איתן גיסין, תלמיד כיתה ה' מבית הספר "חוט השני" ובית הספר למחוננים "מעלות", זכה במקום הראשון באולימפיאדה הארצית במתמטיקה לכיתות בתי הספר היסודי. בטקס, שהתקיים בשבוע שעבר במכון ויצמן, קיבל גיסין את התעודה על זכייתו, שמהווה גאווה מקומית גדולה.
באולימפיאדה גבר גיסין על 1,300 תלמידי כיתות א'-ו' מכל רחבי הארץ. התחרות כללה מספר שלבי סינון מאתגרים. בשלב הגמר פתר גיסין שאלות מתמטיות לא שגרתיות ובמכתב המודיע על זכייתו שנשלח לבית הספר ממועדון המתמטיקאי הצעיר, נכתב כי "כל הכבוד לאיתן המבריק ולמורים שלימדו אותו. אנו משוכנעים שבהישגים כאלה משתקפת תרומתם הרבה של מורי בית הספר ומעריכים זאת מאוד."
התחרות מתקיימת זו השנה השנייה על ידי המועדון המתמטי הארצי "המתמטיקאי הצעיר" בשיתוף עם מכון ויצמן.
מנהלת בית ספר חוט השני, אילנה רחמילביץ': "זוהי גאווה גדולה לעיר מודיעין מכבים רעות ולבית הספר בפרט. אין לי ספק שאיתן המדהים ימשיך להביא את יכולותיו המעולות מהכוח אל הפועל גם בעתיד, ואנו שמחים על כך שזכינו בתלמיד שכזה בבית ספרנו."
אלפי ילדים וילדות פתחו השבוע את חופשת הקיץ במסגרת מערך קייטנות הקיץ העירוני שמפעילה עמותת סחלבים, עם מגוון רחב של פעילויות חינוכיות, ערכיות וחווייתיות לאורך הקיץ.


























