כנס המורשת המחקרי ע"ש פרופ' יאיר פרג ז''ל, הנערך מדי חג החנוכה ובשילוב כנס הצלמים השנתי חוזר, ויתקיים בנר שני של חנוכה בתאריך 15.12.25
אירוע ההתרמה המסורתי של הדסה ישראל סניף מור התקיים בבית סחלבים בעיר ובמהלכו הוגשה ארוחת בוקר עם מיטב התבשילים והמאפים מעשה ידיהן של מתנדבות חברות הסניף. ההכנסות קודש לרכישת ציוד למרכז השיקום החדש בהדסה הר-הצופים
"הדסה החזירה לי את החיים בחזרה" כך סכם החייל את פעילות אגף השיקום, בסרט שפתח את אירוע ההתרמה של "הדסה-ישראל" סניף מור, ב"בראנץ" שהתקיים ביום שישי האחרון בבוקר במתנ"ס סחלבים במודיעין -מכבים-רעות.
"הבראנץ" הפך במשך השנים למסורת בעיר. מטרתו גיוס כספים לרכישת ציוד עבור אחת ממחלקות בית החולים הדסה, באמצעות "ארוחת בוקר מפנקת" ותכנית הכוללת הרצאה ומופע אומנותי . בארוחת הבוקר ניתן למצוא ממיטב התבשילים והמאפים מעשה ידיהן של חברות הסניף, המתנדבות בעיר. ה"בראנץ" הוא גם מפגש חברתי של החברות ואורחים שרוכשים כרטיסים כדי לתרום לבית חולים הדסה.
לאחר הקרנת הסרט הזמינה גו'די כבירי מנחת בוקר זה, את נורית שופר הנשיאה של הדסה-ישראל סניף מור במודיעין, לברך את האורחים. "ברוכים הבאים לבוקר של תרומה וכיף" פתחה נורית את דבריה והוסיפה "אנו נרתמים לגיוס כספים לרכישת ציוד לשיקום פצועי צה"ל ונפגעי פעולות איבה באגף השיקום בבית חולים הדסה הר הצופים, המתמחה בטיפול בנפגעי חוט השדרה וחבלה רב מערכתית".
נורית ציינה, כי מדובר במרכז רב תחומי שיוקם במחלקת השיקום בהדסה הר הצופים שיכלול מערכת אבחון והערכת המוגבלות והנכות, טיפול שיקום רב תחומי כולל באמצעות טכנולוגיה מתקדמת ומעקב ארוך טווח אחרי הנכים. כמו כן יוכנס ציוד מתקדם שנותן פתרון שיקומי שלא היה קיים בעבר ושיאפשר לנכים פגועי חוט שדרה "וותיקים" להגיע לתפקוד גבוה יותר.
"שיקום ארוך טווח, חזרה לתפקוד מיטבי , צמצום נכות והמשך הטיפול לשימור היכולת הנותרת הינן המטרות העיקריות של הפרויקט" אמרה. נורית הודתה לחברות הסניף, לוועדה לגיוס כספים, לצוות המארגן ולכל מי שעזר ותרם להצלחת בוקר נפלא זה.
בהמשך, הזמינה גו'די כבירי, את עמרי שטח גיטריסט פלמנקו ויוצר ואת מוטי שריג זמר פלמנקו, שהופיעו בהתנדבות והנעימו לקהל בניגון קטעים מוסיקליים ושירי פלמנקו.
אירוע ההתרמה של ''הדסה-ישראל'' סניף מורלהרצאה המרכזית של הבוקר: "הכרת הקהילה האתיופית - סיפור אישי ואתגר בקליטת העולים" הוזמן מיקי אוחיהון, סגן אלוף במילואים ותושב מודיעין. הרצאתו המאלפת המשולבת בסיפורו האישי על תרומתו בהעלאת עולי אתיופיה לארץ, רתקה את הקהל.
בסיום העניקה הנשיאה, נורית שופר, תעודות הוקרה לעומרי שטח ומוטי שריג על מופע נפלא ולמיקי אוחיהון על הרצאה התנדבותית מרגשת ומרתקת.
עם סיום התכנית האומנותית וההרצאה הגיע עת ההגרלות: "פרס מיוחד ומרכזי של עוגה יפיפייה מעוצבת וטעימה של Francine-the Garden Baker מכריזה גו'די וממשיכה, "זוג משקפי שמש אופנתיים של אופטיקה אבלין שתורמת לנו שנים, תכשיטים מדוכן פטל בקניון עזריאלי, מגבות תרומת ג'ינג'ר Ginger-, רדיו שעון ועוד". כל אלה היו רק חלק מהפרסים שנתרמו ועלו בגורל.
תם אירוע "הבראנץ" וגו'די כבר מודיעה על אירוע נוסף בדרך - מופע סטנדאפ שיתקיים כשבועיים לפני חג הפסח.
כתמיד, הסכום שהתקבל מרכישת כרטיסי הכניסה וכרטיסי ההגרלה - כולו קודש לרכישת ציוד לטובת בית החולים הדסה והפעם - למרכז השיקום החדש באגף השיקום בבית החולים הדסה הר-הצופים.
כתבה: חיה כץ, מתנדבת בהדסה-ישראל סניף מור במודיעין
צלום: חניתה ברוך, מתנדבת בהדסה-ישראל סניף מור במודיעין

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
כנס המורשת המחקרי ע"ש פרופ' יאיר פרג ז''ל, הנערך מדי חג החנוכה ובשילוב כנס הצלמים השנתי חוזר, ויתקיים בנר שני של חנוכה בתאריך 15.12.25

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
ביום שלישי 25.11 יום המאבק הבינלאומי באלימות כנגד נשים, נערך קמפיין להעלאת המודעות בקרב תושבים ועסקים ומיצג במרכז העיר

03/12/2025 י"ג כסלו תשפ"ו
שנת הלימודים הסטודנטיאלית יצאה לדרך באירוע בו השתתפו כ-150 סטודנטים וסטודנטיות תושבי העיר שזכו לקבל מלגות בסך מיליון שקלים וחצי

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו
צעד נוסף לקידום התיירות בעיר. בתקופה הקרובה, יוצאת סדרת סיורים המספקת חוויה ייחודית של ביקורים במוזיאון לצד סיורי טעימות במרכז העיר, בתים מארחים ועוד

02/12/2025 י"ב כסלו תשפ"ו
כ-500 שורדי שואה השתתפו בכנס בהובלת הרשות לזכויות ניצולי השואה, העירייה וארגונים של ניצולי השואה בישראל

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
ביום חמישי 19.12 יתקיים יריד ההתנדבות העירוני בהשתתפות עשרות ארגונים ועמותות שמזמינות את הציבור הרחב להגיע ולהתנדב

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
ביום שני, 24.11 תערוך העירייה אירוע עירוני ותקיים קמפיין ומיצג לזכר נשים שנרצחו על רקע אלימות מגדרית

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
תערוכת ''בין גלוי לנסתר'' של האמנית נחמה לבנדל — דיאלוג בין אמנות לארכיאולוגיה, תוצג במוזיאון מורשת מודיעין החל מ-27.11.25.

10/11/2025 י"ט חשון תשפ"ו
מפגשי ''קול העולם'' מפגישים את תושבי העיר עם שגרירים מהעולם, כחלק מיוזמה קהילתית ייחודית שמחברת בין תרבויות, דיפלומטיה וסקרנות מקומית

05/11/2025 י"ד חשון תשפ"ו
מאות השתתפו בכנס ראשון מסוגו לקידום בריאות הנפש בעיר, ביוזמת העירייה ומשרד הבריאות. הדגש: חיזוק החוסן הקהילתי והרחבת התמיכה הנפשית לתושבים, גם בזמן חירום.

30/09/2025 ח' תשרי תשפ"ו
נחנך משעול חדש להנצחת רס"ן במיל' מושיקו רוזנוולד, לוחם אמיץ, מפקד נערץ, מהנדס מבריק ואיש משפחה מסור ואהוב

18/09/2025 כ"ה אלול תשפ"ה
הספרייה ע"ש שכטר קיימה טקס הכרזת הזוכים בתחרות בחגיגה של יצירה מקומית של סיפורים קצרים ושירה פרי עטם של תושבי העיר

11/09/2025 י"ח אלול תשפ"ה
בספסלים יישבו מתנדבים שעברו הכשרה ייחודית ומטרתם לאפשר לתושבים בכל הגילים לפרוק עומס נפשי ולחץ, במיוחד מאז 7 באוקטובר ולחזק את תחושת הקהילה ככוח שמחולל ריפוי ושינוי

03/09/2025 י' אלול תשפ"ה
עשרות ילדים עולים השתתפו בקייטנות מיוחדות שהפעילה מחלקת הקליטה בעיר: למדו עברית, טיילו ויצרו חברויות חדשות

02/09/2025 ט' אלול תשפ"ה
סיירת ההתנדבות של הנוער פעלה בחודשי הקיץ ומסכמת פעילות מרגשת וערכית עם מגוון אוכלוסיות שונות ועשייה חברתית לא שגרתית

19/08/2025 כ"ה אב תשפ"ה
סדנאות ופעילויות בארבע גינות כלבים ברחבי העיר ביום הכלב הבינלאומי שלישי 26.8 בשעה 18:00, הכניסה חופשית

21/08/2025 כ"ז אב תשפ"ה
ביום שני 11.8 השתתפו בני משפחה של משרתי מילואים בהכשרה ממוקדת לשומרי סף אשר יכולים לאתר סימני מצוקה ומחשבות אובדניות עקב המלחמה

06/08/2025 י"ב אב תשפ"ה
תלמידי בית חינוך ''צלילים'' יצאו לביקור בשדה התעופה כחלק מהכנה לחיים עצמאיים ושיתוף פעולה עם חברת ''קווים'' שמלווה את בית הספר לאורך השנה

31/07/2025 ו' אב תשפ"ה
תכנית ''שחק בני מצווה'' הסתיימה בטקס בכותל: בני נוער מהעיר למדו על זהות יהודית, התנדבו בקהילה וערכו עלייה לתורה בליווי משפחותיהם.

28/07/2025 ג' אב תשפ"ה
קריאת מגילת איכה ורב-שיח עם משפחות שכולות יתקיימו ברחבת ספריית שכטר. במקביל, יחולו שינויים בשעות פעילות מתקני העירייה וסגירת עסקים בהתאם לחוק העזר העירוני.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.