיימו הפנינג גדול ומשמח הכולל מוזיקה, פרסים והפתעות.

בשבוע הראשון של חודש הנוער, הופיעו בערב יום העצמאות בפני בני הנוער, בבמה המרכזית שבעמק החולה, הזמר איתי לוי, הרכב "האולטראס" והדיג'יי TRACKORD. באותו השבוע, ורגע לפני שיתחילו הבגרויות, יוכלו השמיניסטים להשתתף בכנס המתגייסים השנתי, בו יקבלו את תיק הגב הגדול שישמש אותם בשירות הצבאי והלאומי, ולצפות במופע סטאנדאפ של מני עוזרי וחן מזרחי.

בשבוע השני של חודש הנוער יתקיימו במתחם הגג האדום פעילויות "ח"י בגג" (חברה ישראלית), בשיתוף מינהל החינוך העירוני ומינהל חברה ונוער.

הפעילויות יעסקו במגוון רחב של תחומים הנוגעים לחברה הישראלית ולבני הנוער, ויכללו מפגש מנהיגות של מועצות התלמידים הבית ספריות, הרצאה בנושא הרשתות החבריות ופערי הדורות, פעילות בנושאי אלכוהול וסמים דרך סיפור "מועדון 27", הרצאה השראתית וסדנאות אמנות בנושא "זהום ומקום" והרצאה וסדנה בנושא יזמות חברתית.

בכל אחד מימי הפעילות יגיעו למתחם כ-150 תלמידי כיתות ט'-י' מבתי הספר בעיר, כאשר בנוסף לתוכן החינוכי, ישמש המתחם כמקום לחיבור ומפגש בין בני הנוער מבתי הספר השונים.

שבוע זה ייחתם בפעילות המסורתית "שבת ביחד", שתכלול תפילת שבת, ארוחת שישי משותפת, שירי שבת וארץ ישראל ומעגלי שיח, שיימשכו אל תוך הלילה, עבור בני נוער דתיים וחילוניים כאחד.

להקת ''קפה שחור חזק'' . צילום:  תמיר 'מוש'להקת ''קפה שחור חזק'' . צילום: תמיר 'מוש'

בשבוע השלישי של חודש הנוער ייערך הפנינג הופעות של בני נוער בתחומי האמנות, כולל הופעת "ספוקן וורד" ובמה פתוחה, ויתקיים במגרש הכדורגל שבעמק בית שאן טורניר הכדורגל המסורתי של נבחרת "מקפה לאוזן", שתשחק מול שוטרי משטרת מודיעין, סיירת ההורים ומפקחי העירייה.

בשבוע הרביעי של חודש הנוער יתקיים יום תנועות הנוער העירוני, במהלכו מצדיעות כלל התנועות הפועלות בעיר לחטיבת יפתח של הפלמ"ח, שכבשה את אזור מודיעין במלחמת העצמאות. אירוע נוסף שיתקיים באותו שבוע יהיה יום חילופי השלטון השנתי, במסגרתו חברי מועצת התלמידים והנוער העירונית מחליפים ליום אחד את בכירי העירייה ומועצת העיר.

בשבוע האחרון של חודש הנוער ייערך ערב ההוקרה לנוער מתנדב, בו יקבלו מתנדבים מצטיינים תעודות הוקרה מראש העיר, ואירוע "כוכבי הבמה", בו תיבחר להקת השנה וזמר השנה של מודיעין מכבים רעות ותופיע להקת "קפה שחור חזק".

לאורך החודש יתקיימו אירועי שיא ופעילויות מיוחדות נוספות במתחמי המחלקה: "בגין 74", "קפה בעמק", "קפה בפארק" ו"הגג אדום". על מנת לקבל מידע מפורט על אירועי חודש הנוער 2017 ניתן להיכנס לאתר העירייה ולדף הפייסבוק "נוער מודיעין מכבים רעות".

חבר המועצה ומחזיק תיק הנוער והצעירים, אלעד שמעונוביץ: "צוות מחלקת הנוער והצעירים עבד רבות כדי להפיק חודש מעניין עם אירועי פנאי לצד פעילויות תוכן ערכיות. החודש מהווה את פעילות השיא לבני הנוער בעיר במהלך שנת הפעילות, אבל משמש גם כהכנה לתקופת הקיץ והפעילות הענפה בחופש הגדול."

מנהלת מחלקת הנוער והצעירים בעמותת סחלבים, לטם גל: "עבדנו במחלקה שבועות רבים בכדי לייצר חודש עשיר באירועים מגוונים שיספקו לבני הנוער הנאה רבה, אך יכללו גם פן ערכי, שחשוב לא פחות. את החודש בנינו ביחד עם נציגי הנוער מתוך הבנה כי הם אלו שיודעים הכי טוב מה חסר להם ואנו כאן כדי לעזור להם להשיג זאת. אני מזמינה את כל בני הנוער בעיר לקחת חלק בפעילויות הרבות – כי החודש הזה הוא בשבילכם."

לכל אירועי חודש הנוער – היכנסו לפייסבוק: נוער מודיעין מכבים רעות

ובאתר העירייה באירועים ופנאי לבני הנוער

יום עיון על נוער וצעירים מגווני מגדר

17/04/2024 ט' ניסן תשפ"ד