היערכות לשנת הלימודים תשפ''ב

08/07/2021 כ"ח תמוז תשפ"א

ראש מינהל החינוך בעירייה, בתיה שוכן-אורבוך הציגה בישיבת המועצה שהתקיימה ב-3.7, את חזון ונתוני מערכת החינוך העירונית לקראת שנת הלימודים תשפ"ב.

מספר מוסדות החינוך בשנה הקרובה יהיה 81 גני ילדים, 22 בתי ספר יסודיים ושמונה בתי ספר על יסודיים, במוסדות החינוך הממלכתיים. לצדם, 32 גני ילדים, שבעה בתי ספר יסודיים וארבעה על יסודיים במוסדות החינוך הממ"ד. בתחום החינוך המיוחד, יהיו 29 גני ילדים ממלכתיים, שני בתי ספר לחינוך מיוחד (גוונים ופסיפס), עשרה גני חינוך מיוחד ממ"ד.

סה"כ יהיו בעיר 29 בתי ספר יסודיים, 12 בתי ספר על יסודיים ו-152 גני ילדים. נתון שנשאר אותו דבר ביחס לשנת הלימודים הקודמת תשפ"א. ההסבר לכך הוא כי על אף האתגר הדמוגרפי של קיטון במספר התלמידים מדי שנה עימו מתמודד מינהל החינוך, נפתחים גני ילדים חדשים בשכונת נופים לצד סגירתם של מספר גנים בשכונות הוותיקות.

במערכת החינוך תשפ"ב ילמדו 27,079 תלמידים על פי נתוני הרישום בחודש יוני, טרם סיום ועדות אפיון וזכאות. מספר הנמוך בקצת ממספר התלמידים בשנת תשפ"א שעמד על 27,302 מגן ועד י"ב. בגנים ילמדו 2,425 ילדים בחינוך הממלכתי ו-941 בחינוך הממ"ד.

בחינוך היסודי 7,216 תלמידים בממלכתי ו-3,042 בחינוך היסודי הממ"ד. בעל יסודי 8,965 תלמידים בממלכתי ו-2,893 בעל יסודי ממ"ד. סה"כ 18,606 תלמידים בממלכתי ו-6,876 בממ"ד.

על פי הנתונים ניתן לראות בבירור כי הקיטון המשמעותי במספר התלמידים מתבטא בקרב גני הילדים, שם ניכרת מגמת ירידה לאורך השנים באחוז התלמידים שעומד כיום על 13.2% לעומת 13.9% בשנה קודמת, 14.5% לפני שנתיים וכן הלאה. מגמת הירידה מורגשת גם בקרב תלמידי היסודי, שנכון לשנת תשפ"ב מהווים 40% מאחוז התלמידים לעומת שנת תשפ"א בה היוו 40.7% ירידה משמעותית בשנתיים האחרונות לעומת שנת תש"פ בה היו קרוב ל-42%. באופן טבעי, תלמידי השכבות הגבוהות נמצאים במגמת עלייה מתמדת ומהווים 46.7% מאחוז התלמידים. כאשר בשנת תשפ"א עמד הנתון על 45.3% וניתן לראות צמיחה לאורך השנים.

בזכאות לבגרות, נכון לשנת תשע"ט, ממשיכה מערכת החינוך העירונית להוביל בהישגים עם 92.2% זכאות לבגרות, 33.9% למדו חינוך טכנולוגי, קרוב ל-25% מבוגרי כיתות י"ב למדו מתמטיקה חמש יחידות ויותר מ-72% למדו אנגלית חמש יחידות. שני תחומים עליהם שם דגש מינהל החינוך בשנים האחרונות, לעודד ולהגדיל את מספר התלמידים הלומדים חמש יחידות במקצועות אלו ולסייע בתגבור נרחב לתלמידים.

בימים אלה, נמצאים מוסדות החינוך החדשים בשכונת נופים בישורת האחרונה של עבודות הגמר. בית הספר היסודי הממ"ד "נוף הרים", שהתארח בשנה החולפת בביה"ס "חופים" יפתח את שעריו בשנת הלימודים תשפ"ב עם מבנה של 24 כיתות לימוד, חדרי מעבדה, אולם ספורט ועוד. במתחם ביה"ס ייפתחו בשנת הלימודים הקרובה שישה גני ילדים נוספים – ואלו שמותיהם: הרי אדום, הרי אילת, הרי יהודה, הרי ירושלים, מושב עידן ומושב פארן.

