גאווה למודיעין מכבים רעות: אגם נוי, ספורטאית "דרך הג'ודו", זכתה במדליית ארד באליפות העולם לקדטיות עד גיל 18 באקוודור
בבית ספר "חוט השני" קיימו בשבוע שעבר מספר פעילויות הקשורות לחג הסיגד, חג המסמל את הכמיהה של יוצאי אתיופיה לירושלים. הפעילויות התקיימו במסגרת אירועי חודש חשון, חודש המעורבות החברתית, אשר טומן בחובו הזדמנות להיחשף לתרבויות השונות הקיימות בישראל.
בחודש זה, התמקד בית ספר בהיכרות עם תרבות יוצאי אתיופיה. פעילות השיא הייתה מפגש מרתק של תלמידי כיתות ה' ו-ו' עם יאובספר מלקו, אשר עלתה לישראל במסגרת מבצע שלמה ומתגוררת בעיר.
במהלך המפגש סיפרה מלקו לתלמידים על המסע האישי שלה לישראל וכן אודות התלאות שעברו יהודי אתיופיה על מנת להגיע לארץ. כמו כן, היא חלקה עם התלמידים את מאכלי העדה ואת מנהגי חג הסיגד, במהלכו לובשים יהודי אתיופיה לבן ועולים לירושלים, בכדי לחגוג את החג ואת עלייתם לישראל.
חגיגות הסיגד ב'חוט השני'. צילום: ענת מלץבנוסף, במהלך החודש קיבלו התלמידים מידע על מסורות יהדות אתיופיה, ובמסגרת שיעורי "מפתח הלב" ביצעו פעילויות מקוונות בהן נחשפו לעושר התרבותי הרב שהביאו איתם לארץ יהודי אתיופיה. בבית הספר מאמינים כי החשיפה לעושר התרבותי מהווה הזדמנות להשאיר בצד את הדעות קדומות שיש על אוכלוסייה זו, שמונה כ-140,000 איש.
רכזת תרבות ישראל בבית הספר, אפרת עלימה: "בהיותנו מדינה של קיבוץ גלויות, לאורך השנים נטמעו בישראליות החדשה מנהגים ומאכלים מעדות שונות. כך קרה עם המופלטה המרוקאית, הג'חנון התימני או הגפילטע פיש הפולני. הגיע הזמן שגם מסורות מן התרבות האתיופית ייטמעו בתרבותנו ויהפכו לחלק בלתי נפרד ממה שאנו מכנים "תרבות ישראלית". אני מקווה שחג הסיגד יהפוך לנחלת כלל הישראלים, כמו גם האינג'רה- הלחם האתיופי המיוחד."

26/08/2026 י"ג אלול תשפ"ו
גאווה למודיעין מכבים רעות: אגם נוי, ספורטאית "דרך הג'ודו", זכתה במדליית ארד באליפות העולם לקדטיות עד גיל 18 באקוודור

26/08/2026 י"ג אלול תשפ"ו
משרד החינוך מינה את ליאת גלייזר למנהלת בית הספר היסודי "חופים". גלייזר מביאה עמה ניסיון בייעוץ חינוכי, ניהול צוותים והובלת תהליכים מערכתיים

26/08/2026 י"ג אלול תשפ"ו
ארבעה בתי ספר על יסודיים מהעיר נכללו ברשימת הזוכים בתגמול הדיפרנציאלי של משרד החינוך לשנת תשפ"ו, בזכות הישגים לימודיים לצד מדדים חברתיים וערכיים

25/08/2026 י"ב אלול תשפ"ו
בית הספר מעוז המכבים זכה בפרס החינוך הארצי לשנת תשפ"ו, כהוקרה על עשייה חינוכית מצטיינת, חדשנות פדגוגית, ערכים ושותפות קהילתית

26/08/2026 י"ג אלול תשפ"ו
בדיקת העירייה העלתה כי מדד ההשקעה העירונית לתלמיד שפורסם בדירוג הארצי אינו מביא בחשבון באופן מלא את תקצוב תלמידי רשתות החינוך בעיר, וכי ההשקעה העירונית בחינוך גדלה בכ־31% בתוך שנתיים.

