אלפי ילדים וילדות פתחו השבוע את חופשת הקיץ במסגרת מערך קייטנות הקיץ העירוני שמפעילה עמותת סחלבים, עם מגוון רחב של פעילויות חינוכיות, ערכיות וחווייתיות לאורך הקיץ.
החלטת הממשלה לאשר את חוק חינוך חינם לילדים מגיל 3, בתחילת החודש, צפויה להיכנס לתוקף כבר בשנת הלימודים הקרובה תשע"ג. עם קבלת ההחלטה החלה עיריית מודיעין, מכבים-רעות בכלל ומינהל החינוך בפרט לבצע עבודת מטה והיערכות לקראת החלת החוק.
במסגרת העבודה נעשו פגישות של גורמים המקצועיים בעירייה בראשות ראש העיר, חיים ביבס, סגנו ומחזיק תיק החינוך מויש לוי מנכ"ל העירייה, יורם כרמון, ראש מינהל החינוך, חיה שיטאי ומהנדס העירייה רמי זיו. בפגישות נבדקו המשמעויות של המעבר לחוק חינוך חינם לילדים מגיל 3 בהן ההשלכות התקציביות וההיערכות הנדרשת לקראת יישום חוק זה. בין היתר נבחן נושא קליטת הילדים מגנים פרטיים למערכת החינוך העירונית. עבודות אלה כוללות גם מיפוי אזורים בהם על פי הצפי יהיה גידול במספר התלמידים בשל החוק החדש.
השבוע החל הרישום לגני הילדים העירוניים כאשר בעקבות יישום חוק חינוך חינם לגילאי 3-4 האריך משרד החינוך את תקופת הרישום למוסדות החינוך תשע"ג.
הרישום למוסדות החינוך נפתח בתאריך 25/1/2012 והוא יימשך עד לתאריך 29/2/2012 כאשר לתושבי העיר הרישום למוסדות החינוך לכל הגילאים גני קדם חובה, גני חובה וכיתות א' יתבצע באמצעות אתר האינטרנט של העירייה לחצו כאן – קישור להרשמה.
הרישום של תושבים חדשים יתבצע בבניין העירייה בימים ראשון עד חמישי בשעות 8:30 – 12:30 ובימי ראשון ורביעי גם בשעות אחר הצהרים 14:00 – 18:00.
בהתאם לחוק החדש הרישום לגני הקדם חובה (טרום טרום חובה וטרום חובה) יהיה זהה לרישום לגני החובה כאשר הורים יחתמו על טופס תשלומים עבור ביטוח לאומי וסל תרבות. ועדת ההנחות לא תפעל מאחר ואין תשלום עבור הגנים.
חשוב לזכור כי חוק חינוך חינם לילדים מגיל שלוש אינו כולל את הצהרונים ובמקרה של רישום לצהרונים ההורים יידרשו לחתום על תשלום חודשי לצהרונים, כפי שהיה עד כה.
בנוגע לגנים פרטיים על פי החוק החדש, הורים לילדים בגילאים אלה יהיו פטורים מתשלום שכר לימוד רק בגנים שנמצאים בבעלות רשות מקומית וכן בגנים שבבעלות תאגיד, הפועלים ברישיון כדין מכוח חוק פיקוח. גנים אלה יוכרו כחינוך מוכר שאינו רשמי וייכללו במערך גני הילדים שבפיקוח משרד החינוך. בגנים האלה יופעלו תכניות עבודה פדגוגיות על פי קווים מנחים של האגף לחינוך קדם יסודי במשרד החינוך.
בעיר מופעלת התוכנית העירונית "פסיעות", תוכנית ייחודית של העירייה ועמותת סחלבים – מתנ"ס מודיעין, המציעה הכרה עירונית למשפחתונים וגנים פרטיים. עם החלטת הממשלה לקיים חוק חינוך חינם קיים ראש העיר, חיים ביבס דיון בנושא על מנת ללמוד ולהבין את המשמעויות של החוק החדש על הגנים הפרטיים. ביבס הודיע כי יסייע ל"פסיעות" להפוך לאיגוד רשמי המוכר על ידי משרד החינוך.
משרד החינוך הודיע כי גן פרטי שירצה לקבל סבסוד יצטרך לפנות למשרד באופן עצמאי כדי לקבל הכרה. בעקבות זאת הודיעו נציגי העירייה לגני פסיעות כי הם יעניקו ליווי מקצועי בתהליך קבלת האישור הרלוונטי שיכלול עזרה מקצועית בכל הקשור למילויי הטפסים, עזרה בהכנה לקראת הביקורת של משרד הבריאות סיוע וזירוז הטיפול בבקשות מול מחלקת הנדסה וכל עזרה נוספת שתידרש.
מנהלת תחום הגיל הרך ענבל זרקון: "במהלך השבועות האחרונים אנו מבצעים עבודת שטח נרחבת בקרב גני פסיעות במטרה ללמוד את החוק החדש והתמודדות עימו בכל הקשור לתחום הגנים הפרטיים, כאשר מנהלי המסגרות נמצאים איתי בקשר ישיר ומעודכנים בכל התפתחות. אני מעריכה שכבר בתקופה הקרובה יוכלו כל בעלי המסגרות של פסיעות לקבל את הפירוט המלא לכל הדרישות על מנת לקבל את הכרת משרד החינוך ואנו בעירייה נעזור להם בכל דרך שנוכל."

07/07/2026 כ"ב תמוז תשפ"ו
אלפי ילדים וילדות פתחו השבוע את חופשת הקיץ במסגרת מערך קייטנות הקיץ העירוני שמפעילה עמותת סחלבים, עם מגוון רחב של פעילויות חינוכיות, ערכיות וחווייתיות לאורך הקיץ.

02/07/2026 י"ז תמוז תשפ"ו
משלחת חינוכית ממע’אר התארחה בבית הספר רמון לביקור למידה, שיח מקצועי והיכרות עם מודלים פדגוגיים חדשניים ועשייה חינוכית מעוררת השראה

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
עם ממוצע השאלה של כ-7 ספרים לתלמיד ו-51,500 השאלות ספרי ילדים ונוער בבתי הספר, ניתן לומר בוודאות שהשקעת העירייה בספרניות בכל בית ספר משתלמת

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
פיילוט ראשון מסוגו בעיר להצבת עמדות השאלת ספרים חכמות מבוססות AI שיוכלו לתת המלצות אישיות לכל תושב בהתאם להרגלי הקריאה שלו, עם מלאי ספרים שיתחדש כל הזמן

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
העירייה החלה בפיילוט לשילוב עובדות זרות, בעלות אשרות עבודה מסודרות, שיתגברו את מערך הניקיון במוסדות החינוך

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
בית הספר נבחר כנציג היחיד בעיר להוביל את תכנית הדגל הלאומית "720" לטרנספורמציה דיגיטלית. מנכ"ל משרד החינוך: "בית הספר הגיע מוכן לשינוי"

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
38 תלמידות מבית הספר על יסודי יחד, השתתפו בסמינר בו נחשפו לאפשרויות והמסלולים המקצועיים העומדים בפניהן כחלק מתפיסה חינוכית לעודד תלמידים לעולמות ההייטק והטכנולוגיה

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
תלמידי בתי הספר היסודיים השתתפו בתחרות ייחודית לבניית חזון עתידי לעיר באמצעות משחק המחשב מיינקראפט

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
ד"ר רחלי פורת הבדלה תנהל את בית הספר למחוננים בשנת הלימודים הקרובה ותביא עימה ניסיון עשיר בהוראת מדעים והוראת מחוננים לצד ידע בטיפול בדרמה והנחיית קבוצות רגשיות-חברתיות

22/06/2026 ז' תמוז תשפ"ו
שישה בוגרי בית הספר, אשר נפלו בעת שירותם ובמילוי שליחותם למען ביטחון המדינה מונצחים באנדרטה, שנחשפה בטקס הסרת הלוט עם המשפחות השכולות והקהילה

22/06/2026 ז' תמוז תשפ"ו
הפרויקט העירוני ''בשבילי מודיעין'' מסכם שנה עם תלמידי כיתות ד' מעשרות כיתות בעיר שלמדו על מורשת העיר, יצאו לסיורים והדרכה במוזיאון מורשת החשמונאים

22/06/2026 ז' תמוז תשפ"ו
שיבוצי הילדים לגני הילדים ולבתי הספר היסודיים לשנת הלימודים תשפ"ז מתפרסמים היום באתר העירייה. הגשת ערעורים תתאפשר באופן מקוון עד 28 ביוני.

16/06/2026 א' תמוז תשפ"ו
לאחרונה התקיים יריד מכירת פרטי יד שנייה ביוזמת קהילת בית הספר והצוות החינוכי, שהכנסותיו תרומה לקייטנות הקיץ של ילדי עמותת אקי''ם

17/06/2026 ב' תמוז תשפ"ו
יוזמה סביבתית חברתית מעוררת השראה יצאה לדרך על ידי תלמידי כיתה ח' שמטרתה להציל מזון חקלאי, למען אוכלוסיות נזקקות ושמירה על כדור הארץ

16/06/2026 א' תמוז תשפ"ו
שרית קדרי נבחרה על ידי משרד החינוך לנהל את בית הספר ניצנים/יחד ניצנים בשנת הלימודים הבאה. לשרית ניסיון עשיר בהוראה ולימודי יהדות

17/06/2026 ב' תמוז תשפ"ו
תכנית הקיץ לנוער תציע מתחמי פעילויות בטוחים בשעות הלילה לאורך חודשי יולי ואוגוסט, ללא תשלום ובנוסף, פעילויות ספורט עם מאמנים במגרשים והטבות במוקדי בילוי ועסקים

09/06/2026 כ"ד סיון תשפ"ו
מינהל החינוך ואגף נוער וצעירים קיימו מפגש עירוני לקידום מוגנות ומניעת אלימות במרחב העירוני, בהשתתפות מהנהלו בתי הספר העל יסודיים, מפקד משטרת מודיעין והנהגת ההורים העירונית

14/06/2026 כ"ט סיון תשפ"ו
15 בני ובנות נוער מובילים בפרויקטים של התנדבות בעיר, קיבלו תעודות הצטיינות שמוכיחות מנהיגות, נתינה ומצוינות

09/06/2026 כ"ד סיון תשפ"ו
הנהגת ההורים המיוחדת העירונית קיימה ערב שיא בו השתתפו עשרות הורים לילדים בחינוך המיוחד שניהלו שיח פתוח עם גורמי המקצוע בעירייה ובמשרד החינוך בנושאים של זכויות וזכאויות

09/06/2026 כ"ד סיון תשפ"ו
נבחרת מבית הספר אורט עירוני ד' תייצג בגאווה בתחרות FLL הבינלאומית שתתקיים בחודש הבא בקנדה. בנוסף, פרסים בתחרות האליפות לנבחרות אורט עירוני ד' ותיכון מו''ר
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.