חני טל, מנהלת גן רקפת, זכתה לאחרונה בתעודת הצטיינות מטעם מנהלת מחוז ירושלים במשרד החינוך, על קידום תכנית ייחודית המשלבת יזמות וחדשנות בגן
בתום תהליך ארוך, הוסמך בשבוע שעבר בית ספר "מעוז המכבים", שבניהולה של יהל לוטן, לבית ספר ירוק. בבית ספר ירוק זהו בית ספר שמקיים חינוך סביבתי משמעותי תוך התבססות על למידה על הסביבה, יישום אורח חיים מקיים וקיום פעילויות במטרה לשנות את התודעה ואת התנהגות הקהילה ביחס לסביבה.
את תהליך הפיכת בתי הספר לירוקים מקדמים המשרד להגנת הסביבה ומשרד החינוך. "מעוז המכבים" מאמין כי יש לדעת מדע, לחוות את הטבע, לחיות בריא, לשמור על העולם ולאהוב את הארץ.
תהליך ההסמכה הרשמי החל לפני כשנה, בשיתוף עם היחידה הסביבתית של אגף שפ"ע. בית ספר "מעוז המכבים" מעודד מזה שנים ארוכות ניהול שגרת חיים המקדמת בריאות באופן קבוע בחיי היומיום. בבית הספר מאמצים את גישת "נוף ילדות" כערך ייחודי ומכונן, לפיה בתקופת הילדות מעצב הילד את דמותו.
"מעוז המכבים" חרט על דגלו את נושא הקיימות וצמצום טביעת הרגל האקולוגית, ורואה חשיבות רבה ביצירת המחויבות של התלמידים לשמור על הסביבה, למען דור זה ולמען הדורות הבאים. מתוך גישה זו לומדים התלמידים על הקשר בין תזונה לבריאות ומבינים את החשיבות שבקיום פעילות ספורטיבית, תוך הקפדה על סביבה נקייה והיגיינה אישית ועל תזונה מאוזנת, מגוונת ומותאמת.
הסמכת "מעוז המכבים" לבית ספר ירוק הינה תוצר של הערכים שהוא מקדם לאורך השנים ושל הפעילויות וימי השיא הרבים שמתקיימים במהלך שנת הלימודים. בין שאר הפעילויות הרבות שנעשות בבית הספר ניתן למנות את הקמת גן שבעת המינים אימוץ גבעת הברושים, כאשר תלמידי מעוז המכבים התחייבו לשמור על המקום, לטפח אותו וללמוד עליו במטרה להטמיע אותו כאתר מוגן כחלק מהטבע העירוני בעיר מודיעין מכבים רעות.
'מעוז המכבים' הוסמך לבית ספר ירוק-פעילות בית ספריתבנוסף, בבית הספר תלויים לוחות ירוקים המכילים מידע אקטואלי ומידע על חשיבות צריכה נבונה. כמו כן ברחבי בית הספר קיימים מרחבים ירוקים כמו מרחב מיון פסולת, מרחב אמנות המיחזור ומרחב "המייקרים", בו נעשה שימוש חוזר בקרטונים.
כמו כן, בית הספר מקיים אורח חיים מקיים, שבא לידי ביטוי בחסכון בנייר, בצריכת מים ובצריכת חשמל, ופועלת ועדת מדע, טבע וסביבה, אשר מקיימת מספר פעילויות לאורך השנה במטרה להרחיב את המודעות לנושא וליצור לתלמידים חוויות חיוביות סביב נושאים סביבתיים. גם מורי בית הספר עברו השתלמויות בנושא חינוך לקיימות, במטרה להעביר תכנים רלוונטיים לתלמידים.
היחידה הסביבתית שבאגף שפ"ע תמשיך לפעול בכדי שבתי ספר וגנים נוספים בעיר יהפכו לירוקים, כחלק מהמאמץ להטמעת עקרונות הקיימות בקרב קהילת תושבי העיר. באגף שפ"ע מאמינים כי מוסדות החינוך מהווים עוגן מרכזי של החינוך הסביבתי, שמשמעו הקניית הרגלים לאורח חיים מקיים.
חברת המועצה ומחזיקת תיק איכות הסביבה, ורד גל בחרי: "אני מברכת את "מעוז המכבים" על קבלת הסמכה של "בית ספר ירוק" מטעם המשרד להגנת הסביבה. התהליך הסטנדרטי בכל הסמכה הוא שקודם מגדירים את הדרישות להסמכה ורק אז בתי הספר נדרשים להתחיל לבצע פעולות העונות עליהן. במקרה הזה התהליך היה הפוך: מנהלת בית הספר והצוות החינוכי בנו תכניות לימוד ופעילויות שונות להעברת המסרים לחיבור ושמירה על הטבע ולאורח חיים מקיים, ורק אז גילו כי הדרישות להסמכה דומות. כמובן שמנקודה זו ועד לוועדה לקבלת ההסמכה הדרך הייתה טבעית. התרגשתי ללוות את צוות בית הספר, ואת התלמידים המובילים בוועדת טבע וסביבה, כשהציגו בפני חברי הוועדה את פעילויות בית הספר. אני מודה למנהלת, יהל לוטן, לצוות החינוכי, להורים הפעילים התומכים וכמובן, להכי חשובים, תלמידי בית הספר היקרים. תודות גם ליחידה הסביבתית שבאגף שפ"ע ולמינהל החינוך, אשר ליוו את בית הספר. כולי תקווה לראות בתי ספר נוספים אשר נכנסים לתהליך של בית ספר מקיים."
מנהלת "מעוז המכבים", יהל לוטן: "ההסמכה הרשמית שקיבלנו מטעם המשרד להגנת הסביבה מהווה גושפנקא לעבודה הרבה שעשינו בתחום אורח החיים הבריא והמקיים בשנים האחרונות. נמשיך למלא את מחויבותו לנושא, ואנו מתחייבים כי מכאן נצעד לשלב הבא, שהוא הסמכת בית הספר כ'ירוק מתמיד'."

