חידון מורשת בסימן 20 שנה לעיר

14/07/2016 ח' תמוז תשע"ו

חידון מורשת וידיעת הארץ העירוני ע"ש גיבור ישראל, תא"ל נתי גולן, נערך השבוע בפעם השנייה, והפעם אירח אותו בית הספר העל יסודי עירוני ג' ע"ש מוטה גור. החידון היווה את שיאו של תהליך חקר ולמידה אותו עברו המתמודדים. השנה, נערך החידון בסימן 20 שנה לעיר מודיעין מכבים רעות – עבר, הווה ועתיד, וכחלק מתהליך הלמידה חוו התלמידים את ההיסטוריה דרך מסע באתרים של אז והיום, תוך למידה על רעיון הקמת עיר העתיד.

21 תלמידים מתשעה בתי ספר על יסודיים בעיר השתתפו במבחנים המוקדמים, תלמידים מהתיכונים עירוני א', עירוני ב' ע"ש יצחק רבין, עירוני ג' ע"ש מוטה גור, אורט עירוני ד', תיכון מכבים רעות מו"ר, אמי"ת בנים, ישיבת לפיד , אולפנת אורות מודיעין ועל יסודי יחד.

החידון התקיים במעמד סגן ראש העיר וממלא מקומו, שלמה פסי, מחזיקת תיק החינוך עו"ד הילה בן אליעזר, ראש מינהל החינוך, בתיה שוכן-אורבוך, משפחת גולן, קצינים בכירים ומכריו של נתי מהשירות הצבאי, מנהלים, צוותי חינוך, תלמידים ומכובדים נוספים.

החידון, שנעשה בשיתוף עם מנהל אגף תרבות ואירועים, אלון שמידט, כלל מספר שלבים שונים, אשר במהלכם נבחנו התלמידים בשאלות אינטראקטיביות הכוללות ידע על מורשת הארץ, על היסטוריית המדינה, על נתי גולן ועל העיר מודיעין מכבים רעות.

בראש חבר השופטים עמד סגן ראש העיר וממלא מקומו, תא"ל במיל, שלמה פסי, שעבד עם נתי גולן עוד בפרויקט טנק המרכבה והינו חבר משפחה. לצדו בשיפוט היו האלוף במיל' גרשון הכהן, חבר ופקוד לשעבר של נתי, בתו של נתי, ריקי גולן, שהינה אחת מחמשת ילדיו וקצינה בצה"ל, וסגנית ראש מינהל החינוך, מירי חוגרי, שמרכזת את תחום החינוך הבלתי פורמאלי ובתוכו קידום היעד של חיזוק המורשת ואחראית על מרחב המצוינות שנקרא על שמו של נתי גולן. בשולחן השופטים ישבה גם נורית כהן, מורה לשל"ח, שליוותה את התלמידים בהכנות לקראת החידון, ושימשה כיועצת הפדגוגית.

החידון העירוני למורשת וידיעת הארץ. צילום ששון תירםהחידון העירוני למורשת וידיעת הארץ. צילום ששון תירם

לחידון הפומבי עלו 16 מתמודדים, שהפגינו ידע רב ומרשים, מה שהביא לתחרות צמודה לכל אורך שלבי החידון. לשלב הסופי עלו חמישה מתמודדים שקיבלו את שאלת ראש העיר, שאלת ראש מינהל החינוך ושאלת המשפחה. שאלות אלו היו מאתגרות ומורכבות, ואפשרו לבחור את שלושת הזוכים: מיכאל קטאשווילי מתיכון יחד ואיתי שרז מישיבת לפיד זכו שניהם במקום הראשון ונאור אטיאס מתיכון מכבים רעות מו"ר זכה במקום השני. כל המתמודדים קיבלו תעודות על השתתפותם והמקומות הראשונים אף זכו בפרסים כספיים - מתנת משפחת גולן.

במהלך החידון, נהנו הצופים מהפעלות ושאלות נושאות פרסים הקשורים למורשת ולידיעת הארץ. רגע מרגש במיוחד, חוו המשתתפים והצופים, כאשר ריקי, בתו של נתי גולן, הציגה את הקסדה שחבש נתי בעת הקרב במלחמת ששת הימים, בו נפצע בראשו מקליע. על פועלו בקרב זה זכה נתי לעיטור הגבורה.
מינהל החינוך העירוני ואגף תרבות ואירועים כבר החלו בהכנותיהם לחידון של השנה הבאה. החידון שכבר הפך למסורת בעיר, יתקיים גם בשנה הבאה בי"א באדר, יום הגבורה.

סגן ראש העיר וממלא מקומו, שלמה פסי: "חידון המורשת שיזמה העירייה זו פעילות חשובה לחיזוק החיבור וההבנה של הנוער להיסטוריה העתיקה וגם של העת החדשה של עם ישראל לארץ ישראל, ובמיוחד לאזור מודיעין. מטרת החידון להגביר את הזהות ואת הזיקה של כולנו לארץ ולצדקת קיום מדינת ישראל כמדינת הלאום היהודי. העושר ההיסטורי מצד אחד, והלחימה וההקרבה שהיו במשך כל הדורות, מצד שני, צריכים לשמש מופת, הערכה והבנה של המהות והחשיבות של עצם קיום המדינה לעם היהודי. מגיעות ברכות למינהל החינוך ולאגף התרבות, למנהלי ומורי בתי הספר ובעיקר לתלמידים על ההשקעה, ההכנה והשתתפות בחידון, שהייתה ראויה לאירוע המוקדש לזכר נתי גולן ז"ל."

חברת המועצה ומחזיקת תיק החינוך, עו"ד הילה בן אליעזר: "מערכת החינוך העירונית שמה דגש מיוחד על החיבור בין העתיד לעבר, בדיוק כשם שהעיר מודיעין, שנודעת כעיר העתיד, מצויה במקום בעל היסטוריה ענפה. אני רואה קשר בין הכרה והוקרה של העבר, ובכללו מורשתו של נתי גולן ז"ל ושל הזהות של התלמידים שלנו לבין החינוך לקידמה ופריצת דרך, המהווים נר לרגלנו. גם במהלך החידון עצמו ניכר היה החיבור בין העבר וההווה, כפי שבא לידי ביטוי בתוכן החידון, לבין האופי הקליל והצעיר עם מוזיקת רקע והומור שליוו אותו. נמשיך לעודד ולחזק את הזהות והכרת המורשת בקרב התלמידים, מתוך מחשבה על העתיד."

ראש מינהל החינוך, בתיה שוכן-אורבוך: "החידון מהווה נידבך נוסף, עליית מדרגה, ביישום החינוכי להגשמת המטרה של חיזוק השורשים, המורשת והקשר שלנו בני העם היהודי למקום, לארץ ישראל ולארץ החשמונאים. השנה התקיים החידון בסימן יום הולדת 20 שנה לעיר כך הייתה למתמודדים ולמשתתפים ההזדמנות להכיר מקרוב את סיפור הקמת העיר בה הם גדלים ומתפתחים לקראת העתיד שלהם כפרטים וכחברה. תודה לצוותים החינוכיים ולכל מי שלקח חלק בתהליך אותו עברנו עד לשלב החידון. הוקרה והערכה למתמודדים שללא ספק מדובר בעוד שלב בהתפתחות האישית שלהם לקראת מנהיגות חברתית מובילה".

תמיכה בדרך להחלמה מהתמכרויות

08/10/2026 כ"ז תשרי תשפ"ז

היחידה לטיפול בהתמכרויות פותחת קבוצה טיפולית לבני ובנות 18 ומעלה בתהליך החלמה, שתציע ליווי מקצועי, כלים להתמודדות ותמיכה קבוצתית

להמשיך לקרוא

ספרייה חכמה נוספת נפתחת בעיר

23/09/2026 י"ב תשרי תשפ"ז

ספרייה חכמה נוספת נפתחת בקומת הקרקע של מוריה סנטר, ומביאה את שירותי ההשאלה העירוניים קרוב יותר לתושבים כחלק ממיזם ''לקרוא קרוב לבית''.

להמשיך לקרוא

סליחה לאור זריחה בענבה

23/09/2026 י"ב תשרי תשפ"ז

תלמידי שכבת ו' והוריהם הגיעו לפארק ענבה לפנות בוקר ופתחו את היום בתקיעות שופר מרגשות, מוזיקה ורגעים של קהילה ומסורת עירונית

להמשיך לקרוא

מרעננים את הדשא הסינטטי

17/09/2026 ו' תשרי תשפ"ז

לאחר פיילוט מוצלח לניקוי ורענון הדשא הסינטטי בגני הילדים, העירייה מרחיבה את העבודות לכלל הגנים ותהפוך את הטיפול לחלק מתכנית תחזוקה שנתית

להמשיך לקרוא

תחרות הכתיבה ''מילה במקום'' חוזרת

10/09/2026 כ"ח אלול תשפ"ו

תושבות ותושבי העיר מוזמנים להגיש שירה וסיפורים קצרים בנושא ''אמת'' ולהתמודד בתחרות המקומית והארצית של הליקון

להמשיך לקרוא

בי''ס פסיפס ייקרא ע''ש המחנך סאלי ביין

17/09/2026 ו' תשרי תשפ"ז

בית הספר לחינוך מיוחד פסיפס ייקרא על שמו של סאלי ביין, מחנך פורץ דרך שהאמין ביכולות הילדים ובשילובם המלא בחברה.

להמשיך לקרוא

שנת הלימודים במספרים תשפ''ז

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו

עשרות אלפי תלמידים וילדים יפתחו את שנת הלימודים תשפ"ז בעיר, מהגנים ועד י"ב. כל הנתונים, כל המספרים, כל הסיפורים שמאחורי הדלתות שייפתחו באחד בספטמבר

להמשיך לקרוא

אגם נוי על הפודיום העולמי

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו

גאווה למודיעין מכבים רעות: אגם נוי, ספורטאית "דרך הג'ודו", זכתה במדליית ארד באליפות העולם לקדטיות עד גיל 18 באקוודור

להמשיך לקרוא

מנהלת חדשה לבית הספר חופים

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו

משרד החינוך מינה את ליאת גלייזר למנהלת בית הספר היסודי "חופים". גלייזר מביאה עמה ניסיון בייעוץ חינוכי, ניהול צוותים והובלת תהליכים מערכתיים

להמשיך לקרוא

ארבעה תיכונים בעיר ברשימת המצטיינים

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו

ארבעה בתי ספר על יסודיים מהעיר נכללו ברשימת הזוכים בתגמול הדיפרנציאלי של משרד החינוך לשנת תשפ"ו, בזכות הישגים לימודיים לצד מדדים חברתיים וערכיים

להמשיך לקרוא

גאווה עירונית: מעוז המכבים זכה בפרס החינוך הארצי

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו

בית הספר מעוז המכבים זכה בפרס החינוך הארצי לשנת תשפ"ו, כהוקרה על עשייה חינוכית מצטיינת, חדשנות פדגוגית, ערכים ושותפות קהילתית

להמשיך לקרוא

ההשקעה בחינוך גבוהה יותר

26/08/2026 י"ג אלול תשפ"ו

בדיקת העירייה העלתה כי מדד ההשקעה העירונית לתלמיד שפורסם בדירוג הארצי אינו מביא בחשבון באופן מלא את תקצוב תלמידי רשתות החינוך בעיר, וכי ההשקעה העירונית בחינוך גדלה בכ־31% בתוך שנתיים.

להמשיך לקרוא

שנת חוגים חדשה יוצאת לדרך

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

עמותת סחלבים פתחה השבוע את ההרשמה לחוגים לשנת הפעילות תשפ"ז עם מגוון רחב של יותר מ־100 חוגים ופעילויות לילדים, נוער ומבוגרים, במוקדים הפרוסים ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

סחלבים עושים סדר ברישום

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

כלי חדש של עמותת סחלבים מאפשר להורים לבדוק בתוך שניות את סטטוס הרישום לצהרון ולהגיע לפתיחת שנת הלימודים בראש שקט

להמשיך לקרוא

באור פניהם נהלך

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו

חניכי בני עקיבא סניף רע״ם הקדישו חודש של לימוד, התנדבות והנצחה לזכר שמונה מבוגרי הסניף שנפלו ונרצחו.

להמשיך לקרוא

לא משאירים אף אחד לבד

13/08/2026 ל' אב תשפ"ו

במקביל לקמפיין התלמידים לחיזוק תחושת השייכות, הנהגת ההורים העירונית מפעילה קמפיין המעניק להורים כלים לעידוד ערבות הדדית וחברות.

להמשיך לקרוא

אף אחד לא נשאר לבד

28/07/2026 י"ד אב תשפ"ו

מועצת הנוער העירונית יזמה קמפיין קיץ לעידוד בני הנוער ליצור קשר, להזמין למפגשים ולחזק את תחושת השייכות.

להמשיך לקרוא

רובוטיקה עם כבוד עולמי

19/07/2026 ה' אב תשפ"ו

נבחרת CHOCO COWS מאורט עירוני ד׳ חזרה מתחרות בינלאומית בקנדה עם שני פרסים יוקרתיים והישג יוצא דופן בזירה העולמית

להמשיך לקרוא

קייטנות הקיץ יצאו לדרך

12/07/2026 כ"ז תמוז תשפ"ו

אלפי ילדים וילדות פתחו השבוע את חופשת הקיץ במסגרת מערך קייטנות הקיץ העירוני שמפעילה עמותת סחלבים, עם מגוון רחב של פעילויות חינוכיות, ערכיות וחווייתיות לאורך הקיץ.

להמשיך לקרוא

חינוך מחבר קהילות

16/07/2026 ב' אב תשפ"ו

משלחת חינוכית ממע’אר התארחה בבית הספר רמון לביקור למידה, שיח מקצועי והיכרות עם מודלים פדגוגיים חדשניים ועשייה חינוכית מעוררת השראה

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד