היחידה לטיפול בהתמכרויות פותחת קבוצה טיפולית לבני ובנות 18 ומעלה בתהליך החלמה, שתציע ליווי מקצועי, כלים להתמודדות ותמיכה קבוצתית
אחרי ההודעה על המעבר לכלים רב פעמיים בצהרוני סחלבים בגני הילדים ובתי הספר, ממשיכה העירייה בצעד ירוק וחינוכי נוסף. לראשונה, בכל כיתות ד' בבתי הספר וכן בגני הילדים בעיר, לומדים על "צרכנות נבונה". הכוונה היא לצרכנות הנובעת משיקולים סביבתיים, המונחלת לתלמידים כבר בגיל הרך, שמעבירים זאת הלאה למעגל המשפחתי ולמעגל החברים.
השיעורים בבתי הספר מועברים על ידי מחלקת איכות ותכנון סביבה באגף שפ"ע, שנכנסים לכיתות ובהדרכה חווייתית בשיתוף התלמידים, מלמדים עקרונות של צרכנות נבונה ונותנים כלים מעשיים לדילמות בין מספר מוצרים.
כך למשל, התבוננות על אריזות המוצרים ובחירה בפתרון האקולוגי יותר. לדוגמה, סבון רחצה אשר מגיע באריזת פלסטיק לעומת סבון רחצה אשר מגיע בקרטון וניתן למחזר. דוגמה נוספת היא חולצות בית הספר שאותן ניתן להעביר הלאה במקום לזרוק.
לפני חג הפסח, צפויה העירייה לעשות יום מרוכז בכלל בתי הספר היסודיים בו ניתן יהיה להחליף חולצות בית ספר שאינן בשימוש מאחד לשני.
נושא נוסף שעוסקים בו שקרוב לליבם של התלמידים הוא ימי הולדת, שם ניתן להם חומר למחשבה שלא להתפתות בימי הולדת למוצרים זולים מפלסטיק, אשר נזרקים מהר מאוד ולהעדיף מתנה איכותית וטובה לשנים רבות.
שיעורי צרכנות נבונה בבתי הספרעוד במסגרת ההדרכה, מקבלים התלמידים משימות שמגייסות על ידי כך את כל בני הבית. למשל, לא להכניס מוצרים חד פעמיים הביתה ולנהל רשימת קניות חכמה בסופר, הלוקחת בחשבון את השיקולים הסביבתיים.
בהקשר זה, ניתנים לילדים כלים להתבוננות על אופי ההתנהלות הצרכנית בבית, ולבדוק האם יש צורך בהפחתה של מוצרי אוכל אשר נזרקים לפח בשל עודף קנייה.
בגני הילדים, יקבלו בקרוב חוברת "צרכנות נבונה" וכל גננת תעביר את הנושא באופן ידידותי ובהתאם לגילם של הילדים.
הילה בן אליעזר, מחזיקת תיק איכות הסביבה: "הפגיעה במשאבי הטבע סביבנו מתחילה בראש ובראשונה בתרבות הצריכה בעידן של שפע. בעידן שבו קניות הפכו לסוג של בילוי, אנו מבקשים להנחיל לילדינו את העיקרון של רכישה כמענה לצורך.
אנו מאמינים שבאמצעות לימוד חווייתי, תוך שילוב דוגמאות ליישום פרקטי בחיי היומיום, הילדים שלנו יוכלו ליישם בחייהם ואף להנחיל במשפחתם את עקרונות הצרכנות הסביבתית, אשר לוקחת בחשבון את ההשפעות הסביבתיות של הצריכה שלנו."

08/10/2026 כ"ז תשרי תשפ"ז
היחידה לטיפול בהתמכרויות פותחת קבוצה טיפולית לבני ובנות 18 ומעלה בתהליך החלמה, שתציע ליווי מקצועי, כלים להתמודדות ותמיכה קבוצתית

23/09/2026 י"ב תשרי תשפ"ז
ספרייה חכמה נוספת נפתחת בקומת הקרקע של מוריה סנטר, ומביאה את שירותי ההשאלה העירוניים קרוב יותר לתושבים כחלק ממיזם ''לקרוא קרוב לבית''.

23/09/2026 י"ב תשרי תשפ"ז
תלמידי שכבת ו' והוריהם הגיעו לפארק ענבה לפנות בוקר ופתחו את היום בתקיעות שופר מרגשות, מוזיקה ורגעים של קהילה ומסורת עירונית

17/09/2026 ו' תשרי תשפ"ז
לאחר פיילוט מוצלח לניקוי ורענון הדשא הסינטטי בגני הילדים, העירייה מרחיבה את העבודות לכלל הגנים ותהפוך את הטיפול לחלק מתכנית תחזוקה שנתית

10/09/2026 כ"ח אלול תשפ"ו
תושבות ותושבי העיר מוזמנים להגיש שירה וסיפורים קצרים בנושא ''אמת'' ולהתמודד בתחרות המקומית והארצית של הליקון

17/09/2026 ו' תשרי תשפ"ז
בית הספר לחינוך מיוחד פסיפס ייקרא על שמו של סאלי ביין, מחנך פורץ דרך שהאמין ביכולות הילדים ובשילובם המלא בחברה.

03/09/2026 כ"א אלול תשפ"ו
עשרות אלפי תלמידים וילדים יפתחו את שנת הלימודים תשפ"ז בעיר, מהגנים ועד י"ב. כל הנתונים, כל המספרים, כל הסיפורים שמאחורי הדלתות שייפתחו באחד בספטמבר

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו
גאווה למודיעין מכבים רעות: אגם נוי, ספורטאית "דרך הג'ודו", זכתה במדליית ארד באליפות העולם לקדטיות עד גיל 18 באקוודור

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו
משרד החינוך מינה את ליאת גלייזר למנהלת בית הספר היסודי "חופים". גלייזר מביאה עמה ניסיון בייעוץ חינוכי, ניהול צוותים והובלת תהליכים מערכתיים

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו
ארבעה בתי ספר על יסודיים מהעיר נכללו ברשימת הזוכים בתגמול הדיפרנציאלי של משרד החינוך לשנת תשפ"ו, בזכות הישגים לימודיים לצד מדדים חברתיים וערכיים

01/09/2026 י"ט אלול תשפ"ו
בית הספר מעוז המכבים זכה בפרס החינוך הארצי לשנת תשפ"ו, כהוקרה על עשייה חינוכית מצטיינת, חדשנות פדגוגית, ערכים ושותפות קהילתית

26/08/2026 י"ג אלול תשפ"ו
בדיקת העירייה העלתה כי מדד ההשקעה העירונית לתלמיד שפורסם בדירוג הארצי אינו מביא בחשבון באופן מלא את תקצוב תלמידי רשתות החינוך בעיר, וכי ההשקעה העירונית בחינוך גדלה בכ־31% בתוך שנתיים.

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו
עמותת סחלבים פתחה השבוע את ההרשמה לחוגים לשנת הפעילות תשפ"ז עם מגוון רחב של יותר מ־100 חוגים ופעילויות לילדים, נוער ומבוגרים, במוקדים הפרוסים ברחבי העיר

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו
כלי חדש של עמותת סחלבים מאפשר להורים לבדוק בתוך שניות את סטטוס הרישום לצהרון ולהגיע לפתיחת שנת הלימודים בראש שקט

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו
חניכי בני עקיבא סניף רע״ם הקדישו חודש של לימוד, התנדבות והנצחה לזכר שמונה מבוגרי הסניף שנפלו ונרצחו.

13/08/2026 ל' אב תשפ"ו
במקביל לקמפיין התלמידים לחיזוק תחושת השייכות, הנהגת ההורים העירונית מפעילה קמפיין המעניק להורים כלים לעידוד ערבות הדדית וחברות.

28/07/2026 י"ד אב תשפ"ו
מועצת הנוער העירונית יזמה קמפיין קיץ לעידוד בני הנוער ליצור קשר, להזמין למפגשים ולחזק את תחושת השייכות.

19/07/2026 ה' אב תשפ"ו
נבחרת CHOCO COWS מאורט עירוני ד׳ חזרה מתחרות בינלאומית בקנדה עם שני פרסים יוקרתיים והישג יוצא דופן בזירה העולמית

12/07/2026 כ"ז תמוז תשפ"ו
אלפי ילדים וילדות פתחו השבוע את חופשת הקיץ במסגרת מערך קייטנות הקיץ העירוני שמפעילה עמותת סחלבים, עם מגוון רחב של פעילויות חינוכיות, ערכיות וחווייתיות לאורך הקיץ.

16/07/2026 ב' אב תשפ"ו
משלחת חינוכית ממע’אר התארחה בבית הספר רמון לביקור למידה, שיח מקצועי והיכרות עם מודלים פדגוגיים חדשניים ועשייה חינוכית מעוררת השראה
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.