תלמידי תכנית המצוינות ''אשכולות'' מסכמים שנה חווייתית ומסקרנת במפגשי למידה המועברים על ידי מדריכים ייחודיים
בשבוע שעבר צוין שבוע העליות, במסגרתו קיימו בתי הספר היסודיים פעילויות העוסקות במרכיביה השונים של העלייה. במסגרת יישום המלצותיה של ועדת ביטון הוחלט כי בכל שנה, בשבוע שבו קוראים את פרשת "לך לך", תעסוק מערכת החינוך בכל העליות אשר הגיעו ומגיעות לישראל.
בית ספר "נתיב זבולון", בניהולה של ד"ר ויויאן חפיף-דיגמי, בית ספר הקולט בשנים האחרונות עולים רבים מארצות כמו צרפת וארצות הברית, מחויב לאתגר הקליטה ומאמין כי קהילה שמכבדת את עצמה מחויבת להכיר את שורשיה, וכי ההיחשפות להיסטוריה האישית תורמת בקליטת עולים נוספים. בשל כך, ייחד בית הספר את שבוע הלימודים לנושא העלייה מהתפוצות השונות, תוך שיתוף כלל קהילת בית הספר.
התלמידים ובני משפחותיהם הכינו מוצגים הקשורים לעלייה לישראל וכן שיעורי האמנות הוקדשו גם הם לנושא. התוצאה הייתה יצירות יפות שאוגדו לתערוכה, שהציגה סיפורי עלייה מגוונים. כמו כן, לאורך השבוע עסקו השיעורים במקצועות השונים בנושאים הקשורים לעלייה, תוך שימוש באמצעי לימוד מגוונים כמו סיפורת, ספרי זיכרון, שירים ועוד.
התלמידים נחשפו לסיפורים אישיים רבים מפי מורים, כמו אביטל וחנה, וממבקרים אחרים כמו חיה מאירי, סבתו של אחד התלמידים שעלתה מצ'כיה, ציונה שרוני שעלתה מתימן, ושליח הסוכנות היהודית בעבר, אילן פרידמן, אשר היום הוא משמש כמנהל ב"סוכנות" במסלול שליחי תנועת נוער. במהלך השבוע קהילת בית הספר אף הוזמנה להרצאה מפי המנהלת, הרצאה שעסקה בנושא העלייה מקוצ'ין שבהודו בשנת 1954.
גם בית ספר "היובל" ציין את שבוע, אשר נפתח בסיפורי עלייה של אנשים מקהילת בית הספר, כך שתלמידי כל השכבות, מילדי הגן ועד לכיתות ו', זכו למפגשים ייחודיים עם הורים, סבים, סבתות ומורים, שהתנדבו לספר את סיפור עלייתם ארצה. בסיום מפגשים מרגשים אלה, הוענקה לכל אחד מן המרצים תעודת הוקרה. מנהלת בית הספר, רונית רביזדה, הביעה את תודתה למשפחות העולים בשם כל בית הספר, ואמרה כי: "אני מעריכה את המשפחות שבחרו לעלות לארץ למרות הקשיים, וזאת משום שהעלייה חיונית לקיומנו, ותרומתה לעם היושב בציון ולמדינת ישראל רבה מאין כמוה."
בנוסף, במהלך השבוע למדו התלמידים על נושא העליות בלמידה אינטגרטיבית, ששילבה את מקצועות הלימוד השונים, ובסיומה הפיקו התלמידים תוצרים שונים כמו מפות המתארות את העליות הכיתתית, תערוכת ציורים בעקבות שירי עלייה, עיצוב דמויות טיפוסיות של עולים מארצות שונות ועוד. בבית ספר "היובל" מאמינים כי שמפעל העלייה הוביל לבניית החברה הישראלית המגוונת ורבת התרבויות, והוא אחד מהמאפיינים המייחדים את עם ישראל ואת מדינת ישראל.
גם תלמידי בית ספר "שיבולים", בניהולה של מירב משולם, ציינו את שבוע העליות, ובמסגרתו הגיעו לכיתות עולים שסיפרו את סיפור עלייתם, בהם אמא אורית שעלייתה מרוסיה כללה קשיים וסבא אהרון שעלה מאיראן. התלמידים אף זכו לטעום קצת ממאכלי ארצות המוצא של העולים.
בבית הספר "שבטי ישראל" בו כשלושים אחוז מהתלמידים הינם עולים חדשים, עברו הוריהם של תלמידים עולים חדשים בכיתות וסיפרו את סיפורי עלייתם ארצה. השבוע נחתם בטקס חגיגי שבסיומו נערכה התמונה הקבוצתית של 500 תלמידי בית הספר בה החזיק כל תלמיד את דגל מדינת מוצאו.
09/07/2025 י"ג תמוז תשפ"ה
תלמידי תכנית המצוינות ''אשכולות'' מסכמים שנה חווייתית ומסקרנת במפגשי למידה המועברים על ידי מדריכים ייחודיים
09/07/2025 י"ג תמוז תשפ"ה
ליאת קראים ואודליה יקולב נבחרו לנהל את חטיבות הביניים בבתי הספר מו''ר ועירוני א' (בהתאמה). השתיים מביאות עמן ניסיון חינוכי וניהולי משמעותי, ויחלו בתפקידן עם פתיחת שנת הלימודים הקרובה.
09/07/2025 י"ג תמוז תשפ"ה
מערכת החינוך העירונית מסכמת שנה מאתגרת ונערכת שנת הלימודים הבאה: תכניות רגשיות לילדים ובני נוער, שילוב כלי בינה מלאכותית ועוד מידע לקראת פתיחת שנת הלימודים תשפ"ו.
02/07/2025 ו' תמוז תשפ"ה
"בעיר שבה לכל בית ספר יש ספרנית – הספרים נקראים. כ-55 אלף השאלות בבתי הספר מוכיחים: גם בשנה מורכבת, הסיפור החינוכי שלנו ממשיך להיכתב באהבה
08/07/2025 י"ב תמוז תשפ"ה
מתחם ה-ma.com חוזר! כל שישי בקיץ – מרחב בטוח, חברתי ונעים לבני ובנות הנוער, עם משחקים, שיחות, מוזיקה ופינה לעצור רגע ולדבר. כי גם בלילה – יש על מי לסמוך.
02/07/2025 ו' תמוז תשפ"ה
כ-15 אלף תלמידות ותלמידים סיימו את שנת הלימודים תשפ"ה בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים בעיר. עכשיו – יוצאים לחופש הגדול, עם בלונים, תעודות וחיוך גדול
02/07/2025 ו' תמוז תשפ"ה
מינהל החינוך עדכן על מינוי שלוש מנהלות חדשות לבתי הספר היסודיים בעיר – רמון, דורות ויזמ"ה. כזכור, לפני כשבוע עדכן מינהל החינוך על מינויו של דוד אפטר לניהול ממ"ד נוף הרים.
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
ביום חמישי, 19.6.25 החל מהשעה 16:00 מפרסם מינהל החינוך את תשובות השיבוצים למוסדות החינוך לקראת שנת הלימודים תשפ"ו. ניתן לצפות בשיבוצים באופן מקוון באתר העירייה
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
במכרז שנערך מטעם משרד החינוך מונה דוד אפטר למנהל בית הספר הממלכתי דתי, והוא ייכנס לתפקידו בשנת הלימודים הקרובה. אפטר מביא עימו ניסיון מקצועי בהוראה וניהול.
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
בהתאם להנחיות משרד החינוך ופיקוד העורף – לא תתקיים פעילות חינוכית פיזית בעיר בין התאריכים 15–21 ביוני. הלמידה תתקיים מהבית. מועדי בחינות הבגרות יידחו בשבוע.
19/06/2025 כ"ג סיון תשפ"ה
השירות הפסיכולוגי החינוכי של העירייה פרסם הנחיות עדכניות להורים – איך לדבר עם הילדים על המצב, כיצד לשמור על שגרה מחזקת ואילו פעולות קטנות יכולות להפחית חרדה
14/06/2025 י"ח סיון תשפ"ה
שתי תכניות הכשרה ייחודיות ומותאמות יעניקו תעודת הוראה והשתלבות במערכת החינוך העירונית. המטרה: שילוב הון אנושי איכותי לטיפוח מערכת החינוך של העיר
10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
חברי מועצת הנוער העירונית הגיעו למשרדי העירייה על מנת להתלוות ולהכיר מקורב את בעלי התפקידים השונים ולהציג בפניהם נושאים שנציגי הנוער רוצים לקדם עבור הנוער בעיר
10/06/2025 י"ד סיון תשפ"ה
עם יותר מ 92,000 כותרים, 167,000 השאלות וכ- 22,000 קוראים, אין ספק שמודיעין מכבים רעות היא עיר הספר
05/06/2025 ט' סיון תשפ"ה
ביום שלישי 27.5 יצאו כל תלמידי כיתות ד' והצוות החינוכי לאירוע יום שיא של התכנית הרשותית הייחודית – ''בשבילי מודיעין'' - אשר מחברת את התלמידים לסביבה, למורשת ולעיר.
05/06/2025 ט' סיון תשפ"ה
13 בני ובנות נוער תלמידי כיתה י"ב קיבלו תעודות הצטיינות על עשייה משמעותית למען הקהילה, מתוך מחויבות אישית ובחירה ערכית
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
נתן מור מביה"ס הממלכתי יחד ניצנים ועידן ליברמן מביה"ס הממ"ד שבטי ישראל, הם חתני חידון התנ"ך העירוני. בתחרות השתתפו 12 נציגים מבתי הספר הממלכתיים והממלכתיים-דתיים השתתפו בחידון לאחר למידה ושינון מעמיק וגילו בקיאות גדולה.
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
רשת הספריות תערוך שלל פעילויות בחודש יוני, חודש הקריאה, שיכללו שעות סיפור, מפגש עם הסופר ינץ לוי, יריד חנות ספרים ניידת ועוד הפתעות
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
תלמידי בית הספר ענבלים נפגשו עם המשפחות השכולות ליד המשעולים להנצחת יקיריהם והניחו ציורים ודברים שכתבו כחלק מהפעילות הערכית הבית ספרית
04/06/2025 ח' סיון תשפ"ה
תלמידי אורט עירוני ד' יצרו מיזם EMET AI, פלטפורמה מתקדמת מבוססת בינה מלאכותית להתמודדות עם דיסאינפורמציה, שמטרתה להנגיש מידע אמין על מדינת ישראל כנגד טענות שגויות ברחבי העולם