ביום חמישי 12.4.18, יום הזיכרון לשואה ולגבורה, אירח בית ספר אלונים את זוג ניצולי השואה תושבי שכונת מוריה, חנה ומרדכי הראלי. השניים התארחו בבית הספר וסיפרו לתלמידי שכבת ה' את עדותם המרגשת. מרדכי סיפר את סיפור הישרדותו בגטו טרזינשטאט בשואה.
למרדכי נותרה תמונה אחרונה של כיתה ג' בה למד בבית הספר בצ'כוסלובקיה וחלומו היה כי תמונה זו תתלה בבית ספר בישראל. בית הספר נענה לבקשתו המרגשת ותלה את תמונתו בספריה הבית ספרית וליד התמונה תלוי סיפורו כחלק מפעילות בית הספר להנצחת היסטוריית השואה ולימוד אודותיה בקרב התלמידים.
לאורך כל השנה מאמצת כיתה ה'3 את חנה ומדרכי והתלמידים מבקרים אותם ומתארחים בסלון ביתם למפגשים של סיפורים וחוויות מתקופת השואה ולחיבור קהילתי בין הדורות.
אלפי ילדים וילדות פתחו השבוע את חופשת הקיץ במסגרת מערך קייטנות הקיץ העירוני שמפעילה עמותת סחלבים, עם מגוון רחב של פעילויות חינוכיות, ערכיות וחווייתיות לאורך הקיץ.


























