זריקת עידוד

04/02/2018 י"ט שבט תשע"ח

ימי חיסונים בבתי הספר היסודיים, הם ימים לחוצים ולעיתים אפילו טראומטיים. הלחץ והחרדה מקיפים את כל מי שלוקח בהם חלק – החל מהילדים, דרך הצוות החינוכי שמנסה לשמור על שגרה ככל הניתן ועד לצוות הרפואי שאמור לבצע את תפקידו ביעילות ובמסגרת הזמן המוקצב.

בפועל, "יום החיסונים" מתחיל כבר מרגע ההודעה הרשמית על החיסון, כשבוע לפני התאריך ומסתיים בסוף יום הלימודים המדובר כשכל פרק הזמן לפני ואחרי מוקדש לחוויה ולעיבוד שלה, שמתבטא בד"כ בתיאור חוויות שאינן חיוביות.

פרויקט זריקת עידוד, פרויקט ראשון מסוגו בארץ, התחיל כפיילוט במודיעין מכבים רעות בשנה שעברה והתרחב השנה לכלל כיתות א' ברחבי בתי הספר בעיר. הפרויקט מופעל ע"י "קבוצת הליצנים הקהילתית" של מחלקת הנוער והצעירים בשיתוף פעולה עם אגף החינוך העירוני ושירותי בריאות לתלמיד במשרד הבריאות. מדובר בקבוצה המונה כ-30 נערים ונערות בכיתות י'-י"ב תלמידי תיכונים בעיר.

קבוצת הליצנים הקהילתייםקבוצת הליצנים הקהילתיים

במסגרת תכנית ההכשרות לחברי הקבוצה הם עוברים סדנא להכרת יסודות הליצנות הרפואית על מנת לסייע ברגישות ומקצועיות להתמודד עם החרדות שעולות אצל הילדים אך יחד עם זאת לאפשר את ההתנהלות המקצועית בשטח. תמיכת הליצנים הרפואיים מסייעת בשמירה על מסגרת בית ספרית שגרתית ככל האפשר בימי החיסונים והפגת חרדות וחששות בקרב הילדים (וההורים) המאפשרת לצוותים הרפואיים לחסן במהירות וביעילות.

הליצנים הלוקחים חלק בפרויקט הגיעו לכיתות א' לבושים בבגדים רגילים אך מעוררים גיחוך, הם אינם מאופרים ולמעשה סימן ההיכר הבולט שלהם הוא האף האדום. בכל יום חיסונים (שנמשך בממוצע 2-3 שעות) הם מגיעים בזוגות או שלשות לבתי הספר, מכירים את הצוות החינוכי והצוות הרפואי ומתחילים את יום הלימודים בכיתה, עוד לפני שמתחילים החיסונים עצמם. עם תחילת החיסונים הם מסייעים לילדים להתמודד עם קבלת החיסונים – ללא התערבות של צוותי החינוך או ההורים. פעולותיהם מתבססות על הקשבה, נועם וצחוק, ללא כפייה וללא הפרעה למהלך יום הלימודים בבית הספר, תוך שימוש באביזרים פשוטים כגון בועות סבון, בובות כפפה ומדבקות ובטכניקות של אמפתיה, הדהוד והסחות דעת.

בנוסף למיזם "זריקת עידוד", פועלת קבוצת הליצנים הרפואיים מדי שבוע ועורכת ימי הולדת לילדים ממשפחות מעוטות יכולת, בעלי צרכים מיוחדים וכאלה שמסיבות כאלה ואחרות אין באפשרותם לחגוג יום הולדת. בנוסף, הם לוקחים חלק באירועים עירוניים מרכזיים – העדלאידע, הפנינגים עירוניים ועוד. הקשר שבין בני נוער לילדים צעירים הוא משמעותי מאוד וייחודי.

ההשקעה בחינוך גבוהה יותר

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

בדיקת העירייה העלתה כי מדד ההשקעה העירונית לתלמיד שפורסם בדירוג הארצי אינו מביא בחשבון באופן מלא את תקצוב תלמידי רשתות החינוך בעיר, וכי ההשקעה העירונית בחינוך גדלה בכ־31% בתוך שנתיים.

להמשיך לקרוא

שנת חוגים חדשה יוצאת לדרך

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

עמותת סחלבים פתחה השבוע את ההרשמה לחוגים לשנת הפעילות תשפ"ז עם מגוון רחב של יותר מ־100 חוגים ופעילויות לילדים, נוער ומבוגרים, במוקדים הפרוסים ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

סחלבים עושים סדר ברישום

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

כלי חדש של עמותת סחלבים מאפשר להורים לבדוק בתוך שניות את סטטוס הרישום לצהרון ולהגיע לפתיחת שנת הלימודים בראש שקט

להמשיך לקרוא

באור פניהם נהלך

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו

חניכי בני עקיבא סניף רע״ם הקדישו חודש של לימוד, התנדבות והנצחה לזכר שמונה מבוגרי הסניף שנפלו ונרצחו.

להמשיך לקרוא

לא משאירים אף אחד לבד

13/08/2026 ל' אב תשפ"ו

במקביל לקמפיין התלמידים לחיזוק תחושת השייכות, הנהגת ההורים העירונית מפעילה קמפיין המעניק להורים כלים לעידוד ערבות הדדית וחברות.

להמשיך לקרוא

אף אחד לא נשאר לבד

28/07/2026 י"ד אב תשפ"ו

מועצת הנוער העירונית יזמה קמפיין קיץ לעידוד בני הנוער ליצור קשר, להזמין למפגשים ולחזק את תחושת השייכות.

להמשיך לקרוא

רובוטיקה עם כבוד עולמי

19/07/2026 ה' אב תשפ"ו

נבחרת CHOCO COWS מאורט עירוני ד׳ חזרה מתחרות בינלאומית בקנדה עם שני פרסים יוקרתיים והישג יוצא דופן בזירה העולמית

להמשיך לקרוא

קייטנות הקיץ יצאו לדרך

12/07/2026 כ"ז תמוז תשפ"ו

אלפי ילדים וילדות פתחו השבוע את חופשת הקיץ במסגרת מערך קייטנות הקיץ העירוני שמפעילה עמותת סחלבים, עם מגוון רחב של פעילויות חינוכיות, ערכיות וחווייתיות לאורך הקיץ.

להמשיך לקרוא

חינוך מחבר קהילות

16/07/2026 ב' אב תשפ"ו

משלחת חינוכית ממע’אר התארחה בבית הספר רמון לביקור למידה, שיח מקצועי והיכרות עם מודלים פדגוגיים חדשניים ועשייה חינוכית מעוררת השראה

להמשיך לקרוא

ילדי העיר מובילים בהשאלות ספרי קריאה

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו

עם ממוצע השאלה של כ-7 ספרים לתלמיד ו-51,500 השאלות ספרי ילדים ונוער בבתי הספר, ניתן לומר בוודאות שהשקעת העירייה בספרניות בכל בית ספר משתלמת

להמשיך לקרוא

הספרייה החכמה מגיעה אלינו

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו

פיילוט ראשון מסוגו בעיר להצבת עמדות השאלת ספרים חכמות מבוססות AI שיוכלו לתת המלצות אישיות לכל תושב בהתאם להרגלי הקריאה שלו, עם מלאי ספרים שיתחדש כל הזמן

להמשיך לקרוא

משדרגים את מערך הניקיון בבתי הספר

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו

העירייה החלה בפיילוט לשילוב עובדות זרות, בעלות אשרות עבודה מסודרות, שיתגברו את מערך הניקיון במוסדות החינוך

להמשיך לקרוא

מהפכת ה-AI בלמידה באורט עירוני ד'

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו

בית הספר נבחר כנציג היחיד בעיר להוביל את תכנית הדגל הלאומית "720" לטרנספורמציה דיגיטלית. מנכ"ל משרד החינוך: "בית הספר הגיע מוכן לשינוי"

להמשיך לקרוא

סמינר מנהיגות טכנולוגית לנערות

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו

38 תלמידות מבית הספר על יסודי יחד, השתתפו בסמינר בו נחשפו לאפשרויות והמסלולים המקצועיים העומדים בפניהן כחלק מתפיסה חינוכית לעודד תלמידים לעולמות ההייטק והטכנולוגיה

להמשיך לקרוא

מודיעין מכבים רעות גרסת 2050

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו

תלמידי בתי הספר היסודיים השתתפו בתחרות ייחודית לבניית חזון עתידי לעיר באמצעות משחק המחשב מיינקראפט

להמשיך לקרוא

מנהלת חדשה לבית הספר מעלות

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו

ד"ר רחלי פורת הבדלה תנהל את בית הספר למחוננים בשנת הלימודים הקרובה ותביא עימה ניסיון עשיר בהוראת מדעים והוראת מחוננים לצד ידע בטיפול בדרמה והנחיית קבוצות רגשיות-חברתיות

להמשיך לקרוא

אנדרטת הנצחה לבוגרי בית הספר עירוני א'

22/06/2026 ז' תמוז תשפ"ו

שישה בוגרי בית הספר, אשר נפלו בעת שירותם ובמילוי שליחותם למען ביטחון המדינה מונצחים באנדרטה, שנחשפה בטקס הסרת הלוט עם המשפחות השכולות והקהילה

להמשיך לקרוא

בנות ובני ה-9 מלמדים היסטוריה

22/06/2026 ז' תמוז תשפ"ו

הפרויקט העירוני ''בשבילי מודיעין'' מסכם שנה עם תלמידי כיתות ד' מעשרות כיתות בעיר שלמדו על מורשת העיר, יצאו לסיורים והדרכה במוזיאון מורשת החשמונאים

להמשיך לקרוא

שיבוצי מוסדות חינוך לשנה"ל תשפ"ז

22/06/2026 ז' תמוז תשפ"ו

שיבוצי הילדים לגני הילדים ולבתי הספר היסודיים לשנת הלימודים תשפ"ז מתפרסמים היום באתר העירייה. הגשת ערעורים תתאפשר באופן מקוון עד 28 ביוני.

להמשיך לקרוא

ערבות הדדית בבית ספר רמון

16/06/2026 א' תמוז תשפ"ו

לאחרונה התקיים יריד מכירת פרטי יד שנייה ביוזמת קהילת בית הספר והצוות החינוכי, שהכנסותיו תרומה לקייטנות הקיץ של ילדי עמותת אקי''ם

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד