מועצת הנוער העירונית יזמה קמפיין קיץ לעידוד בני הנוער ליצור קשר, להזמין למפגשים ולחזק את תחושת השייכות.
יותר מ-27,500 תלמידים הגיעו היום (שלישי) בשעה שמונה בבוקר ליום הלימודים הראשון של שנת הלימודים תשע"ו, ב- 40 בתי הספר בעיר ו-184 גני הילדים.
במוקד היום עמדו טקסי חנוכת שלושה מבני בתי הספר החדשים: התיכונים אמי"ת בנים ואמי"ת בנות בשכונת המגינים ותיכון עירוני ה' בשכונת אבני חן.
כמו בכל שנה, קיים ראש העיר, חיים ביבס, סיור במספר מוסדות חינוך בעיר. הסיור, בו השתתפו גם סגן ראש העיר, מיכאל חרל"פ, חברת המועצה ומחזיקת תיק החינוך הילה בן אליעזר, חברי המועצה שחר מי-און והילה שי-וזאן, יו"ר הנהגת ההורים העירונית, אמציה דויטש, מנכ"ל העירייה, יורם כרמון, ראש מינהל החינוך בתיה שוכן ומנהלי אגפים נוספים, נפתח בבית ספר אמי"ת בנים, שנכנסו השנה למבנה הקבע שלהם בעמק זבולון. ביבס נפגש עם מנהל התיכון, הרב איתמר חייקין והתלמידים בתפילת שחרית ואיחל להם שנת לימודים מוצלחת והשתתף עימם בטקס קביעת מזוזה בכיתה.
משם עבר ביבס לבית הספר אמי"ת בנות, שאף הן עברו למבנה החדש השנה. ביבס שוחח מנהלת התיכון, אסתר הנדלר ועם התלמידות ובירך אותן לפתיחת שנת הלימודים: "מערכת החינוך במודיעין מכבים רעות היא מהטובות ביותר בישראל", אמר ביבס, "הדבר נובע מאיכות המורים הגבוהה, העזרה והתמיכה של ההורים בבית וכמובן בזכות התלמידים של העיר, המובילים בתחומים רבים כגון הישגים לימודיים, התנדבות לטובת הזולת ובגיוס לצבא או לשירות הלאומי. אנחנו נמשיך לעשות ככל הניתן כדי להוסיף ולקדם את המערכת החינוך." בתום הברכות נערך טקס קביעת מזוזה למבנה החדש יחד עם הרב יעקב צ'קוטאי.
משם המשיך ביבס לבית ספר עירוני ה' שם יחד עם התלמידים ומנהלת בית הספר, ליאת אפלבוים גזר את הסרט למבנה החדש. אפלבוים הציגה בפני ביבס את המבנה החדש ואת התכנון המיוחד שהושקע בעיצוב בית הספר.
ראש העיר חיים ביבס בבית ספר אמי''ת מאחר ובית הספר משלב בתוכנית הלימוד פדגוגיה חדשנית ועושה שימוש בלמידה מבוססת פרויקטים (PBL), הוחלט לתמוך בסוג הלמידה גם בעיצוב בית הספר: כיתות בית הספר והשולחנות עוצבו בצורה כזו שמאפשרת למידה בקבוצות. בנוסף, במסדרונות בית הספר הוצבו פינות למידה ייחודיות בצורות ובגבהים שונים בהם יכולים התלמידים לשבת בקבוצות, ללמוד ולחקור יחד. בבית הספר נבנו כיתות מעבדה חדשניות המזמינות את התלמידים ללמוד מקרוב גם את תחומי המדעים. לב ליבו של בית הספר הוא חדר "מרכז עתיד" בו מתקיימים שיעורים העוסקים בניתוח אזורי החוזק ואזורי הצמיחה של התלמידים.
בהמשך הסיור ביקר ביבס גם בגני הטרום חובה כלנית וכרכום שם, נפגש עם ילדי הגנים, הגננות והסייעות שחזרו מחופשת הקיץ. ביבס שוחח עם הצוות וביקש לשמוע על ההיערכות השנה בצל המעבר מסייעת אחת בגן לשתיים. ביבס גם ישב עם הילדים שוחח עימם ואיחל גם להם שנה מהנה ומוצלחת.
כמו בכל שנה, גם השנה נערך הטקס המסורתי של חלוקת בקבוקי המים לתלמידי כיתות א' על ידי ראש העיר יחד עם ממלאת מקום מנכ"ל תאגיד המים "מי מודיעין", טל אוחנה. בשאר בתי הספר בעיר, חולקו הבקבוקים ע"י חברי צוות בית הספר. חלוקת הבקבוקים נועדה לעודד את הילדים לשתות מספיק מים במהלך יום הלימודים, לשמירה על בריאותם, ובאופן כללי לעודד שתיית מים- הבריאים יותר משתייה מתוקה.
ראש העיר חיים ביבס: "כל פתיחת שנת לימודים עבורי מרגשת יותר מקודמתה. גם השנה נדרשו לא מעט מאמצים של עובדי העירייה שעשו לילות כימים על מנת שלכל ילד וכל ילדה בעיר תחכה או יחכה מורה או גננת שתקבל אותם בזרועות פתוחות ומחבקות. אני רוצה לאחל לכולם, לילדי הגנים, התלמידים והמורים שנת לימודים פורייה ומוצלחת. אמנם פתיחת השנה הייתה חלקה, מסודרת ומוצלחת אך אנחנו לא נחים על השמרים וכבר היום אנחנו ממשיכים במלוא הכוח להוסיף ולשפר את מערכת החינוך בעיר בכל התחומים, בפיתוח הסביבתי של בתי הספר, בהקצאת מחשבים וטכנולוגיה נוספת לטובת התלמידים ושיפור ההישגים. שתהיה לנו שנה טובה."

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו
מועצת הנוער העירונית יזמה קמפיין קיץ לעידוד בני הנוער ליצור קשר, להזמין למפגשים ולחזק את תחושת השייכות.

19/07/2026 ה' אב תשפ"ו
נבחרת CHOCO COWS מאורט עירוני ד׳ חזרה מתחרות בינלאומית בקנדה עם שני פרסים יוקרתיים והישג יוצא דופן בזירה העולמית

12/07/2026 כ"ז תמוז תשפ"ו
אלפי ילדים וילדות פתחו השבוע את חופשת הקיץ במסגרת מערך קייטנות הקיץ העירוני שמפעילה עמותת סחלבים, עם מגוון רחב של פעילויות חינוכיות, ערכיות וחווייתיות לאורך הקיץ.

16/07/2026 ב' אב תשפ"ו
משלחת חינוכית ממע’אר התארחה בבית הספר רמון לביקור למידה, שיח מקצועי והיכרות עם מודלים פדגוגיים חדשניים ועשייה חינוכית מעוררת השראה

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
עם ממוצע השאלה של כ-7 ספרים לתלמיד ו-51,500 השאלות ספרי ילדים ונוער בבתי הספר, ניתן לומר בוודאות שהשקעת העירייה בספרניות בכל בית ספר משתלמת

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
פיילוט ראשון מסוגו בעיר להצבת עמדות השאלת ספרים חכמות מבוססות AI שיוכלו לתת המלצות אישיות לכל תושב בהתאם להרגלי הקריאה שלו, עם מלאי ספרים שיתחדש כל הזמן

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
העירייה החלה בפיילוט לשילוב עובדות זרות, בעלות אשרות עבודה מסודרות, שיתגברו את מערך הניקיון במוסדות החינוך

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
בית הספר נבחר כנציג היחיד בעיר להוביל את תכנית הדגל הלאומית "720" לטרנספורמציה דיגיטלית. מנכ"ל משרד החינוך: "בית הספר הגיע מוכן לשינוי"

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
38 תלמידות מבית הספר על יסודי יחד, השתתפו בסמינר בו נחשפו לאפשרויות והמסלולים המקצועיים העומדים בפניהן כחלק מתפיסה חינוכית לעודד תלמידים לעולמות ההייטק והטכנולוגיה

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
תלמידי בתי הספר היסודיים השתתפו בתחרות ייחודית לבניית חזון עתידי לעיר באמצעות משחק המחשב מיינקראפט

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
ד"ר רחלי פורת הבדלה תנהל את בית הספר למחוננים בשנת הלימודים הקרובה ותביא עימה ניסיון עשיר בהוראת מדעים והוראת מחוננים לצד ידע בטיפול בדרמה והנחיית קבוצות רגשיות-חברתיות

22/06/2026 ז' תמוז תשפ"ו
שישה בוגרי בית הספר, אשר נפלו בעת שירותם ובמילוי שליחותם למען ביטחון המדינה מונצחים באנדרטה, שנחשפה בטקס הסרת הלוט עם המשפחות השכולות והקהילה

22/06/2026 ז' תמוז תשפ"ו
הפרויקט העירוני ''בשבילי מודיעין'' מסכם שנה עם תלמידי כיתות ד' מעשרות כיתות בעיר שלמדו על מורשת העיר, יצאו לסיורים והדרכה במוזיאון מורשת החשמונאים

22/06/2026 ז' תמוז תשפ"ו
שיבוצי הילדים לגני הילדים ולבתי הספר היסודיים לשנת הלימודים תשפ"ז מתפרסמים היום באתר העירייה. הגשת ערעורים תתאפשר באופן מקוון עד 28 ביוני.

16/06/2026 א' תמוז תשפ"ו
לאחרונה התקיים יריד מכירת פרטי יד שנייה ביוזמת קהילת בית הספר והצוות החינוכי, שהכנסותיו תרומה לקייטנות הקיץ של ילדי עמותת אקי''ם

17/06/2026 ב' תמוז תשפ"ו
יוזמה סביבתית חברתית מעוררת השראה יצאה לדרך על ידי תלמידי כיתה ח' שמטרתה להציל מזון חקלאי, למען אוכלוסיות נזקקות ושמירה על כדור הארץ

16/06/2026 א' תמוז תשפ"ו
שרית קדרי נבחרה על ידי משרד החינוך לנהל את בית הספר ניצנים/יחד ניצנים בשנת הלימודים הבאה. לשרית ניסיון עשיר בהוראה ולימודי יהדות

17/06/2026 ב' תמוז תשפ"ו
תכנית הקיץ לנוער תציע מתחמי פעילויות בטוחים בשעות הלילה לאורך חודשי יולי ואוגוסט, ללא תשלום ובנוסף, פעילויות ספורט עם מאמנים במגרשים והטבות במוקדי בילוי ועסקים

09/06/2026 כ"ד סיון תשפ"ו
מינהל החינוך ואגף נוער וצעירים קיימו מפגש עירוני לקידום מוגנות ומניעת אלימות במרחב העירוני, בהשתתפות מהנהלו בתי הספר העל יסודיים, מפקד משטרת מודיעין והנהגת ההורים העירונית

14/06/2026 כ"ט סיון תשפ"ו
15 בני ובנות נוער מובילים בפרויקטים של התנדבות בעיר, קיבלו תעודות הצטיינות שמוכיחות מנהיגות, נתינה ומצוינות
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.