מאות בני נוער פתחו את הקיץ במתחם שישי החדש בשדרה. ה-ma.com חזר לפעול – עם משחקים, שיח, כיבוד ואווירה בטוחה לנוער בלב העיר.
הגיע לסיומו המחזור ה27 של תכנית בר המצווה העירונית "שחק לבני מצווה". במחזור זה השתתפו 20 בני מצווה, שלקחו חלק במפגשים קבוצתיים בנושאי מסורת, ערכים והיסטוריה, בסדנאות אינטראקטיביות ובעבודה בקהילה.
התכנית, נקראת על שמו של הרמטכ"ל ה-15 של מדינת ישראל, רא"ל אמנון ליפקין שחק ז"ל ומאורגת על ידי אגף תרבות ואירועים – תרבות יהודית, בשיתוף עם ישיבת ההסדר "מאיר הראל" והקרן למורשת הכותל.
יום השיא, שסיים את התכנית, נפתח ביום חמישי האחרון, בהתכנסות בחדר הישיבות של העירייה לעירייה הגיעו ברי המצווה הנרגשים ביחד עם הוריהם וחלקם אף ביחד עם הסבים והסבתות. לחלק מהמשפחות זו אינה הייתה ההשתתפות הראשונה בתכנית אלא השנייה ואף השלישית, עם הילדים הגדולים יותר. בחדר הישיבות נפגשו המשפחות עם חבר המועצה ומחזיק תיק תרבות יהודית, מיכאל חרל"פ והרב אליעזר שנוולד ראש הישיבה, שתלמידיו ליוו לאורך כל התהליך את בני הנוער הצעירים.
לאחר מכן, התארגנו הנערים לתמונה משותפת למזכרת ומשם המשיכו לירושלים כחלק מהחיבור לזהות היהודית ולהיסטוריית עם ישראל, ביחד עם בני משפחותיהם. במסגרת היום החוויתי נהנו בני המשפחות מתהלוכת שופרות, שירה וריקודים עם מעגלי מתופפים לעבר רחבת הכותל, הנחת תפילין משותפת, סיור במנהרות הכותל, ארוחה חגיגית וקבלת תעודות על סיום התכנית.
פרטים והרשמה – דף הבית של תוכנית בר/בת מצווה
14/07/2025 י"ח תמוז תשפ"ה
מאות בני נוער פתחו את הקיץ במתחם שישי החדש בשדרה. ה-ma.com חזר לפעול – עם משחקים, שיח, כיבוד ואווירה בטוחה לנוער בלב העיר.
07/07/2025 י"א תמוז תשפ"ה
סיום מרגש לפרויקט ''חיבורים''– יוזמה קהילתית של חונכות ותמיכה בילדי משפחות המילואים ומשרתי הקבע, שהעניקה במהלך השנה אוזן קשבת, לב פתוח ורגעים של שקט בתוך סערה.
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
מאז פרוץ המלחמה יצאה העירייה בתכנית עירונית נרחבת לסיוע למשרתי המילואים והקבע ובני משפחותיהם. הטבות, מענה רגשי, פעילויות הפגה ופנאי, סיוע במיצוי זכויות ועוד שלל מענים שגובשו בהתאם לתקופה המורכבת
10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
מטרת הכנס להעלות למודעות את הנושא יחד עם מיטב המומחים בתחום הנוירולוגי והנפשי שיספרו גם על שיטות טיפול חדשניות וכן, להקים קהילת ילדים ונוער חולי אפילפסיה לתמיכה
05/06/2025 ט' סיון תשפ"ה
כ-120 עולים חדשים דוברי שפות שונות נהנו מפעילות חווייתית ברוח חג שבועות, שהפעיל צוות מחלקת הקליטה
05/06/2025 ט' סיון תשפ"ה
ביום שלישי 27.5 הגיעו שוב נציגי משרד התחבורה למרכז האלה בית יד לבנים, להעניק שירות לאזרחים ותיקים מגיל 67 ומעלה במסגרת רפורמת צדק תחבורתי לנסיעה חינם בתחבורה הציבורית
05/06/2025 ט' סיון תשפ"ה
בחודש יוני יצוין חודש הגאווה עם מגוון של פעילויות, בהן, אירוע גאווה עירוני, הרצאה על פונדקאות בישראל וכן הרצאות, ליווי ותמיכה בבית הגאה
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
הפתיחה של שתי התערוכות במוזיאון מורשת החשמונאים ובגלריה 51 התקיימה ביום רביעי 21.5. למי שלא הספיק להגיע, התערוכות ימשיכו להיות מוצגות עד 25.10
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
סוף השבוע האמנותי בהשתתפות עשרות יוצרים ויוצרות תושבי העיר שייפתחו את בתיהם ויציגו את יצירותיהם
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
ביום שישי 23.5, נערך טקס הסרת הלוט לחדר הכושר בבית הספר עירוני ב', שייקרא מעתה על שמו של בוגר בית הספר שגב שושן, אשר נרצח ב-7 באוקטובר במסיבת הנובה ולמד במגמת חינוך גופני
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
ביום שישי 23.5 התקיים טקס ההנצחה לקריאת מעלה ע"ש רנ"ג רומן גנדל, שלחם באומץ ובגבורה בטבח 7 באוקטובר בהגנה על קיבוץ ניר עם, כלוחם בחטיבה הטקטית במסמר הגבול
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
שתי תערוכות יחיד של האמנית הרב תחומית אורית ישי, ייפתחו אותו ערב רביעי 21.5, במוזיאון מורשת החשמונאים ובגלריה 51. הסעות מיוחדות יפעלו ביום זה, ויתניידו בין התערוכות לנוחות המבקרים.
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
לאורך חודשי מאי ויוני יוקרנו סרטי קולנוע מדובבים ללא תשלום בשכונות העיר, כל שנותר לכם הוא להביא שמיכה ופופקורן ולהצטרף
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
בעיר, מרכז למיצוי זכויות אשר סייע בשנתיים האחרונות למאות תושבים במיצוי זכויות ומול סבך הבירוקרטיה של משרדי הממשלה, ביטוח לאומים ומוסדות אחרים, ללא תשלום.
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
רשת הספריות ערכה ערב מחווה ליוצרים וליוצרות בעיר, אשר הוציאו לאור ספר בשלוש השנים האחרונות. הערב הינו חלק מפעילות הרשת לקידום הספרות בעיר.
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
זו השנה השנייה של הפסטיבל הכולל מסלולים מפתיעים מנקודת מבטם ובהדרכת תושבי העיר, אשר עשו זאת בהתנדבות מלאה, בשלל פינות חמד ברחבי העיר כמו גבעת הברושים, מכבים, גבעת התיתורה, העמקים, שכונת מורשת ועוד.
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
חיילי גדוד יהודה, הפגינו ערבות הדדית והגיעו למרכז החירום וסייעו בקליטת תושבים שפונו לעיר, בעקבות השריפה שהתחוללה בערב יום העצמאות
06/05/2025 ח' אייר תשפ"ה
בני נוער ממועדון הקפה חילקו לתושבים גלויות זיכרון להנצחת חללי המלחמות, תושבי העיר
06/05/2025 ח' אייר תשפ"ה
טקס בין דורי של תלמידי ברנקו וייס בשיתוף עם האזרחים הוותיקים, נערך זו השנה השנייה, במרכז האלה - בית יד לבנים לציון יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל
27/04/2025 כ"ט ניסן תשפ"ה
משפחות מהעיר הצטרפו לסיור מודרך בואדי נחל ענבה, שבו למדו על הטבע העירוני דרך חקר שטח, איסוף ממצאים וזיהוי בעלי חיים.