בדיקת העירייה העלתה כי מדד ההשקעה העירונית לתלמיד שפורסם בדירוג הארצי אינו מביא בחשבון באופן מלא את תקצוב תלמידי רשתות החינוך בעיר, וכי ההשקעה העירונית בחינוך גדלה בכ־31% בתוך שנתיים.
החל משנת הלימודים הקרובה (תש"ע) יחלו לפעול 15 בתי ספר במודיעין מכבים רעות בהתאם לרפורמת "אופק חדש".
מחזיק תיק החינוך בעירייה, סגן ראש העיר ומ"מ, מויש לוי, ראש מינהל החינוך חיה שיטאי, מנהל מחלקת שפ"ע שלמה עטר ונציגים נוספים יצאו בשבוע שעבר לסיור בבתי הספר היסודיים במודיעין מכבים רעות כדי לבחון את ההכנות לקראת כניסתם ל"אופק חדש".
מדובר ברפורמה של משרד החינוך שנועדה לקדם את מעמד המורה בישראל ושכרו ולשפר את שירותי החינוך לטובת חיזוק התלמידים. הרפורמה מעניקה למורה אפשרות לתגבר תלמידים חלשים, להעניק תשומת לב אישית לתלמידים לקויי למידה או בעלי תחומי עניין ייחודיים, ולחזק את הקשר עם תלמידים בעייתיים.
הדבר יבוא לידי ביטוי בכך שהמורים יעבירו לשעות הוראה פרטניות בבית-הספר לקבוצות של עד חמישה תלמידים בשעה פרטנית. על מנת לספק את אותן שעות בתי הספר המצטרפים לרפורמה צריכים לעבור "מתיחת פנים" בכל הקשור למבנה הכיתות ולכן במהלך הסיור בחן הצוות את בתי הספר המיועדים לעבור ל"אופק חדש" ובדק מה יש לשנות בכל בית ספר על מנת ליצור כיתות לימוד שיתאימו לשיעורים הפרטניים.
סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, מויש לוי מסר כי: "כבר בשנת הלימודים הנוכחית פעלו בעיר שלושה בתי ספר בהתאם לרפורמה של משרד החינוך. הניסיון המוצלח של בתי הספר הללו הביא אותנו לפעול מול משרד החינוך על מנת להכניס את כל בתי הספר בעיר לתוכנית, למרות הקיצוץ בתקציב המשרד שפגע בהכנסת הרפורמה לבתי הספר בארץ."
לוי ציין כי "בזכות התערבותו של ראש העיר, חיים ביבס, הבאנו לכך שהרפורמה תפעל ברוב מוחלט של בתי הספר היסודיים בעיר, מתוך כוונה שבשנה הבאה יצורפו שאר בתי הספר בעיר. אני מקווה שהפעלת הרפורמה, במרבית בתי הספר בעיר תביא לשיפור נוסף באיכות החינוך שאנחנו נותנים לילדי העיר, כאשר ניתן יהיה, במסגרת השעות הפרטניות לתת יחס אישי יותר ומענה לצרכים הייחודיים של הילדים".
בתי הספר בהם תופעל הרפורמה: אסיף, היובל, חוט השני, רמון, יחד, קשת, האלה, מעוז המכבים, ניצנים, עידנים, עמית, אבני החושן, משואת נריה, נתיב זבולון, שבטי ישראל.

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו
בדיקת העירייה העלתה כי מדד ההשקעה העירונית לתלמיד שפורסם בדירוג הארצי אינו מביא בחשבון באופן מלא את תקצוב תלמידי רשתות החינוך בעיר, וכי ההשקעה העירונית בחינוך גדלה בכ־31% בתוך שנתיים.

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו
עמותת סחלבים פתחה השבוע את ההרשמה לחוגים לשנת הפעילות תשפ"ז עם מגוון רחב של יותר מ־100 חוגים ופעילויות לילדים, נוער ומבוגרים, במוקדים הפרוסים ברחבי העיר

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו
כלי חדש של עמותת סחלבים מאפשר להורים לבדוק בתוך שניות את סטטוס הרישום לצהרון ולהגיע לפתיחת שנת הלימודים בראש שקט

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו
חניכי בני עקיבא סניף רע״ם הקדישו חודש של לימוד, התנדבות והנצחה לזכר שמונה מבוגרי הסניף שנפלו ונרצחו.

