היערכות בחינוך לשנת תש''פ

16/12/2019 י"ח כסלו תש"פ

בישיבת המועצה האחרונה שהתקיימה ביום רביעי 3.7, הציגה ראש מינהל חינוך, בתיה שוכן-אורבוך, תוכנית ההיערכות הכללית בחינוך, לשנת הלימודים הקרובה תש"פ. בישיבה הוצגו נתונים מספריים אודות מספר התלמידים ובתי הספר בעיר. על פי הנתונים, נכון לחודש יולי, ילמדו בשנה הבאה 27,431 תלמידים וילדי גנים. מתוכם 11,474 תלמידים ביסודי ו-11,992 תלמידים בעל יסודי.

מוסדות החינוך מונים 21 בתי ספר יסודיים ממלכתיים, 2 בתי ספר לחינוך מיוחד, 6 בתי ספר ממלכתיים דתיים. בחינוך העל יסודי, 9 תיכונים ממלכתיים ו-4 תיכונים ממלכתיים דתיים. בנוסף מרכז העשרה למחוננים "מעלות" ומרכז "שבילים" לקידום נוער. כ-4,000 ילדים ילמדו בכ-160 גני ילדים.

בתחילת הישיבה מנתה שוכן-אורבוך שורת הישגים מרשימים אליהם הגיעה מערכת החינוך העירונית בשנה החולפת. בין היתר, קידום החינוך המדעי-טכנולוגי בתוכניות ייחודיות כמו קידום תלמידות בתוכניות "מהנדסות העתיד" ו"סייבר גירלז" בהן בולטת הנוכחות המרשימה של מספר התלמידות, בנות העיר, המשתתפות לעומת ערים אחרות.

כמו כן, פיתוח מנהיגות טכנולוגית עם שישה צוותים מהעיר (יותר מכל עיר אחרת) שאחד מהם גם זכה במקום הראשון עם פיתוח מוצר חדשני ויצירתי למען אנשים על הרצף האוטיסטי. גם בתחרות הרובוטיקה הארצית FRC זכתה העיר להישגים ובראשם נבחרת הרובוטיקה של תיכון אמי"ת בנים שבימים אלה מייצגת את העיר ואת ישראל בתחרות הרובוטיקה FLL שבאוסטרליה.

תוכניות ייחודיות נוספות, שזוכות להצלחה רבה הן תוכניות כמו "כיתות רוקדות", שמטרתה לחנך לסובלנות וכבוד הדדי בין הילדים על ידי שימוש בריקודים סלוניים. בתוכנית זו השתתפו בשנה החולפת חמישה בתי ספר יסודיים ונערך שילוב בין ילדי חינוך רגיל וחינוך מיוחד.

תוכנית בצו-תא שהתחילה כפיילוט השנה, הוכיחה עצמה כמוצלחת עבור תלמידי י"א המקבלים צו ראשון. התוכנית מלווה את התלמידים בתהליך ועוזרת בענייני הבירוקרטיה שלעיתים מהווים חסם עבור בני הנוער. נראה שלא במקרה נבחרה העיר לבצע את הפיילוט, שכן גם בשנה זו, כיכבה בצמרת הגיוס לצה"ל בקרב בנים ובנות.

השנה גם נחנכו עשרות מרחבי לימוד חדשניים במסגרת תוכנית M21 של משרד החינוך והעירייה. במסגרת תוכנית זו הוקמו מרחבים בבתי ספר יסודיים ועל יסודיים התואמים את הפדגוגיה של המאה ה-21 ויוצרים עבור התלמידים למידה משמעותית, חווייתית ושונה מהכיתה הקונבנציונלית. כך למשל, מרחב עם אביזרי ספורט לשיפור התנועה תוך כדי למידה, מרחב שהוא חדר בריחה, מרחב לחקר החלל ועוד.

פתיחת שנת הלימודיםפתיחת שנת הלימודים

בשנה"ל תשע"ט, נחנכו שני אולמות ספורט חדשים – בבית ספר ענבלים ובבית הספר יזמ"ה. בבית ספר עירוני ה' הונחה אבן הפינה להקמת אולם ספורט נגיש שישרת גם את ציבור הנכים.

בית ספר עירוני א' נמצא בשלבי סיום ההקמה של מתחם המוסיקה והאומנויות, ומרכז פסג"ה, מבנה המיועד לפעילות הלימודית של סגלי ההוראה של העיר, גם הוא בשלבי סיום בנייה.

בשנת הלימודים הקרובה, יתאכלס המבנה החדש של בית הספר היסודי "שיבולים" ובו יהיו 12 כיתות לימוד, כך גם גני הילדים החדשים כינור וצ'לו בשכונת הציפורים, 12 כיתות הלימוד במבנה החדש של הישיבה התיכונית ו-6 כיתות חדשות בבית הספר אריאל.

אחד האתגרים שלפניהם ניצבת המערכת לדברי שוכן-אורבוך, הם קליטת התלמידים משכונות הציפורים ונופים אשר יילמדו יחד בשנה הקרובה כשבמקביל, העבודות לבניית מוסדות החינוך בשכונת נופים נמשכות במרץ לצד עבודות הקמת בנייני המגורים. 16 כיתות גן נמצאות כעת בשלבים שונים של הבינוי, ביה"ס היסודי ממלכתי נמצא בשלב סיום בנייה, העבודות להקמת ביה"ס היסודי ממ"ד צפויות להסתיים בספטמבר 2020 ובית הספר העל יסודי של השכונה נמצא בתהליכי אישור בנייה.

אתגרים חשובים נוספים שעימם תתמודד המערכת בשנים הקרובות הם הקיטון המשמעותי במספר התלמידים בשכונות הוותיקות. על פי הנתונים, שכבת כיתה ה' תהיה השכבה הגדולה ביותר בשנה הקרובה ושוכן-אורבוך ציינה כי בחודשים האחרונים נבחנים פתרונות שונים להתמודדות עם הירידה הדמוגרפית.

אתגר נוסף הוא העשרת הלמידה כך שתהיה חדשנית עם פדגוגיה מוטת עתיד ובהקשר זה, ימשיכו להקים מרחבי לימוד נוספים במסגרת תוכנית M21 וגם ימשיכו לשלב הבא בתוכנית "סקרנים בעיר" שהותנעה זה מכבר יחד עם התושבים, אשר מטרתה לייצר בנכסים עירוניים ובמרחבים ציבוריים, מקומות לימוד והשראה עבור ילדים בגילאי הגן.

ראש העיר, חיים ביבס: "שוב אנו מסכמים שנת פעילות חינוכית מרשימה, הודות להשקעת משאבים עצומה במוסדות החינוך שלנו. חינוך ערכי לצד הישגיות ותוכניות ייחודיות אותן אנו מובילים, זה השילוב המנצח שממצב את מודיעין מכבים רעות כעיר מובילה ומודל עבור אחרות. גם בשנת הלימודים הקרובה, תהיה ניכרת ההשקעה הרבה הודות למנהל החינוך המקצועי והאיכותי בעירייה וצוותי החינוך הנפלאים. זאת כשברקע אנו נתמודד עם אתגר הקיטון הדמוגרפי כפי שמתרחש בערים רבות בארץ. לנגד עינינו ניצבת טובת התלמידים והמשכיותו של חינוך איכותי ומצוין עבורם ואין לי ספק, שאנו נמצא את המודל המאוזן והנכון ביותר."

מויש לוי, סגן רה"ע ומחזיק תיק החינוך: "שמירה על מערכת חינוך איכותית וטובה מחייבת השקעה רבה ושאיפה בלתי פוסקת להתקדמות ולשיפור, כאשר לא ניתן לנוח על זרי הדפנה. מדובר באתגר עצום, במיוחד על רקע השינויים הדמוגרפיים שהעיר עוברת, של התבגרות מהירה של השכונות הוותיקות לצד הקמה ופתיחה של מסגרות חינוך חדשות בשכונות המתאכלסות. ברכות למנהל החינוך, לצוותי ההוראה, להורים ולתלמידים על סיומה של עוד שנת חינוך מוצלחת. בזכות החומר האנושי המצוין הזה אני בטוח שגם בשנה הבאה נמשיך להתקדם ולהתפתח."

מובילים במדד בגרות טק

27/03/2024 י"ז אדר ב תשפ"ד

משרד החינוך פרסם את מדד "בגרות טק", ומודיעין מכבים רעות ניצבת ברשימת הערים המובילות. המדד כולל שיעור זכאים לבגרות בחמש יחידות מתמטיקה, אנגלית פיזיקה או מדעי המחשב

ביקור בשגרירות הולנד