ממשיכים לפעול לביטחון הנוער

09/06/2026 כ"ד סיון תשפ"ו

עיריית מודיעין מכבים רעות קיימה בשבוע שעבר מפגש מקצועי בנושא קידום אקלים עירוני בטוח ומניעת אלימות במרחב העירוני, בהשתתפות מפקד תחנת משטרת מודיעין מכבים רעות, סנ״צ אורן טיבי, ראש מינהל החינוך, בתיה שוכן-אורבוך, ראש מינהל הביטחון, שמוליק כהן, יו״ר הנהגת ההורים העירונית, שני מאור הראל, מנהלי בתי הספר העל יסודיים, מ"מ מנהל אגף נוער וצעירים, מיטל אשור, ומנהלים נוספים.

המפגש התקיים כחלק ממהלך עירוני מתמשך לחיזוק תחושת המוגנות בקרב בני ובנות הנוער, צמצום התנהגויות סיכון, מניעת אלימות וחיזוק שיתוף הפעולה בין העירייה, מערכת החינוך, המשטרה, הנהגת ההורים והקהילה.

במהלך המפגש הוצגו התכניות העירוניות הפועלות בעיר בתחום הנוער, ובהן תכניות הסברה, מניעה, אכיפה, פעילות מדריכי מוגנות, סיירת הורים, שיתופי פעולה עם המשטרה ותכניות לקראת חופשת הקיץ. לצד זאת התקיימה שיחה פתוחה של מפקד התחנה עם מנהלי בתי הספר, שבה עלו צרכים, אתגרים ומשובים מהשטח.

מפקד תחנת מודיעין, סנ״צ אורן טיבי, הדגיש במפגש את חשיבות שיתוף הפעולה בין כלל הגורמים: המשטרה, הרשות המקומית, השיטור העירוני, מערכת החינוך וההורים. בדבריו ציין כי רוב בני ובנות הנוער בעיר הם נוער נורמטיבי, וכי המטרה היא לטפל בנחישות במקרים החריגים, לצד שמירה על תחושת הביטחון של הילדים, ההורים והצוותים החינוכיים.

עוד הציג מפקד התחנה את חשיבות הטיפול המשולב באירועים: מצד אחד מענה אכיפתי מיידי במקרים חריגים, ומצד שני המשכיות טיפולית וחינוכית הכוללת את בתי הספר, גורמי הרווחה והמשפחה. במסגרת זו הודגשה החשיבות של העברת מידע מהירה בין המשטרה למינהל החינוך, כדי שבתי הספר יוכלו להיערך, ללוות את בנות ובני הנוער ולתת מענה מתאים.

במפגש הוצגה גם פעילות המחלקה לביטחון קהילתי, הפועלת לצמצום התנהגויות סיכון בקרב ילדים ובני נוער, בדגש על מניעת אלימות, שימוש באלכוהול ובריונות במרחב הבית ספרי והציבורי.

מדריכי המוגנות הפועלים בבתי הספר נמצאים במרחב הלא פורמלי, יוצרים קשר אישי עם תלמידים, משמשים עבורם אוזן קשבת ומבוגר מהימן שניתן לפנות אליו, ומסייעים לצוותים החינוכיים בזיהוי מצבי סיכון. במסגרת הפעילות מתקיימים גם מפגשים עם תלמידים הזקוקים לליווי, קבוצות חיזוק ותכניות מניעה בבתי הספר היסודיים.

אחת התכניות המרכזיות שהוצגו היא “מדריך ושוטר”, במסגרתה נכנסים מדריך מוגנות ושוטר קהילתי לכיתות פעמיים בשנה: פעם אחת סביב נושא בריונות ברשת, ופעם נוספת לקראת החופש הגדול. המפגשים משלבים היכרות עם לשון החוק, סיפורי מקרה מהשטח ושיח בגובה העיניים עם התלמידים. במקרים שונים, תלמידים פונים לאחר המפגשים לקבלת עזרה, דבר המעיד על האמון שנוצר.

במסגרת הפעילות התלמידים מקבלים תכנים מותאמי גיל בנושא מוגנות, אחריות אישית, מניעת אלימות והתמודדות עם מצבי סיכון. בנוסף, מתקיימת פעילות מניעה גם בבתי הספר היסודיים, מתוך תפיסה שחינוך לאחריות, גבולות וביטחון אישי צריך להתחיל כבר בגיל צעיר.

יו״ר הנהגת ההורים העירונית, שני מאור הראל הציגה במפגש את פעילות הנהגת ההורים בתחום המוגנות והבטיחות. בין היתר הוצגו יוזמות לחיזוק התקשורת הישירה עם ההורים, הקמת צוותי מוגנות בבתי הספר בשיתוף צוותים חינוכיים, הורים ותלמידים, קידום שולחנות עגולים משותפים, והפקת סרטוני הסברה בשיתוף משפיענים, במטרה להעביר מסרים ברורים על התנהגות נכונה והשלכות של אלימות.

עוד הוצגה יוזמת “בחירה נכונה”, שפותחה בשיתוף עורכי דין מקרב ההורים, במטרה להסביר לילדים ולבני נוער את ההשלכות המשפטיות של מעשיהם. בהנהגת ההורים הדגישו כי לצד הפעילות העירונית והבית ספרית, יש חשיבות גדולה לחיזוק הסמכות ההורית ולהבנה שהחינוך לערכים, גבולות ואחריות מתחיל בבית.

במרחב הקהילתי פועלת בעיר גם סיירת הורים, בליווי רכזת ייעודית, כחלק מהמאמץ להגביר נוכחות הורית וקהילתית במוקדי פעילות של בני נוער. לצד זאת מתקיימים מיפויי שטח, פעילויות קיץ ומענים ייעודיים במקומות ובזמנים שבהם עולה הסיכון להתנהגויות לא רצויות.

בעירייה ציינו השבוע כי המפגש הוא חלק מתהליך עבודה מתמשך, שמטרתו לחבר בין כלל הגורמים הפועלים עם בני הנוער בעיר, ליצור שפה משותפת ולחזק אקלים עירוני בטוח, מכבד ואחראי.

מפקד תחנת מודיעין סנ"צ אורן טיבימפקד תחנת מודיעין סנ"צ אורן טיבי

תמיכה בדרך להחלמה מהתמכרויות

08/10/2026 כ"ז תשרי תשפ"ז

היחידה לטיפול בהתמכרויות פותחת קבוצה טיפולית לבני ובנות 18 ומעלה בתהליך החלמה, שתציע ליווי מקצועי, כלים להתמודדות ותמיכה קבוצתית

להמשיך לקרוא

ספרייה חכמה נוספת נפתחת בעיר

23/09/2026 י"ב תשרי תשפ"ז

ספרייה חכמה נוספת נפתחת בקומת הקרקע של מוריה סנטר, ומביאה את שירותי ההשאלה העירוניים קרוב יותר לתושבים כחלק ממיזם ''לקרוא קרוב לבית''.

להמשיך לקרוא

סליחה לאור זריחה בענבה

23/09/2026 י"ב תשרי תשפ"ז

תלמידי שכבת ו' והוריהם הגיעו לפארק ענבה לפנות בוקר ופתחו את היום בתקיעות שופר מרגשות, מוזיקה ורגעים של קהילה ומסורת עירונית

להמשיך לקרוא

מרעננים את הדשא הסינטטי

17/09/2026 ו' תשרי תשפ"ז

לאחר פיילוט מוצלח לניקוי ורענון הדשא הסינטטי בגני הילדים, העירייה מרחיבה את העבודות לכלל הגנים ותהפוך את הטיפול לחלק מתכנית תחזוקה שנתית

להמשיך לקרוא

תחרות הכתיבה ''מילה במקום'' חוזרת

10/09/2026 כ"ח אלול תשפ"ו

תושבות ותושבי העיר מוזמנים להגיש שירה וסיפורים קצרים בנושא ''אמת'' ולהתמודד בתחרות המקומית והארצית של הליקון

להמשיך לקרוא

בי''ס פסיפס ייקרא ע''ש המחנך סאלי ביין

17/09/2026 ו' תשרי תשפ"ז

בית הספר לחינוך מיוחד פסיפס ייקרא על שמו של סאלי ביין, מחנך פורץ דרך שהאמין ביכולות הילדים ובשילובם המלא בחברה.

להמשיך לקרוא

שנת הלימודים במספרים תשפ''ז

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו

עשרות אלפי תלמידים וילדים יפתחו את שנת הלימודים תשפ"ז בעיר, מהגנים ועד י"ב. כל הנתונים, כל המספרים, כל הסיפורים שמאחורי הדלתות שייפתחו באחד בספטמבר

להמשיך לקרוא

אגם נוי על הפודיום העולמי

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו

גאווה למודיעין מכבים רעות: אגם נוי, ספורטאית "דרך הג'ודו", זכתה במדליית ארד באליפות העולם לקדטיות עד גיל 18 באקוודור

להמשיך לקרוא

מנהלת חדשה לבית הספר חופים

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו

משרד החינוך מינה את ליאת גלייזר למנהלת בית הספר היסודי "חופים". גלייזר מביאה עמה ניסיון בייעוץ חינוכי, ניהול צוותים והובלת תהליכים מערכתיים

להמשיך לקרוא

ארבעה תיכונים בעיר ברשימת המצטיינים

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו

ארבעה בתי ספר על יסודיים מהעיר נכללו ברשימת הזוכים בתגמול הדיפרנציאלי של משרד החינוך לשנת תשפ"ו, בזכות הישגים לימודיים לצד מדדים חברתיים וערכיים

להמשיך לקרוא

גאווה עירונית: מעוז המכבים זכה בפרס החינוך הארצי

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו

בית הספר מעוז המכבים זכה בפרס החינוך הארצי לשנת תשפ"ו, כהוקרה על עשייה חינוכית מצטיינת, חדשנות פדגוגית, ערכים ושותפות קהילתית

להמשיך לקרוא

ההשקעה בחינוך גבוהה יותר

26/08/2026 י"ג אלול תשפ"ו

בדיקת העירייה העלתה כי מדד ההשקעה העירונית לתלמיד שפורסם בדירוג הארצי אינו מביא בחשבון באופן מלא את תקצוב תלמידי רשתות החינוך בעיר, וכי ההשקעה העירונית בחינוך גדלה בכ־31% בתוך שנתיים.

להמשיך לקרוא

שנת חוגים חדשה יוצאת לדרך

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

עמותת סחלבים פתחה השבוע את ההרשמה לחוגים לשנת הפעילות תשפ"ז עם מגוון רחב של יותר מ־100 חוגים ופעילויות לילדים, נוער ומבוגרים, במוקדים הפרוסים ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

סחלבים עושים סדר ברישום

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

כלי חדש של עמותת סחלבים מאפשר להורים לבדוק בתוך שניות את סטטוס הרישום לצהרון ולהגיע לפתיחת שנת הלימודים בראש שקט

להמשיך לקרוא

באור פניהם נהלך

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו

חניכי בני עקיבא סניף רע״ם הקדישו חודש של לימוד, התנדבות והנצחה לזכר שמונה מבוגרי הסניף שנפלו ונרצחו.

להמשיך לקרוא

לא משאירים אף אחד לבד

13/08/2026 ל' אב תשפ"ו

במקביל לקמפיין התלמידים לחיזוק תחושת השייכות, הנהגת ההורים העירונית מפעילה קמפיין המעניק להורים כלים לעידוד ערבות הדדית וחברות.

להמשיך לקרוא

אף אחד לא נשאר לבד

28/07/2026 י"ד אב תשפ"ו

מועצת הנוער העירונית יזמה קמפיין קיץ לעידוד בני הנוער ליצור קשר, להזמין למפגשים ולחזק את תחושת השייכות.

להמשיך לקרוא

רובוטיקה עם כבוד עולמי

19/07/2026 ה' אב תשפ"ו

נבחרת CHOCO COWS מאורט עירוני ד׳ חזרה מתחרות בינלאומית בקנדה עם שני פרסים יוקרתיים והישג יוצא דופן בזירה העולמית

להמשיך לקרוא

קייטנות הקיץ יצאו לדרך

12/07/2026 כ"ז תמוז תשפ"ו

אלפי ילדים וילדות פתחו השבוע את חופשת הקיץ במסגרת מערך קייטנות הקיץ העירוני שמפעילה עמותת סחלבים, עם מגוון רחב של פעילויות חינוכיות, ערכיות וחווייתיות לאורך הקיץ.

להמשיך לקרוא

חינוך מחבר קהילות

16/07/2026 ב' אב תשפ"ו

משלחת חינוכית ממע’אר התארחה בבית הספר רמון לביקור למידה, שיח מקצועי והיכרות עם מודלים פדגוגיים חדשניים ועשייה חינוכית מעוררת השראה

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד