שמונה תלמידות ותלמידים מהעיר קיבלו את אות ההוקרה מטעם חמ"ד מחוז ירושלים במשרד החינוך, על יוזמות חברתיות ערכיות.
תלמידי כיתה ו' 2 מבית ספר קשת השתתפו בתחרות שהובילה מועצת התלמידים והנוער הארצית בשיתוף "היי סקול פסטיגל" כנגד תופעת השיימינג ברשתות החברתיות וזכו במקום הראשון בקטגורית הסרטונים.
במסגרת התחרות "בריונות? לא בבית ספרנו" התבקשו בני הנוער לפרסם בדף הפייסבוק של מועצת התלמידים והנוער הארצית, סרטון, כרזה או סלוגן מיוחד בנושא. ניצן בר תלמידת הכיתה שנחשפה לתחרות גייסה את המחנך קובי יוסף ואת כל חבריה לכיתה "להילחם" בתופעת הבריונות ברשת.
התלמידים למדו בהרחבה על תופעת השיימינג ברשתות החברתיות ולאחר מכן יצרו יחד סרטון המבוסס על שיר השיימינג "מילים פוגעות" מתוך "היי סקול פסטיגל". בהמשך העלו את הסרטון לדף הפייסבוק של מועצת התלמידים והנוער הארצית ולאחר שצברו את מספר הלייקים הגבוה ביותר זכו במקום ראשון בקטגוריית הסרטונים.
השבוע, לאחר הזכייה התקיים מפגש בוקר בית ספרי, בו תלמידי כיתה ו'2 הציגו בפני תלמידי בית הספר את הסרטון שזכה וסיפרו על תהליך ההכנה. בהמשך סיפרו התלמידים על תופעת השיימינג ועל החשיבות של קבלת השונה ושל מעורבות חברתית ושותפות במאבק נגד התופעה.
בבית ספר קשת נלחמים בתופעת השיימינגתלמידי הכיתה הסבירו על העבודה: "אנחנו, תלמידי כיתה ו' 2 בחרנו להכין סרטון זה מכיוון שרצינו להעלות את המודעות לאלימות ברשת ולהפסיק את "תופעת השיימינג". למדנו מהכנת הסרטון כמה האלימות המילולית והבריונות ברשת אינם נעימים. "בשיעורי מפתח הלב בבית ספרנו הסבירו לנו על תופעת השיימינג והסבירו לנו כמה זה מסוכן, פוגע חברתית וכמה חשוב שתופעה זו תיפסק. בתהליך הכנת הסרטון, היה שיתוף פעולה מצד התלמידים ורצון לעשות את הסרטון בצורה הטובה ביותר כדי להעביר את המסר לכל התלמידים. אנחנו מקווים שהסרטון שהכנו יבהיר את המסר וימנע מצבים חברתיים כאלו במסגרת הכיתתית והבית ספרית."
מנהלת בית הספר, קרן מרקוביץ: "אני גאה בניצן בר ובתלמידי כיתה ו'2 על היוזמה החברתית – ערכית וכן, בהשמעת המסרים כנגד השיימניג והבריונות ברשת לכלל התלמידים. חינוך לכבוד האדם, סובלנות ודיאלוג מכבד הינם נר לרגלינו ואנו נמשיך להטמיע זאת כדרך חיים בבית הספר."
צפו בסרטון שהכינו תלמידי ביה"ס "קשת"
צילום ועריכה: תלמיד הכיתה, אור משה


25/05/2026 ט' סיון תשפ"ו
שמונה תלמידות ותלמידים מהעיר קיבלו את אות ההוקרה מטעם חמ"ד מחוז ירושלים במשרד החינוך, על יוזמות חברתיות ערכיות.

25/05/2026 ט' סיון תשפ"ו
ב-28 גני ילדים החלה לפעול בהדרגה תכנית חינוכית סביבתית המחברת את הילדים לטבע הקרוב לגן ומפתחת מיומנויות חשובות

14/05/2026 כ"ז אייר תשפ"ו
תיכון יחד חנך את הספסל לזכרו של הראל ז''ל שנפל בקרב בלבנון בגן הספסלים שהוקם להנצחתם של בוגרי בית הספר

06/05/2026 י"ט אייר תשפ"ו
בית הספר נבחר על ידי משרד החינוך במסגרת מיזם אותו הוביל לחיזוק הזיקה למדינת ישראל של פרויקט "שורשי עמ"י" לשנת תשפ"ו.

07/05/2026 כ' אייר תשפ"ו
בית חדש למוזיקה, יצירה ואמנויות נחנך השבוע בעיר, עם אולם מופעים, חדרי לימוד אקוסטיים, חדר הקלטות מקצועי, סטודיואים למחול וחדר מחשבים מאובזר

29/04/2026 י"ב אייר תשפ"ו
בבתי הספר ברחבי העיר, התקיימו טקסים ומחוות מרגשות לזכר הנופלות והנופלים תושבי העיר, לציון יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל וחללי פעולות האיבה. תלמידי היובל הכינו עוגות שאהבו במסגרת מיזם ''מתכון עם זיכרון''

23/04/2026 ו' אייר תשפ"ו
נבחרת הרובוטיקה המורכבת מתלמידי כיתה ט' השיגה את הכרטיס הנכסף לייצוג העיר והמדינה בתחרות הרובוטיקה הבינלאומית שתתקיים בקנדה בסוף חודש יוני. נחזיק להם אצבעות!

16/04/2026 כ"ט ניסן תשפ"ו
מקום של צמיחה, הכלה ואמונה: תלמידי בית חינוך "צלילים" חנכו את ביתם החדש בטקס מרגש. המבנה הוקם מתוך מחויבות לחינוך המיוחד, ומציע מעטפת מקצועית ומרחבי למידה מותאמים לפיתוח מיומנויות חיים

23/04/2026 ו' אייר תשפ"ו
ביום שלישי, 14.4 צוין יום הזיכרון לשואה ולגבורה. בעיר חיים 842 שורדות ושורדי שואה אשר מקבלים תמיכה ומעטפת חמה מהאגף לשירותים חברתיים, מאות מתנדבים ומועדונים הפועלים בעיר לאורך השנה

16/04/2026 כ"ט ניסן תשפ"ו
מערכת החינוך חוזרת לפעילות מלאה בעיר, בתי הספר וגני הילדים ייפתחו בשעה 08:00, לצד הפעלת הצהרונים, החוגים והמסגרות

08/04/2026 כ"א ניסן תשפ"ו
מאות ילדים פתחו את קייטנות הפסח לצד חזרת החינוך המיוחד, תוך הקפדה על בטיחות ומתן מסגרת יציבה ותומכת בימים מאתגרים

26/03/2026 ח' ניסן תשפ"ו
ביום שלישי, תחל קייטנת פסח במערכת החינוך במתכונת מותאמת לחירום ובהתאם להנחיות פיקוד העורף. לכל הפרטים וההנחיות. הודעה להורים

23/03/2026 ה' ניסן תשפ"ו
בהמשך להודעת משרד החינוך, לא יתקיימו היום, יום ראשון 22.3.26, לימודים פרונטליים בכלל מסגרות החינוך בעיר לרבות החינוך המיוחד.

17/03/2026 כ"ח אדר תשפ"ו
השאלת ספרים תתאפשר לכלל המנויים בעיר בספריית רעות בלבד, בהתאם למגבלות הביטחון וללא אפשרות שהייה, לצד המשך פעילות הספרייה הדיגיטלית "ליבי"

25/03/2026 ז' ניסן תשפ"ו
אגף השירות הפסיכולוגי החינוכי במינהל החינוך השיק את "מודיעין חוסן", פלטפורמה דיגיטלית, עם כלים פרקטיים, תרגילי הרגעה ועזרה ראשונית רגשית להורים ולילדים

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
המיזם, אותו הציגו תלמידי מגמת הנדסת תכנה בבית הספר, מבקש לתת פיתרון לפער בין הקשבה בשיעור לצורך להעתיק מן הלוח. התלמידים גילו חשיבה יצירתית ורוח יזמית

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
15 תלמידים מבתי ספר בעיר השתתפו בחידון המסורתי על העיר ומורשתה כשתכני הלימוד נלמדו הפעם באופן חדשני עם בינה מלאכותית וסדנאות

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
השירות הפסיכולוגי החינוכי מציג עקרונות לסיוע לילדים ולבני נוער בתקופת לחימה: שיח מרגיע, שמירה על שגרה, התמודדות עם חרדה וחיזוק תחושת הביטחון בבית.

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו
מינהל הביטחון והחירום יחד עם פיקוד העורף, הנהגת ההורים ורכזי הביטחון ערכו תרגיל המדמה רעידת אדמה כחלק מההיערכות לשבוע ההתגוננות הארצי במוסדות החינוך

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו
הנבחרות העירוניות קטפו פרסים בתחרויות הרובוטיקה לכיתות ד'-ט'. 12 פרסי מצוינות ושבע נציגויות שהבטיחו את מקומן באליפות הארצית היוקרתית
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.