13/08/2026 ל' אב תשפ"ו
במקביל לקמפיין התלמידים לחיזוק תחושת השייכות, הנהגת ההורים העירונית מפעילה קמפיין המעניק להורים כלים לעידוד ערבות הדדית וחברות.

28/07/2026 י"ד אב תשפ"ו
מועצת הנוער העירונית יזמה קמפיין קיץ לעידוד בני הנוער ליצור קשר, להזמין למפגשים ולחזק את תחושת השייכות.

19/07/2026 ה' אב תשפ"ו
נבחרת CHOCO COWS מאורט עירוני ד׳ חזרה מתחרות בינלאומית בקנדה עם שני פרסים יוקרתיים והישג יוצא דופן בזירה העולמית

12/07/2026 כ"ז תמוז תשפ"ו
אלפי ילדים וילדות פתחו השבוע את חופשת הקיץ במסגרת מערך קייטנות הקיץ העירוני שמפעילה עמותת סחלבים, עם מגוון רחב של פעילויות חינוכיות, ערכיות וחווייתיות לאורך הקיץ.

16/07/2026 ב' אב תשפ"ו
משלחת חינוכית ממע’אר התארחה בבית הספר רמון לביקור למידה, שיח מקצועי והיכרות עם מודלים פדגוגיים חדשניים ועשייה חינוכית מעוררת השראה

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
עם ממוצע השאלה של כ-7 ספרים לתלמיד ו-51,500 השאלות ספרי ילדים ונוער בבתי הספר, ניתן לומר בוודאות שהשקעת העירייה בספרניות בכל בית ספר משתלמת

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
פיילוט ראשון מסוגו בעיר להצבת עמדות השאלת ספרים חכמות מבוססות AI שיוכלו לתת המלצות אישיות לכל תושב בהתאם להרגלי הקריאה שלו, עם מלאי ספרים שיתחדש כל הזמן

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
העירייה החלה בפיילוט לשילוב עובדות זרות, בעלות אשרות עבודה מסודרות, שיתגברו את מערך הניקיון במוסדות החינוך

28/06/2026 י"ג תמוז תשפ"ו
בית הספר נבחר כנציג היחיד בעיר להוביל את תכנית הדגל הלאומית "720" לטרנספורמציה דיגיטלית. מנכ"ל משרד החינוך: "בית הספר הגיע מוכן לשינוי"

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
38 תלמידות מבית הספר על יסודי יחד, השתתפו בסמינר בו נחשפו לאפשרויות והמסלולים המקצועיים העומדים בפניהן כחלק מתפיסה חינוכית לעודד תלמידים לעולמות ההייטק והטכנולוגיה

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
תלמידי בתי הספר היסודיים השתתפו בתחרות ייחודית לבניית חזון עתידי לעיר באמצעות משחק המחשב מיינקראפט

25/06/2026 י' תמוז תשפ"ו
ד"ר רחלי פורת הבדלה תנהל את בית הספר למחוננים בשנת הלימודים הקרובה ותביא עימה ניסיון עשיר בהוראת מדעים והוראת מחוננים לצד ידע בטיפול בדרמה והנחיית קבוצות רגשיות-חברתיות

22/06/2026 ז' תמוז תשפ"ו
שישה בוגרי בית הספר, אשר נפלו בעת שירותם ובמילוי שליחותם למען ביטחון המדינה מונצחים באנדרטה, שנחשפה בטקס הסרת הלוט עם המשפחות השכולות והקהילה

22/06/2026 ז' תמוז תשפ"ו
הפרויקט העירוני ''בשבילי מודיעין'' מסכם שנה עם תלמידי כיתות ד' מעשרות כיתות בעיר שלמדו על מורשת העיר, יצאו לסיורים והדרכה במוזיאון מורשת החשמונאים

22/06/2026 ז' תמוז תשפ"ו
שיבוצי הילדים לגני הילדים ולבתי הספר היסודיים לשנת הלימודים תשפ"ז מתפרסמים היום באתר העירייה. הגשת ערעורים תתאפשר באופן מקוון עד 28 ביוני.

16/06/2026 א' תמוז תשפ"ו
לאחרונה התקיים יריד מכירת פרטי יד שנייה ביוזמת קהילת בית הספר והצוות החינוכי, שהכנסותיו תרומה לקייטנות הקיץ של ילדי עמותת אקי''ם
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.