שתי תערוכות יחיד של האמנית הרב תחומית אורית ישי, ייפתחו אותו ערב רביעי 21.5, במוזיאון מורשת החשמונאים ובגלריה 51. הסעות מיוחדות יפעלו ביום זה, ויתניידו בין התערוכות לנוחות המבקרים.
תכנית משפחות למען משפחות, שיזם המשנה לראש העיר ומחזיק התיק לשירותים חברתיים, עמיעד טאוב, היא תוכנית בה מעניקים בני משפחות של ילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים, העצמה ותמיכה למשפחות הנמצאות בראשית המסע וההתמודדות. 14 הורים מתנדבים סיימו את שלב ההכשרה ובשבועות הקרובים יצוותו למשפחות בתחילת הדרך.
ביום רביעי האחרון, 4.12.19, התכנסו ארבע עשרה ההורים במרכז למשפחה למפגש סיכום ההכשרה וחלוקת תעודות, לערב המרגש הצטרף יוזם התכנית, עמיעד טאוב. במפגש סיכמו ההורים את החוויה המשמעותית ואת הכלים החשובים שקיבלו במסגרת ההכשרה, כלים שיעזרו להם בחיי היום יומיום וכלים שהם יכולים להעביר למשפחות אותם ילוו.
ההכשרה כללה 12 מפגשים בהנחיית אודי בק, פסיכולוג חינוכי מומחה ומדריך. במקביל התכנסה ועדת היגוי לתכנית בה חברים את עמיעד טאוב, ענת נהור, ראש צוות צרכים מיוחדים, איילת זלוטניק, מנהלת המרכז למשפחה ומנחה התכנית בק. בוועדה בחנו את התכנים שעברו בתכנית ואת שלבי ההתקדמות של המשתתפים.
תכנית משפחות למען משפחות נולדה מתוך הבנה שהשלבים הראשונים בקבלת הבשורה על חולי, לקות או אבחון של מוגבלות הינם קשים במיוחד. לא פעם המשפחה נכנסת למשבר כי הם אינם יודעים לאן לפנות וזקוקים להכוונה.
חיבורים בין משפחות שחוו משבר למשפחות שנמצאות בראשית המשבר מתקיימים כל הזמן וזכורים כחוויה מאוד משמעותית, הן מבחינה רגשית והן מבחינת המידע. כיום חיבורים אילו נעשים ללא הנחייה, ליווי או תמיכה ועל סמך אינטואיציה וידע שהם צברו באופן אישי לאורך השנים. משפחות אלו חשות כי הן זקוקות לכתובת לפנות אליה, להתייעץ איתה, לשתף בתחושות ולקבל הכוונה בליווי.
המשנה לראש העיר ומחזיק התיק לשירותים חברתיים, עמיעד טאוב: ''תכנית מל"מ נולדה מתוך הבנה וידע כי לאדם החווה משבר יהיו את השפה המשותפת הטובה ביותר עם הורה בתחילת הדרך. הניסון פלוס הכלים שנרכשו בקורס יכולים לשנות עולם ומלאו. מטרתנו הינה לשלב ידיים עם ההון האנושי הנפלא בעיר של מי שבחרו לצאת מהמשבר הפרטי שלהם ולסייע לאחרים. אנו ממשיכים לבחון את התכנית ולהתאים אותה למגוון קהלים נוספים כמו משפחות ובראשן הורה עצמאי ועולים חדשים."
מנהלת האגף לשירותים חברתיים, גב' מרינה שדה: "תכנית מל"מ אכן עברה שלב והכתירה קבוצה איכותית של הורים מתנדבים שהתגייסו לטובת הורים אחרים שזקוקים לליווי ייחודי. יש צמתים בחיים שיכולים להיות מאתגרים במיוחד ואף מטלטלים, ונראה כי נוכחות, תמיכה והכוונה של אדם שעבר בצומת דומה קודם לכן, הופך את המענה לקרוב, נגיש, מרגיע ובגובה העיניים. אגף השירותים החברתיים בעיר מוקיר את ההורים שסיימו את ההכשרה ומאחל להם עשייה משמעותית והצלחה בהמשך הדרך."
21/05/2025 כ"ג אייר תשפ"ה
שתי תערוכות יחיד של האמנית הרב תחומית אורית ישי, ייפתחו אותו ערב רביעי 21.5, במוזיאון מורשת החשמונאים ובגלריה 51. הסעות מיוחדות יפעלו ביום זה, ויתניידו בין התערוכות לנוחות המבקרים.
21/05/2025 כ"ג אייר תשפ"ה
לאורך חודשי מאי ויוני יוקרנו סרטי קולנוע מדובבים ללא תשלום בשכונות העיר, כל שנותר לכם הוא להביא שמיכה ופופקורן ולהצטרף
14/05/2025 ט"ז אייר תשפ"ה
בעיר, מרכז למיצוי זכויות אשר סייע בשנתיים האחרונות למאות תושבים במיצוי זכויות ומול סבך הבירוקרטיה של משרדי הממשלה, ביטוח לאומים ומוסדות אחרים, ללא תשלום.