עוד בתחום הבינוי, מתחילה הבנייה של הרחבת תיכון מו"ר שתכלול אודיטוריום עם כ- 300 מקומות ישיבה, מעבדות מתקדמות ומרחבי למידה ייחודיים. בבית הספר הממ"ד אבני החושן החלה הבנייה להרחבתו בשטח שהינו שווה ערך לשש כיתות לימוד. מוסדות החינוך של שכונת מורשת נמצאים בשלבי תכנון לבנייתם של 35 כיתות גן ברחבי השכונה, שני בתי ספר יסודיים ממלכתיים האחד עם 18 כיתות לימוד והשני עם 24 כיתות, בית ספר יסודי ממ"ד עם 24 כיתות, בית ספר על יסודי חדשני עם 42 כיתות ושני בתי ספר על יסודיים ממ"ד עם 24 כיתות כל אחד.

כחלק מהחדשנות הפדגוגית הוסבו לראשונה שני גני ילדים לגנים חדשניים במסגרת פרויקט עירוני משותף עם משרד החינוך. שני הגנים - גן "תדהר" וגן "רקפת", עברו שינוי עיצובי משמעותי עם מרחבי למידה מיוחדים שמטרתם פיתוח מיומנויות של המאה ה-21 בקרב הדור הצעיר דרך שימוש בטכנולוגיה, מתחמי למידה לעידוד חקר ועבודת צוות, חצרות חווייתיים, קירות מעוררי השראה וחשיבה ועוד. בשנת הלימודים הקרובה יורחב הפרויקט וגם גן "תירוש" צפוי להפוך לגן חדשני לאחר שזכה בקול הקורא.

בדומה לפרויקט זה, ממשיכים זו השנה השלישית בפרויקט M21 ליצירת מרחבי למידה מודרניים ומתקדמים בבתי הספר, כאשר נמצאים בישורת האחרונה בתי הספר "היובל" ו"דורות" ובקיץ, צפויים להיבנות מרחבי למידה חדשניים בבתי הספר "אסיף", "מעוז המכבים" ו"קשת". מרחבים אלה מצטרפים לעשרות מרחבי למידה שנבנו בשיתוף עם משרד החינוך, אשר מעודדים חקר, חשיבה עצמאית, עבודת צוות, יצירתיות ועוד, באמצעות שימוש במרחבים קיימים (כיתות, מבואות, מסדרונות וחצרות) בבתי הספר והסבתם למרחבים ייחודיים.

פרויקט זה הוא נדבך בתהליך הרחב והמורכב עליו עמל מינהל החינוך ביחד עם בתי הספר במסגרת מרחבי חינוך. כך, שבעת הרישום למוסדות החינוך עמדו בפני ההורים אפשרויות בחירה רחבות יותר כמענה מדויק ומותאם יותר לתלמיד ולהורים ככל הניתן במסגרת האילוצים והנתונים הדמוגרפיים שעומדים בפני מינהל החינוך.

אפשרויות הבחירה למעשה היו בין הזהויות הבית ספריות שהציג כל בית ספר שהגדיר חזון, ערכים והרבה חשיבה מחוץ לקופסה שמייחדים אותו.

ראש מינהל החינוך בתיה שוכן-אורבוך הציגה לחברי המועצה במצגת בישיבה את תקצירי התוכניות של כלל בתיה"ס לשנת הלימודים הקרובה זאת בנוסף לתערוכה שהועמדה בבניין העירייה.

המשותף לכולם הוא הלמידה האחרת, עליה שוקדים המנהלים ומינהל החינוך במסגרת התכנית מרחבי חינוך . האצה בתהליכים התאפשרה בזכות ניצול ההזדמנויות שנלקחו מתקופת הקורונה, אשר חייבה את המערכת בחשיבה מחוץ לקופסה ללמידה שונה וחדשנית ושוברת פרדיגמות.

כאמור התוכניות יישומו כבר בספטמבר הקרוב. כך למשל, מדובר על שינוי בתפיסת תפקיד המורה והפיכתו למנטור ומתווך, ניצול מרחבי למידה ונכסים עירוניים למטרת למידה כך שתהיה למידה חוץ כיתתית, פירוק כיתת האם במקצועות שונים, שימוש בכלים דיגיטליים ולמידה מקוונת ועוד. כל בית ספר בהתאם לתפיסתו, חזונו והמרחבים הפיזיים שברשותו יבצע את המהפך הפדגוגי החדשני.

מויש לוי סגן ראש העיר, מחזיק תיק החינוך: " ההכנה לשנת הלימודים תשפ״ב החלה לפני חודשים רבים ונכנסת עכשיו לישורת האחרונה. מאמצים רבים מאוד מושקעים ברישום ובשיבוץ, בבינוי ובהכנת הגנים והכיתות לשנה החדשה כדי לקבל את פני התלמידים בצורה המיטבית. אך אין ספק שהדבר המשמעותי ביותר לקראת השנה החדשה היא העבודה הפדגוגית הנעשית מזה זמן רב עם הצוותים החינוכיים על מנת ללמוד מתקופת הקורונה הארוכה כדי לשפר את שיטות הלמידה ולעבור ללמידה אחרת.

אני מברך את כל צוותי ההוראה והמנהלה בגנים ובבתי הספר, וכמובן את כל התלמידים בכל מוסדות החינוך בשנת לימודים בריאה, מוצלחת ומהנה."

מרחבי למידה בית ספר ענבליםמרחבי למידה בית ספר ענבלים

כשהשמיים הם לא הגבול

14/01/2026 כ"ה טבת תשפ"ו

תלמידי קורס רובוטים מעופפים – רחפנים של מרחב המצוינות העירוני השתתפו ביום שיא מיוחד בו הטיסו רחפן אמיתי שבנו לאורך הקורס וחוו אתגר טכנולוגי מרגש בשמיים

להמשיך לקרוא

מצטיינים בעשייה החינוכית

14/01/2026 כ"ה טבת תשפ"ו

מחוז ירושלים במשרד החינוך בחר בבית הספר ''מעוז המכבים'', מנהל ושלוש נשות חינוך מהעיר למצטייני המחוז לשנת תשפ''ו

להמשיך לקרוא

אלפי תלמידים ביום שיא של תכנית 'בשבילי מודיעין'

12/01/2026 כ"ג טבת תשפ"ו

אלפי תלמידי שכבה ד' יצאו לאירוע יום השיא של התכנית העירונית הייחודית, אשר מחברת את התלמידים לסביבה, למורשת ולעיר

להמשיך לקרוא

תכנית הגנה ברשת לתלמידי בתי הספר

07/01/2026 י"ח טבת תשפ"ו

מנהלות בתי הספר היסודיים בעיר השתתפו בביקור חשוב במטה הלאומי 105 להגנה על ילדים ברשת, כחלק מתכנית עירונית שתכלול פעילויות והסברה בנושא

להמשיך לקרוא

תכנית אומגה באורט עירוני ד'

07/01/2026 י"ח טבת תשפ"ו

תכנית ייחודית של טכנולוגיה, חינוך ומנהיגות שבה חונכים תלמידי בית הספר את בתי הספר היסודיים בעיר לפיתוח מיומנויות חשובות ומיזמים טכנולוגיים

להמשיך לקרוא

גדולים במדים

12/01/2026 כ"ג טבת תשפ"ו

תלמידי בית הספר לחינוך מיוחד ''פסיפס'' הצטרפו לתכנית "גדולים במדים" וישרתו ביחידת כפיר כחלק מהתנדבות משמעותית לתרום למדינה

להמשיך לקרוא

סימולטורים לנהיגה בטוחה

30/12/2025 י' טבת תשפ"ו

הפנינג קהילתי ראשון מסוגו העלה את המודעות לנושא בטיחות בדרכים במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה

להמשיך לקרוא

מחדשים את ספריית רעות

24/12/2025 ד' טבת תשפ"ו

הספרייה ברעות תעבור שיפוץ מרענן שיצור מרחב חדש למפגשי למידה, קריאה ותרבות. לרגל השיפוצים הספרייה תהיה סגורה והספרים שברשות המנויים הוארכו אוטומטית

להמשיך לקרוא

יזמות סביבתית בבתי הספר

30/12/2025 י' טבת תשפ"ו

תלמידי בתי הספר אופק ושבטי ישראל לומדים כיצד לשמור על הסביבה תוך עידוד יזמות וחקר עם תוצרים אותם צפויים להציג בסוף החודש

להמשיך לקרוא

מסורת חדשה בבית הספר עמית

24/12/2025 ד' טבת תשפ"ו

לראשונה הגיעו ותיקי מכבים ורעות לבית הספר על מנת לחגוג את חג החנוכה באווירה קהילתית מאחדת וחמה

להמשיך לקרוא

בית ספר דורות שלח מארזי חג לחיילים

24/12/2025 ד' טבת תשפ"ו

110 מארזים הוכנו על ידי התלמידים להם צורפו ברכות חמות שנשלחו לחיילי סיירת הצנחנים לכבוד חג החנוכה

להמשיך לקרוא

פינת זיכרון לאופיר ברקוביץ בביה''ס עמית

17/12/2025 כ"ז כסלו תשפ"ו

במפגש מרגש שנערך עם בני המשפחתו של אופיר, תלמידים ובוגרי המחזור של אופיר סופר על אישיותו הכובשת וחשיבות ההנצחה בפינת הזיכרון החדשה שתחבר בין התלמידים לדמותו של אופיר

להמשיך לקרוא

מיזם אחים מדברים קיבל תעודת הצטיינות

23/12/2025 ג' טבת תשפ"ו

המיזם של שלוש תלמידות אחיות שכולות מבית הספר עירוני ב', אשר שכלו את אחיהם במלחמת חרבות ברזל ומטרתו לייצר מרחב של שיח וקרבה עבור אחים שכולים

להמשיך לקרוא

מנהלת שיבולים בתכנית בית נשיא המדינה

17/12/2025 כ"ז כסלו תשפ"ו

מירב משולם, מנהלת ביה''ס, נבחרה לתוכנית בית הנשיא ומשרד החינוך לחיזוק הלכידות החברתית. הבחירה, בין השאר, בזכות השת''פ הערכי והייחודי עם ביה''ס ''אבני החושן'', שיוצר שיח של סובלנות ותקווה

להמשיך לקרוא

מובילה יזמות וחדשנות בגן הילדים

27/11/2025 ז' כסלו תשפ"ו

חני טל, מנהלת גן רקפת, זכתה לאחרונה בתעודת הצטיינות מטעם מנהלת מחוז ירושלים במשרד החינוך, על קידום תכנית ייחודית המשלבת יזמות וחדשנות בגן

להמשיך לקרוא

פרויקט חיבוק לחורף

26/11/2025 ו' כסלו תשפ"ו

יותר מ-300 מעילים ייתרמו למשפחות נזקקות בפרויקט אליו הצטרפה הנהגת הורי בי"ס עידנים ביוזמת עמותות פתחון לב, שינוי חברתי ורוח טובה

להמשיך לקרוא

חנוכיף - ניצנים בחופשת חנוכה

25/11/2025 ה' כסלו תשפ"ו

עמותת סחלבים תפעיל במהלך חופשת חנוכה את תכנית "ניצנים בחופשות" עבור ילדי הגנים ותלמידי כיתות א`-ג`, לצד מגוון סדנאות חווייתיות.

להמשיך לקרוא

זורעים למען העתיד

18/11/2025 כ"ז חשון תשפ"ו

מאות ילדים מגני הילדים ובתי הספר בעיר השתתפו בזריעת פרחי בר במרחבי מודיעין מכבים רעות מיזם חינוכי-סביבתי המחזק את הקשר לטבע ומעשיר את המגוון הביולוגי בעיר.

להמשיך לקרוא

משלחת מאזרבייג'ן התארחה באורט מודיעין

05/11/2025 י"ד חשון תשפ"ו

כחמישים מורים ומנהלים ביקרו והתרשמו ממרחבי הלמידה והחדשנות בתיכון שבשכונת הכרמים, ושמעו מהתלמידים על פיתוחים טכנולוגיים בתחומי הרפואה, החלל, האלקטרוניקה והבינה המלאכותית

להמשיך לקרוא

בצמרת החינוך הארצי

29/10/2025 ז' חשון תשפ"ו

נתוני התמונה החינוכית לשנת תשפ''ד שפורסמו השבוע מציבים את מודיעין מכבים רעות שוב בצמרת הערים בישראל – עם 92.6% זכאות לבגרות, ירידה בשיעור הנשירה, זינוק במספר הבוגרים המצטיינים, והמשך ההשקעה במקצועות העתיד. העיר מציגה מערכת חינוך יציבה, ערכית ומתקדמת – עם הישגים מרשימים שמובילים את הדור הבא קדימה
משרד החינוך פרסם ביום שלישי

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד