היחידה לטיפול בהתמכרויות פותחת קבוצה טיפולית לבני ובנות 18 ומעלה בתהליך החלמה, שתציע ליווי מקצועי, כלים להתמודדות ותמיכה קבוצתית
ביום רביעי האחרון התקיים טקס הענקת פרס החינוך הארצי למוסדות החינוך המצטיינים בישראל לשנת תשע"ה. הטקס התקיים במכון יד יצחק בן צבי בירושלים במעמד שר החינוך, נפתלי בנט, ומנכ"לית המשרד מיכל כהן. בטקס קיבלו את הפרס המכובד 14 מוסדות חינוך מכל רחבי הערץ ובהם בתי הספר "יחד" על יסודי ו"גוונים" ממודיעין מכבים רעות.
כזכור, בחודש מרץ עדכנה ועדת פרס החינוך הארצית כי שני בתי ספר ממודיעין מכבים רעות, "יחד" על יסודי ו"גוונים" זכו בפרס החינוך הארצי של משרד החינוך. פרס זה הוא הפרס היוקרתי ביותר הניתן על ידי משרד החינוך.
במהלך הטקס צוינו הקריטריונים המלאים בזכותם זכו בתי הספר בהוקרה המיוחדת. בית ספר "יחד" על יסודי זכה בפרס על "חתירה מתמדת לשילוב בין אוכלוסיות התלמידים לגןוניהן תוך קיום שיח מכבד, מוקיר ומאפשר, ותוך פיתוח מסגרות הנותנות מענה למגוון צורכי התלמידים. על עידוד התלמידים לקבלת אחריות, במטרה לטפח בוגר אחראי המוביל את רעיון השילוב בחברה הישראלית. על קיומן של תכניות בחירה המאפשרות לכל תלמיד להביע את קולו הייחודי ולקיים את מסורתו בכבוד וכן על שילובם של תלמידי החינוך המיוחד במגוון תכניות בית ספריות".
הפרס לבית ספר יחד על יסודי. צילום: יחזקאל חוג'סטהבית ספר "גוונים" זכה בפרס על "השאיפה המתמדת והבלתי מתפשרת למצות את יכולותיהם של התלמידים במסגרת מכילה ותומכת, תוך הקניית מיומנויות חברתיות נדרשות לקראת השתלבות בחיי הקהילה כבוגרים עצמאים וערכיים. על שילוב התלמידים הלכה למעשה במעגלי החברה והכרה כי כל תלמיד יכול להגיע להישגים מרשימים למרות הקשיים, על מתן טיפול ייחודי ופרטני לכל תלמיד בהיבט הלימודי ובהיבט הרגשי במגוון מסגרות הנותנות מענה לתלמיד על פי צרכיו הייחודיים ועל מגוון תכניות המביאות לידי ביטוי את כישרונות התלמידים".
בטקס נכחו גם חברת המועצה מחזיקת תיק החינוך, עו"ד הילה בן אליעזר, חבר המועצה, מויש לוי (שהוא היה ממקימי בית הספר יח"ד), ראש מינהל החינוך, בתיה שוכן-אורבוך, סגניותיה, מירי חוגרי וגליה דקל, מנהלת מחלקת חינוך על יסודי, דלילה אשכנזי ומנהלת המחלקה לצרכים מיוחדים, דורית קוטלר.
במהלך הטקס עלו מנהל בית ספר "יחד" על יסודי, שגיב אלבז ומנהלת בית ספר "גוונים", ליאורה ולר נרגשים לבמה וקיבלו את הפרס אשר מספק גאווה גדולה לבית הספר, למערכת החינוך, ולעיר כולה.
הפרס לבית ספר גוונים. צילום: יחזקאל חוג'סטהראש מינהל החינוך, בתיה שוכן-אורבוך: "אנו גאים בבתי הספר, המנהלים והצוותים החינוכיים שזכו בפרס. הפרס הינו תעודה המעידה על הצטיינות בעשייה החינוכית המתמדת והמקצועית תוך התייחסות אישית לכל תלמיד ותלמידה, לצמיחתם האישית יחד עם בניית חברת מופת במדינת ישראל. מינהל החינוך ועיריית מודיעין מכבים רעות ימשיכו לתמוך בבתי הספר, לעודד, לסייע ולהוביל את מערכת החינוך להמשך צמיחה יחד עם הצוותים החינוכיים הפועלים בשטח ועוסקים במלאכת הקודש של החינוך יומיום שעה שעה."
מנהל בית ספר "יחד" על יסודי, שגיב אלבז: "שמחנו לקבל הכרה בפרס חינוך, בטקס מרגש על עבודה ארוכת שנים ועל רעיון וחזון שכל הזמן מגיע לידי ביטוי ומתחדד מתוך הבשורה שמציגה יחד בחברה הישראלית, של שילוב אמיתי בין אוכלוסיות שונות ובהליכה משותפת של אחדות וחיבור קצוות. תודה לעוסקים במלאכת הקודש למינהל החינוך, לעיריית מודיעין מכבים רעות למפקחים במשרד החינוך ולקהילת בית הספר, אתם חלק בלתי נפרד מהפרס החשוב הזה."
מנהלת בית ספר "גוונים", ליאורה ולר: "הטקס היווה עבורנו נקודת שיא בעבודתנו ובהכרה בה. צוות גוונים עושה עבודה יומיומית מאומצת, מאתגרת ומשמעותית ואנו שמחים מאוד על ההחלטה להוקיר את עבודתנו ולהעניק לנו את הפרס המכובד. זה המקום להודות לראש העיר, חיים ביבס ולמנהל המחוז על התמיכה בנו בכל תחומי עשייתנו."

08/10/2026 כ"ז תשרי תשפ"ז
היחידה לטיפול בהתמכרויות פותחת קבוצה טיפולית לבני ובנות 18 ומעלה בתהליך החלמה, שתציע ליווי מקצועי, כלים להתמודדות ותמיכה קבוצתית

23/09/2026 י"ב תשרי תשפ"ז
ספרייה חכמה נוספת נפתחת בקומת הקרקע של מוריה סנטר, ומביאה את שירותי ההשאלה העירוניים קרוב יותר לתושבים כחלק ממיזם ''לקרוא קרוב לבית''.

23/09/2026 י"ב תשרי תשפ"ז
תלמידי שכבת ו' והוריהם הגיעו לפארק ענבה לפנות בוקר ופתחו את היום בתקיעות שופר מרגשות, מוזיקה ורגעים של קהילה ומסורת עירונית

17/09/2026 ו' תשרי תשפ"ז
לאחר פיילוט מוצלח לניקוי ורענון הדשא הסינטטי בגני הילדים, העירייה מרחיבה את העבודות לכלל הגנים ותהפוך את הטיפול לחלק מתכנית תחזוקה שנתית

10/09/2026 כ"ח אלול תשפ"ו
תושבות ותושבי העיר מוזמנים להגיש שירה וסיפורים קצרים בנושא ''אמת'' ולהתמודד בתחרות המקומית והארצית של הליקון

17/09/2026 ו' תשרי תשפ"ז
בית הספר לחינוך מיוחד פסיפס ייקרא על שמו של סאלי ביין, מחנך פורץ דרך שהאמין ביכולות הילדים ובשילובם המלא בחברה.

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו
עשרות אלפי תלמידים וילדים יפתחו את שנת הלימודים תשפ"ז בעיר, מהגנים ועד י"ב. כל הנתונים, כל המספרים, כל הסיפורים שמאחורי הדלתות שייפתחו באחד בספטמבר

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו
גאווה למודיעין מכבים רעות: אגם נוי, ספורטאית "דרך הג'ודו", זכתה במדליית ארד באליפות העולם לקדטיות עד גיל 18 באקוודור

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו
משרד החינוך מינה את ליאת גלייזר למנהלת בית הספר היסודי "חופים". גלייזר מביאה עמה ניסיון בייעוץ חינוכי, ניהול צוותים והובלת תהליכים מערכתיים

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו
ארבעה בתי ספר על יסודיים מהעיר נכללו ברשימת הזוכים בתגמול הדיפרנציאלי של משרד החינוך לשנת תשפ"ו, בזכות הישגים לימודיים לצד מדדים חברתיים וערכיים

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו
בית הספר מעוז המכבים זכה בפרס החינוך הארצי לשנת תשפ"ו, כהוקרה על עשייה חינוכית מצטיינת, חדשנות פדגוגית, ערכים ושותפות קהילתית

26/08/2026 י"ג אלול תשפ"ו
בדיקת העירייה העלתה כי מדד ההשקעה העירונית לתלמיד שפורסם בדירוג הארצי אינו מביא בחשבון באופן מלא את תקצוב תלמידי רשתות החינוך בעיר, וכי ההשקעה העירונית בחינוך גדלה בכ־31% בתוך שנתיים.

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו
עמותת סחלבים פתחה השבוע את ההרשמה לחוגים לשנת הפעילות תשפ"ז עם מגוון רחב של יותר מ־100 חוגים ופעילויות לילדים, נוער ומבוגרים, במוקדים הפרוסים ברחבי העיר

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו
כלי חדש של עמותת סחלבים מאפשר להורים לבדוק בתוך שניות את סטטוס הרישום לצהרון ולהגיע לפתיחת שנת הלימודים בראש שקט

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו
חניכי בני עקיבא סניף רע״ם הקדישו חודש של לימוד, התנדבות והנצחה לזכר שמונה מבוגרי הסניף שנפלו ונרצחו.

13/08/2026 ל' אב תשפ"ו
במקביל לקמפיין התלמידים לחיזוק תחושת השייכות, הנהגת ההורים העירונית מפעילה קמפיין המעניק להורים כלים לעידוד ערבות הדדית וחברות.

28/07/2026 י"ד אב תשפ"ו
מועצת הנוער העירונית יזמה קמפיין קיץ לעידוד בני הנוער ליצור קשר, להזמין למפגשים ולחזק את תחושת השייכות.

19/07/2026 ה' אב תשפ"ו
נבחרת CHOCO COWS מאורט עירוני ד׳ חזרה מתחרות בינלאומית בקנדה עם שני פרסים יוקרתיים והישג יוצא דופן בזירה העולמית

12/07/2026 כ"ז תמוז תשפ"ו
אלפי ילדים וילדות פתחו השבוע את חופשת הקיץ במסגרת מערך קייטנות הקיץ העירוני שמפעילה עמותת סחלבים, עם מגוון רחב של פעילויות חינוכיות, ערכיות וחווייתיות לאורך הקיץ.

16/07/2026 ב' אב תשפ"ו
משלחת חינוכית ממע’אר התארחה בבית הספר רמון לביקור למידה, שיח מקצועי והיכרות עם מודלים פדגוגיים חדשניים ועשייה חינוכית מעוררת השראה
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.