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו
חני טל, מנהלת גן רקפת, זכתה לאחרונה בתעודת הצטיינות מטעם מנהלת מחוז ירושלים במשרד החינוך, על קידום תכנית ייחודית המשלבת יזמות וחדשנות בגן

26/11/2025 ו' כסלו תשפ"ו
יותר מ-300 מעילים ייתרמו למשפחות נזקקות בפרויקט אליו הצטרפה הנהגת הורי בי"ס עידנים ביוזמת עמותות פתחון לב, שינוי חברתי ורוח טובה

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו
עמותת סחלבים תפעיל במהלך חופשת חנוכה את תכנית "ניצנים בחופשות" עבור ילדי הגנים ותלמידי כיתות א`-ג`, לצד מגוון סדנאות חווייתיות.

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו
מאות ילדים מגני הילדים ובתי הספר בעיר השתתפו בזריעת פרחי בר במרחבי מודיעין מכבים רעות מיזם חינוכי-סביבתי המחזק את הקשר לטבע ומעשיר את המגוון הביולוגי בעיר.

05/11/2025 י"ד חשון תשפ"ו
כחמישים מורים ומנהלים ביקרו והתרשמו ממרחבי הלמידה והחדשנות בתיכון שבשכונת הכרמים, ושמעו מהתלמידים על פיתוחים טכנולוגיים בתחומי הרפואה, החלל, האלקטרוניקה והבינה המלאכותית

29/10/2025 ז' חשון תשפ"ו
נתוני התמונה החינוכית לשנת תשפ''ד שפורסמו השבוע מציבים את מודיעין מכבים רעות שוב בצמרת הערים בישראל – עם 92.6% זכאות לבגרות, ירידה בשיעור הנשירה, זינוק במספר הבוגרים המצטיינים, והמשך ההשקעה במקצועות העתיד. העיר מציגה מערכת חינוך יציבה, ערכית ומתקדמת – עם הישגים מרשימים שמובילים את הדור הבא קדימה
משרד החינוך פרסם ביום שלישי

29/10/2025 ז' חשון תשפ"ו
כ-90 אזרחיות ואזרחים ותיקים חזרו לספסל הלימודים בשלושה בתי ספר בעיר, במסגרת תכנית משותפת של המשרד לשוויון חברתי והעירייה, ומגלים מחדש את חדוות הלמידה

16/10/2025 כ"ד תשרי תשפ"ו
משרד החינוך העניק לשני בתי ספר, חופים וענבלים, תעודת הצטיינות ופרס כספי וכן תעודת הוקרה לבית ספר עידנים, בתחום הקליטה של מורים חדשים כחלק מהמאמץ הלאומי לשימור מורים במערכת החינוך

18/09/2025 כ"ה אלול תשפ"ה
מערכת שעות חולקה לתלמידים בכיתות ובה מסרים חשובים לשמירה על כללי הבטיחות עם בואה של שנת הלימודים החדשה

11/09/2025 י"ח אלול תשפ"ה
מיליון שקלים וחצי יחולקו לסטודנטים תושבי העיר במסגרת קרן המלגות לשנת תשפ''ו. ההגשה בעיצומה וכוללת ארבעה מסלולים במגוון תחומי מעורבות חברתית, עד ה-20 באוקטובר

11/09/2025 י"ח אלול תשפ"ה
אלפי מורות, מורים, גננות וצוותים חינוכיים ייהנו מאירוע הוקרה מיוחד עם הזמרת שירי מימון בפארק ענבה

09/09/2025 ט"ז אלול תשפ"ה
תשעה מנהלות ומנהלים חדשים נכנסו לתפקיד בבתי הספר בעיר עם פתיחת השנה. רגע לפני שהלימודים מתחילים, הם מספרים על עצמם

09/09/2025 ט"ז אלול תשפ"ה
עשרות אלפי תלמידים וילדים פתחו השבוע את שנת הלימודים תשפ"ו בעיר, מהגנים ועד י"ב. כל הנתונים, כל המספרים. שתהיה שנה טובה ומוצלחת

02/09/2025 ט' אלול תשפ"ה
לקראת פתיחת שנת הלימודים – העירייה חידשה את סימוני "נשק וסע" והכבישים סביב בתי הספר

13/08/2025 י"ט אב תשפ"ה
העירייה החליפה את הציוד הדיגיטלי הישן בגני הילדים במסכים מתקדמים, שיהוו עבור הגננות אמצעי נוסף על האמצעים הקיימים והמסורתיים. התכנים שיוקרנו בהם יהיו אך ורק תכנים שמאושרים על ידי משרד החינוך , והשימוש בהם ייעשה באופן מבוקר, מפוקח ומותאם גיל

06/08/2025 י"ב אב תשפ"ה
פתיחת אמי''ת בנות במבנה חדש, התקדמות בהקמת מוסדות חינוך נוספים בשכונה, וקליטת מאות תלמידים לקראת שנת הלימודים תשפ''ו

06/08/2025 י"ב אב תשפ"ה
מינויים חדשים במערכת החינוך העירונית: שני אביכזר וטל ברוקר מונו למנהלות בתי הספר קשת ואופק, וייכנסו לתפקידן בשנת הלימודים תשפ"ו, לאחר שזכו במכרזי משרד החינוך

30/07/2025 ה' אב תשפ"ה
בית הספר יצר תכנית משותפת עם חברת ''קווים'' לפיתוח עצמאות והסתגלות עבור התלמידים אשר חוו בהתרגשות את הנסיעה

22/07/2025 כ"ו תמוז תשפ"ה
תכנית היל"ה העירונית מעניקה לנוער מסגרת חינוכית-טיפולית עם מסלול לימודים מותאם, פעילויות העצמה וליווי אישי. בקיץ: קורס גלישה שמחזק מסוגלות והתמדה

28/07/2025 ג' אב תשפ"ה
העירייה משיקה שירות דיגיטלי שמשפר את המענה להורים ומקל את תהליך הרישום להסעות חינוך מיוחד, באמצעות נציגה וירטואלית בשיחת טלפון.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.