14/05/2025 ט"ז אייר תשפ"ה
רשת הספריות ערכה ערב מחווה ליוצרים וליוצרות בעיר, אשר הוציאו לאור ספר בשלוש השנים האחרונות. הערב הינו חלק מפעילות הרשת לקידום הספרות בעיר.
14/05/2025 ט"ז אייר תשפ"ה
זו השנה השנייה של הפסטיבל הכולל מסלולים מפתיעים מנקודת מבטם ובהדרכת תושבי העיר, אשר עשו זאת בהתנדבות מלאה, בשלל פינות חמד ברחבי העיר כמו גבעת הברושים, מכבים, גבעת התיתורה, העמקים, שכונת מורשת ועוד.
14/05/2025 ט"ז אייר תשפ"ה
חיילי גדוד יהודה, הפגינו ערבות הדדית והגיעו למרכז החירום וסייעו בקליטת תושבים שפונו לעיר, בעקבות השריפה שהתחוללה בערב יום העצמאות
06/05/2025 ח' אייר תשפ"ה
בני נוער ממועדון הקפה חילקו לתושבים גלויות זיכרון להנצחת חללי המלחמות, תושבי העיר
06/05/2025 ח' אייר תשפ"ה
טקס בין דורי של תלמידי ברנקו וייס בשיתוף עם האזרחים הוותיקים, נערך זו השנה השנייה, במרכז האלה - בית יד לבנים לציון יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל
27/04/2025 כ"ט ניסן תשפ"ה
משפחות מהעיר הצטרפו לסיור מודרך בואדי נחל ענבה, שבו למדו על הטבע העירוני דרך חקר שטח, איסוף ממצאים וזיהוי בעלי חיים.
27/04/2025 כ"ט ניסן תשפ"ה
אימוני יוגה פתוחים לקהל, כולל מתחם לילדים בכל יום ראשון בפארק הדגים. ולראשונה גם ריו אביירטו, בהובלת מחלקת הבריאות
22/04/2025 כ"ד ניסן תשפ"ה
יותר מ־1,500 מבקרים נהנו מפעילויות פסח במוזיאון מורשת החשמונאים – חפירות ארכיאולוגיות, סדנאות וסיורים חווייתיים שחיברו בין עבר, הווה וקהילה.
22/04/2025 כ"ד ניסן תשפ"ה
בין סלעי גבעה טבעית לצמחיית בר מקומית – הפארק החדש בשכונת הציפורים מציע חווייה ייחודית, עם שבילים מדורגים, גן משחקים תלול, אזורי טבע ומפגש קהילתי
07/04/2025 ט' ניסן תשפ"ה
תושבים רבים הגיעו לאירוע המסורתי בפארק הדגים, ונהנו ממכירה קהילתית של מוצרי יד שנייה לקראת חג הפסח
03/04/2025 ה' ניסן תשפ"ה
יותר מ-50 בתים אירחו סדנאות, הרצאות ומפגשים, בסוף שבוע של חיבור קהילתי וחוויה עירונית
26/03/2025 כ"ו אדר תשפ"ה
ביום שלישי 18.3.25 צוין יום המעשים הטובים בשלל יוזמות ומחוות מרגשות ברחבי העיר. חגיגה של קהילתיות, פעילויות רב דוריות והוקרה למתנדבים והמתנדבות
26/03/2025 כ"ו אדר תשפ"ה
יצאה לדרך סדרת פעילויות ייחודית ששמה דגש על החיבור הרב דורי, בין אזרחים ותיקים לבני הנוער בעיר בהובלת מחלקת אזרחים ותיקים באגף קהילה
30/03/2025 א' ניסן תשפ"ה
בימים אלה נרקם שיתוף פעולה של עמותת ''קול נפשי'' עם מחלקת הבריאות ואגף קהילה בעירייה, להקמת פרויקט ספסלי ההקשבה בעיר, רובו ממומן על ידי ''אפשרי בריא גוף נפש''
19/03/2025 י"ט אדר תשפ"ה
כבכל שנה, הפיקה מחלקת הקליטה בעירייה מסיבת פורים לעולים החדשים שחגגו עם שלל תחפושות ססגוניות, רקדו והצטלמו עם דמויות מסרטים אהובים והשתתפו במופע בועות סבון מרהיב
19/03/2025 י"ט אדר תשפ"ה
בתחילת אפריל 2025 יפתח בגבעת הברושים במודיעין מכבים רעות מתחם אמנות בו יוצגו מגוון מייצגים כמו צילומים, פסלי מתכת וחומרים ממוחזרים. מרבית המיצגים יהיו קבועים ועמידים בתנאי מזג אוויר שונים
17/03/2025 י"ז אדר תשפ"ה
מתנדבי יחידת החילוץ העירונית ביקרו במרכז הרפואי לשיקום, "בית לוינשטיין", בכדי לשמח את החיילים והחיילות, פצועי המלחמה. המתנדבים מתכננים להמשיך ביוזמות נוספות של תרומות למען הקהילה