שמונה תלמידות ותלמידים מהעיר קיבלו את אות ההוקרה מטעם חמ"ד מחוז ירושלים במשרד החינוך, על יוזמות חברתיות ערכיות.
נבחרת תלמידי תיכון מכבים רעות מובילים זו השנה החמישית ברציפות את ההתמודדות העירונית בליגת הרובוטיקה הארצית בשאיפה להגיע לתחרות העולמית באטלנטה.
נבחרת הרובוטיקה המורכבת מתלמידי כיתות ט' – י"ב בהובלתה של אתי הרשקוביץ, מתמודדת בתחרות הארצית לרובוטיקה של ליגת FIRST שהתחילה בינואר 2010.
בתחילת ינואר צפו התלמידים בעיר, כמו תלמידים במקומות שונים בארץ ובעולם, בשידור ישיר של הסרט מארה"ב שהציג את תנאי התחרות. יום לאחר מכן קיבלה הקבוצה את הציוד והחומרים הנדרשים לבניית הרובוט והחלה לעבוד.
תחרות הרובוטיקה היא תחרות ייחודית המאתגרת צוותים של בני נוער ומדריכיהם לפתור בעיה משותפת במסגרת זמן קצובה בת 6 שבועות באמצעות “ערכת חלקים” סטנדרטית ובהתאם לחוקים זהים. הצוותים בונים רובוטים מהחלקים ולאחר מכן מתחרים ביניהם בתחרויות.
בתום שישה שבועות של עבודה מאומצת קיימו חברי הנבחרת אירוע ההשקה בהשתתפות ראש העיר, חיים ביבס, סגנו ומחזיק תיק החינוך, מויש לוי וראש מינהל החינוך בעירייה חיה שיטאי.
צוות הרובוטיקה בפגישה עם נשיא המדינה וראש העירבאירוע החגיגי שהתקיים בשבוע שעבר הציגו את הרובוט ואת שלבי בנייתו גם בפני הספונסרים והמפעלים התומכים בנבחרת.
לצד התחרות והרצון הגדול לחזור הביתה עם מדליית הזהב התלמידים עוסקים גם בפעילויות חברתיות ובמסגרת זו קיימו ימי פעילות בבתי הספר היסודיים בעיר. כמו כן נרתמו למבצע של איסוף תרומת בגדים למען ילדים נזקקים ולכבוד חג פורים אספו תחפושות, כובעים, רעשנים ומסכות, למען ילדי האזור שידם אינם משגת וכן הכינו משלוחי מנות לחיילים בודדים.
ראש העיר חיים ביבס שהתרשם מאוד מהנבחרת, אופי עבודתם ומתרומתם הרבה לקהילה אמר באירוע ההשקה כי הוא מוקיר מאוד את פעילות הנבחרת וציין כי העירייה תשתדל להוסיף ולתמוך בנבחרת לקראת התחרות הארצית שתתקיים בחודש הקרוב בהיכל יד אליהו בתל אביב ובתקווה גם לתחרות העולמית שתתקיים באטלנטה, ארצות הברית.
לפני כשלושה שבועות נפגשו חברי נבחרת הרובוטיקה גם עם נשיא המדינה, שמעון פרס, בעת ביקורו בעיר. באותה הזדמנות הציגו בפניו ובפני ראש העיר את הפרויקט המורכב של בניית הרובוט.

25/05/2026 ט' סיון תשפ"ו
שמונה תלמידות ותלמידים מהעיר קיבלו את אות ההוקרה מטעם חמ"ד מחוז ירושלים במשרד החינוך, על יוזמות חברתיות ערכיות.

25/05/2026 ט' סיון תשפ"ו
ב-28 גני ילדים החלה לפעול בהדרגה תכנית חינוכית סביבתית המחברת את הילדים לטבע הקרוב לגן ומפתחת מיומנויות חשובות

14/05/2026 כ"ז אייר תשפ"ו
תיכון יחד חנך את הספסל לזכרו של הראל ז''ל שנפל בקרב בלבנון בגן הספסלים שהוקם להנצחתם של בוגרי בית הספר

06/05/2026 י"ט אייר תשפ"ו
בית הספר נבחר על ידי משרד החינוך במסגרת מיזם אותו הוביל לחיזוק הזיקה למדינת ישראל של פרויקט "שורשי עמ"י" לשנת תשפ"ו.

07/05/2026 כ' אייר תשפ"ו
בית חדש למוזיקה, יצירה ואמנויות נחנך השבוע בעיר, עם אולם מופעים, חדרי לימוד אקוסטיים, חדר הקלטות מקצועי, סטודיואים למחול וחדר מחשבים מאובזר

29/04/2026 י"ב אייר תשפ"ו
בבתי הספר ברחבי העיר, התקיימו טקסים ומחוות מרגשות לזכר הנופלות והנופלים תושבי העיר, לציון יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל וחללי פעולות האיבה. תלמידי היובל הכינו עוגות שאהבו במסגרת מיזם ''מתכון עם זיכרון''

23/04/2026 ו' אייר תשפ"ו
נבחרת הרובוטיקה המורכבת מתלמידי כיתה ט' השיגה את הכרטיס הנכסף לייצוג העיר והמדינה בתחרות הרובוטיקה הבינלאומית שתתקיים בקנדה בסוף חודש יוני. נחזיק להם אצבעות!

16/04/2026 כ"ט ניסן תשפ"ו
מקום של צמיחה, הכלה ואמונה: תלמידי בית חינוך "צלילים" חנכו את ביתם החדש בטקס מרגש. המבנה הוקם מתוך מחויבות לחינוך המיוחד, ומציע מעטפת מקצועית ומרחבי למידה מותאמים לפיתוח מיומנויות חיים

23/04/2026 ו' אייר תשפ"ו
ביום שלישי, 14.4 צוין יום הזיכרון לשואה ולגבורה. בעיר חיים 842 שורדות ושורדי שואה אשר מקבלים תמיכה ומעטפת חמה מהאגף לשירותים חברתיים, מאות מתנדבים ומועדונים הפועלים בעיר לאורך השנה

16/04/2026 כ"ט ניסן תשפ"ו
מערכת החינוך חוזרת לפעילות מלאה בעיר, בתי הספר וגני הילדים ייפתחו בשעה 08:00, לצד הפעלת הצהרונים, החוגים והמסגרות

08/04/2026 כ"א ניסן תשפ"ו
מאות ילדים פתחו את קייטנות הפסח לצד חזרת החינוך המיוחד, תוך הקפדה על בטיחות ומתן מסגרת יציבה ותומכת בימים מאתגרים

26/03/2026 ח' ניסן תשפ"ו
ביום שלישי, תחל קייטנת פסח במערכת החינוך במתכונת מותאמת לחירום ובהתאם להנחיות פיקוד העורף. לכל הפרטים וההנחיות. הודעה להורים

23/03/2026 ה' ניסן תשפ"ו
בהמשך להודעת משרד החינוך, לא יתקיימו היום, יום ראשון 22.3.26, לימודים פרונטליים בכלל מסגרות החינוך בעיר לרבות החינוך המיוחד.

17/03/2026 כ"ח אדר תשפ"ו
השאלת ספרים תתאפשר לכלל המנויים בעיר בספריית רעות בלבד, בהתאם למגבלות הביטחון וללא אפשרות שהייה, לצד המשך פעילות הספרייה הדיגיטלית "ליבי"

25/03/2026 ז' ניסן תשפ"ו
אגף השירות הפסיכולוגי החינוכי במינהל החינוך השיק את "מודיעין חוסן", פלטפורמה דיגיטלית, עם כלים פרקטיים, תרגילי הרגעה ועזרה ראשונית רגשית להורים ולילדים

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
המיזם, אותו הציגו תלמידי מגמת הנדסת תכנה בבית הספר, מבקש לתת פיתרון לפער בין הקשבה בשיעור לצורך להעתיק מן הלוח. התלמידים גילו חשיבה יצירתית ורוח יזמית

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו
15 תלמידים מבתי ספר בעיר השתתפו בחידון המסורתי על העיר ומורשתה כשתכני הלימוד נלמדו הפעם באופן חדשני עם בינה מלאכותית וסדנאות

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו
השירות הפסיכולוגי החינוכי מציג עקרונות לסיוע לילדים ולבני נוער בתקופת לחימה: שיח מרגיע, שמירה על שגרה, התמודדות עם חרדה וחיזוק תחושת הביטחון בבית.

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו
מינהל הביטחון והחירום יחד עם פיקוד העורף, הנהגת ההורים ורכזי הביטחון ערכו תרגיל המדמה רעידת אדמה כחלק מההיערכות לשבוע ההתגוננות הארצי במוסדות החינוך

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו
הנבחרות העירוניות קטפו פרסים בתחרויות הרובוטיקה לכיתות ד'-ט'. 12 פרסי מצוינות ושבע נציגויות שהבטיחו את מקומן באליפות הארצית היוקרתית
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.