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו
עמותת סחלבים פתחה השבוע את ההרשמה לחוגים לשנת הפעילות תשפ"ז עם מגוון רחב של יותר מ־100 חוגים ופעילויות לילדים, נוער ומבוגרים, במוקדים הפרוסים ברחבי העיר

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו
כלי חדש של עמותת סחלבים מאפשר להורים לבדוק בתוך שניות את סטטוס הרישום לצהרון ולהגיע לפתיחת שנת הלימודים בראש שקט

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו
חניכי בני עקיבא סניף רע״ם הקדישו חודש של לימוד, התנדבות והנצחה לזכר שמונה מבוגרי הסניף שנפלו ונרצחו.

13/08/2026 ל' אב תשפ"ו
במקביל לקמפיין התלמידים לחיזוק תחושת השייכות, הנהגת ההורים העירונית מפעילה קמפיין המעניק להורים כלים לעידוד ערבות הדדית וחברות.

28/07/2026 י"ד אב תשפ"ו
מועצת הנוער העירונית יזמה קמפיין קיץ לעידוד בני הנוער ליצור קשר, להזמין למפגשים ולחזק את תחושת השייכות.

19/07/2026 ה' אב תשפ"ו
נבחרת CHOCO COWS מאורט עירוני ד׳ חזרה מתחרות בינלאומית בקנדה עם שני פרסים יוקרתיים והישג יוצא דופן בזירה העולמית

12/07/2026 כ"ז תמוז תשפ"ו
אלפי ילדים וילדות פתחו השבוע את חופשת הקיץ במסגרת מערך קייטנות הקיץ העירוני שמפעילה עמותת סחלבים, עם מגוון רחב של פעילויות חינוכיות, ערכיות וחווייתיות לאורך הקיץ.

16/07/2026 ב' אב תשפ"ו
משלחת חינוכית ממע’אר התארחה בבית הספר רמון לביקור למידה, שיח מקצועי והיכרות עם מודלים פדגוגיים חדשניים ועשייה חינוכית מעוררת השראה

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
עם ממוצע השאלה של כ-7 ספרים לתלמיד ו-51,500 השאלות ספרי ילדים ונוער בבתי הספר, ניתן לומר בוודאות שהשקעת העירייה בספרניות בכל בית ספר משתלמת

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
פיילוט ראשון מסוגו בעיר להצבת עמדות השאלת ספרים חכמות מבוססות AI שיוכלו לתת המלצות אישיות לכל תושב בהתאם להרגלי הקריאה שלו, עם מלאי ספרים שיתחדש כל הזמן

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
העירייה החלה בפיילוט לשילוב עובדות זרות, בעלות אשרות עבודה מסודרות, שיתגברו את מערך הניקיון במוסדות החינוך

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
בית הספר נבחר כנציג היחיד בעיר להוביל את תכנית הדגל הלאומית "720" לטרנספורמציה דיגיטלית. מנכ"ל משרד החינוך: "בית הספר הגיע מוכן לשינוי"

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
38 תלמידות מבית הספר על יסודי יחד, השתתפו בסמינר בו נחשפו לאפשרויות והמסלולים המקצועיים העומדים בפניהן כחלק מתפיסה חינוכית לעודד תלמידים לעולמות ההייטק והטכנולוגיה

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
תלמידי בתי הספר היסודיים השתתפו בתחרות ייחודית לבניית חזון עתידי לעיר באמצעות משחק המחשב מיינקראפט

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
ד"ר רחלי פורת הבדלה תנהל את בית הספר למחוננים בשנת הלימודים הקרובה ותביא עימה ניסיון עשיר בהוראת מדעים והוראת מחוננים לצד ידע בטיפול בדרמה והנחיית קבוצות רגשיות-חברתיות
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.