מאות בני נוער פתחו את הקיץ במתחם שישי החדש בשדרה. ה-ma.com חזר לפעול – עם משחקים, שיח, כיבוד ואווירה בטוחה לנוער בלב העיר.
מיזם מעניין נרקם בימים אלה בעיר תחת השם "סורגות קהילה". המיזם שואף לחבר בין קבוצות של נשים בכל הגילאים ומקשת רחבה של אוכלוסיות כמו נשים מתנדבות, מרותקות לביתן ועוד, כולן למען אותה מטרה – הפגת הבדידות ופעילות חברתית משותפת דרך תחום הסריגה ולחבר אותן עם קהלים נוספים – גברים, ילדי ונוער לפעילות משותפת.
את המיזם מובילה מחלקת הבריאות באגף לשירותים חברתיים בשיתוף עם נשות 50+ במודיעין.
בשלב הראשון התקיימה פגישה חגיגית בה השתתפו נשות 50+ שהתנדבו לקחת חלק בפרויקט, נשים סורגות תושבות העיר וארגונים רבים מהקהילה שייקחו חלק במיזם כגון: מחלקת הגמלאים, המרכז הרב תחומי, מחלקת נוער וצעירים ועוד. כעת מתמקדים בגיוסן של נשים שיודעות לסרוג ויכשירו בהמשך את המתנדבות שיסרגו כאמור יחד, במפגשים שבועיים בהם ייווצרו באופן טבעי גם חיבורים חברתיים יפים שיתרמו רבות אחת לשנייה תוך כדי תהליך הסריגה. בסופו של דבר, תחליט הקבוצה לאן לתרום את התוצרים, כמו למשל, בית חולים, מועדוניות נוער, חיילים ועוד, כאשר על כל תוצר תהיה תווית עם שם הסורגת וגלוית תודה אותה תקבל ממי שתרמו למענו.
המיזם בעיר הוא חלק ממיזם עולמי, אותו מוביל בארץ עו"ד אביב וסרמן. בדצמבר 2018 פנתה אל וסרמן חברה מאנגליה שסיפרה לו על הפרויקט, שמטרתו כאמור להילחם באופן פשוט ויצירתי באחת התופעות הקשות של העולם המערבי – "הבדידות". על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה באנגליה ובישראל, כ-50% מהנשים בגילאי 75 ומעלה, חוות בדידות, אשר יש לה השלכות פסיכולוגיות ופיזיולוגיות על תוחלת החיים.
לדברי וסרמן "מה שמייחד קבוצות סריגה אלה הוא שהן משלבות נשים צעירות ומבוגרות החוות בדידות ונשענות אחת על השנייה ומעבירות את תוצרי הסריגה לאוכלוסיות שונות שנהנות מהם." כמו כן, פעולת הסריגה, בדומה ליוגה ומדיטציה, מפחיתה חרדה ודיכאון, מגבירה את תחושת הרוגע, מסדירה את מחזור הדם, מפחיתה כאבים כרוניים ועוד. כל אלה הוכחו במחקרים השוואתיים ארוכי טווח באנגליה וארה"ב. הייחוד בפרויקט "סורגות קהילה" הוא יצירת הקהילה המגוונת שתורמת ונתרמת ובראשן כאמור, הפגת הבדידות, אך כמובן, מקשת רחבה של אוכלוסיות וגילאים של הנשים.
ברוך בוחניק, מחזיק תיק הבריאות: "האינטנסיביות של החיים אינם תחליף לתקשורת בסיסית בין בני אדם ואנו עדים לפרויקטים שעוסקים בבדידות. הפרויקט הזה נועד לקדם מפגשים בינאישיים וקבוצתיים כדי לעודד את השיח ואת תחושת השייכות תוך כדי יצירת אומנות אישית למען מישהו ואני חושב שהמודל פשוט מקסים וקולע למטרה. הציבור מוזמן להגיע למפגשים כדי ליצור מעגלי תקשורת וליצור אומנות."
מי שמעוניינת להתנדב או להכשיר מתנדבות לסריגה יכולה ליצור קשר עם ניצה גליפת בטלפון – 054-5805061.
20/07/2025 כ"ד תמוז תשפ"ה
מאות בני נוער פתחו את הקיץ במתחם שישי החדש בשדרה. ה-ma.com חזר לפעול – עם משחקים, שיח, כיבוד ואווירה בטוחה לנוער בלב העיר.
20/07/2025 כ"ד תמוז תשפ"ה
כ-70 בני נוער ייקחו חלק בקיץ בסיירת ההתנדבות העירונית – יוזמה חינוכית-חברתית שתפגיש אותם עם עשייה קהילתית, ערכים ותרומה משמעותית במגוון תחומים
07/07/2025 י"א תמוז תשפ"ה
סיום מרגש לפרויקט ''חיבורים''– יוזמה קהילתית של חונכות ותמיכה בילדי משפחות המילואים ומשרתי הקבע, שהעניקה במהלך השנה אוזן קשבת, לב פתוח ורגעים של שקט בתוך סערה.
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
מאז פרוץ המלחמה יצאה העירייה בתכנית עירונית נרחבת לסיוע למשרתי המילואים והקבע ובני משפחותיהם. הטבות, מענה רגשי, פעילויות הפגה ופנאי, סיוע במיצוי זכויות ועוד שלל מענים שגובשו בהתאם לתקופה המורכבת
10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
מטרת הכנס להעלות למודעות את הנושא יחד עם מיטב המומחים בתחום הנוירולוגי והנפשי שיספרו גם על שיטות טיפול חדשניות וכן, להקים קהילת ילדים ונוער חולי אפילפסיה לתמיכה
05/06/2025 ט' סיון תשפ"ה
כ-120 עולים חדשים דוברי שפות שונות נהנו מפעילות חווייתית ברוח חג שבועות, שהפעיל צוות מחלקת הקליטה
05/06/2025 ט' סיון תשפ"ה
ביום שלישי 27.5 הגיעו שוב נציגי משרד התחבורה למרכז האלה בית יד לבנים, להעניק שירות לאזרחים ותיקים מגיל 67 ומעלה במסגרת רפורמת צדק תחבורתי לנסיעה חינם בתחבורה הציבורית
05/06/2025 ט' סיון תשפ"ה
בחודש יוני יצוין חודש הגאווה עם מגוון של פעילויות, בהן, אירוע גאווה עירוני, הרצאה על פונדקאות בישראל וכן הרצאות, ליווי ותמיכה בבית הגאה
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
הפתיחה של שתי התערוכות במוזיאון מורשת החשמונאים ובגלריה 51 התקיימה ביום רביעי 21.5. למי שלא הספיק להגיע, התערוכות ימשיכו להיות מוצגות עד 25.10
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
סוף השבוע האמנותי בהשתתפות עשרות יוצרים ויוצרות תושבי העיר שייפתחו את בתיהם ויציגו את יצירותיהם
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
ביום שישי 23.5, נערך טקס הסרת הלוט לחדר הכושר בבית הספר עירוני ב', שייקרא מעתה על שמו של בוגר בית הספר שגב שושן, אשר נרצח ב-7 באוקטובר במסיבת הנובה ולמד במגמת חינוך גופני
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
ביום שישי 23.5 התקיים טקס ההנצחה לקריאת מעלה ע"ש רנ"ג רומן גנדל, שלחם באומץ ובגבורה בטבח 7 באוקטובר בהגנה על קיבוץ ניר עם, כלוחם בחטיבה הטקטית במסמר הגבול
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
שתי תערוכות יחיד של האמנית הרב תחומית אורית ישי, ייפתחו אותו ערב רביעי 21.5, במוזיאון מורשת החשמונאים ובגלריה 51. הסעות מיוחדות יפעלו ביום זה, ויתניידו בין התערוכות לנוחות המבקרים.
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
לאורך חודשי מאי ויוני יוקרנו סרטי קולנוע מדובבים ללא תשלום בשכונות העיר, כל שנותר לכם הוא להביא שמיכה ופופקורן ולהצטרף
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
בעיר, מרכז למיצוי זכויות אשר סייע בשנתיים האחרונות למאות תושבים במיצוי זכויות ומול סבך הבירוקרטיה של משרדי הממשלה, ביטוח לאומים ומוסדות אחרים, ללא תשלום.
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
רשת הספריות ערכה ערב מחווה ליוצרים וליוצרות בעיר, אשר הוציאו לאור ספר בשלוש השנים האחרונות. הערב הינו חלק מפעילות הרשת לקידום הספרות בעיר.
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
זו השנה השנייה של הפסטיבל הכולל מסלולים מפתיעים מנקודת מבטם ובהדרכת תושבי העיר, אשר עשו זאת בהתנדבות מלאה, בשלל פינות חמד ברחבי העיר כמו גבעת הברושים, מכבים, גבעת התיתורה, העמקים, שכונת מורשת ועוד.
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
חיילי גדוד יהודה, הפגינו ערבות הדדית והגיעו למרכז החירום וסייעו בקליטת תושבים שפונו לעיר, בעקבות השריפה שהתחוללה בערב יום העצמאות
06/05/2025 ח' אייר תשפ"ה
בני נוער ממועדון הקפה חילקו לתושבים גלויות זיכרון להנצחת חללי המלחמות, תושבי העיר
06/05/2025 ח' אייר תשפ"ה
טקס בין דורי של תלמידי ברנקו וייס בשיתוף עם האזרחים הוותיקים, נערך זו השנה השנייה, במרכז האלה - בית יד לבנים לציון יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל